Wkunl

Hoe maak je een home theater PC (HTPC) bouwen

Het concept van een home theater pc, ook wel bekend als een HTPC, groeit in populariteit dankzij de TiVo en Microsoft Media Center versies van het Windows-besturingssysteem. Het bouwen van uw eigen HTPC systeem geeft u de vrijheid en flexibiliteit, zodat u uw eigen software en hardware te selecteren.

Niet iedereen is bereid om de tijd te besteden aan onderzoek, inkoop onderdelen, samenstellen en configureren hun eigen HTPC, dat is de reden waarom de pre-built oplossingen zoals TiVo zijn zo populair. Als u bereid bent om wat tijd door te brengen met dit proces bent, zult u al snel hebben een geweldige HTPC, zonder de kosten, abonnementskosten, en beperkingen van de pre-built oplossingen. Waarom betalen een premie voor inferieure hardware en software? Bouw je eigen met aangepaste componenten en gratis software.
Deze gids zal lopen via een hardware setup, en Ubuntu en MythTV installeren. Het zal zich ook richten op de configuratie van LIRC, modprobe, en andere componenten van belang voor het uitvoeren van een HTPC.

Stappen

Hoe maak je een home theater PC (HTPC) bouwen. Onderzoek en aankoop hardware.
Hoe maak je een home theater PC (HTPC) bouwen. Onderzoek en aankoop hardware.
 1. 1
  Ken uw eigen eisen. Wilt u deze HTPC te gebruiken als een stereo ook? Het zal uw MP3-verzameling en fungeren slaan als een server? Wat andere gebruikers kunt u aan te wijden?
 2. 2
  Onderzoek en aankoop hardware. Terwijl bijna elke moderne PC zal werken, zal specifieke component technologieën uw HTPC handvat soepel opnemen en afspelen van video te helpen.
  • TV-tuner-kaarten. Hauppauge en ATI hebben hun namen een standaard voor tv-tuners en andere multimedia-kaarten gemaakt. De Hauppauge PVR-150 (een enkele TV-tunerkaart) wordt breder ondersteund in software van derden dan elke andere kaart. Meerdere PVR-150 kaarten kunnen in een PC worden geïnstalleerd en herkend bij elke TV-opname applicatie zonder enige aanpassing. Hetzelfde geldt voor de dubbele tv-tuner-kaart van Hauppauge, bekend als de PVR-500.
  • Geheugen. Bijna elke DDR-geheugen is geschikt voor maximaal twee tv-tuners. Voor drie of meer tv-tuners, DDR-400 of een hogere bandbreedte geheugen met een CAS latency van 2 wordt aanbevolen, en voor DDR2, een CAS van 4 wordt aanbevolen. Vermijd DDR3 modules tot latency nummers verbeterd. Het opnemen van meerdere videostreams tijdens het spelen van een ander nodig fatsoenlijk lage latency geheugen.
  • Zaak. U kunt een zaak speciaal ontworpen voor HTPC systemen te kopen, of gebruik maken van een standaard ATX case. Er is veel flexibiliteit hier afhankelijk van waar u van plan bent om het systeem te houden, en hoeveel koeling je nodig hebt. Als je kiest om deze op een centrale locatie, zoals een woonkamer of den te houden, zou u willen richten op het houden van het systeem stil en stofvrij. Dit is altijd een evenwichtsoefening wanneer hogere prestaties onderdelen worden gebruikt. Kies een geval met meer luchtstroom en ventilatie dan u nodig heeft voor uw onderdelen, zodat je in staat zijn om de ventilator snelheden te verlagen zodra de ingebouwde.
 3. 3
  Monteer het systeem.
 4. 4
  Configureren van het BIOS. Aangezien dit systeem zal worden aangedreven op alle van de tijd, een van onze prioriteiten is om de tijd die het is omhanden terwijl volledig opgeladen op te minimaliseren. Niet alleen heeft deze energie te besparen, maar het verlengt ook de levensduur van uw hardware. Binnenkant van de BIOS-configuratieprogramma van uw systeem, wil je een time-out instellen voor een stand-by-modus. Sommige pc's zullen extra controles hebben voor het uitschakelen van onderdelen na zoveel nutteloze tijd, terwijl anderen zullen een beroep moeten doen op de instellingen van het besturingssysteem om dit te doen. Vermijd ook het gebruik van een slaapstand, zo veel besturingssystemen moeite hebben met het herstellen van het.
 5. 5
  Download en installeer een gratis distributie van Linux. Ubuntu is een van de makkelijkste en meest populaire distributies voor MythTV aangezien het reeds met veel van de individuele componenten die je nodig hebt met andere distributies. Voel je vrij om een ​​uitkering die uw behoefte en expertise past te kiezen, maar deze gids zal zich richten op Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn):
  1. Download een afbeelding LiveCD ISO vanaf een mirror site vermeld op ubuntu.org. Een ISO image is een beeld van een optische schijf die klaar is om te worden gebrand op een cd of dvd.
  2. Brand de ISO op een extra cd met behulp van CD-software branden zoals Nero.
  3. Opstarten van uw nieuwe HTPC aan de installatie-cd.
  4. Selecteer de optie "Start of installeer Ubuntu" of laat dit scherm time-out om deze automatisch te selecteren.
  5. Dubbelklik op het pictogram "Install" eens Ubuntu Live CD bureaublad heeft geladen.
  6. Selecteer uw taal.
  7. Selecteer uw locatie.
  8. Selecteer uw toetsenbordindeling.
  9. Kies handmatige partitionering schema, en partitioneren van uw schijf (s) daarvan. Deze stap neemt u een grote schijf. Voor meerdere stations, voel je vrij om partitie als dat nodig is.
   • Maak een root-partitie. Voor de eenvoud, dit is waar het systeem zal opstarten, waar Ubuntu zal worden geïnstalleerd, en waar alle applicaties en gebruikersgegevens worden opgeslagen. Minstens 10 GB wordt aanbevolen voor deze partitie, maar voel je vrij om een ​​groter formaat, afhankelijk van uw behoeften. Zorg ervoor dat het type is ingesteld op de standaard "ext3", typ dan een slash "/" voor het laadpunt.
   • Maak een swap partitie. Dit moet ongeveer worden dicht bij de dezelfde grootte als je fysieke RAM-geheugen op het systeem, maar iets minder dan dat bedrag kunnen de prestaties van het systeem belemmeren. Alles wat het dubbele van dat bedrag is het meest waarschijnlijk overkill. Selecteer "swap" als het type, en geen mount punt is toegestaan.
   • Maak een partitie waarin u uw opgenomen video op te slaan. Het standaard type "ext3" zal werken, maar de "JLS" of "xfs" journaling file system types zal versnellen van de tijd die het kost om opnames te verwijderen. JFS zal een bestand in 1 seconde of minder te verwijderen, zelfs als het zo groot is als 10GB. XFS zal bestanden snel wilt verwijderen, maar niet zo snel als JFS. Het voordeel is XFS prestaties, maar bij verhoogde CPU overhead. Omdat een HTPC is geen dual-purpose PC met andere applicaties draaien op hetzelfde moment dat het wordt video opneemt, XFS is een goede keuze. Merk op dat Ubuntu 7.04 's installer problemen met het correct berekenen partities voor "JFS" en "xfs" kan hebben. Voor nu, maak een kleinere partitie, dan is "groeien" het aan de resterende vrije ruimte gebruiken zodra Ubuntu is geïnstalleerd. Dit is een ander waardevol voordeel van XFS dan EXT2 of EXT3.
  10. Kies een gebruikersnaam en het standaard-account in te loggen op Ubuntu. Merk op dat de naam "mythtv" is een gereserveerde account. Ook moet de gebruiker de naam begint met een kleine letter, en niet kan speciale tekens bevatten. Vervolgens maakt u een wachtwoord, en selecteer vervolgens een naam voor het systeem.
  11. Bekijk de instellingen op het volgende venster, klik vervolgens op "Install".
  12. Herstart uw systeem wanneer hierom gevraagd wordt.
  13. Updates installeren wanneer hierom wordt gevraagd. Ubuntu moet een ballon-stijl melding te tonen voor updates in de rechterbovenhoek van het bureaublad. Klik erop en update alles genoteerd. U zult merken waarschuwingen betreffende gevalideerde pakketten, maar de meeste van deze zou moeten zijn van betrouwbare bronnen. Bekijk de lijst voor jezelf en de-selecteer alle je niet wilt als je bekend bent met Linux-pakketten bent. Anders installeer alle updates.
 6. 6
  Controleer of uw tv-tunerkaart wordt goed herkend door ubuntu en functioneren.
 7. 7
  Installeer een compleet mythtv pakket, bij voorkeur een die native is samengesteld voor je eigen linux distro.
 8. 8
  Configureren mythtv voor een tv-scheduling dienst zoals.
 9. 9
  Tweak je video compressie niveau.
 10. 10
  Stel mythtv client om automatisch te starten bij het ​​opstarten.


Dingen die je nodig hebt

 • Bestaande PC of computer of plannen om een ​​computer te bouwen met een CPU die in dit millennium. Rough aanbevelingen (snelheid is niet een echte maatstaf voor de prestaties systeem):
  • Voor processoren gemaakt tussen 2002 en 2005, ongeveer 1GHz CPU snelheid wordt aanbevolen voor elke tv-tuner gebruikt. Dit omvat de Intel 478 socket en eerder, en de AMD 754 socket en eerder.
  • Voor processors van 2006 en later, ongeveer 600MHz CPU snelheid wordt aanbevolen voor elke tv-tuner gebruikt. Dit omvat de Intel 775 socket en later, en de AMD 939 socket en later.
 • TV-tuner kaart (en).
 • Elke Linux-distributie
 • MythTV of soortgelijke software

Tips

 • Als alternatief, probeer Mythbuntu, een distributie gebaseerd op Ubuntu die MythTV en bijbehorende software zoals MySQL bevat.
 • Controleer rond voor de beste hardware compatibiliteit

Waarschuwingen

 • Bouwen aan een HTPC vanuit het niets, laat staan ​​het installeren van software en het configureren, neemt een aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite als je nieuw bent in het proces bent. Niet van plan om dit te doen op een avond. Plan uw tijd om te werken aan dit elke dag een beetje, het toewijzen van een paar uur tot onderzoek met betrekking tot Linux en MythTV doen.
 • Niet te plannen voor de juiste hardware kan laat je met een HTPC die niet goed werken met Linux. Hoewel de Linux kernel is meer compatibel met de hardware dan nieuwere besturingssystemen zoals Vista, er zijn veel stuurprogramma's van derden die nog niet stabiel zijn. Omdat je wilt dat een HTPC die wordt aangedreven up de hele tijd om tv-programma's opnemen, u wilt dat de meest stabiele platform beschikbaar zijn voor uw hardware en besturingssysteem.