Wkunl

Hoe te dlp, lcd, plasma-tv en HDTV-kwaliteit te evalueren

Hoe je het verschil in kwaliteit tussen DLP, LCD en Plasma TV's te begrijpen.

Stappen

Hoe te dlp, lcd, plasma-tv en HDTV-kwaliteit te evalueren. Weet de omgeving waar u gebruik maken van de.
Hoe te dlp, lcd, plasma-tv en HDTV-kwaliteit te evalueren. Weet de omgeving waar u gebruik maken van de.
 1. 1
  Weet de omgeving waar u gebruik maken van de. Het niveau van het omgevingslicht zal een belangrijke factor zijn. Kennen ook de kijkafstand - dit zal de grootte of resolutie die zal de beste kijken bepalen.
 2. 2
  Weet het programma materiaal dat zal worden bekeken. De meeste videobronnen zoals DVD's zijn 480. HDTV-signalen zijn meestal soms 1080 720.
 3. 3
  Begrijp de sterke en zwakke punten van elke technologie om een weloverwogen keuze te maken - zie onderstaande tips.
 4. 4
  Draag een paar test-dvd's in elkaar te slaan, zodat u altijd het zien van dezelfde scènes. Merk op dat de instelling (kijkafstand / hoek, vooral omgevingslicht) zal een verschil in de ervaren kwaliteit te maken. De instellingen / calibratie kan enig verschil te maken.
 5. 5
  Houd notities met modelnummers en relatieve ranglijst tussen eenheden omdat je waarschijnlijk niet in staat zijn om alle modellen side-by-side te vergelijken bij een winkel.
 6. 6
  Niet veel meer dan je nodig hebt in grootte, resolutie, of technologie te kopen. Als je de ruimte hebt en gemakkelijke toegang, het krijgen van een gebruikte vorige generatie top-of-the-line CRT rear-projection tv uit voor de grote donkere rec-kamer misschien net het ticket.

Tips

 • LCD's zijn vrij goed en hebben de neiging om te kijken als computerschermen. Kijk snel scènes zoals sport met een kleine bal (tennis, golf) als LCD refresh rates zijn niet zo snel. Kijk langzame panning scènes voor artefacten die niet bewegen met de panning scene. Een oorzaak hiervoor kan variatie in pixel respons te wijten aan de productie toleranties. Een andere oorzaak kan de smoothing technologie zijn om up-monster van een tv of dvd-signaal tot 720 of 1080 - dit geldt voor andere technologieën ook. Er zijn verschillen in de implementaties, dus het doet er ook.
 • Plasma wordt beschouwd als de beste te zijn. Het kan kijken hyper-echte of overdreven of gebrek die film-theater-film kwaliteit van projectie-tv's. Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen de modellen. Wees voorzichtig, want ze krijgen echt warm. De burn-in probleem is niet zo slecht als de eerdere generaties en met zorgvuldig gebruik, niet veel slechter dan normaal CRT direct uitzicht televisies van decennia geleden.
 • Elke technologie heeft zijn sterke en zwakke punten en dus je moet aandacht besteden aan verschillende aspecten om de totale kwaliteit van een tv in de beoogde omgeving.
 • DLP is dunner dan CRT / LCD rear projection-televisies. Ze zijn ook lichter dus meer geschikt wanneer er meer omgevingslicht. Zijn zwakte is in het produceren van donker zwarten, vooral dicht bij elkaar donker en licht functies. Gebruik scènes met een fijne high-contrast textuur, zoals een witte rotswand met zwarte spikkels. De beste nieuwste DLP-tv's zal er goed uitzien, terwijl anderen zullen kijken uitgewassen, grijs en wazig. Een andere goede scene is een verre uitzicht op een bos met een mengeling van rijke groene bladeren en zwarte schimmige kreupelhout.