Wkunl

Hoe kan ik een wachtwoord dat u kunt onthouden creëren

In onze moderne samenleving, zowat alles is beveiligd met een wachtwoord, en het is geen gemakkelijke taak om te komen met een wachtwoord dat is zowel gemakkelijk te onthouden en veilig. Probeer een of alle van deze technieken op een veilige, maar gemakkelijk te onthouden wachtwoord te creëren.

Stappen

Hoe kan ik een wachtwoord dat u kunt onthouden creëren. Maak een samengesteld woord.
Hoe kan ik een wachtwoord dat u kunt onthouden creëren. Maak een samengesteld woord.

Combineer kleine woorden

 1. 1
  Maak een samengesteld woord. Een slimme manier om een ​​makkelijk te onthouden wachtwoord te ontwikkelen is om drie kleine woorden combineren tot een enkel wachtwoord te maken. Bijvoorbeeld, kunt u gebruik maken van 'howstopyes "of" earpengold ". Als u wilt dat een nog eenvoudiger te onthouden wachtwoord, dan kunt u gebruik maken van woorden die gerelateerd zijn aan elkaar als "yesnomaybe". Wees er wel van bewust dat dit veel minder veilig! Het voegt meer veiligheid op de eerste letters van de verschillende woorden kapitaliseren: "ballzonecart" wordt "BallZoneCart".
  • In termen van veiligheid, pure lengte is superieur aan een kortere, maar willekeurige mix van cijfers, letters en symbolen. Zie dit artikel voor meer informatie.

Gebruik uw favorieten

 1. 1
  Focus op de dingen die je wilt. Kies een favoriet nummer (of twee), een favoriet woord (of twee), een favoriet symbool (of twee). Voeg de eerste een (of twee) symbolen die te binnen schieten bij het zien van het website-adres of de meest opvallende woorden op de aanmeldingspagina. Kies een volgorde en zet ze allemaal samen in een lange reeks. Bijvoorbeeld, vier en gek en _ kunnen veranderen in "four_crazy" of "_crafourzy".

Verwijder de klinkers

 1. 1
  Neem een woord of zin en verwijder de klinkers uit het. Bijvoorbeeld, "eet de cheeseburger" wordt "tthchsbrgr".
 2. 2
  Vervang klinkers met getallen. Gebruik Leetspeak als uw gids. Bijvoorbeeld, "a" wordt "4" en "e" wordt "3."
 3. 3
  Probeer te denken van een naam (BOB). Gebruik nu alleen de medeklinkers, die BB. Ga dan terug en sluit elke klinker u niet typt. Vergeten zou zijn BBO.

Gebruik het toetsenbord

 1. 1
  Verschuif je vingers een sleutel uit je normale positie te typen. Als uw wachtwoord niet gebruik maken van de Q, A of Z, kunt u de toets in te drukken aan de linkerkant van je wachtwoord. Of naar rechts als u niet de P, L of M. "Speedracer" gaat naar beide kanten, maar "Google" kan "qujugiq" of "eolojpe" te worden gebruikt. Je zou ook kunnen opschakelen en naar rechts of links. "Google" wordt "28i8y92" of "39o9u03".

Afkorten

 1. 1
  Sluit de eerste letters van een zin. Ontwikkel een wachtwoord met de eerste letters van een zin of een zin die iets voor je betekent - zoals uw volkslied of een slogan die je ergens hebt gezien. "Niet winkelen voor het, Argos het" zou worden "DsfiAi".

Mix woorden

 1. 1
  Kies twee woorden en combineren hun brieven aan het wachtwoord aan te maken, het kiezen van een letter van het eerste woord en een letter van het tweede woord, en dit herhalen tot je bij de laatste letter van elk woord. Een voorbeeld zou kunnen zijn:
  Woorden: house & vliegtuig
  Wachtwoord: h p o l w a s n e e p o l w a s n e

Gebruik jaar en maand plus letters

 1. 1
  Gebruik het lopende jaar en de eerste drie letters van de lopende maand. Voeg vervolgens drie brieven van, zeg, je naam. In dit geval kan je wachtwoord 2013mayBob lezen. Volgende maand, verander het naar 2013junBob. Het is onmogelijk om twee keer hetzelfde wachtwoord te hebben of om het te vergeten.
 2. 2
  Veel gebruikers combineren een datum onderdeel in een groter wachtwoord. Dit helpt bij het wachtwoord moet van tijd tot tijd. Maar, vergeet niet om nooit alleen een datum - datum-slechts wachtwoorden hebben een groter risico om te worden gekraakt dan andere keuzes.

Gebruik een boek

 1. 1
  Kies een favoriete passage uit een boek en het gebruik van een woord van de passage. Bijvoorbeeld, als uw favoriete boek is "Het oog van de wereld", door Robert Jordan, en uw favoriete passage is de tweede paragraaf op pagina 168, gebruik dan een woord van die passage. U kunt gebruik maken van het woord Draghkar. Dus je zou zetten 2Draghkar168. 2 is het paragraaf nummer en 168 is het paginanummer.

Draai letters in getallen

 1. 1
  Denk aan een zin of naam.
 2. 2
  Typ die zin / naam met behulp van de nummers op het telefoonnummer pad. De brieven zijn nu omgezet in getallen. Een willekeurige letter of symbool toe te voegen, alsmede de veiligheid van dit wachtwoord te verhogen.
  • Invullen van nummers voor brieven wordt genoemd Leetspeak. Deze techniek wordt geprogrammeerd in de meeste wachtwoord kraken instrumenten, waardoor het iets minder veilig. Vergeet niet om dit een onderdeel van een groter wachtwoord of samengestelde wachtzin te maken.

Pass zinnen

 1. 1
  Kom met een wachtwoordzin. Lengte kan een enorm voordeel te onthouden zijn. Als uw het typen is vrij nauwkeurig, overwegen grote zinnen uit een boek, spraak of film, zoals:
  • "Het was een donkere en stormachtige nacht!"
  • "Mijn mede-Europeanen!"
  • "Houston, we hebben een probleem."
 2. 2
  Zinnen zijn gemakkelijk te onthouden. De lengte van een wachtwoordzin heeft verschillende voordelen:
  • De lengte kan zekerheid bieden, zelfs als speciale symbolen niet worden gebruikt. Dit kan helpen met sites die het gebruik van symbolen te voorkomen.
  • Maak goed gebruik van leestekens en hoofdletters naar een veilige pass phrase die voldoet aan gemeenschappelijke regels wachtwoord te maken.

Omgekeerde getallen

 1. 1
  Denk aan een willekeurige zin. Laten we zeggen dat je kiest "Scarlet Pickles".
 2. 2
  Verbinden de woorden. Dus je hebt nu "ScarletPickles".
 3. 3
  Keren de frase. Nu is het selkciPtelracS.
 4. 4
  Voeg cijfers en symbolen in-tussen. Je zou kunnen hebben "sel8k ^ ciPt99el () rac% S". Denk aan de volgorde van de symbolen en waar je ze plaatst wel.

Ontwikkelen van een echt willekeurig wachtwoord

 1. 1
  Hier krijg je een willekeurige volgorde. Gebruik software of, minder betrouwbaar maar meestal effectief genoeg, gewoon noteren letters en cijfers zoals ze om je geest te komen.
 2. 2
  Focus op elke letter van het wachtwoord en komen met een geheugensteun. Een manier om te onthouden een gerandomiseerde, toegewezen moeilijk wachtwoord, zoals "tthertd," kan eenvoudig en leuk. Denk aan een zin waarin er een woord dat begint met elke letter van het wachtwoord, bijvoorbeeld "tthertd" kunnen zijn "verschrikkelijke tijgers hebben alle recht om te rijden." "Tksycgfm" zou kunnen "praten vriendelijk, zodat je gratis geld kunt krijgen."

Ontwikkelen van een algoritme

 1. 1
  Kom met een sequence. Om uw algoritme te ontwikkelen, beslissen welke stappen je zult gebruiken om uw wachtwoord te maken. Je kan de naam van de website te nemen en voeg vervolgens de laatste vier cijfers van een vriend het telefoonnummer thuis aan het einde. (Gebruik uw eigen telefoonnummer niet gebruiken, want een slimme hacker hetzelfde algoritme in een woordenboek aanval kon proberen.) Het wachtwoord voor Google zou kunnen worden "Google4588". Misschien zou je Google achterstevoren gespeld. Je zou krijgen woHikiw. Hoe meer stappen in je algoritme, en de meer onvoorspelbaar elke stap is, hoe veiliger uw wachtwoord.

Gebruik een hash-functie

 1. 1
  Gebruik een hash-functie, zodat u slechts een hoofdwachtwoord te onthouden. Gebruik iets als 'echo "<Master pass>" "<gebruikersnaam>" "<resource>" | openssl DGST-md5' om uzelf veel verschillende unieke wachtwoorden.

Aantal rijen

 1. 1
  Kies een nummer met twee of drie cijfers.
 2. 2
  Zoek uw nummer op het toetsenbord. Kijk naar de letters direct eronder. Laten we zeggen dat je hebt gekozen 1. De nummers direct onder de toets 1 zijn Q, A Q,>, en Z. Nu, als u uw wachtwoord wilt maken, drukt u op het eerste nummer dat u hebt gekozen, druk dan op alle van de lettertoetsen die direct eronder. Doe dit met al je nummers. Nu alles wat je hoeft te onthouden zijn de nummers. Dus voor 39.503, je wachtwoord is 3edc9ol5tgb0p3edc.
  • Als je een moeilijker wachtwoord wilt, probeer dan kapitaliseren de eerste letter van de rij, waardoor een van de nummers een symbool, of iets anders in die richting.

Tips

 • Als u liever een woord dat geen symbolen of getallen in zich heeft hebben, de beste ding is het niet om een ​​woord in het woordenboek, zoals "wazzup" te zijn. Ook kunt u eenvoudig vervangen door letters, zodat het nog steeds hetzelfde kunnen klinken, als dit: Crazy = Kraizee. Dit is niet te uitdagend.
 • Wijzig getallen in Romeinse cijfers voor meer veiligheid (dwz iamcool2 wordt iamcoolii). U kunt zelfs mixen normale getallen en Romeinse cijfers: 1i = 11, 1ii = 12, en ga zo maar door.
 • Mengen letters en cijfers is altijd veiliger dan alleen maar met cijfers of gebruikt alleen letters.
 • Bij het bedenken van een ezelsbruggetje zin, proberen en maak de zin grappig of relevant zijn voor jezelf. Op die manier vindt u het gemakkelijker om de zin en het wachtwoord te onthouden.
 • Als je zegt dat de letters of cijfers aan jezelf zoals je ze typt u zal beginnen om een ​​ritme te krijgen, dit zal je helpen om het te onthouden.
 • Probeer het Diceware methode.
 • Noteer fracties van een wachtwoord op aparte vellen papier en verberg ze in verschillende gebieden.
 • De meest veilige wachtwoorden bevatten kleine letters, hoofdletters, cijfers en symbolen. Maak een standaard van het ingedrukt houden van shift voor de eerste vier tekens, of tekens drie tot zeven, of wat je maar wilt. Je hoeft niet te stoppen en te onthouden waar je gestoken dat vervelende uitroepteken of dat u de 's' met '5 'of' $ 'deze keer vervangen.
 • Je zou een aantal van deze methoden te combineren en nog steeds komen met een onvergetelijke toch zeer sterke wachtwoordzin.
 • De complexer en langer het wachtwoord, hoe minder waarschijnlijk het zal worden gekraakt. Het is echter vaak proportioneel moeilijker te onthouden.

Waarschuwingen

 • Niet zomaar een combinatie van twee of meer woorden uit het woordenboek, zelfs als je denkt dat ze zijn zeldzaam. Veel wachtwoord crackers proberen combinaties van woorden uit het woordenboek eerste.
 • Bij het gebruik van nummers alleen, zorg ervoor dat de volgorde is volledig willekeurig en heeft geen belang. Het is het beste om geen getal dat is een kwestie van het record, zoals telefoon, mailadres, en sofi-nummers te gebruiken.
 • Vertrouw niet op het vervangen van letters met cijfers voor de veiligheid. Wachtwoord kraken programma's breken deze wachtwoorden zo gemakkelijk als de woorden zelf.
 • Gebruik geen van de hierboven genoemde wachtwoorden. Want ze zijn hier vermeld, ze zijn nu zichtbaar voor de wereld.
 • Weet niet hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere logins, vooral als ze gevoelige financiële of andere persoonlijke informatie te betrekken. Bij het registreren op websites die vragen om uw e-mailadres, gebruik nooit hetzelfde wachtwoord als u voor uw e-mailaccount.
 • Gebruik geen gewone woorden en cijfers als wachtwoord. Gebruik geen "password" of "12345678" of "abcdefgh" of "login" bijvoorbeeld.
 • Heeft een willekeurig wachtwoord dat u niet meer kunt herinneren, zoals fdbjhfkwgakwy (: Weet spelling niet correct op dat "woord" als u aan het bewerken bent Note) niet maken.
 • Niet iedereen vertellen (behalve misschien je ouders, afhankelijk van uw leeftijd en leefsituatie) vergeten!