Wkunl

Hoe maak je een flatscreen tv te reinigen

Plasma-en LCD- flatscreen-tv's vereisen meer zorg dan oude glazen tv-schermen, die kan worden schoongemaakt met glasreiniger en een papieren handdoek. LCD-panelen zijn gemaakt met een soort plastic dan kan gemakkelijk worden beschadigd door chemische schuurmiddelen, scrubbers, en handdoeken. Dit artikel biedt drie methoden voor het reinigen van een flatscreen-tv: met een microfiber doek met een azijn oplossing, en met behulp van krassen verwijderen technieken.

Stappen

Hoe maak je een flatscreen tv te reinigen. Zoek een microfiber doekje.
Hoe maak je een flatscreen tv te reinigen. Zoek een microfiber doekje.

Methode een: reinigen met een microvezeldoek

 1. 1
  Schakel de TV uit. Je wilt niet te bemoeien met alle pixels terwijl ze nog steeds vuren, en het uitschakelen van de tv zal toelaten om vuil, stof en vuil zie beter, omdat je werkt met een donker oppervlak.
 2. 2
  Zoek een microfiber doekje. Deze zachte, droge doeken hetzelfde soort doek zou gebruiken om bril reinigen. Ze zijn perfect voor LCD-schermen, omdat ze niet pluis vertrekken.
 3. 3
  Veeg het scherm. Gebruik de microfiber doek om veeg vuil of roet dat is zichtbaar.
  • Druk niet te hard op het scherm als het vuil of vuil niet direct loskomen. Gewoon door naar de volgende methode hieronder.
  • Gebruik geen papieren handdoeken, toiletpapier, of oude shirts als uw schoonmaak doekje. Deze materialen zijn meer schurende dan microfiber doekje en kunnen krassen op het scherm en pluisjes residu achter.
 4. 4
  Onderzoekt het scherm. Als het nu lijkt schoon, kan er geen behoefte om het te wassen. Als je ziet ploetert van gedroogde vloeistof, opgebouwd stof of andere smurrie, door naar de volgende methode om uw flatscreen wat extra glans te geven.
 5. 5
  Reinig het frame van het scherm. De harde kunststof frame is minder gevoelig dan het scherm zelf. Gebruik de microfiber doekje of een stofdoek om het te vegen.

Methode twee: wassen met een azijn en water

 1. 1
  Zet de tv uit. Nogmaals, wil je niet te bemoeien met alle pixels, en je wilt in staat zijn om eventuele onvolkomenheden te zien.
 2. 2
  Maak een oplossing van gelijke delen azijn en water. Azijn is een natuurlijke reinigingsmiddel, waardoor het een veiliger en veel minder dure optie, dan andere schoonmaakmiddelen.
 3. 3
  Dep een microfiber doekje in de azijn oplossing en veeg het scherm. Indien nodig, druk zachtjes en wrijf plekken die extra reiniging in een cirkelvormige beweging nodig.
  • Niet dumpen of spuit azijn oplossing rechtstreeks op het tv-scherm. Het kan tot beschadiging van het scherm permanent.
  • Als u liever een LCD-scherm schoonmaken oplossing te kopen, ze zijn verkrijgbaar bij computerwinkels.
  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen die ammoniak, ethanol, aceton of ethyl chloride bevatten. Deze chemicaliën kunnen het scherm beschadigen door een beetje schoonmaken te veel.
 4. 4
  Gebruik een tweede microfiber doekje om het scherm droog. Het toestaan ​​vloeistof te drogen op het scherm kan sporen achterlaten.
 5. 5
  Spoel het frame van het scherm. Als de harde plastic frame heeft meer nodig dan een afstoffen, dip een papieren handdoek in de azijn oplossing en schrob het schoon. Gebruik een tweede handdoek om veeg het droog.

Krassen verwijderen uit flatscreen-televisies

 1. 1
  Controleer uw garantie. Als je een grote kras die wordt gedekt door de garantie, kan uw beste optie zijn om de tv te ruilen voor een nieuwe. Over te gaan om te proberen de scratch zelf te repareren kan verdere schade die niet wordt gedekt door uw garantie.
 2. 2
  Gebruik een kras reparatieset. Dit is de veiligste methode voor het verwijderen van een kras van uw scherm. Reparatie kits zijn beschikbaar voor aankoop, waar televisies worden verkocht.
 3. 3
  Gebruik vaseline. Coat een katoenen bal in vaseline en dep het over de scratch.
 4. 4
  Gebruik lak. Koop heldere lak en spuit een kleine hoeveelheid direct over de scratch. Laat ze drogen.

Tips

 • Dezelfde technieken kunnen worden gebruikt om schoon.
 • Kijk voor speciale reiniging instructies in de handleiding die bij het scherm kwam.
 • Je kan ook gebruik maken van speciale scherm doekjes die verkrijgbaar bij de meeste computerwinkels zijn.

Waarschuwingen

 • Als het doek is niet droog genoeg is, kan het druppelen, wellicht een kortsluiting te veroorzaken.
 • Als uw scherm is een soort rear-projection, te hard te drukken kan het scherm beschadigen, want het is erg dun.