Wkunl

Hoe te stoppen met een digitale packrat

Digitale packrats hebben allerlei bestanden op de harde schijf, alleen maar omdat ze denken dat ze hen zou kunnen nodig hebben. Gratis online opslag stimuleert houden nog meer hamsteren en ontmoedigt u van het verwijderen al die foto's, audio-en video-bestanden, PDF's, tekstdocumenten, spreadsheets en andere digitale weetjes.

Het probleem is, er zijn kosten aan digitale packrattery. Het kan uw computer trager maken en erger, het kan je leven bemoeilijken, kost je tijd in termen van productiviteit, en kan stress je uit meer dan je weet. En de meest irritante ding? U kunt nog steeds niet het item te vinden wanneer je het nodig hebt omdat je noemde het r_y33_gr en kan zelfs niet herinneren! Decluttering uw digitale leven zal opluchting en snelheid te herstellen naar uw computer leven. Als je het gevoel: dat je veel bestanden "just in case" moet houden, het kost je te lang om dingen te vinden, en je digitale leven wordt steeds ingewikkelder, met meerdere e-mailaccounts, schijven, opslagmedia en een puinhoop van bestanden of mappen, dan is dit artikel is voor jou.

Stappen

Hoe te stoppen met een digitale packrat. Diagnosticeren uzelven digitale packrat.
Hoe te stoppen met een digitale packrat. Diagnosticeren uzelven digitale packrat.
 1. 1
  Diagnosticeren uzelven digitale packrat. Een of meer van deze symptomen zal waarschijnlijk betekenen dat je een digitale packrat:
  • Heeft u 20 of meer mappen en sub-mappen in de map documenten op uw harde schijf?
  • Is uw lijst met Internet bookmarks lang en overweldigend? Wil je ze veel of blader door veel niet gebruikte te gebruiken om naar het weinige gebruik je doen?
  • Is uw e-mailprogramma bijna vol, of heb je meer dan een te gebruiken e-mailaccount vanwege al de opslagruimte die u nodig hebt?
  • Heeft u meerdere duplicaten van foto's, en is het moeilijk om een ​​foto te vinden die u nodig?
  • Is uw harde schijf 75 procent vol of meer?
  • Heb je meerdere accounts hebt voor soortgelijke dingen, waardoor het moeilijk om dingen te vinden?
  • Is een van uw digitale bestandssystemen overweldigend?
  • Heb je e-mail van 5 jaar geleden?
  • Heb je project bestanden van 2 jaar geleden?
  • Heeft u mappen dingen te wachten om gelezen te worden, dat een jaar zou duren om daadwerkelijk te lezen als je ooit kreeg rond om ze te lezen?
 2. 2
  Gaan door een massale zuivering. In het begin, moet je wat tijd besteden aan het zuiveren bestanden. Dertig minuten per dag is een goed moment - zet het in je agenda, en gewoon door te brengen 30 minuten spoelen alles uit. Zie de "Tips" hieronder voor meer details. Als je klaar bent met uw massale purge, het voelt geweldig! Het is de moeite waard de tijd die u besteedt het doen.
  • Gericht zijn op een map tegelijk. Als je elke dag kunt vernietiging enige tijd voor het zuiveren, dan elke dag moet je een grote map te richten. Begin met het grootste zijn en vervolgens werk je weg naar beneden. "Mappen" iets dat digitale bestanden of informatie, e-mail accounts, Flickr-accounts, harde schijven, USB flash drives, internet bookmarks, Mijn documenten submappen, enz. bevat betekenen
  • Kies alleen de belangrijke dingen en prullenbak en de rest. Doorloop alle spullen in de map die u gericht bent (zie hierboven) en kies uit alleen de meest belangrijke dingen, alleen de super essentiële bestanden. Doe ze in een aparte, tijdelijke map. Als je eenmaal hebt uitgezocht de essentiële dingen, de rest verwijderen. Zet de essentiële spullen terug waar het hoort en de tijdelijke map verwijderen. Wat dit laat je met een stuk minder spullen in elke map - alleen de spullen die je nodig hebt. Soms kunt u een hele map verwijderen - als je kunt, doe het dan.
 3. 3
  Vereenvoudig voordat organiseren. Veel mensen proberen om ingewikkelde organiserende systemen te creëren voor al hun spullen, in een poging om zich te organiseren. Maar het is veel beter om je spullen te verminderen, en om het zo eenvoudig mogelijk te krijgen, voordat het organiseren van dit alles. Als je genoeg te vereenvoudigen, zou je niet eens hoeft te organiseren op alle! Overweeg comprimeren van bestanden u wilt bewaren, zodat ze nemen veel minder ruimte.
 4. 4
  Krijg georganiseerd en hebben een plaats voor alles. Als je eenmaal hebt vereenvoudigd, zo te organiseren dat alles wat je nodig hebt bij elkaar wordt gehouden, hetzij op een plaats of zo weinig mogelijk plaatsen. Zo kan je alle informatie in je leven te organiseren in een persoonlijke wiki, het creëren van verschillende pagina's in de wiki voor verschillende soorten informatie. Het hebben van een plaats voor alles vermindert de noodzaak om te zoeken naar spullen.
 5. 5
  Verminderen rekeningen. Hetzelfde concept, maar in deze stap geeft u een overzicht van uw verschillende rekeningen voor het houden van bestanden en digitale informatie, en proberen te analyseren degenen die noodzakelijk zijn en welke kunnen worden geëlimineerd zijn. Hoe minder, hoe beter. En als u vindt een account dat al je spullen houdt op een plaats, het liever over een verspreide waaier van rekeningen.
 6. 6
  Vereenvoudig uw feeds. Als je hebt 100 of meer, is de kans groot dat u als een packrat met hen. Drop zoveel mogelijk, zodat de binnenkomende gegevens tot een beheersbaar bedrag. Stel jezelf een uitdaging om je feeds te verlagen naar 10.
 7. 7
  Duidelijk uit je in-box. Na een overbelaste in-box is overweldigend. Verminder uw in-boxen en verwijder ze uit. Dit omvat alle niet-verzonden concepten die je hebt "geslapen", je bent nooit gaat het nu zeggen.
 8. 8
  Duidelijk uit oude e-mails. Nadat u uw in-box leeg te halen, is het handig om duidelijk uit oude berichten. In Gmail, bijvoorbeeld, zou je een filter dat gezocht voor al uw e-mailberichten ouder dan 6 maanden te creëren. Scannen door deze nieuwe map, en verwijder alle van de berichten, indien mogelijk. Je zou dan wel een tweede filter voor alle soorten media bestanden (. Jpg,. Gif,. Pdf,. Mov,. Mp3,. Mpg, enz.) te vinden en vervolgens te verwijderen zoveel mogelijk van deze mogelijk te maken.
 9. 9
  Duidelijk uw bureaublad. Hebben geen pictogrammen op het bureaublad van uw computer. Verwijderen of sorteren door al deze, en hebben een duidelijke desktop. Eenvoudige en rustgevende. Gebruik in plaats daarvan een eenvoudig archiefsysteem waar u een map voor downloads, een andere voor de dingen die u momenteel werkt, een andere voor lezen / beoordeling, en een andere voor archieven. Voor snelkoppelingen naar applicaties, gebruik dan een programma zoals AutoHotKey om sneltoetsen te maken voor alle applicaties die u gebruikt - veel sneller dan snelkoppelingen op het bureaublad.
 10. 10
  Delete meerdere of slechte foto's. Het is nuttig voor zowel amateur- fotografen en profs te ruimen door middel van hun foto's, niet alleen te vereenvoudigen, maar om dwingen je om je foto's te analyseren en gewoon kiezen voor de beste. Weg met alle fouten, onscherpe foto's, en degenen die je niet veel van nu en zal ook nooit denken. Anders ben je niet op zoek naar een van hen!
 11. 11
  Stoppen slaan junk. Als je eenmaal hebt gewist uit uw oude bestanden en e-mails en de rekeningen en de desktop, de sleutel is om hen duidelijk te houden. Elke keer als je op het punt om iets te redden, vraag jezelf af of het echt waardevolle informatie, of indien het is eigenlijk junk. Gooi de troep.
 12. 12
  Defrag uw harde schijf. Zodra je door al je oude bestanden bent gegaan op uw harde schijf, is het goed om een ​​defrag hulpprogramma uit te voeren, zodat uw schijf efficiënt is georganiseerd en loopt sneller.
 13. 13
  Streven naar een eenvoudige digitale leven. Zodra u bent gezuiverd van alle rommel en troep, kijk of je dingen eenvoudig kunt houden. Als je geneigd bent om iets te dienen, kijk of je kunt omgaan met het en meteen in plaats daarvan te verwijderen. Als het tijd is om een ander account te creëren voor meer opslagruimte, kijk of je kunt verminderen uw opslagbehoeften plaats. Op alle bochten, gericht in plaats van vereenvoudiging bemoeilijken. Dit is meer van een verandering in dan iets anders.
 14. 14
  Ontwikkelen zuiveren routines. Het is belangrijk om een ​​aantal regelmatige schoonmaak van uw digitale bestanden doen. Net zoals je je huis regelmatig schoon, of het zal junk-bereden en spinneweb gevulde geworden, moet u uw digitale huis schoon. Eenmaal per week of een keer per maand, afhankelijk van de hoeveelheid materiaal u vergaren, moet een goede interval spoelen zijn. Als je wilt echt worden georganiseerd, het ontwikkelen van een checklist van dingen te zuiveren tijdens deze regelmatig.
  • Zet zuiveren herinneringen in uw agenda. Om ervoor te zuiveren van een routine, herinneringen instellen in uw agenda programma. Elke week of twee, of elke maand, zijn goede tussenpozen, afhankelijk van uw behoeften. Maar maken het een gewone zaak, en u zult die het eenvoudige digitale leven van nu af aan.

Tips

 • Als je voelt dat je moet echt een deel van die informatie te bewaren, branden op cd's, etiket duidelijk leesbaar en op te slaan in een CD-houder (de moderne zachte, stoffen die zijn minder brutaal ogende en neemt minder ruimte in beslag). Maar onthoud dit, CD informatie corrumpeert verloop van tijd, dus niet alles wat je echt waarderen op hen zonder een fatsoenlijke back-up ergens, zoals USB-sticks, externe harde schijven, etc. laat maar overdrijf het extra opslag als het is niet beter dan het opslaan van uw meubels elders omdat je niet kunt inpassen in uw huis! Je moet jezelf afvragen of de informatie die het behouden waard is - zo veel van het is online beschikbaar deze dagen (PDF's etc.) dat het houden van extra kopieën van je eigen is dupliceren - en packratting. En de kans dat je zult vergeten wat er op ze toch.

Dingen die je nodig hebt

 • Computer