Wkunl

Hoe maak je een computer probleem vast te stellen

Veel mensen worden geconfronteerd met alledaagse computer problemen die zijn eenvoudig op te lossen, maar zijn niet in staat om de werkelijke oorzaak van het probleem. Hoewel er veel problemen een computer zullen worden geconfronteerd met, zal dit artikel u vertellen waar te kijken voor gemeenschappelijke problemen.

Stappen

Hoe maak je een computer probleem vast te stellen. Let op de laadtijd van het OS (besturingssysteem).
Hoe maak je een computer probleem vast te stellen. Let op de laadtijd van het OS (besturingssysteem).
 1. 1
  Controleer de POST. POST staat voor Power On Self Test. Dit is meestal het eerste of tweede ding dat op een computer verschijnt na het inschakelen van de stroom. Dit verschijnt voordat het besturingssysteem begint te laden. De POST zal geen problemen gevonden met hardware die de computer niet opstarten maakt weer te geven, kan POST ook problemen met hardware die het mogelijk maken de computer op te starten, maar niet op volle capaciteit tijdens bedrijf weer te geven.
 2. 2
  Let op de laadtijd van het OS (besturingssysteem). Een langer dan normaal laadtijd kan aangeven zoekfouten (of andere fouten) op de harde schijf.
 3. 3
  Merkt dat een grafische problemen zodra het besturingssysteem is geladen. Verminderde graphics kunnen wijzen bestuurder storingen of hardwareproblemen met grafische kaarten.
 4. 4
  Voer een auditieve testen. Een auditieve test is een onorthodoxe, maar toch effectieve manier van het beoordelen hoe hard een computer werkt. Met de computer op en actief, speel elke fatsoenlijke lengte audiobestand (meestal boven de 30 seconden). Als het geluid is schokkerig of langzaam, betekent dit meestal dat de processor werkt op een hoog niveau, of is er niet genoeg RAM om alle programma's geladen draaien. Het veranderen van de opstartgeluid is een geweldige manier om deze test toe te passen. Een ander probleem in verband met schokkerig geluid is PIO (geprogrammeerde invoer / uitvoer) modus. Dit heeft invloed op hoe de harde schijf leest en schrijft gegevens van een schijf. Overschakelen naar DMA maakt snellere leest en schrijft, en kan soms schokkerig audio repareren.
 5. 5
  Controleer alle nieuw geïnstalleerde hardware. Veel besturingssystemen, vooral Windows, kunnen conflicteren met nieuwe drivers. De bestuurder kan slecht worden geschreven, of het kan conflicteren met een ander proces. Windows zal je meestal informeren over apparaten die er de oorzaak van een probleem, of hebben een probleem. Om dit gebruik van de Device Manager, deze kan worden benaderd door het invoeren van het Configuratiescherm op het pictogram Systeem, klik op het tabblad Hardware en klik op Apparaatbeheer controleren. Gebruik dit om te controleren en regelen van de eigenschappen van de hardware.
 6. 6
  Controleer alle onlangs geïnstalleerde software. Software kan meer middelen dan het systeem kan bieden nodig. De kans is groot dat als er een probleem begint na de software start, wordt de software veroorzaakt. Als het probleem wordt direct bij het opstarten, kan dit worden veroorzaakt door software die automatisch wordt gestart bij het opstarten.
 7. 7
  Controleer RAM en CPU verbruik. Een veel voorkomend probleem is een schokkerig of trage systeem. Als een systeem is schokkerig is het verstandig om te kijken of een programma wordt verbruikt meer middelen dan de computer kan bieden. Een gemakkelijke manier om dit te controleren is om de Task Manager te gebruiken, klik met de rechtermuisknop op de taakbalk selecteer Taakbeheer en klik op het tabblad Processen. De CPU kolom bevat een getal dat het percentage CPU het proces verbruikt aangeeft. De kolom Mem Usage geeft aan hoeveel geheugen een proces is tijdrovend.
 8. 8
  Luister naar de computer, als de harde schijf is krabben of het maken van harde geluiden, sluit de computer af en hebben een professionele diagnose van de harde schijf. Luister naar de CPU fan, dit komt op een hoge snelheid wanneer de CPU hard werkt, en kan u vertellen wanneer de computer werkt buiten haar capaciteit.
 9. 9
  Voer een virus en malware scan. Performance problemen kunnen worden veroorzaakt door malware op de computer. Uitvoeren van een virusscan kan opgraven eventuele problemen. Gebruik een in de bijgewerkte virusscanner (zoals Norton Antivirus of Avast! Antivirus) en een algemeen bijgewerkte malware scanner (zoals Spybot Search & Destroy).
 10. 10
  Controleer voor het probleem in de veilige modus. Als een laatste wanhopige poging, check het probleem in de veilige modus. Om veilige modus te gaan, tikt u herhaaldelijk op F8 tijdens de POST (dit werkt op de meeste systemen). Als het probleem blijft in de veilige modus, het is een eerlijke weddenschap dat het besturingssysteem zelf is te wijten.

Tips

 • Deze procedures zullen beginnen te beperken gemeenschappelijke problemen, maar een specifiek probleem mag gereedschap of gespecialiseerde technieken moeten worden gebruikt.
 • Als je niet comfortabel diagnosticeren of repareren van een computer probleem te voelen, is het best om de computer naar een erkende technicus en laten repareren voor een bescheiden vergoeding.

Waarschuwingen

 • Probeer niet om problemen te herstellen, tenzij u zeker bent van wat je doet, wat het resultaat zal zijn, alsmede eventuele bijwerkingen.