Wkunl

Hoe te cassettebandje overzetten naar computer

Audiocassettes opende een wereld van portabiliteit onvoorstelbaar in de dagen toen LPs de lakens uitdeelde. Muziek on the go! Echter, zijn cassettebandjes door de mand gevallen (of, in veel gevallen, zijn gegooid om de boot van bewegende voertuigen), en, in tegenstelling tot LP's, ze niet lijken te maken van een comeback op elk moment snel. Audiocassettes uiteindelijk verslechteren of krijgen "opgegeten" door uw cassettespeler en cassettespelers worden steeds zeldzamer. Alles is niet verloren, maar: het is mogelijk om audio te brengen van cassettes naar uw computer, waar het kan worden opgeslagen in formaten zoals WAV en MP3 of kunnen worden gebrand op CD's. Wij laten u zien hoe.

Stappen

Hoe te cassettebandje overzetten naar computer. Verzamel uw materialen.
Hoe te cassettebandje overzetten naar computer. Verzamel uw materialen.

Voorbereidingen voor het opnemen

 1. 1
  Verzamel uw materialen. Zie de benodigdheden die je hieronder Noodzaak voor een uitgebreide lijst met opties, maar de korte versie is dit: je zult een kabel die je cassettespeler aangesloten op de lijn-ingang op de computer nodig. De bijzondere bits die je nodig hebt de eerste plaats afhangen van uw cassettedeck. We zullen aannemen, voor dit artikel, dat de computer geluidsingang is een line-level 3,5 mm jack.
  • Vrijwel alle cassettedecks hebben een 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Deze aansluiting stuurt een versterkt signaal naar uw koptelefoon, in mono of stereo, afhankelijk van de kenmerken van uw cassettedeck. Aan te sluiten op uw computer met een hoofdtelefoonaansluiting, zal u een kabel met een 3,5 mm stereo plug aan elk uiteinde (of een kabel met passende adapters zodat beide uiteinden eindigen met een 3,5 mm stereo plug) nodig.
  • Veel cassettedecks hebben lijnuitgangen onevenwichtig. U zult deze herkennen als het hebben van de bekende rode en witte plastic ringen waar je plaatst bijpassende rode en witte stekkers-rood voor het rechter kanaal, en wit voor het linker. De kabel die je nodig hebt voor dit zal hebben twee RCA-stekkers aan de ene kant, en een 3,5 mm stekker aan het andere. Zoals hierboven, adapters zijn prima zolang de ene kant heeft twee RCA-stekkers, en het andere uiteinde een 3,5 mm stereo plug.
  • Een zeer weinig high-end cassettedecks zal de sport gebalanceerde lijnuitgangen, met dubbele 3-polige XLR-F connectors of gebalanceerde 1/4 "phone jacks. Hiervoor zul je gebalanceerde kabels XLR-M of een 1/4 hebben behoefte "telefoon aan de ene kant, en de stekkers aan op uw computer geluidsingang hardware aansluiten op het andere uiteinde. Als u gebruik maakt van een evenwichtige-uitgang cassettedeck, het is waarschijnlijk uw computer geluid hardware heeft gebalanceerde ingangen. Zo niet, dan zal u een adapter om uw gebalanceerde signalen om te zetten in onevenwichtige degenen nodig hebben. Neem contact op met uw plaatselijke audio-aanbod op te slaan voor de beste oplossing voor uw hardware setup.
 2. 2
  Aansluiten op een hoofdtelefoonaansluiting. Steek een uiteinde van de kabel aan op de hoofdtelefoonaansluiting van uw cassettedeck, en de andere op de lijningang (geen microfoon-ingang) van uw computer.
  • Zorg ervoor dat de stekkers volledig ingestoken en zijn veilig.
 3. 3
  Aansluiten op lijnuitgangsaansluitingen. Sluit de rode en witte RCA-stekkers op de kabel aan op de bijpassende rode en witte aansluitingen op uw cassette-speler of receiver. (Merk op dat sommige ontvangers hebben een speciale "opname-uitgang," dat is prima te gebruiken als goed het levert dezelfde output niveau als de line-out van een cassettedeck). Steek de 3,5 mm stekker in de lijn-ingang op de computer.
  • Zorg ervoor dat de stekkers volledig ingestoken en zijn veilig.
 4. 4
  Aansluiten gebalanceerde lijnuitgangen. Sluit de XLR of telefoon pluggen in de linker en rechter uitgangen, en het andere uiteinde van de gebalanceerde kabels in de computer geluidsingang. Als u de stekker in een ongebalanceerde 3,5 mm line-ingang, zult u een adapter die de gebalanceerde uitgangen converteert naar ongebalanceerde uitgangen, en overeenkomt met de aansluiting van de lijn-ingang van uw geluidskaart nodig.
  • Opmerking: onder geen beding uw luidspreker uitgangen aan een ingang van uw geluidskaart. Dit zal, naar alle waarschijnlijkheid, vernietig uw geluidskaart, en kan eventueel schade aan uw versterker ook.
 5. 5
  Controleer uw geluidsingang niveaus. Om de beste opnames te krijgen, zult u willen ervoor zorgen dat u precies de juiste hoeveelheid signaal komende inch Te luid, en je geluid wordt vervormd. Te stil, en er zal een hoop ruis en gedempte geluiden zijn.
 6. 6
  Stel uw input en niveaus op een pc aan te passen. Open het regelpaneel 'Geluid' door te klikken op de knop Start, vervolgens op Configuratiescherm. Type "geluid," en klik vervolgens op Geluid in de resultaten.
  • Klik op het tabblad Opnemen en klik op Line In, klik op Als standaard instellen.
  • Klik op Eigenschappen en klik vervolgens op het tabblad Niveaus. Verplaats de schuifknop naar rechts om het opnamevolume te verhogen, en klik op OK. Als je terug naar het dialoogvenster Geluid, klikt u op OK.
 7. 7
  Stel uw input en niveaus op een Macintosh aan te passen. Open het regelpaneel 'Geluid' in Systeemvoorkeuren. Klik op de knop Input aan de bovenkant van het venster, en ervoor zorgen dat Line In is geselecteerd in de lijst.
  • Stel de Input volumeknop in het regelpaneel 'Geluid tot ongeveer 75%. Stel de hoofdtelefoonuitgang van uw cassettedeck naar 0.
  • Zoek een luide passage op de band je gaat opnemen, druk dan op "Play" op de cassettespeler. Houd een oogje op de meter als je langzaam verhogen de output volume op de cassettespeler. Wanneer de meter in het regelpaneel 'Geluid regelmatig knipperen ongeveer 80% (ongeveer 12 "LED" brandt), heb je een goede opnameniveau. Als u meer niveau na de cassettespeler uitgang is op het maximum, verhoging van de input volume in het regelpaneel 'Geluid'. Als je minder volume nodig, verlagen het niveau van de recorder. Dit geeft je de schoonste signaal algehele geven.
  • Opmerking: tenzij je een zeer hoog rendement van uw koptelefoonaansluiting, is er weinig risico op beschadiging van uw geluidskaart met deze methode. Door het instellen van de uitvoer van uw cassette speler op nul, daarna geleidelijk te verhogen, zorgt u ervoor dat uw geluidskaart niet wordt beschadigd.
 8. 8
  Bepalen welke software u wilt gebruiken. Uw behoeften, waaronder het aantal cassettes die u wilt converteren, de kwaliteit van de resulterende opnames, en hoe u van plan op het spelen van uw opnamen op de computer, zal de meest effectieve software te bepalen. Dit artikel heeft betrekking op fundamentele geluidsopname I / O-en software, als die met professionele-level audio-software zijn het meest waarschijnlijk bedreven in conversie.

Methode een: met audacity

 1. 1
  Gebruik durf. Audacity is gratis open-source applicatie die is geladen met functies en mogelijkheden. Het is niet alleen gratis, het is veel flexibeler dan veel commerciële toepassingen!
  • Stel de geluidsingang in Audacity. Zorg ervoor dat het door te klikken op het menu naast het pictogram microfoon instellen op Line-ingang.
  • Druk op de ronde, rode Record knop en vervolgens op "Play" op de cassettespeler. Wanneer u klaar bent met opnemen, drukt u op de vierkante, gouden knop Stop, stop dan met uw cassettedeck.
  • Met Audacity kunt u uw audio te bewerken voor de beste resultaten: knippen stiltes, normaliseren zodat u maximaal volume te krijgen, breken in tracks, etc. Voor meer informatie over het gebruik van Audacity, klik.

Methode twee: met quicktime

 1. 1
  Gebruik quicktime. Het is gemakkelijk beschikbaar, goed ondersteund, en is een uitstekende keuze voor het doen van eenvoudige, hoogwaardige conversies. Er zijn geen franje, en heeft relatief eenvoudige editing-mogelijkheden, wat betekent dat het is super eenvoudig te gebruiken. Dat maakt het een geweldige optie als je het brengen van lezingen, audioboeken, of andere lange, ononderbroken blokken van audio.
 2. 2
  Verwerven van de software. Voor Macintosh-gebruikers, QuickTime X, die wordt geleverd met OS X 10.6, 10.7 en 10.8, is in staat om externe bronnen op te nemen. Voor oudere versies van het Mac OS, of voor Windows, QuickTime 7 Pro is beschikbaar voor aankoop van Apple. Beginnen met deze link: http://www.apple.com/quicktime/extending/ pak dan het besturingssysteem dat u van toepassing is.
  • Of u QuickTime Player X, of QuickTime Pro te gebruiken, het is hetzelfde proces als je klaar bent om op te nemen.
 3. 3
  Zorg ervoor dat alles is aangesloten. Ervoor te zorgen dat aangesloten uw cassettespeler in, en dat je de levels goed ingesteld.
 4. 4
  Lanceren quicktime player. Vanuit het menu Bestand de optie Nieuw audio-opnames. Dit zal een eenvoudige controle strip (QuickTime X) of voorbeeldvenster (QuickTime Pro) te openen.
 5. 5
  Druk op de rode knop in het midden van het controlegebied om de opname te starten. Druk vervolgens op Play op de cassettespeler. Als u klaar bent met opnemen, drukt u nogmaals op de knop, dan zet het cassettespeler. Uw film wordt opgeslagen op het bureaublad.
  • Klik in het menu aan de rechterkant van de controle strip naar een andere bestemming voor het bestand te selecteren. (QuickTime Player X)
  • Kies een andere standaardlocatie in het deelvenster Opname van QuickTime Player Voorkeuren. (QuickTime Pro)

Methode drie: met geluidsrecorder

 1. 1
  Profiteer van geluidsrecorder. Elke PC wordt geleverd met Sound Recorder, en voor een gratis kleine utility het is weer heel nuttig. Er zijn geen franjes, wat betekent dat het is super makkelijk te gebruiken, en ook volledig basic als het gaat om het bewerken. Zoals QuickTime Player X, het is een goede optie om te gebruiken als je het brengen van lezingen, audioboeken, of andere lange, ononderbroken blokken van audio.
 2. 2
  Lanceren geluidsrecorder. Klik op de knop Start en in het zoekvak "Sound Recorder." In de lijst met resultaten op Geluidsrecorder.
 3. 3
  Klik op de opname te starten. Dan op de cassettespeler, druk op "Play". Neem het geluid dat u wilt, en wanneer u klaar bent, drukt u op Opname stoppen. Druk op Stoppen op je cassettespeler.
  • Voer een bestandsnaam voor het opgenomen bestand, klik op Opslaan.

Methode vier: met behulp van een professionele app

 1. 1
  Gebruik een professionele app. Voor nog meer flexibiliteit en professionele schoonmaakbeurt, zijn er een aantal apps variërend van ongeveer 40€ USD tot meer dan 375€ USD. De details van de werking variëren, maar ze volgen allemaal dezelfde essentieel proces als zelfs de meest elementaire geluidsrecorder:
  • Zorg ervoor dat de Line Input is geselecteerd in de software-installatie.
  • Drukt record in de software, neem uw stuk, druk dan op de knop stop om de opname te stoppen.
 2. 2
  Bewerk uw audio. Het voordeel met professionele apps is dat ze je in staat om uw audio opgesplitst in regio's (voor cd's) en het uitvoeren van vele professionele mastering functies met behulp van hoge-kwaliteit plugins.
  • Opties in de professionele categorie omvatten Sound Forge door Sony-een uitstekende keuze voor dit soort werk-evenals PolderbitS en Cubase op de PC, Garage Band en Logic Pro op de Mac, en ProTools op beide.

Het beëindigen van uw opgenomen audio (mastering)

 1. 1
  Neem een kleine hoeveelheid op het eerste. Voordat u uw hele tape collectie overzetten naar je harde schijf, zorg ervoor dat je een goede opname. Noteer wat je gedaan hebt, geef het dan een luisteren. Als je juist ingesteld je signaal, moet je een redelijk schone digitale kopie van uw oude analoge banden hebben.
  • Als de opname is te zacht of te luidruchtig (de muziek is rustig, maar er is veel "vage" ruis), de output te laag was en de opname had niet genoeg signaal om het lawaai te compenseren. Als het opgenomen geluid klinkt alsof het wordt gespeeld door een kapotte luidspreker, een vleesmolen, of een Marshall stack draaide tot 11, de opname was te warm, en het geluid is vervormd. Terug uit het uitgangsniveau van de cassettespeler, en probeer het opnieuw.
 2. 2
  Bewerk uw opname. Je mag geen behoefte aan een bewerking te doen, maar als je wilt stiltes uit te snijden, te wissen sommige tracks, of het volume te wijzigen, bijvoorbeeld, zullen de meeste geluidsopname programma's toestaan ​​om dit te doen. Deze procedure is vrij complex als je geen ervaring hebt met het bewerken van geluid, en valt buiten het bestek van dit artikel.
  • Bij het bewerken, is het een goed idee om het origineel te bewaren als back-up en verander de namen van de bewerkte bestanden wanneer u ze opslaat in het geval u vindt dat u een fout hebt gemaakt. Wanneer u zeker weet dat u het bewerkte bestand, kunt u het origineel verwijderen om schijfruimte te besparen op uw computer.
 3. 3
  Normalisatie. Als je eenmaal een fundamenteel goede opname, kun je verbeteren door middel van verstandig gebruik van software tools. Chief onder hen is normalisatie. Het werkt in principe door ervoor te zorgen de luidste pieken zijn op of nabij 100% van de volledige schaal-als alle meters zijn verlicht (of 0 dB, afhankelijk van uw meting).
 4. 4
  Compressie. Dit is niet iets wat je zal gebruiken voor elke opname die u maakt. Het kan renderen veel muziek levenloze. Het werkt door het houden van de luidste geluiden over waar ze begonnen, en de opvoeding van het niveau van de rustigere passages. Je verliest het verschil tussen de hoogte-en dieptepunten-of dynamiek-en in ruil daarvoor, een ogenschijnlijk luider opname krijg je. Bij het luisteren thuis, dit is niet noodzakelijk wenselijk, maar als je het maken van een cd voor uw auto, kan het zeer nuttig zijn.
 5. 5
  EQ. Afhankelijk van uw luidsprekers, hoe ze zijn opgezet, en de kwaliteit van uw totale weergavesysteem, het aanpassen van de EQ naar smaak nuttig kan zijn. Een woord van voorzichtigheid, hoewel: als compressie, "goede" EQ is subjectief. Terwijl u kunt de EQ aanpassen zodat het klinkt geweldig op uw systeem. Maar als je je cd lenen aan een vriend met een ander luidsprekersysteem, kan het naar buiten komen klinken dun, of gedempt, of honky, of gewoon verkeerd.
 6. 6
  Werk altijd met een kopie. Als je eenmaal hebt doorlopen de moeite van het omzetten van uw oude cassettes, Maak het opslaan van een kopie van uw opname is het eerste wat je doet voordat je begint te doen destructieve bewerkingen (normalisatie, EQ, compressie, etc.)

Tips

 • De audio-bestand dat u maakt kan in de oorspronkelijke PC-geluid bestandstype: WAV ("wav.") Formaat. Je kunt spelen met bijna alle audio-software. Deze bestanden zijn echter ongeveer 10 maal groter is dan het equivalent bestand in MP3, dus misschien wil je om ze te comprimeren naar MP3 als de grootte is belangrijker dan de geluidskwaliteit. Uw geluid of media player software kan deze functie ingebouwd hebben, of u kan nodig zijn om extra software te krijgen. Gelukkig kunt u deze conversie software gratis online, zoals Audio Grabber, die rechtstreeks zal opnemen naar MP3 (link hieronder) krijgen.
 • Je mag niet nodig om de opname software te kopen. Geavanceerde audio opname en editing software kan komen met uw geluidskaart. Anders kunt u veel goede freeware programma's te vinden op het internet voor het opnemen, bewerken en veranderen van formaten van audio-bestanden. Het is belangrijk dat voordat u begint, lees de help handleiding voor de opname en editing software.
 • Voor de omgekeerde operatie-overdracht digitaal geluid op tape-gewoon gebruik maken van dezelfde kabel setup, maar steek einde in de microfoon of lijn het cassettedeck in aansluiting, en het andere uiteinde in de computer lijnuitgang, hoofdtelefoon of luidsprekers jack. Hit op het cassettedeck, dan beginnen de nummers spelen op de computer. Begin met een lage volume-instelling en aan te passen voor een goede kwaliteit geluid, dan terugspoelen en opnieuw beginnen de opname op dat volume.
 • Uw geluidskaart moet mogelijk worden kunt u niet opnemen van de line-in-poort (de lichtblauwe ronde poort). U kunt dit doen in Windows uit de volumeregeling in het systeemvak (naast de klok). Dubbelklik op het volume-pictogram, vervolgens in het venster dat wordt geopend, klikt u op Opties, Eigenschappen, daarna opnemen, klikt u op OK. Zorg ervoor dat de lijn-in-box is geselecteerd.
 • Niet weggooien oude cassettes of cassettespelers omdat ze zeldzaam zijn en steeds waardevol.
 • Af op de geluidsbron verbeteren van tape-vooral cassette-pas de azimuth. Luister in mono en langzaam aan te passen de azimuth schroef op het toneelstuk hoofd op uw cassettedeck totdat u hoort geluid met de hoogste hoge tonen. Het kan nodig zijn om het te verplaatsen een beetje naar links en rechts in eerste instantie om een ​​gevoel van hoe het geluid verandert en welke instelling haal je het beste hoge frequentie weergave te krijgen.

Waarschuwingen

 • Proberen cassettes met een boombox of draagbare stereo naar de cassettes afspelen overzetten kan leiden tot opnames van slechtere kwaliteit dan verwacht.
 • Begin met een zeer lage volume op de cassette-speler of stereo, als input circuits van uw computer door op hoog niveau ingang kunnen worden beschadigd. Opmerking: Sommige opnamesoftware zal u om het volume op uw cassettespeler. Als u uw computer zou kunnen beschadigen, dient u uiterst voorzichtig en krijgen deskundige hulp als je onervaren bent. Maar geen paniek, ofwel: hoofdtelefoon versterkers op de meeste consumenten cassette spelers zijn zeer laag vermogen: ze zijn gebouwd voor het rijden zeer kleine luidsprekers die heel dicht bij je oren.
 • Tenzij u gebruik maakt van gespecialiseerde, dure apparatuur, mag u niet de resultaten die je gehoopt te krijgen. Ergste geval kan de computer beschadigd raken.
 • Gooi de cassette weg. Houd altijd uw master copy. U hebt deze nodig wanneer je harde schijf crasht, of vind je dat er een glitch in uw overschrijving, of wanneer je volgende nieuwe computer kan het beter opnemen. Het geeft je ook de auteursrechten om uw exemplaar dat u zojuist hebt gemaakt.
 • Alvorens te beslissen om deze operatie uit te voeren, lees de commentaren (klik op het tabblad "Discuss"), met name de opmerkingen over de kwaliteit van de resultaten voor muziekcassettes.
 • Zorg ervoor dat u het auteursrecht schenden met uw opnamen. Cassettebandjes mag dan oud zijn, maar het copyright is meestal nog steeds uitvoerbaar.
 • Gecomprimeerde audio-bestanden zijn erg groot. Een cassettebandje kan honderden MB te nemen, dus zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt op je harde schijf.
 • Wees voorzichtig met wat voor soort kabel u gebruikt. Monster Cable maakt een goede Y-kabel. Goedkope kabels missen vaak elektronische afscherming. Als uw kabel is niet toereikend zal het gezoem van de computer ventilator evenals de analoge audio op te nemen.
 • Uw resultaten, vooral voor muziekcassettes, zal afhangen van een aantal factoren: de kwaliteit en de conditie van uw banden, uw cassette speler, computer en AD converters (of geluidskaart), uw verbindingskabel, en het niveau van je kennis en ervaring in de geluidsbewerking.

Dingen die je nodig hebt

 • Uw wensen zijn afhankelijk van de hardware die u gebruikt. Hier zijn een aantal gemeenschappelijke aansluitingen die u nodig heeft.
 • 3.5mm naar 3.5mm
  • Een double-ended 3,5 mm stereo-kabel, verkrijgbaar bij de meeste elektronicazaken)
 • RCA naar 3.5mm
  • "Y" stereo-adapter kabel met een paar RCA-stijl channel-aansluitingen (een is meestal rood, de andere wit) aan de ene kant, en een line-in, 1/8-inch (3,5 millimeter) mini-connector aan de andere. Dit wordt ook wel een 3.5mm stereo naar RCA Dual audiokabel.
  • Een gewone stereo hook-up kabel met RCA-connectors aan beide uiteinden en (2) een 3,5 mm mini-connector adapter. Met deze opstelling, u de stekker van de RCA connectors aan een uiteinde in line-out-aansluitingen van het cassettedeck en sluit de connectors aan het andere uiteinde in de adapter, die een 3,5 mm mini-connector heeft aan de andere kant aan te sluiten op uw geluidskaart kaart line-in ingang.
  • Merk op dat als je de optie, een kabel gemaakt om te passen uw opstelling is het beste: de minder adapters die u gebruikt, hoe beter.
 • RCA naar USB
  • Deze opstelling maakt gebruik van een gewone stereo hook-up kabel met RCA-connectors aan beide uiteinden en en RCA-naar-USB-audio-interface (converter). Deze kunnen redelijk duur, maar kan beter analoog-naar-digitaal conversie verschaffen dan de geluidskaart biedt. Met deze opstelling kunt de RCA-kabel aansluiten op de converter, die een USB-stekker aan te sluiten op de USB poort van uw computer.
 • Evenwichtig Out to Balanced In
  • In deze meer professionele setup, zult u ofwel gebalanceerde XLR of gebalanceerde 1/4-inch phone pluggen moeten aan elk uiteinde.
 • Een Macintosh of PC met een geluidskaart met een line-in ingang heeft. Bijna alle computers hebben dit apparaat, met uitzondering van enkele laptops die niet beschikken over een line-in aansluiting. In dit geval moet u mogelijk de USB-interface gebruiken.
  • Als uw pc of laptop een line-in heeft, kunt u ook in staat zijn om de microfoon-in-poort te gebruiken. Merk echter op dat de microfoon-ingang is waarschijnlijk monofone, niet stereo. Met behulp van deze poort wordt niet aanbevolen door Audacity om muziek van cassettes naar de computer. Maar zorg ervoor dat het volume niet te hoog is: beginnen met de laagste stand en til hem beetje bij beetje totdat je in staat om een lage-volume geluid op te nemen, zoals bijvoorbeeld de eerste paar maten van de Bolero van Ravel.
 • Klinken opname software.
 • Een cassettespeler met ofwel audio RCA line-uitgangen of een 3,5 mm stereo hoofdtelefoon of line-out uitgang.
 • Opmerking: als uw cassettedeck is ingebouwd in uw stereo-ontvanger, kunt u de line-out-aansluitingen gebruiken op de receiver.