Wkunl

Hoe kiest u de beste kabels om het meeste uit uw televisie

Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is in RF, Composiet, S-Video, Component, DVI-en HDMI-kabels? Dit artikel zal proberen om u te informeren over wat ze zijn en hoe ze werken voor u.

Stappen

Hoe kiest u de beste kabels om het meeste uit uw televisie. Zogenaamde RF (radiofrequentie)-kabels zijn bijna de oudste middel van overdracht televisiesignaal.
Hoe kiest u de beste kabels om het meeste uit uw televisie. Zogenaamde RF (radiofrequentie)-kabels zijn bijna de oudste middel van overdracht televisiesignaal.
 1. 1
  Zogenaamde RF (radiofrequentie)-kabels zijn bijna de oudste middel van overdracht televisiesignaal. RF fittingen gewoonlijk aangeduid als "F" connectoren en worden bevestigd aan de coaxiale kabel (gewoonlijk RG-59 kabel). RF kabels combineren zowel de audio-en videosignalen in een draadpaar. Alle kabels lijden aan een zekere mate van signaalverlies, maar RF kabels het meest te lijden verlies en biedt de minst kwaliteit.
 2. 2
  Composiet kabels zijn drievoudige draad paren van micro coaxiale kabel met RCA-connectoren aan elk uiteinde. Composiet kabels waren de eerste poging tot audio-en video-scheiding. Ze zijn kleur gecodeerd, Geel (video), rood (rechts audio) en witte (linker audio). Composiet AV-verbindingen worden nog steeds veel gebruikt met apparaten zoals videorecorders en dvd-spelers.
 3. 3
  S-video (superieure video) eigenlijk is een multi aderige kabel die een videosignaal met een duidelijke en stabiele transmissie biedt. De S-Video-kabel biedt slechts een videosignaal tussen componenten. De linker en rechter audio kanaal vereisen hun eigen RCA-kabels.
 4. 4
  Component-kabels zijn meestal van hoge kwaliteit fabricage en in Noord-Europa ook gebruiken RCA-connectoren. Component videokabels neem S-Video een stap verder door het gebruik van afzonderlijke draden om de helderheid, kleur en synchronisatie componenten van het videosignaal te sturen. Op die manier, minimaal signaalverlies optreedt en het resultaat is een rijker, helderder en minder pixilated afbeelding. In Europa op de betreffende verbinding is een interface genaamd SCART die gescheiden spelden voor Rood, Groen en Blauw signalen bevat.
 5. 5
  Digital Video Interface (DVI) en high definition multimedia interface (HDMI) kabels worden gebruikt door de HD-televisies en zijn van de hoogste kwaliteit kabels die u kunt kopen. Beide kabels hebben dezelfde videokwaliteit, maar het HDMI-signaal zal een audiosignaal uitvoeren als goed.

Tips

 • Kies altijd geschikte kabellengtes. Gebruik nooit kabels zo lang dat je moet spoel ze. Extra signaal verlies gebeurt wanneer kabels zijn opgerold.
 • Kies altijd de juiste kabel draaddikte nodig zijn voor de job. Bijvoorbeeld, zal een audio-kabel wordt gebruikt om het centrum kanaal is aangesloten op uw home theater-systeem rijden niet beginnen aan de sub-woofer die de laagste geluidssignalen propageert en trekt de meeste stroom rijden. Raadpleeg de kabel verpakking voor de eerste hulp hier, of een verkoper die regelmatig werkt in de elektronica-afdeling. Herinner, hoe lager de meter getal, hoe dikker de draad. (Voorbeeld:. 24 gauge draad is dunner dan 18 gauge) Ook, altijd kiezen vergulde aansluitingen voor de beste kwaliteit van het signaal.