Wkunl

Hoe maak je een vastgelopen pixel op een LCD-monitor vast

Als uw LCD-scherm heeft een punt op het scherm, dat is "geplakt" (ofwel het is altijd helder of altijd donker), is het potentieel mogelijk is om het te repareren op uw eigen. Hier is hoe het te doen.

Stappen

Hoe maak je een vastgelopen pixel op een LCD-monitor vast. Erachter te komen of de pixel zit vast of is dood.
Hoe maak je een vastgelopen pixel op een LCD-monitor vast. Erachter te komen of de pixel zit vast of is dood.

Bepalen probleem

 1. 1
  Erachter te komen of de pixel zit vast of is dood. Een vastgelopen pixel toont meestal een kleur. Een dode pixel is stevig wit (voor TN-panelen) of effen zwart. Probeer vast te stellen of de pixel slechts vastzit, of als het helemaal dood.
 2. 2
  Stuur het scherm terug naar de fabrikant (optioneel). Als de pixel dood is, uw beste inzet is om geld in op de garantie van uw scherm en stuur het terug naar de fabrikant.
  • Als de garantie op het scherm is verlopen, kunt u de volgende methoden proberen. Wees ervan bewust, maar dat zij in de eerste plaats zijn bedoeld om vast pixels verhelpen.

Druk-methode

 1. 1
  Zet de computer en het LCD-scherm.
 2. 2
  Geef een zwart beeld, dat de vastgelopen pixel heel duidelijk laat zien tegen de achtergrond. Het is zeer belangrijk dat u met een zwart beeld en niet alleen een leeg signaal, als u de achtergrondverlichting van het LCD-scherm moeten worden verlichten van de achterkant van het paneel.
 3. 3
  Zoek een smal voorwerp met een stompe, smalle uiteinde. Een Sharpie marker met de dop op, een uiterst saai potlood, een plastic stylus, of het einde van een make-up borstel zouden alle werken voor deze.
  • Voordat u verder de waarschuwingen verder te lezen aan het eind van dit artikel. Fysiek wrijven uw monitor zou eigenlijk erger maken.
 4. 4
  Gebruik het afgeronde einde van het object om zachtjes tik op de pixel geplakt. Tik niet hard om mee te beginnen, net genoeg om snel een witte gloed te zien onder het aanspreekpunt. Als je niet ziet een witte gloed, dan heb je niet hard genoeg tikt, dus gebruik net iets meer druk deze keer.
 5. 5
  Tikt harder. Verhogen de druk op de kranen geleidelijk voor 5-10 kranen totdat het pixel rechten zelf.
 6. 6
  Oefen druk plaats. Als uw tikken geen resultaten heeft opgeleverd, pak een vochtige (niet natte) washandje of papieren handdoek. Vouw de stof, zodat je niet per ongeluk scheuren, en houd het over de vastgelopen pixel, en zachtjes maar consequente druk met hetzelfde object dat u gebruikt voor het tappen.
  • Proberen om de druk alleen van toepassing op de pixel geplakt en niet de omgeving.
 7. 7
  Controleer uw resultaten. Geef een wit beeld (zoals een lege tekstdocument, of het verzenden van uw browser om about: blank en gaat fullscreen met F11) om te controleren of je hebt niet per ongeluk veroorzaakt meer schade dan je vast. Als u het vastgelopen pixel vast, moet je hele scherm wit zijn.

Warmte-methode

 1. 1
  Zet de computer en het LCD-scherm.
 2. 2
  Bevochtig een washandje met water dat is zo heet mogelijk. Als je kunt, warmte water op het fornuis of in de magnetron totdat het is net begonnen om luchtbellen te tonen op de bodem van de container. Zet het washandje in een vergiet, en dumpen het hete water over het washandje.
 3. 3
  Op handschoenen, of bedek je handen met ovenwanten. U wilt niet uw vingers te branden in de volgende stappen.
 4. 4
  Doe de hete washandje in een plastic boterhamzakje. Zorg ervoor dat de afdichting volledig gesloten is.
 5. 5
  Houd de plastic zak met de warme washandje tegen de vastgelopen pixel. Houd de plastic zak tot het scherm zodanig dat het gebied dat u gebruikt heeft geen naad op, omdat de naad kan openbreken, en warm water kan uw computer beschadigen. Zo veel als je kunt, probeer alleen richten de hitte op de vastgelopen pixel.
 6. 6
  "Massage" het pixel in langzame cirkels. Verplaats de tas rond de pixel een bit in een massage-achtige beweging. De warmte zorgt ervoor dat de vloeibare kristallen te stromen gemakkelijker in de gebieden die vroeger niet werden vervuld.

Software methode

 1. 1
  Probeer lopend pixel-software voor het herstellen (zie bronnen en citaties). Stuck pixels vaak opnieuw worden bekrachtigd door snel draaien ze aan en uit. Er zijn screensavers te downloaden die dit zal doen om uw LCD-scherm.

Hardware-methode

 1. 1
  Probeer een solid state oplossing zoals pixeltuneup (zie bronnen en citaties). Deze apparaten produceren speciaal afgestemd videosignalen die elimineren geplakt pixels terwijl de verbetering van beeldkwaliteit, kleur en contrast. Werkt ook op televisies, waaronder LCD, LED, plasma of CRT.
 2. 2
  Schakel de monitor uit.
 3. 3
  Plug in en zet pixeltuneup, zet dan de monitor.
 4. 4
  Wacht 20 minuten.
 5. 5
  Uitschakelen en loskoppelen pixeltuneup.
 6. 6
  Stuck pixels en andere IR zal worden gegaan, en kleur / contrast wordt verbeterd.

Tips

 • Als deze aanwijzingen niet werken, probeer de monitor vervangen door uw fabrikant te krijgen. Als uw monitor onder de specificaties van vervanging valt, komen in contact met de fabrikant op te zetten vervanging plannen.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u geen elektrische apparatuur nat wordt, of het kan breken.
 • Probeer niet om de monitor te openen. Dit zal de garantie komen te vervallen, en de fabrikant zal niet vervangen.
 • De meeste lcd-fabrikant garanties voor LCD schermen zal betrekking hebben op de vervanging van het panel als het scherm een ​​bepaald aantal pixel anomalieën bereikt. Echter, deze garanties zal in het algemeen niet van toepassing op schade veroorzaakt door wrijving het scherm, zodat u uiterst voorzichtig en contact met de fabrikant voordat u verder om te zien of u in aanmerking komt voor reparatie of vervanging.
 • Sommige mensen beweren dat het aanraken van het scherm kan leiden tot meer pixels aan vast komen te zitten, hoewel dit niet is bewezen.
 • LCD-schermen zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Elke laag wordt gescheiden door zeer kleine glazen spacers. Deze spacers en de afzonderlijke lagen zijn zeer delicaat. Wrijven Een LCD scherm met een vinger of zelfs een doek kan ertoe leiden dat de spacers te breken en leiden tot verdere problemen buiten de oorspronkelijke pixel fout. Als zodanig meeste monteurs met service certificeringen zijn opgeleid niet om het wrijven of tik methoden te gebruiken - gebruik ze op eigen risico.