Wkunl

Hoe maak je een computermuis gebruiken

Heb je voortdurend 'missen' uw doelgroep koppeling tijdens het surfen op het web? Nou, maak je geen zorgen. Hoewel het in eerste instantie verwarrend of moeilijk lijkt, kun je leren hoe je een muis te bedienen met deze eenvoudige stappen en tips.

Stappen

Hoe maak je een computermuis gebruiken. Muizen (meer dan een muis) gebruikt kan worden door beide handen.
Hoe maak je een computermuis gebruiken. Muizen (meer dan een muis) gebruikt kan worden door beide handen.
 1. 1
  Sluit de muis. Als je het rond de pijl op het scherm te slepen moeten bewegen met het. Zo niet, kunt u een technisch probleem hebben. Soms is de pijl zal dart rond in spurts, of zal te langzaam bewegen. De voormalige vereist het oplossen van problemen (waarschijnlijk het downloaden van een driver) en de laatste kan worden aangepast in de instellingen van uw computer. Als dit niet werkt, kunt u overwegen een sleutel om de muis te openen en verwijder eventuele kapotte voorwerpen.
 2. 2
  Muizen (meer dan een muis) gebruikt kan worden door beide handen. Als je linkshandig bent, kunt u gewoon plaats de muis aan de andere kant van het toetsenbord, als het bereikt. De muis zal hetzelfde werken.
 3. 3
  Houd de muis correct. Voor Windows-of pc-gebruikers, plaatst u uw wijsvinger op de linker knop, en je ringvinger op de rechterknop. Als uw muis een knop of 'wiel' in het midden, kan je middelvinger deze te bedienen. Voor Mac-gebruikers, de muis heeft meestal slechts een knop. Gebruik een van de drie midden vingers om druk op de knop.
 4. 4
  Te klikken, op de knop (meestal de linker, toen er twee) en onmiddellijk los. Het moet een stevige, snelle tik te zijn, en de muis moet nog steeds als je het doet.
 5. 5
  Om dubbel klik (voor het openen van toepassingen, documenten of mappen), moet u op (de linker knop) tweemaal kort achter elkaar. Als u fysieke problemen met de vereiste snelheid van het dubbelklikken, kan uw computer worden aangepast aan uw behoeften.
 6. 6
  Om bestanden te slepen, houdt u de knop (links), verplaats de muis zonder dat de toets gaan tot het bestand is waar je wilt dat het is.
 7. 7
  Gebruik de muis gebaren. Wanneer u zich zekerder je misschien graag willen opzetten mouse gestures.

Tips

 • Wees niet bang om hulp te vragen van iemand die is met behulp van de muis voor een tijdje. De meeste mensen zijn blij om te helpen.
 • Als de muis niet goed werkt voor u, moet u de muis bal Reinig indien aanwezig.
 • Voor de muis beweegt snel, gebruik uw duim en pink vingers te 'knijpen' de muis en iets optillen om het te verplaatsen. De duim en pink kan ook helpen om de muis te stabiliseren als u probeert om te klikken met je andere vingers.
 • Als u last heeft van artritis, carpaal tunnel syndroom, of gewoon een pijnlijke pols na het gebruik van een muis, probeer dan het volgende:
  • Gebruik een pols stabilisator tijdens het besturen van een muis. Dit zal een tijdje om te wennen aan te nemen, omdat de brace zal vereisen iets langer vingerbewegingen te klikken.
  • Koop een "verticale" muis, of een muis met een bijgevoegd polssteun. Deze hebben ook een leercurve, maar zal verlichten stress op je pols. Een "verticale" stijl muis kan helpen bij het verbeteren van de bloedtoevoer naar uw polsen.
  • Koop een trackball.