Wkunl

Hoe het opzetten van een DTV-digitaal converter box en antenne

Vanaf 12 juni 2009 moeten alle televisies in de VS in staat zijn om DTV digitale televisie-uitzendingen te ontvangen. Analoge televisies die niet DTV digitale signalen hebben ontvangen, niet zal halen de meeste over-the-air kanalen zonder een digitale converter box (DTV converter box), die over-the-air DTV digitale signalen ontvangt en zet ze om in analoge signalen die kunnen worden weergegeven op analoge tv's. Converter dozen zijn eenvoudig op te zetten en relatief goedkoop, maar ze vereisen een aparte antenne. Zij kunnen ook merkbaar betere beeldkwaliteit, evenals extra kanalen.

Stappen

Hoe het opzetten van een DTV-digitaal converter box en antenne. Stel de converter naast de televisie in een vrij gebied.
Hoe het opzetten van een DTV-digitaal converter box en antenne. Stel de converter naast de televisie in een vrij gebied.
 1. 1
  Stel de converter naast de televisie in een vrij gebied. De converter box moet in de buurt van de televisie als het wordt aangesloten op uw televisie met een bijgeleverde kabel (of kabels). De converter box zal ook worden bediend door een meegeleverde afstandsbediening, dus het moet niet achter een object dat het signaal van de afstandsbediening zal blokkeren. Daarnaast moet de converter worden aangesloten, dus moet in de buurt van een stopcontact of stekkerdoos.
  • Lees het label aansluitingen op de achterkant van de converter, zodat je weet waar je het en sluit antenne.
 2. 2
  Schakel de TV en alle andere aangesloten apparaten. Bij gebruik van een, zet hem ook uit.
 3. 3
  Sluit de converter om een antenne met een RF-coaxkabel. Als u een oudere antenne die niet direct met een RF coaxiale aansluiting, zie de sectie voor oudere TV's aan de onderkant van de sectie Stappen. Elke vrijstaande antenne kan worden gebruikt, maar het wordt aanbevolen dat een antenne die is ontworpen om pikken DTV signalen worden gebruikt voor een optimale ontvangst. Goedkoop konijn oren evenals krachtiger wand-en outdoor antennes zijn direct beschikbaar.
  • Bij gebruik van een typische konijn-ear stijl antenne, stel de antenne in de buurt van de televisie. Sluit een uiteinde van een RF (coax) kabel aan op de ANTENNA RF IN-aansluiting op de converter. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de TO TV-aansluiting op de antenne. Het kan nuttig zijn om de RF-coaxkabel om de antenne eerst of de RF-coaxkabel kan reeds worden aangesloten op de antenne als deze eerder rechtstreeks was aangesloten op de tv. De antenne kan ook een CABLE IN-aansluiting die er hetzelfde uitziet als de TO TV-aansluiting. Zorg ervoor dat u de TV aansluiten op deze aansluiting. Als de antenne wordt gevoed, zijn sluit de meegeleverde voedingsadapter, maar laat de antenne uit tot alle andere componenten verbonden.
  • Als u een externe of anderszins gemonteerde antenne, monteren en bevestig deze aan een vast object. Als de antenne buiten, de RF coaxiale kabel die de antenne aangesloten op de TV moeten passeren uw huis, meestal via een gat dat is geboord in de muur. Sluit de RF-coaxkabel om de antenne, en sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de ANTENNA RF IN-aansluiting op de converter. Als de antenne wordt gevoed, zal een segment van de kabel die is meegeleverd met de antenne waarschijnlijk moeten worden geïnstalleerd tussen de converter en de antenne langs dezelfde RF-coaxkabel dat de converter wordt aangesloten op de antenne. Dit segment van de kabel rechtstreeks op de converter ANTENNA RF IN aansluiting en de RF coaxiale kabel die loopt naar de externe antenne wordt aangesloten op het andere uiteinde van het segment aangedreven. De aangedreven segment moet worden aangesloten op een lichtnetadapter die is aangesloten op een stopcontact.
 4. 4
  Sluit de converter naar de televisie. Afhankelijk van de geleverde kabels, het ontwerp van de converter en het ontwerp van de televisie kunnen er verschillende manieren om de converter op uw televisie. De meeste converters hebben een connector voor een RF coaxiale kabel en aansluitingen voor composiet kabels. Als u een oudere TV die niet direct met een RF coaxiale kabel of composite-kabels, zie de sectie voor oudere TV's aan de onderkant van de sectie Stappen. Composiet kabels bestaan ​​uit een gele videokabel en twee audiokabels. De audiokabel voor de rechter luidspreker is rood en de kabel aan de linker speaker is wit.
  • De meest voorkomende manier zal zijn om de converter box en de televisie aan te sluiten met een RF (coax) kabel. Dit type kabel worden geleverd met de converter. Sluit het ene uiteinde van de RF-coaxkabel om de TV RF OUT aansluiting op de converter, en sluit vervolgens het andere uiteinde van de RF-kabel om de vergelijkbare kabel connector die op de televisie. Deze connector op de televisie moet worden geëtiketteerd als VHF / UHF.
  • Als alternatief kan de module worden aangesloten op de televisie met een composite videokabel en twee audio kabels in plaats van de enkelvoudige RF coaxiale kabel als deze aansluitingen bestaan ​​op de televisie (de converter moet worden aangesloten op een antenne met een RF-coaxkabel). Deze optie is vooral handig als je wordt het aansluiten van een aparte audio-systeem of zelf-stereoluidsprekers met eigen voeding, als de video en de audio wordt doorgegeven via afzonderlijke kabels. De composite videokabel connectoren op de converter en op de televisie zal zijn geel, terwijl de samengestelde audio-aansluitingen rood en wit zal zijn. De rode kabel is voor de rechter luidspreker, en de witte kabel is voor de linker luidspreker. Het aansluiten van de audio-en video-kabel aan op de converter. Vervolgens sluit u de gele-getipt video kabel aan op de gele VIDEO IN-aansluiting op de televisie. Vervolgens sluit u de rode-tipped audiokabel aan op de rode AUDIO IN RIGHT-aansluiting op de televisie, en sluit de witte-tipped audiokabel aan op de AUDIO IN LINKS-aansluiting op de televisie.
 5. 5
  Sluit de converter. De converter kan worden opgenomen met een voedingsadapter of kan een permanente, standaard netsnoer. Als het een stroomadapter, alleen de adapter in een stopcontact of stekkerdoos en steek de adapter in de converter. Bij gebruik van een stekkerdoos, sluit de converter in een powered-off stekkerdoos, en schakel vervolgens de stekkerdoos.
 6. 6
  Plaats batterijen in de converter box afstandsbediening. Batterijen voor het kan worden opgenomen met de converter.
 7. 7
  Vertrouwd te maken met de afstandsbediening. Het controleert vele tv-en converter box functies. Als de afstandsbediening inbegrepen is een universele programmeerbare afstandsbediening, zal het in staat zijn om alle tv-functies te bedienen nadat deze is handmatig in te stellen om dit te doen.
 8. 8
  Schakel de TV in en zet deze op kanaal 3 of 4. Dit gebeurt niet met de converter afstandsbediening, maar met de afstandsbediening of handmatig bedient TV (tenzij de afstandsbediening kan worden geprogrammeerd om specifiek voor de TV). De converter box zal alleen beelden weergegeven op de TV als de TV is ingesteld op een van deze kanalen. De converter moet ook worden ingesteld op kanaal 3 of 4, afhankelijk van welke correspondeert met het kanaal waarop de TV is ingesteld op. Dit kan handmatig worden gedaan door middel van een schakelaar op de converter, of met behulp van het schermmenu converter box (zie volgende stap).
 9. 9
  Zet de converter box met de converter box afstandsbediening of door op de knop aan de converter unit.
 10. Als de converter kan worden ingesteld op kanaal 3 of 4 via het menu op het scherm, zet deze op het gewenste kanaal indien nodig.
10
Zoeken naar kanalen. Open het menu op het scherm en laat de converter om automatisch te scannen naar kanalen. Automatisch scannen zal beschikbare kanalen vinden en sluiten alle anderen. Als je niet veel kanalen te ontvangen, kunt u een betere antenne nodig of het noodzakelijk om uw antenne te plaatsen in een ander gebied kunnen zijn.
 • Als u weet dat bepaalde kanalen moeten worden ontvangen, maar worden niet opgepakt meteen tijdens het automatisch scannen, kunt u deze toevoegen via het menu op het scherm, en de antenne totdat ze worden ontvangen.
 • Een extra kanaal scan kan ook worden uitgevoerd met behulp van het menu op het scherm te allen tijde te zoeken naar en kanalen die niet werden opgepikt tijdens de eerste kanaal scan toe te voegen.
 • Kanalen die worden ontvangen en werden toegevoegd aan de lijst met kanalen, maar zijn niet gewenst kan worden verwijderd met behulp van het menu op het scherm met behulp van het kanaal bewerken (of soortgelijke) functie.
11
Controleer de receptie en signaalsterkte. Slechte ontvangst met gebruikmaking van de converter zal kijken 'korrelig' of 'blokkerig'. De antenne moet mogelijk worden aangepast of in een andere locatie. Slechte ontvangst kan ook presenteren als een "GEEN SIGNAAL" of "NO PROGRAMMERING" boodschap op het tv-scherm, maar dit kan ook aangeven dat er geen kanaal om dan ook te ontvangen. Om de signaalsterkte voor een bepaald kanaal in real time te controleren, gebruik de "signaalsterkte" of een soortgelijke optie met behulp van de afstandsbediening. Regel de antenne tijdens het gebruik van de kracht optie signaal om te zien wat antenne-inrichting of locatie geeft het beste beeld. Bij gebruik van een antenne die weg van de TV, zoals een antenne op het dak is gemonteerd, kan een persoon bewaken de signaalsterkte-indicator op de TV, terwijl de andere zetten of past de antenne.
12
Stel de gewenste foto "beeldverhouding" formaat. De converter kan aanvankelijk tonen de tv-beelden in beeldverhouding formaten die zijn ontworpen voor breedbeeld HDTV's. Er zullen meerdere verschillende beeldformaten of aspect ratio's gezien op de TV, afhankelijk van de zender en / of de specifieke toon, en de aspect ratio kan worden aangepast via de converter box menu om beter te passen standaard 4:3 analoge tv-schermen.
 • Shows die worden weergegeven in breedbeeldformaat kan het scherm aan de linker-en rechterkant van de TV te vullen, maar niet op de boven-en onderkant van het tv-scherm. Hoewel sommige van de boven-en onderkant van het scherm niet wordt gebruikt, is een gewenst format omdat meer van het oorspronkelijke filmbeeld kan worden op het scherm.
  • Naar shows in breedbeeldformaat (dat het scherm aan de linker-en rechterkant vult) weer te geven, kiest u 'brievenbus' of het equivalent beeldverhouding optie. De optie "auto" kan ook tot hetzelfde resultaat leiden.
 • Sommige shows zullen in een 4:3 formaat, dat volledig het TV-scherm zal vullen worden getoond. Shows getoond in dit formaat moet het TV-scherm volledig vullen, ongeacht de beeldverhouding indeling die is gekozen.
 • Sommige shows vult alleen het midden van het scherm (er zullen ongebruikte delen van het scherm links en rechts en boven en onder). Dergelijke shows kan worden in een gekrompen 4:3-formaat of in een gekrompen breedbeeldformaat. Deze shows zullen moeten worden bijgesneden om het scherm goed te vullen.
  • Om ervoor te zorgen dat het beeld altijd zal vullen het tv-scherm relatief goed voor alle kanalen, moet u de beeldverhouding op "bijgesneden" met het menu op het scherm.
13
Naar de televisie kijken!

Oudere tv's

Oudere TV's en antennes die geen RF een coaxiale connectoren, maar hebben wel schroefklemmen, gebruik de transformator adapters. Deze eenvoudige transformatoren zijn verkrijgbaar bij winkels zoals Radio Shack voor ongeveer vijf dollar per stuk.

 • Een type transformator zal schroeven op de TV VHF schroefklemmen en laat de RF-coaxkabel aan te sluiten op de tv en de digitale converter box TV RF OUT aansluiting. Sluit deze transformator aan op de TV met een schroevendraaier, sluit vervolgens de RF-coaxkabel om de aangesloten transformator en de converter box digitale.
 • Een ander type transformator past op de ANTENNA RF IN aansluiting van de converter digitale en maakt een antenne met twee schroefverbindingen worden aangesloten op de digitale converter. Sluit de antenne aan op de transformator met een schroevendraaier, duw de transformator op de converter box digitale.

Tips

 • Bij gebruik van een DVD-speler en een converter box, dient de DVD speler en de converter afzonderlijke aansluitingen op de TV worden bevestigd. S-video, composiet en component aansluitingen worden vaak gevonden op DVD-spelers.
  • DVD spelers hebben vaak verschillende soorten verbindingen.
  • Als de converter is aangesloten op de televisie met een RF coaxiale kabel, kunt u de dvd-speler aan te sluiten op uw tv met composiet video-en audiokabels. Je kunt ook gewoon sluit de gele video-composite-kabel aan op de TV en sluit de rode en witte audiokabels aan op een aparte stereo-installatie of actieve luidsprekers.
  • Veel tv's hebben component kabelverbindingen. Deze zorgen voor een uitstekende beeldkwaliteit. Drie kabels worden uitsluitend gebruikt voor de video-verbinding (in tegenstelling tot composite video, die slechts een videokabel).
   • Component video kabels bestaan ​​uit een groene (Y) kabel, een blauwe (PB) kabel, en een rode (PR) kabel. Zorg dat u geen video> naar de rode (PR) component video-kabel aansluiten op de rode audio connector.
   • De Component Video-kabels zijn aangesloten op de achterkant van de dvd-speler en de TV. Audiokabels moeten ook worden aangesloten voor het geluid.
   • Het is typerend voor het aansluiten van rode en witte audiokabels met component videokabels, maar andere soorten audio-aansluitingen kan worden gebruikt met de component videokabels.
 • Veel dvd-spelers en luidsprekersystemen hebben optische audio-aansluitingen die kunnen worden gebruikt in combinatie met composiet of component video-aansluitingen. Dit type aansluiting biedt superieure geluidskwaliteit.
  • Configuratie bij gebruik van een optische audio kabel en component videokabels.
  • Configuratie bij gebruik van optische audiokabel en composite video-kabel.
 • Kabels kunnen worden aangesloten op de TV in verschillende configuraties afhankelijk van de TV is aangesloten op de omzetter box, de DVD speler, en een apart audiosysteem (indien gebruikt).
  • Configuratie als converter box is aangesloten op de tv met een RF coaxiale kabel en een dvd-speler is aangesloten op de tv met composiet audio-en videokabels.
  • Configuratie als converter box is aangesloten op de tv met een RF coaxiale kabel en een dvd-speler is aangesloten op de tv met composiet videokabel. De audio van de DVD speler is aangesloten op afzonderlijke audio-systeem (niet getoond).
  • Configuratie als converter box is aangesloten op de tv met een RF coaxiale kabel en een dvd-speler is aangesloten op een televisie met component video en rode en witte audiokabels.
  • Configuratie als converter box is aangesloten op de tv met een RF-coaxkabel en een dvd-speler is aangesloten op de TV met component videokabels. De audio van de DVD speler is aangesloten op afzonderlijke audio-systeem (niet getoond).
  • Configuratie als de converter is aangesloten op de tv met composiet audio-en videokabels (audiokabels zijn rood en wit), en de dvd-speler is aangesloten op een televisie met component video en rode en witte audiokabels.

Waarschuwingen

 • Elektrische apparatuur zoals converters en antennes kan elektrische schokken veroorzaken als ze niet goed behandeld en geïnstalleerd.
 • Enige full-power tv-stations zijn nodig om over te schakelen naar digitale over-the-air uitgezonden op 17 februari 2009. Veel low-power, zal de gemeenschap televisiezenders blijven uitzenden in analoog, waarin verschillende DTV converter dozen niet te halen zal zijn.