Wkunl

Hoe te etsen van een printplaat

Heb je ooit wilde een circuit te maken thuis? Nu kunt u, voor het gebruik in alle soorten zelfgemaakte elektronische componenten.

Stappen

Hoe te etsen van een printplaat. Heb een procedure in gedachten voordat de taak.
Hoe te etsen van een printplaat. Heb een procedure in gedachten voordat de taak.

Ontwerp

 1. 1
  Heb een procedure in gedachten voordat de taak. Vergeet niet, een goed ontwerp komt eerst.
 2. 2
  Teken het circuit schema aan beide ruitjespapier of een simulatie programma's zoals of arend cad. Het schema dient een gedetailleerde beschrijving van alle onderdelen en verbindingen gemakkelijk volgen bevatten. Houd in gedachten dat een basisvorm van het schema zal worden opgesteld op de printplaat. Voor hulp tekening schema, kunt u terecht op:
 3. 3
  Als een simulatieprogramma wordt gebruikt, test het circuit grondig de gesimuleerde omgeving. Indien geen simulatie programma gebruikt, monteren en testen van een of meer prototypes van de schakeling op een breadboard. Breadboards zijn zeer makkelijk te gebruiken, en laat men de resultaten van een circuit bekijken in realtime zonder dat soldeer of permanente etsen. Voor hulp bij breadboards, kunt u terecht op: Iguana labs
 4. 4
  Controleer het circuit functies op de breadboard of in de simulatiesoftware.

Tekening

 1. 1
  Verwerven van een printplaat. Printplaten zijn ongeveer een dollar per stuk, en zijn gewoon een laag van koper dan een isolator. De typische grootte is meestal 3.5 cm bij 5 centimeter. Tekening is eenvoudig: alles wat nodig is is een onuitwisbare marker, zoals een Sharpie. Een heerser is ook nuttig.
 2. 2
  Trekken uit uw circuit op uw bord met de sharpie. Houd in gedachten dat koper niet kan worden tussen de onderdelen, bijvoorbeeld als het aansluiten van een LED, moet er een gat in het koper tussen de positieve en negatieve punten van de connectiviteit. Zonder speling, zou de stroom vloeien rond de LED, in plaats van er doorheen. Onthoud wetten van elektriciteit, moeten alle circuits eindigen op een van beide een negatief of gemalen, of geen stroom zal vloeien.
 3. 3
  Gebruik dunne lijnen, maar leggen de inkt op dik, is het belangrijk dat de koper voordat de inkt wordt opgelost en dat er geen dunne plekken in de inkt bloot koper.

Het etsen

• Een niet-metalen bekken dat diep genoeg om onder te duiken de printplaat • Niet-metalen containers is voor het mengen
• Vinyl of Latex handschoenen
• Zoutzuur (zoutzuur)
• Wrijven alcohol

 1. 1
  Doe de bril en handschoenen. Onthoud altijd veiligheid voorop.
 2. 2
  Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd voordat mengen. De chemische producten zal produceren schadelijke dampen.
 3. 3
  Meng twee delen waterstofperoxide voor ieder een deel zoutzuur. Wanneer gemengd, vormen ze een stof die een ernstige huid-irriterend, en zal giftig chloorgas te produceren.
 4. 4
  In een niet-metalen bekken giet genoeg van de oplossing volledig onderdompelen printplaat.
 5. 5
  Daling in de printplaat en schud het voor ongeveer tien tot vijftien minuten. Blijf roeren totdat alle koper is opgelost, en de oplossing heeft gemaakt op een lichte groene tint.
 6. 6
  Voor opruimen, zorg ervoor dat u handschoenen draagt. Was de raad af in koud water om alle etsen oplossing te verwijderen. Gebruik dan een papieren handdoek of een doek om het te drogen helemaal uit. Leg het opzij. Verzekeren dat er geen oplossing in de werkruimte of containers verwijder vervolgens de handschoenen en een veiligheidsbril.
 7. 7
  Meng een 12:59 verhouding van aceton en alcohol. Neem een ​​papieren handdoek, doopt het in de oplossing, en het voorzichtig over het oppervlak van de plaat wrijven. De permanente marker zal beginnen af ​​te komen. Blijven wrijven totdat alle marker is verdwenen. Je moet zien dat uw circuit nu in het koper is ingeschreven.

Montage

• Hand-held boormachine of kolomboor
• Soldeerbout

 1. 1
  Voordat het boren lokaliseren alle posities van de doorgaande gat componenten. Koper stof is giftig, draag een stofmasker.
 2. 2
  Boor door het bord met een beetje breed genoeg voor welk deel moet worden geplaatst op die locatie. Vergeet niet niet om het gat te groot, of solderen zal zeer moeilijk zijn.
 3. 3
  Plaats de componenten op de printplaat op hun aangewezen locaties. Buig de benen van de component tegen de onderzijde van de raad van bestuur, het deel op zijn plaats te houden. Zorg ervoor dat delen met de polariteit correct worden uitgelijnd met de bijbehorende positieve en negatieve. Check en double-check de locatie van alle onderdelen voor het solderen.
 4. 4
  Solderen is een vaardigheid die praktijk vereist, maar het is niet per definitie moeilijk. Zie voor hulp.
 5. 5
  Test uw printplaat voordat u het in haar vaste locatie. Gebruik een multimeter, indien mogelijk, om problemen verbinding diagnosticeren. Een De-solderen pistool kan worden gebruikt om kleine schakelaars en reparaties uit te voeren.

Tips

 • Als Multisim is te duur of niet beschikbaar zijn, een goed gratis programma is PCBExpress of gratis versie Eagle CAD's.
 • Vergeet niet dat de printplaat kan tot twintig minuten te etsen zonder schudden, maar zo weinig als zeven met agitatie
 • Niet direct over de etsen bekken kijken, of je zal giftig gas inademen.
 • Voor grote, gecompliceerde boards of grote partijen een kolomboormachine is betrouwbaarder en echt versnelt het werk.
 • Printplaten zijn relatief goedkoop. Er is een kans dat je een fout maakt, dus koop genoeg om te werken met en maak groepen van twee of meer.
 • Muriatic (zoutzuur) zuur kan meestal worden verkregen bij een ijzerhandel of het zwembad te slaan.

Waarschuwingen

 • De ets oplossing is zeer gevaarlijk, dus draag altijd je handschoenen en een veiligheidsbril, en altijd werken in een open ruimte.
 • Het zoutzuur dat u gebruikt is geconcentreerd (12 mol), moet u erop letten dat u geen op uw huid morst, omdat het zal leiden tot ernstige chemische brandwonden.
 • Koper stof is giftig, draag een stofmasker om inademing te voorkomen.