Wkunl

Hoe maak je een flat screen TV halen

Bij het winkelen voor uw volgende televisie, moet een aantal factoren bijdragen aan uw beslissing. Hoewel veel mensen de neiging om de grootste tv ze zich kunnen veroorloven te kopen, vele andere kenmerken zijn belangrijker dan grootte voor high-definition televisies. Voordat je kiest een flatscreen-tv, moet je leren over de verschillende soorten scherm, resolutie, contrast ratio en de andere functies die beschikbaar zijn vanaf vandaag flatscreens.

Stappen

Hoe maak je een flat screen TV halen. Begrijp het verschil tussen soorten televisies.
Hoe maak je een flat screen TV halen. Begrijp het verschil tussen soorten televisies.

Kies een TV-type

 1. 1
  Begrijp het verschil tussen soorten televisies. De drie meest voorkomende vormen van flatscreen-tv's zijn Plasma, LED en LCD. Deze soorten worden als volgt toegelicht:
  • Plasma-tv's maken een foto door het sturen van een elektrische lading die wordt aangebracht op een klein vel minuscule plasmacellen.
  • LCD-tv's zijn samengesteld uit vloeibare kristallen samengedrukt tussen twee glasplaten en ondersteund door een fluorescentielamp. Wanneer u een elektrische lading van toepassing op het kristal, wordt een beeld gecreëerd.
  • LED's zijn vergelijkbaar met LCD's, maar in plaats van de fluorescentielamp, gebruiken ze honderden zeer gelijkmatig verdeeld LEDs.
 2. 2
  Vergelijk contrast ratio's. Contrastverhouding beschrijft de mogelijkheid van uw TV om heldere en donkere beelden tegelijkertijd weer te geven. Hoe hoger het contrast ratio, hoe beter de beeldkwaliteit verschijnen. Als uw TV een slechte contrast ratio, zul je detail verliest in extreem lichte en extreem donkere scènes. Hoewel dit is meestal niet een grote deal, het kan een factor zijn in het maken van uw beslissing. In het algemeen, plasma-televisies hebben de beste contrast ratio's. Backlit LED-televisies komen in goede tweede. Edge-lit led-televisies en LCD-televisies zal iets lager contrast ratio.
  • De meeste LCD schermen beginnen bij een contrastverhouding van ongeveer 600:1, terwijl plasmaschermen starten 1000:1. Beide soorten kunnen oplopen tot 10.000:1. Echter, omdat er geen standaard maat voor contrastverhouding bestaat op dit moment, de fabrikanten hebben de neiging om de werkelijke output van hun tv-modellen overdrijven. Raadplegen product reviews voor extra beoordelingen.
  • Naast het hogere contrast ratio's, op zoek naar een goede beeldkwaliteit op zwart kleuren. Terwijl de helderheid kan worden aangepast, veel Schermen moeilijk maken diepzwart, wat kan resulteren in een beeld dat op het papier.
 3. 3
  Bedenk hoe goed elk type tv handvatten snelle beweging. Als je veel fast-paced sporthorloge, kan een plasmatelevisie uw beste weddenschap, omdat zij de meest vloeiende beweging laten zien. Echter, hebben LCD-en LED-tv's sterk verbeterd op dit gebied in de laatste vijf jaar, en zijn beide relatief goed in blijkt motie.
  • Merk op dat plasma-tv's lopen het risico te worden permanent beschadigd door "statische beelden," zoals netwerk logo's of de status van de controle op videospelletjes. Deze beelden een groot risico van inbranden die permanent verandert het scherm.
 4. 4
  Denken over macht. De lcd-televisie meestal alleen een enkele tl-verlichting, terwijl plasma-tv's vereisen elk sub-pixel afzonderlijk worden aangestoken. In het algemeen zal het ongeveer 50 procent meer kosten om een ​​plasma televisie lopen voor een jaar dan een LCD televisie. LED-schermen gebruiken de minste hoeveelheid stroom. Zij maken gebruik van ongeveer 40 procent minder energie dan een lcd-tv..
 5. 5
  Overweeg levensduur van de televisie. Hoewel geen van deze televisies hebben een bijzonder korte levensduur, het plasmascherm heeft de kortste halfwaardetijd-60, 000 uren (in andere woorden, het zal 33 jaar duren voor de helderheid van de TV om de helderheid halve nieuwe tv's zijn als het gebruikt wordt voor 5 uur per dag ). LED-televisies hebben over het algemeen een halfwaardetijd van meer dan 100.000 uur. LCD's vallen ergens tussen de twee.
 6. 6
  Overweeg prijs. In het algemeen, LCD-schermen zijn de meest betaalbare opties (ze kunnen je enige optie voor kleinere schermformaten zijn). Plasma-tv's zijn over het algemeen alleen beschikbaar als grotere schermen en zijn iets duurder dan hun lcd-tegenhangers. LED-schermen zijn de nieuwste tv-technologie en zijn veel duurder. LED-schermen zijn ook moeilijker te vinden in de winkels.

Selecteer een schermresolutie

 1. 1
  De meeste flatscreen-televisies bieden 720p of 1080p-opties, terwijl de traditionele resolutie voor buis televisies en voor kabel-TV-uitzending is 480i of 480p.
  • 720p is de resolutie voor schermen die rijen van 1280 bij 720 pixels op het scherm te hebben, ongeacht de grootte van de televisie. High definition kabel-en satellietkanalen, evenals meer geavanceerde dvd-spelers, gebruikt u deze resolutie.
  • 1080p is de resolutie voor schermen die rijen van 1920 bij 1080 pixels op het scherm te hebben, en wordt voornamelijk gebruikt voor Blu-ray, maar Blu-ray-spelers ook content kan leveren in 720p voor TV's die niet over een 1080p-ingang hebben.

Vergelijk extra functies

 1. 1
  Denk na over waar je tv zal gaan. Schermgrootte alleen, terwijl een belangrijke factor, mag niet de belangrijkste prioriteit zijn bij de overhandiging van een flatscreen-tv. Gebruik je kamer in om de grootte van het scherm u ook kiest-de ideale kijkafstand van het scherm moet ongeveer twee keer de grootte van het scherm te dicteren.
 2. 2
  Denk na over wat je wilt aansluiten op uw TV. Video-ingangen bepalen wat voor soort randapparatuur kunt aansluiten op uw TV.
  • Composiet video is een standaard minimum type verbinding, die een gele RCA-aansluiting gebruikt voor beeld en een witte en rode RCA-aansluiting voor stereo geluid.
  • S-Video kunt u de component analoge video te verzenden via een multipin socket. Geen audio is in dit verband
  • HDMI is de standaard voor high definition beeldschermen, en die noodzakelijk zijn voor het aansluiten van Blu-ray-spelers, HD satelliet of tv en dvd-spelers die DVD's kan opwaarderen naar high-definition scherm specificaties.
  • Sommige nieuwere modellen bieden ook USB en andere inputs voor het bekijken van beelden op uw computer, digitale camera of andere digitale apparaten.
  • De dongle voor toegang tot internet op uw werkelijke televisiescherm kan nemen nogal wat ruimte aan de achterkant van de TV, dus als dit is iets wat je wilt, hou het het in gedachten.
 3. 3
  Overweeg refresh rate. Refresh rate beschrijft hoe vaak het beeld wordt bijgewerkt. Refresh rates worden gemeten in hertz, met 60 Hz als standaard. Terwijl de meeste kijkers niet het verschil merken, een hoge refresh rate is het meest aantrekkelijk voor mensen die gebruik maken van hun flatscreen-tv's voor geavanceerde video-gaming.

Tips

 • Ingebouwde tuners kunnen een extra voordeel voor individuen het plaatsen van een premie op het gemak. Zorg ervoor dat uw kabel-provider ondersteunt de ingebouwde tuner voordat je koopt.
 • Sommige tv's bieden een scala aan ingebouwde inhoud, waaronder wallpapers en beeldende kunst die u kunt weergeven op uw televisie, evenals opslagruimte voor het uploaden van uw eigen inhoud te geven.
 • Een iets minder vlakke optie voor uw volgende TV is DLP (Digital Light-processing) technologie. DLP-schermen hebben de neiging om een ​​beetje meer dan twee keer zo diep als LCD en plasma schermen, maar kosten minder en zijn nog steeds veel vlakker dan de traditionele buis televisies.