Wkunl

Hoe maak je een FM-antenne te maken

Het verbeteren van de ontvangst van commerciële FM-radio (88MHz - 108MHz) kan gedaan worden door u thuis, simpelweg door het vervangen van de antenne met een 5/8 wave gevouwen dipool antenne. Veel radio's en de meeste home stereo receivers zijn antenne-aansluitingen voor het aansluiten van een externe antenne. Meestal zijn de bijgeleverde antenne is een minimalistisch design (soms slechts een "interne" type, of als een telescopische stang of een korte lengte van de draad). Dit kan sterk verbeterd worden voor zeer weinig geld onkosten. Alle van de items die nodig zijn verkrijgbaar bij een lokale elektronica winkel of bouwmarkten.

Stappen

Hoe maak je een FM-antenne te maken. Bepaal de frequentie van het gewenste station te stemmen.
Hoe maak je een FM-antenne te maken. Bepaal de frequentie van het gewenste station te stemmen.
 1. 1
  Bepaal de frequentie van het gewenste station te stemmen. De antenne is afgestemd op een bepaalde lengte, gebaseerd op de frequentie van de radio aangesloten. Ongeacht het bepaalde frequentie, de gehele FM omroepband (88-108 Mhz) zal van tuner de radio sterkere signalen iets minder als de radio wordt afgestemd ontvangen van de antenne met de grootste toename zien in de parameters van deze stapfrequentie en van het ontwerp frequentie.
 2. 2
  Bereken de lengte van de antenne. De formule voor een 5/8 golfantenne standaardtekstdocumenten 300 ohm "twin lead" is L = 300/fx 5/8 x 1/2, waarbij "L" de lengte in meters van de antenne en "F" is de frequentie in MHz van het station zijn. Dit kan worden vereenvoudigd tot L = 93,75 / f.
  • Een antenne gebouwd voor het midden van de 88MHz - 108MHz FM-band (98 Mhz) zou zijn: 0,9566 meter of 95,66 cm (centimeter) lang. Voor degenen die meer vertrouwd zijn met Engelse eenheden dan metrische, de formule om centimeters te converteren naar inches is: cm X 0,3937. Dit betekent 95.66cm X 0,3937 = 37,66 centimeter lang.
 3. 3
  Verbetering van de antenne ontwerp. De antenne verbetering in dit artikel is een ontwerp voor een eenvoudige 5/8 wave "gevouwen dipool" of "T"-vormige antenne. Dit ontwerp zal elke interne of telescopische staafantenne die mogelijk zijn meegeleverd met de receiver te overtreffen. Het is ook vergelijkbaar met die welke met wat duurdere stereo-receivers.
  • Te verbeteren op dit eenvoudige ontwerp, eenvoudig twee-, drie-en vierpersoonskamers, etc. deze waarde als zodanig: 37.66 "x 2 = 75,32", of 37,66 "x 3 = 112,98", enzovoort.
  • De 112,98 inch antenne zal de 75,32 inch-antenne, waardoor de 37,66 inch antenne overtreft overtreffen.
  • Natuurlijk is er een "point of no return" als de meervoudige zo groot dat het signaal aan de uiteinden van de antenne de gehele lengte door de elektrische weerstand van de draad kan reizen. Deze grens ligt ongeveer 100 meter (iets meer dan de lengte van een voetbalveld).
 4. 4
  Snijd de toevoerleiding. Zoals hierboven beschreven, deze antenne lijkt op een "T". Tot dusver is de berekening is het bovenste horizontale deel (bovenkant van de T) van de antenne. Een verticale (onderin het T) moet worden aangesloten op de bovenste horizontaal verbinden van de antenne met de antenne-aansluitingen van de ontvanger mogelijk. Terwijl zowel de horizontale en verticale delen fungeren als een antenne, wordt het verticale deel aangeduid als de toevoerleiding.
  • Snijd een stuk tweeaderig die gelijk is aan of een veelvoud van de lengte hierboven berekend. Dat zal lang genoeg zijn om uit te breiden tussen de ontvanger antenne aansluitingen en het horizontale gedeelte wanneer geïnstalleerd.
 5. 5
  Bereid de antenne voor aansluiting op de toevoerleiding. Zoek en markeer het halverwege punt van de lengte van het horizontale gedeelte van de antenne.
  • Gebruik een scheermes een 1 inch (2,5 cm) lange gleuf (gecentreerd op het halve teken), evenwijdig aan en tussen de twee in tweedraadskabel de antenne te snijden.
  • Snijden door een van de twee draden aan het halverwege merk.
  • Strip de isolatie van de afgesneden einden van de draad op het halve punt en de uiteinden van de gehele horizontale lengte (dit moet ongeveer een 1/2 inch (1,27 cm) van elke kant).
 6. 6
  Bereid de toevoerleiding voor aansluiting op de antenne. Gebruik een scheermes om een ​​spleet tussen de draden van de tweeaderig ongeveer een inch (2,5 cm) lang aan beide zijden snijden. Verwijder voorzichtig een halve inch (1,27 cm) isolatie van elke van de draden aan beide uiteinden.
 7. 7
  Tin de blootgestelde twin lead draden met. Re-draai de individuele strengen van alle draden om ze stevig tegen elkaar gegroepeerd. Wanneer solderen geen optie, doorgaan naar de volgende stap na strippen isolatie van de aangegeven aan het einde van deze stap draden.
  • Breng een kleine hoeveelheid elektrische leerjaar soldeervloeistof (gebruik geen flux loodgieter als het zuur bevat). Een kleine 20 tot 50 watt soldeerbout of ijzer om de draden te verwarmen voldoende.
  • Kort na de flux smelt, gelden elektrische leerjaar soldeer om de draad in de buurt van de soldeerbout's / ijzer's tips (gebruik van rechte solderen of vloeikern soldeer is prima - maar gebruik geen zure kern solderen).
  • Solliciteer net genoeg soldeer op de verwarmde draad zodat gesmolten soldeer vloeit terug naar de isolatie, verwijder dan het soldeer en warmte van de draad. Doe dit voor beide draden aan (1) de beide uiteinden van de toevoerleiding, (2) beide draden aan beide uiteinden van de horizontale antenne stuk en (3) beide draden aan de snede gemaakt in het midden van de horizontale antenne stuk.
 8. 8
  Soldeer de antenne en voedingslijn samen. Soldeer de twee draden aan een uiteinde van de horizontale samenstellen en herhalen voor het andere uiteinde (indien niet solderen U een goede elektromechanische verbinding wordt gefixeerd draaien van de draden samen plaats van solderen).
  • Leg een uiteinde van de toevoerleiding in het midden van de horizontale antenne stuk zodat de gesoldeerde draden van dicht bij elkaar. De linker draad van de toevoerleiding worden gesoldeerd links draad van de antenne en de rechter draad van de toevoerleiding worden gesoldeerd rechts draad van de antenne.
  • Wanneer correct voltooid, kan een weg te voeren die begint op een draad in de toevoerleiding die blijft een draad in de bodem van de antenne en blijft een uiteinde van de antenne. Het blijft aan de bovenste draad van de antenne naar de andere kant. Begint het rendement van de andere draad bodem van de antenne naar de andere draad in de toevoerleiding en tenslotte eindigt aan het einde van de toevoerleiding.

Tips

 • De antenne hier gebouwd is "evenwichtig" en lastig om verbinding met het typische telescopische antenne, die is "onevenwichtig" zal zijn. Als er geen externe antenne-aansluiting op uw radio, kun je net zo goed doen door het aanbrengen van een lengte (elke lengte, maar hoe langer hoe beter) van draad (elke vorm) om de bestaande antenne-en routing van de draad tot (hoe hoger de beter) en in de richting van de zender die u wilt ontvangen.
 • Een "300-75" ohm balun zal nodig zijn als de receiver biedt slechts een 75 ohm (coaxkabel) antenne aansluiting. Dit zijn apparaten waarmee de verbinding van 300 ohm leiden die wordt omgezet en verschaft een schroefdop 75 ohm connector.

Waarschuwingen

 • Antennes die buiten worden geplaatst moeten bliksembeveiliging op de toevoerleiding.

Dingen die je nodig hebt

 • 300 ohm draadantenne draad
 • 20 - 50 watt soldeerbout / pistool
 • Soldeer w / harsvloeimiddel kern (niet solderen loodgieter)
 • Flux (niet flux loodgieter's) (indien niet integraal te solderen draad)
 • 300/75 Ohm balun (indien nodig)
 • Draadstripper
 • Draadtang