Wkunl

Hoe om te beslissen tegen het bezit van een tv

Heb je jezelf tv kijken, zich afvragend wat je zou kunnen verwezenlijkt hebben had je niet net 3 uur in de voorkant van de boob tube? Hoewel de huidige samenleving lijkt te zijn ingegeven door televisie, hoeft u niet om een eigen. Het kan een uitdaging zijn om uit te leggen aan vrienden, maar u kunt vinden de beloningen van het niet bezitten van een tv zwaarder dan de minpunten.

Stappen

Hoe om te beslissen tegen het bezit van een tv. Niet kopen van een TV.
Hoe om te beslissen tegen het bezit van een tv. Niet kopen van een TV.
 1. 1
  Niet kopen van een TV. Als je er een hebt, geef het aan iemand anders. Voor de hand liggende stap, maar het draagt ​​zeggen. Misschien heb je niet het gevoel dat je hebt om helemaal te ontdoen van het als je al een eigen. Zet het in een kast of in een kamer die u zelden gebruikt. Denk niet over het draaien van het op, zet alle bordspellen en sportartikelen aan de voorkant ervan!
  • Probeer het niet hebben van een tv tijdens een vakantie. Huur een huisje zonder tv en gewoon doen zonder. Het ontbreken van een tv zal ertoe leiden dat u en uw vrienden of familieleden hun toevlucht nemen tot het vinden van vele andere leuke activiteiten op de TV leegte te vullen en al snel, zul je niet eens merken het mist.
 2. 2
  Waarderen stilte. Een groot deel van de moderne maatschappij lijkt gebogen over het vullen van elk moment met lawaai van een soort. Soms is het gesprek - dat is prettig, omdat je echt interactie met anderen. Soms, het is muziek. Dat kan prettig zijn, ook - als je van het spelen van de muziek. Maar meestal is het gewoon achtergrondgeluid - een tv schetterende weg in de achtergrond, niet echt in de gaten gehouden op alle. Het is gewoon, maar het is storend genoeg om u te houden van het krijgen van dingen waar je om geeft gedaan. In plaats daarvan, met de TV verdwenen, waarderen het geluid van... niets. Nu ben je vrij om muziek van uw keuze af te spelen, of om niets te luisteren helemaal als je gaat over je dagelijkse leven.
 3. 3
  Lezen of. Vele malen, schrijvers zoeken eenzaamheid en stilte door te gaan naar geïsoleerde plaatsen, zoals Thoreau deed met Walden Pond. U kunt nu genieten van het schrijven, luisteren alleen naar uw muze. Of u kunt genieten van een boek, waardoor je verbeelding in de geluiden van het verhaal in te vullen, omdat je waarschijnlijk meer volledig ondergedompeld dan ooit tevoren.
 4. 4
  Krijg sneller je bent klaar. Zonder dat de TV kunt trekken naar de bank, moet u in staat om uw huishoudelijke taken verzorgd veel sneller. Niet uitstellen - het is niet alsof je iets via hen te doen meteen vermist.
  • Als u al gebruikt om tv te kijken terwijl het doen van zulke klusjes als strijken of de afwas, vindt vervanging afleiding. Naar muziek luisteren, naar de radio luisteren (probeer een zender die iets nieuws leert u), of speel een audio-boek. Een andere goede manier om met grotere klusjes is om ze te breken in een reeks kleinere klusjes, zoals het doen van 15 minuten van hier strijken en er in plaats van het doen van 1 uur in een keer. Dit maakt het minder vervelend en er minder behoefte aan de TV relief.
 5. 5
  Beseffen dat dit een persoonlijke keuze. Net als de beslissing om een veganist te worden, om na te streven yoga, of te stoppen met roken, dit is jouw beslissing. Immers, het is de manier waarop je je leven te leven. Laat geen peer pressure om u te zwaaien. Maak geen ruzie over, gewoon glimlachen en zeggen: "Ik vind Ik krijg meer gedaan nu. Mis ik niet de tv-programma's genoeg om te willen om terug te gaan naar de manier waarop ik gebruikte om te leven." En laat de discussie einde daar.
 6. 6
  Denk na over de voordelen voor uw kind-raising. Als je een ouder of voogd, niet hebben van een tv kan echt schudden dingen in huis. Plotseling uw kinderen worden overgelaten aan een heleboel andere manieren om zichzelf te vermaken, waaronder het maken van ambachten, het krijgen van buiten, met behulp van hun verbeelding, en het lezen te ontdekken. De toenemende bezorgdheid over het gebruik van televisie als een babysitter en de erosie van creativiteit veroorzaakt door het kijken naar de doos te veel zal een probleem in uw huis niet.
  • Wees barmhartig als je aan de ontvangende kant van de "Uw kinderen missen op wat alle andere kinderen hebben" lijn, het is vaak angst te moeten leven tv-minder praten. Gewoon en zeg iets als "Ze hebben veel plezier gebouw Lego torens en boomhuizen. En hun kwaliteiten zijn geweldig." En als je kinderen wilt om tv te kijken als ze hun vrienden te bezoeken, laat ze, het is verschillende slagen als in andermans huis.
 7. 7
  Be cool aan is. Om een ​​of andere reden, net als sommige ex-rokers, sommige ex-vidiots neiging te willen anderen te bekeren. Dit kan heel irritant te worden soms, vermanende anderen over hun leven, en het aanbieden van ongewenste opmerkingen zoals: "Wel, als je verlost van die tv, je zou dat scenario afmaken." Vermijd het maken van zelfvoldane en superieure statements als je met vrienden die genieten van tv en willen praten over dingen die ze onlangs hebben gezien. In plaats daarvan, luister aangenaam, genieten van hun geanimeerde gesprekken, en af ​​te zien van een poging om ze in je wereld te brengen.
  • Laat hen uw wereld in plaats van hen te vertellen; doen dit door hen uit te nodigen dan voor - geen tv zorgt voor een leuke after-dinner gesprek. Vergeet niet - het is u die de beslissing om tv-vrij te zijn gemaakt, en dat is uw recht. Maar als je vrienden dezelfde beslissing niet gemaakt hebben, het is niet aan jou om te "verbeteren" hen.

Tips

 • Vul uw huis met boeken, foto's, schrijven, bord-en kaartspellen, of ambachtelijke projecten. Op deze manier kunt u altijd wel iets te doen, zelfs op een regenachtige dag.
 • Taper off door het huren van films in plaats van televisie kijken als broadcast. Gewoon elimineren van alle commercials kunnen veel doen om stress te verminderen en films meer van een speciale traktatie dan een alledaagse gewoonte. Wanneer ze individueel kosten iets, ze betekenen meer als een familiebijeenkomst.
 • Begin met het elimineren van de kabel factuur. Besteed het geld dat bespaard wordt op de creatieve hobby's en activiteiten meer dompel dan de televisie. Als wat er op is saai en wat er om interessant is, is het makkelijker om geleidelijk aan veranderen gewoonten dan doen zo dramatisch.
 • Nodigen vaak vrienden. Het toestaan ​​van uw huis naar een rustig toevluchtsoord van een drukke wereld voor die u de zorg over kan echt geven ze een lift, en het zal je gevoel van uw huis te versterken als een toevluchtsoord weg van de zorgen van de drukke wereld geworden.
 • Hier krijg je een huisdier. Als je eenzaam zonder de tv om je gezelschap te houden voelt, overweeg dan om een ​​huisdier van een soort. Zorg ervoor dat u de aandacht eisen van het dier dat je wilt voor het plegen van onderzoek vast te stellen en te begrijpen.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig om niet te handelen in tv voor YouTube of Hulu. Het is net zo storend en absorberen als televisie. Surfen op het web biedt u tal van mogelijkheden om bij te blijven met de populaire cultuur, en zelfs kun je afleveringen van tv te kijken als er een show die u echt het gevoel dat je niet kunt leven zonder. Maar als je laat de computer om uw nieuwe TV te worden, je bent waardoor de doelstelling van het wegwerken van uw TV.

Dingen die je nodig hebt

 • Innerlijke kracht en vastberadenheid
 • Een voorliefde voor rustige ruimtes
 • Informatie over waar om goed te ontdoen van en recyclen elektronische apparaten. Neem contact op met uw plaatselijke GGD en / of recycling kantoor. Sommige winkeliers bieden deze service ook.