Wkunl

Hoe u gegevens in excel vergelijken

Weten hoe om gegevens te vergelijken in Excel is handig voor financiële bijhouden van een register en list management. Bijvoorbeeld, kunnen vergelijkingen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat dezelfde gegevens niet twee keer ingevoerd, om te controleren of de juiste gegevens zijn ingevoerd voor een record en om te controleren of driemaandelijkse of jaarlijkse gegevens zijn ingevoerd volgens schema. Hier is hoe te beginnen.

Stappen

Hoe u gegevens in excel vergelijken. Gebruik de instructie ALS.
Hoe u gegevens in excel vergelijken. Gebruik de instructie ALS.

Methode een: Gebruik een formule

 1. 1
  Gebruik de instructie ALS. Met behulp van een voorwaardelijke verklaring maakt het zo dat je niet het verwerken van alle informatie in de spreadsheet, alleen de onderdelen die u wilt controleren.
  • Identificeer de twee kolommen bevatten de gegevens te vergelijken. Om dit gemakkelijker te maken, kopieert u de gegevens in de kolommen A en C op een nieuw werkblad.
  • Klik op cel B1 of een lege cel in het werkblad. Typ de formule "= ALS (ISFOUT (MATCH (A1, $ C5€: $ C40€))," ", A1)". Deze formule gaat ervan uit dat u werkt met een bereik A1-5 en C1-5. Verander deze waarden aan de cellen die u werkt, indien nodig.
  • Markeer de cellen B1 tot B5. Klik op "vullen", klik op "down." Als het werken met een andere dan kolom B kolom, markeert de toepasselijke cellen in die kolom.
  • Controleer kolom B om de dubbele nummers die zijn gevonden in de kolommen zie A en C.
 2. 2
  Gebruik VERT.ZOEKEN of HORIZ.ZOEKEN. In deze formules, "V" betekent verticale en "H" staat voor horizontale. Gebruik VERT.ZOEKEN wanneer de vergelijking waarden in een kolom links van de data moet worden gezocht. Gebruik HLOOKUP als waarden in een rij boven een gegevenstabel. Het zal zoeken een opgegeven bereik rijen.
  • Voer de formule "VERT.ZOEKEN (zoekwaarde, tabelmatrix, kolomindex_getal; bereik)." In deze formule, zoekwaarde is de waarde om te zoeken naar. Tabel array is de kolommen te zoeken. Kolomindex_getal is het kolomnummer de overeenkomende waarde moet worden geretourneerd uit. Bereik lookup is een optionele commando gebruikt om aan te geven of u een exacte of benaderende match terug. Een exacte of dichtstbijzijnde waarde wordt geretourneerd als er geen bereik lookup.
  • Type "HORIZ.ZOEKEN (zoekwaarde, tabelmatrix, rij_index_getal; bereik)" om HORIZ.ZOEKEN gebruiken. De opdrachten zijn dezelfde als VERT.ZOEKEN behalve rijindex, waarbij de rij die gegevens wordt teruggevoerd uit specificeert.

Schrijf een visual basic macro

 1. 1
  Klik op de "alt" en "f11" toetsen om het te openen VB editor in excel.
 2. 2
  Selecteer het menu "invoegen" en klik op "module."
 3. 3
  Blader naar het Microsoft Knowledge Base-artikel 213367 in uw webbrowser. Markeer de CompareRange code van de website en klik op "Ctrl" en "C" om het te kopiëren.
 4. 4
  Plaats uw muis in het module werk blad. Raak de "Ctrl" en toetsen "V" om de code te plakken in de module werk blad. Wijzig de celbereiken, indien nodig, om overeen met uw gegevens. De standaard code zal vergelijken met de A1: A5 en C1: C5 bereiken.
 5. 5
  Druk op de "alt" en toetsen "f11" om terug te keren om te excelleren.
 6. 6
  Selecteer "gereedschap" uit het menu en selecteer "Macro" en "macro's."
 7. 7
  Kies "vinden past" en selecteer vervolgens "uit te voeren."
 8. 8
  Zie kolom B voor een lijst met dubbele waarden.
 9. 9
  Bezoek de excel tip. Com website om te leren hoe u gegevens in Excel vergelijken met meer complexe macro's. De macro's vergelijken gegevens tussen tafels en werkbladen en zijn gratis te gebruiken. Volg dezelfde stappen om de Visual Basic Editor te openen en plaats de gegevens in de module.

Download gespecialiseerde software om gegevens in excel vergelijken

 1. 1
  Er zijn veel shareware toepassingen beschikbaar voor gebruik in het vergelijken van gegevens in Excel. Doe een internet zoeken naar de functie die u wilt uitvoeren, zoals het vergelijken van gegevens in twee tabellen of twee spreadsheets.
  • Probeer "Excel Vergelijk gegevens in twee tabellen Software 1.1" te vergelijken en vlag cellen met overeenkomende gegevens in aparte tabellen.
  • Gebruik "Diff EngineX" van Florencesoft tot meldingen van matching cellen in werkbladen of werkmappen genereren.
  • Download "Excel Vergelijk" van FormulaSoftware om gegevens te vergelijken en rapporten in reeksen van platen of hele spreadsheets genereren.