Wkunl

Hoe maak je een home cinema subwoofer bouwen


Tenzij u een subwoofer hebt, heb je niet genoeg bas. Wij zullen al het werk op de basis dat je woofers en willen een subwoofer te bouwen. Als je een normale bass knop en draai het omhoog al maakt een fatsoenlijke boom, je bent in de running.

Stappen

Hoe maak je een home cinema subwoofer bouwen. Een aantal gratis software te achterhalen van de maat van de doos.
Hoe maak je een home cinema subwoofer bouwen. Een aantal gratis software te achterhalen van de maat van de doos.
 1. 1
  Een aantal gratis software te achterhalen van de maat van de doos.
 2. 2
  Typ gegevens van een spreker in de software. Deze grappige nummers zijn T & S parameters vernoemd sommige Aussie ingenieurs. Gevoeligheid van een luidspreker is een maat voor de efficiency. Probeer het en vind een die wordt begroot op meer dan 90 dB / watt op een meter en kan ongeveer 100 watt rms vermogen. Parts Express, Jaycar, en eBay zijn allemaal goed voor verschillende sub-onderdelen. Auto subwoofer speakers werkt prima, zolang de totale ohm impedantie niet lager is dan de ontvanger.
 3. 3
  Zien of de software adviseert een geventileerde ontwerp of niet. Probeer een paar speakers totdat je er een vindt die geschikt is. Goede worden ontlucht voor efficiëntie en bieden lage lage bas. Dit project heeft geen vent [], maar is nog steeds een solide performer. Echter, door het snijden van een rond gat erin van de juiste diameter met de juiste lengte buis zou het echt opstijgen neer laag.
 4. 4
  Erachter te komen hoe groot een doos u zal blij zijn met. Dit kan betekenen dat overleg met uw levenspartner. 130 liter is vrij ernstig voor een 12 of 15 inch speaker 100 liter voor een 10 inch. Om het volume te berekenen wordt u met behulp van de binnenkant afmetingen in cm (die manier zul je het volume in milliliters krijgen) minus eventuele bracing, versterker, de achterkant van de luidspreker en de ventilatieopeningen. Fouten van 5% mag niet veel uit.
 5. 5
  Gebruik de software om te laten zien hoe de spreker zal presteren in uw maximale formaat doos. U zult dan in staat zijn om het vak van "tuning frequentie" passen - maak je geen zorgen over wat deze waarde is te veel, kijk maar naar de grafiek en kijk of de vent is een redelijke lengte en diameter (zie waarschuwingen).
 6. 6
  Zet de doos van afstemfrequentie up, zodat de lijn die uw luidspreker blijft tussen 0 dB en-3dB voor zo lang mogelijk naar links (lagere frequenties en dus bass.) Als het nog steeds boven-3dB bij 35 Hz, je hebt een fatsoenlijke bas. De afstemfrequentie moet ergens tussen 20 Hz (wow je hebt een fatsoenlijke luidspreker kreeg) en 40 Hz te beëindigen. Alle andere dingen gelijk, gaan lager. Onder de afstemfrequentie luidsprekers zijn relatief ongelukkig, dus het loont om laag te gaan.
 7. 7
  Achterhalen van de grote panelen je nodig hebt om een doos te maken van spaanplaat of medium density fiber vezelplaat (MDF) 18mm dik of meer moet wel goed. (Er is geen noodzaak voor een fanciness, net kont de stukken tegen elkaar) Dan krijg je hardware winkel om het te snijden. Zij zullen rechtere en vierkanter zijn en nauwkeuriger dan je (waarschijnlijk) waardoor het gemakkelijk te monteren zal maken.
 8. 8
  Lijm (gebruik pva houtlijm in grote hoeveelheden) en schroef je sub samen. Schroeven minstens twee keer zo lang als je MDF is dik zijn best. U moet klaring gaten te boren om de schroef te passeren plus kleinere gaten in de andere stukken, zodat de draad naar binnen gaan gek en lijm en schroef een aantal stukken hout op de wanden van de doos om deze stijf te maken. De doos moet zo weinig mogelijk trillen (de vibrerende speaker maakt het geluid niet uitpakken - beton iedereen) en zijn lekvrij. Vergeet niet deze brace bits (klampen) zal uw box volume te veranderen!
 9. 9
  Snij gaten voor de spreker, de ontluchting (zorg ervoor dat het uiteinde in de doos zal 1 vent diameter van alles zijn), en de versterker. 'Plate' versterkers ontworpen voor montage in dozen zijn eenvoudig. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat het niet overal raken de wanden van zijn gat om schade te voorkomen. Ook niet vergeten dat het een netspanning apparaat. Als je 1,5 keer te besteden aan de versterker wat je gedaan hebt (of zou moeten hebben) op de luidspreker wordt u op OK. Het afstemmen van de luidspreker naar de versterker watt voor watt is ook goed. Met een efficiënte luidspreker 200 watt is heel erg luid.
 10. 10
  Lanceer jezelf op de doos met de PVA lijm, deze keer aan de binnenkant. Worden al uw hoeken verzegeld?
 11. 11
  Hechten sommige hoogpolig tapijt of een goede spreker 'akoestische wol' (lijkt op de binnenkant van een synthetische doona) aan ten minste twee wanden van de doos. Gebruik lijm. Niet vul de doos vast, deze techniek is voor gesloten, niet geventileerde boxen.
 12. 12
  Schroef de onderdelen en sluit de luidsprekers aan de versterker.
 13. 13
  Gebruik een lange aanlooptijd 'rca' aan de ingang aan te sluiten op de plaat versterker met de 0,1-uitgang op uw home cinema versterker. Als je er geen hebt, zullen de meeste plaat versterkers hun eigen subwoofer kanaal te maken en terug te keren de rest aan uw versterker of direct naar uw luidsprekers (zie de handleiding).
 14. 14
  Luister naar problemen. Als het een beetje stil en de auto on werkt niet rechts (de meeste plaat versterkers worden ingeschakeld wanneer er een signaal) en als de plaat versterker heeft een stereo-ingang koop dan een kabel die de single channel 0,1 splitst in twee identieke draden en sluit ze aan op de stereo plaat versterker ingangen.
 15. 15
  Lees een soort van home theater tijdschrift over hoe het opzetten van een subwoofer in een ruimte. Of zet het in de voorste hoek en probeer de fase-schakelaar in beide richtingen (geen paniek als je geen verschil kan vertellen).

Tips

 • Als u de luidspreker wijst naar de vloer en zet de subwoofer op poten (tenminste 5 cm van de vloer) zul je niet een grill nodig. U kunt ook uitsparing het paneel van de luidspreker schroeven op een paar cm van de luidspreker te beschermen. (Vergeet niet dit zal uw interne volume te wijzigen)
 • Lijmen katoen gesteund vinyl aan de voorzijde, zijkanten en rug met een stuk gelamineerd hout op de top te dekken het toetreedt biedt een goedkope afwerking.
 • Als de totale prijs voor dit project gaat over ongeveer 250 USD serieus overwegen of u een pro-eenheid moet kopen of nog wat meer gedetailleerde hulp en advies. Vergeet niet dat je betaalt voor een luidspreker die u nog nooit gehoord.
 • Neem een ​​kijkje op commerciële units voor goede ideeën.
 • In tegenstelling tot wat in dit artikel wordt vermeld, wordt u niet per se willen een versterker die 1,5 keer de prijs van de subwoofer driver kost. Wat gaat het grootste verschil in het einde is de kwaliteit van de subwoofer, niet de versterker. Besteed uw geld op een zeer hoge kwaliteit subwoofer. Later, kan een betere versterker worden aangeschaft.
 • Selecteer een versterker waarvan de RMS (continu) vermogen tot ver boven die van de subwoofer (NB: Het nominale vermogen wordt verlaagd met de toenemende omvang van de doos). Niet alleen zal de versterker blijft veel koeler tijdens de werking, zal dit de versterker volop ruimte te geven aan de uitgang schoon geluid in plaats van vervormd. Je bent veel meer kans om een ​​subwoofer te wijten aan een vervormd, underpowered signaal in tegenstelling tot oversturing met een schone, unclipped signaal blazen.
 • De beste aanbeveling voor het plaatsen van uw subwoofer is in te stellen in uw zitplaatsen locatie, en loop rond je kamer tijdens het afspelen van muziek. Als je struikelt (no pun intended) van het gebied dat klinkt naar wens, de subwoofer op die locatie. Sommigen kunnen net als de booming sound van het te plaatsen in een hoek, zullen anderen de gladheid die afkomstig is van het plaatsen van het langs een muur of een ander gebied dat is weg van de hoek verkiezen. Toch, dit moet je voorkomen dat het in een dode zone.

Waarschuwingen

 • De vent moet een voldoende grote diameter hebben of de sub zal piepen als een pak-a-dag-roker. Als u gebruik maakt van iets ongeveer 8 cm in diameter of groter (of een reeks kleinere) zal u moeilijk worden ingedrukt om mis te gaan. Laat de software figuur uit meerdere ventingafmeting, kun je niet zomaar dubbel wat het aanbeveelt. Luidspreker vent (of poort) 'mach-factor' wordt berekend door sommige software en waarschuwt u als het te klein is. Een oudere versie van de software hierboven aanbevolen zal dit doen - de nieuwe versie toont een luchtsnelheid grafiek met een gevaarlijke zone te beginnen bij 17 m / sec
 • Dit is een heel erg basic gids. Krijg schaal belanghebbende lezen en er iets veel beter dan deze gids alleen al zal u tonen. Zie bijvoorbeeld http://www.diysubwoofers.org/ voor een aantal fantastische informatie en links. Zie ook http://www.partsexpress.com/resources/subwoofer.html en andere info op hun site.
 • Niet opdagen van de subwoofer zo luid het wordt allemaal wazig en drummy. Dit is vervorming en het zal uiteindelijk vernietigen. U kunt een 500 watt speaker met een overstuurde 80 watt versterker vernietigen.
 • MDF stof is slecht, vooral in landen (zoals Australië), waar ze nog steeds gebruik van formaldehyde lijm. Draag een veiligheidsbril en een stofmasker.
 • U kunt een gekwalificeerd technisch om het binnen draad nodig hebben, hebben veel plaat versterkers onderdelen blootgesteld en kan u schokken of brand veroorzaken als slecht geïnstalleerd.