Wkunl

Hoe maak je dubbele videokaarten te installeren

Een dual videokaart installeren is vrij eenvoudig en ongecompliceerd. Het hangt een beetje af van wat het systeem dat u gebruikt voor het opzetten van de dubbele videokaarten, of het nu gaat Nvidia's "SLI" of ATI's "Crossfire". De onderstaande instructies zijn gebaseerd op de SLI-technologie Nvidia's.

Stappen

Hoe maak je dubbele videokaarten te installeren. Zorg ervoor dat uw moederbord is geschikt voor dual videokaarten.
Hoe maak je dubbele videokaarten te installeren. Zorg ervoor dat uw moederbord is geschikt voor dual videokaarten.
 1. 1
  Zorg ervoor dat uw moederbord is geschikt voor dual videokaarten. Ofwel de handleiding van uw moederbord, of, als je dat niet hebt, te weten welk model het is en controleer de website van fabrikant.
 2. 2
  Haal de stekker van uw computersysteem.
 3. 3
  Verwijder de zijkant van de computer zaak of de gehele kap, afhankelijk van hoe uw zaak is geconfigureerd.
 4. 4
  Zoek de twee PCI-Express slots, waar u wordt het invoegen van uw videokaarten.
 5. 5
  Afhankelijk van hoe nieuw uw moederbord is, moet u wellicht de "single / sli videokaart" schakelaar omzet in de dual-kaart positie. Deze schakelaar bevindt zich tussen de PCI Express-sleuven van de twee videokaarten '. Op sommige nieuwere moederborden dit niet nodig.
 6. 6
  Steek de videokaarten een voor een en druk deze stevig op zijn plaats.
 7. 7
  Sluit de "brug" die wordt geleverd met uw moederbord. De "brug" verbindt met de top van elke videokaart. Bruggen komen in meer dan een maat, als men was bij het moederbord is het de juiste maat te overbruggen tussen de kaarten.
 8. 8
  Afhankelijk van uw moederbord, moet u mogelijk een extra 4-pins molex PSU connector, aangeduid als de "eenvoudige plug molex" verbinden. Dit zal extra vermogen aan uw videokaarten draaien mogelijk. Ook, afhankelijk van uw videokaarten u kan nodig zijn om elke kaart te sluiten op de stroomvoorziening.
 9. 9
  Zodra de fysieke installatie is voltooid, installeert u uw stuurprogramma's en herstart uw systeem.
 10. 10
  Je moet een bericht van uw nvidia control panel (als je niet hoeft te navigeren naar het bedieningspaneel) zien, waarin staat dat uw systeem is geconfigureerd om te profiteren van meerdere gpu's. Klik om in te schakelen.
 11. 11
  Je moet 'sli-modus "in staat te stellen te profiteren van de dubbele videokaarten. Zodra dit gedaan is u misschien wel nodig zijn om uw systeem opnieuw opstarten. Je moet om te gaan.

Tips

 • Als u van plan om meer dan een monitor te gebruiken met uw videokaarten, zich ervan bewust dat terwijl SLI is ingeschakeld, wordt slechts een monitor ondersteund. Een oplossing voor dit betreft de installatie van extra hardware.
 • Met Nvidia's SLI, althans voor het moment, moet je twee videokaarten te verbinden met dezelfde chipset. Zo kan 1 bfg 7600 gt en 1 EVGA 7600 gt worden aangesloten.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor om uzelf te aarden voordat hardware als ESD (elektrostatische ontlading) kan frituren uw componenten. Statische elektriciteit blijft een bedreiging voor alle computeronderdelen. Het wordt aanbevolen dat je draagt ​​kleding die niet produceren statische ladingen, die je in de buurt van voortdurend contact met het chassis van de computer te houden, en dat u voorkomen dat het aanraken van de metalen sporen van printplaten in of uit de computer.
 • Haal de stekker altijd uw systeem voordat u enige hardware