Wkunl

Hoe om de batterij corrosie reinigen en opbouwen

Corrosie en bouwen op accupolen kan uw auto te houden van het starten, of ervoor zorgen dat uw digitale camera te mislukken wanneer u een opname van een bijzonder moment te nemen. Het maakt niet uit wat voor soort accu je hebt, kan je de klemmen gecorrodeerd geworden en slechte geleiders van elektriciteit. Lees verder voor tips over hoe ze schoon te maken.

Stappen

Hoe om de batterij corrosie reinigen en opbouwen. Verwijder de batterij los van de accupolen.
Hoe om de batterij corrosie reinigen en opbouwen. Verwijder de batterij los van de accupolen.

Schoonmaken van corrosie en bouwen in auto-accu

 1. 1
  Verwijder de batterij los van de accupolen. Draai de moer op elke kabel klem. Verwijder de kabelklem de negatieve terminal, met een "-", gevolgd door de klem van de pluspool, met een "+". Keer de procedure wanneer ze te vervangen.
  • Kabels kunnen moeilijk te verwijderen zijn. Je hebt misschien te wiebelen en til deze omhoog totdat de klem komt uit het aansluitpunt. Als er teveel corrosie, moet u mogelijk ook een griptang.
 2. 2
  Onderzoekt de kabels en klemmen voor overmatige slijtage of corrosie. Als u vindt dat dit het geval te zijn, moet je ze vervangen.
 3. 3
  Controleer de batterijhouder op scheuren en de aansluitingen op beschadigingen. Als je merkt dat een van beide, de batterij vervangen.
 4. 4
  Bevestig de losse kabels, zodat ze niet per ongeluk flop op naar de terminals.
 5. 5
  Giet zuiveringszout direct op de berichten.
 6. 6
  Gebruik een vochtige of natte tandenborstel om de baking soda schrobben in de terminal berichten en kabelklemmen.
 7. 7
  Als dit is niet veel te doen, gebruik dan een accu schoner borstel. U kunt een effen wollen pad ook gebruiken om te schitteren op de binnenkant ook.
 8. 8
  Droog alles af met een schone doek.
 9. 9
  Breng vet of vaseline op de berichten. Dit zal vertragen de vorming van bijtende afzettingen.
 10. 10
  Vervang de positieve klem en dan de negatieve klem. Gebruik een goede sized sleutel om ze vastdraaien.
 11. 11
  Vervang de rubberen boot of plastic schild dat de plastic afdekkappen. Als je er geen hebt, moet een lokale auto-onderdelen winkel dragen.

Alkaline batterijen

 1. 1
  Controleer voor de corrosie en volg de bijbehorende aanwijzingen.
  • Milde corrosie: Op de traditionele glanzende terminals, toont dit meestal als een donkere saaie plek.
  • Bouwen: In extreme gevallen, kan u een knapperige opbouw. Als de opbouw is belangrijk, de oplossing is een beetje lastig.

Lichte corrosie in alkalinebatterijen

 1. 1
  Verzamel de benodigde materialen: azijn, een applicator en fijne korrel schuurpapier.
 2. 2
  Drenkt u uw applicator in azijn.
 3. 3
  Wrijf op de terminal. Wees niet ongerust als er een bruisen reactie. Dat is volkomen natuurlijk.
 4. 4
  Wrijf met een beetje meer azijn als de corrosie niet lijken te gaan weg. Als dat nog steeds niet verwijderen van de corrosie, kunt u voorzichtig het gebied met fijn schuurpapier wrijven om het gecorrodeerde ergste vuil te verwijderen voordat u opnieuw probeert de azijn.
 5. 5
  Geniet van de terugkeer van het leven om je batterijen. En vergeet niet om ze te verwijderen voordat u uw camera uit de buurt de volgende keer.

Bouwen in alkalinebatterijen

 1. 1
  Verzamel de benodigde materialen: gedestilleerd water, zuiveringszout, rubberen handschoenen en niet-pluizende doeken.
 2. 2
  Raak de witte knapperige opbouw met uw blote huid! Dat is accuzuur die is gelekt uit de accu en het kan je huid verbranden.
 3. Als je dat doet aanraken, spoel je handen grondig af met warm water en zeep voordat je ze in de buurt van uw ogen of slijmvliezen. Laat het water krachtig uitgevoerd omdat het zuur waarschijnlijk actief zal worden, want het is gehydrateerd. Snellopende water zal helpen spoelen het weg voordat het begint om je verbrandt.
3
Probeer het verwijderen van de batterijhouder en een behandeling in water of een verdunde oplossing van zuiveringszout. Dit zou worden gebruikt in het beste geval.
4
Voorzichtig scrub de opbouw af met een vochtige handdoek tijdens het dragen van rubberen handschoenen. Verwijder zoveel als je kunt op deze manier.
5
Gebruik een verdunde oplossing van zuiveringszout op een handdoek om de rest te verwijderen. Je zal bijna zeker krijgen sissen en bruisen, alsook de creatie van zout en water. Als de batterij behuizing niet waterdicht is (het is meestal niet), kunt u deze stap over een wastafel met de batterijhouder naar beneden zodat eventuele gegenereerde water of zout zal druppelen uit te voeren.
6
Zwabberen de binnenkant met een vochtige pluisvrije doek. Gedestilleerd water is beter op de lange termijn te voorkomen opbouw, maar leidingwater geen aanzienlijke problemen in deze situatie veroorzaken.
7
Zachtjes droog de ​​terminals met een andere niet-pluizende doek. Ervoor te zorgen dat alles droog is voordat u de batterijen inch Indien nodig, laat de batterij zitten 's nachts te laten het achtergebleven water eruit te komen.

Tips

 • Hoewel het lijkt misschien een helder idee te gebruiken van een base zoals zuiveringszout om het zuur (de opbouw van de batterijen gaan lekken) te verwijderen, zuur-base reacties zijn exotherm en kan aanzienlijke hoeveelheden warmte genereren. Dit zijn milde zuren en basen hier, maar het is nog steeds het beste om het veilig spelen door langzaam verloopt. Dus gelden deze materialen nauwkeurig en spaarzaam om te voorkomen dat er warmte opbouw.
 • Als de batterij niet is gebruikt voor een lange periode van tijd, zorgvuldig inspecteren van de oppervlakte op eventuele lekkage.

Waarschuwingen

 • Als een zuur in uw ogen of op uw slijmvliezen, zoals je neus, spoel de bewuste lichaamsdeel onder een waterkraan. Spoel het continu onder warm water gedurende minstens 15 minuten.
 • Accuzuur is bijtend! Eventuele verkleuring of poederige opbouw moeten worden behandeld als gekristalliseerd zuur en schoongemaakt alleen met de juiste zorg. Dit omvat hand-en oogbescherming, hoewel het dragen van handschoenen en niet schoonmaken te krachtig krijgt u door prima in de meeste situaties.
 • Als een van de baking soda / azijn mengsel krijgt in de elektronica compartiment, bent u waarschijnlijk het beste uit de openstelling van de zaak en het schoonmaken van de sporen en leads, of anders monteren van het apparaat en het nemen van het aan een professional.
 • Met behulp van de baking soda zal water en zout te maken. Een van die twee bijproducten kunnen kortsluiting veroorzaken als links in het batterijcompartiment of op een van de elektronica. Zorg ervoor dat u af te vegen en droog alle getroffen gebieden nadien grondig. Gebruik het apparaat niet onder in de oplossing, tenzij u kunt de batterijhouder geheel los van de rest van het apparaat om dit te doen. Dit kan onder meer het markeren en desolderen / re-solderen leads en het verwijderen van een aantal schroeven.
 • Zoals met alles wat met monkeying rond met delicate schakelingen met behulp van water, zuren en basen, kan dit schade aan het apparaat veroorzaken. Maar met een zorgvuldige reiniging en een goede voorzichtigheid, de risico's van dergelijke zijn vrij laag.

Dingen die je nodig hebt

 • Bij lichte corrosie:
  • Een kleine hoeveelheid azijn (witte azijn is de goedkoopste)
  • Een applicator (Je hoeft niet iets bijzonders nodig. Een niet-pluizende doek zal prima werken als de terminals zijn gemakkelijk te bereiken. Een Q-tip werkt goed voor degenen die zijn moeilijker te bereiken.)
  • Fijn schuurpapier en / of zuiveringszout (voor meer extreme gevallen)
 • Voor opbouw:
  • Gedestilleerd water
  • Rubberen handschoenen
  • Niet-pluizende doek (s)
  • Zuiveringszout