Wkunl

Hoe maak je een plasma tv-scherm schoon te maken

Als er vingerafdrukken of stof op uw scherm, wil je het schoon af. Maar gezien de dure prijzen van plasma-tv's, moet je voorzichtig zijn om het goed te behandelen.

Stappen

Hoe maak je een plasma tv-scherm schoon te maken. Controleer de handleiding.
Hoe maak je een plasma tv-scherm schoon te maken. Controleer de handleiding.
 1. 1
  Controleer de handleiding. Het kan een bepaald product of methode die het meest geschikt is voor uw specifieke tv aanraden.
 2. 2
  Schakel het plasmascherm voor het schoonmaken. Door dit te doen is niet nodig, maar het is aangewezen, vooral als je gaat om een ​​reinigingsoplossing spray te gebruiken. Omdat plasma-tv's verbruiken meer stroom dan en het genereren van meer warmte dan LCD-tv's, is het best om het uit te zetten en laat voldoende tijd voor de eenheid afkoelen tot de aanraking voordat u het scherm schoon. Gebeurt dit niet, kan ertoe leiden dat uw reinigingsmiddel is verdampt voordat het genoeg tijd om alle vuil, of verontreinigingen op uw scherm te verwijderen heeft gehad. Sommige bronnen suggereren loskoppelen van de TV.
 3. 3
  Gebruik een zachte, niet-pluizende doek om vingerafdrukken en vlekken te verwijderen. Vermijd hout gebaseerde producten (papieren handdoeken, toiletpapier, tissues), omdat ze kunnen krassen op het scherm. Als hardnekkige vieze vlekken blijven bestaan, gaat u naar de volgende stap. Echter, er rekening mee dat sommige fabrikanten, zoals Pioneer, raden geen vloeistof helemaal aan de voorkant van hun plasma's, opdat het niet sijpelen in de plasmascherm.
 4. 4
  Een minimale hoeveelheid - - de reinigingsoplossing op de zachte doek, niet op het scherm als u een vloeistof, spray moet gebruiken. Als de bevochtigde doek is niet voldoende reinigen, kunt u extra kleine hoeveelheden spuiten op het doek. Op geen enkel moment wil je de doek nat tot op het punt waar de oplossing druppelt of loopt over het scherm! Zie vorige punt voor de reden waarom. Gebruik ofwel gewoon gedestilleerd water of niet-ammoniak of op alcohol gebaseerde glazenwasser. Ammoniak en alcohol zijn stoffen die uiteindelijk zal vertroebelen elke kunststof met microscopische "haarscheuren," met het effect van ontgroening en dimmen van het weergegeven beeld. Na het afvegen van het scherm voorzichtig, follow-up met een droge doek.

Vaatwasmiddel methode

 1. 1
  Meng een paar druppels vloeibaar afwasmiddel in een lauw spuitfles.
 2. 2
  Spuit een beetje van de vloeistof op een microvezeldoekje.
 3. 3
  Veeg het plasmascherm zorgvuldig en voorzichtig.

Stofzuiger methode

 1. 1
  Sluit de slang gehechtheid aan uw stofzuiger.
 2. 2
  Schakel de stofzuiger op zo laag mogelijk naar binnen.
 3. 3
  Verlopen de slang bevestiging over de plasmascherm te zuigen vuil en stof van het scherm.
 4. 4
  Wees voorzichtig dat u de stofzuiger te dicht bij het ​​scherm te houden.

Tips

 • Bij het reinigen, wil je een enkel gebruik nat / droog combinatie product te gebruiken zodat in geval er verontreinigingen op het scherm je niet kunt zien, zul je niet verplaatsen naar andere schermen door hergebruik van dezelfde vegen. Voor de prijs die u betaalt voor een Plasma scherm, zult u wilt gaan om wat moeite om te voorkomen dat schade aan het apparaat als gevolg van een onzorgvuldig schoonmaken.
 • Wanneer u het scherm afveegt enige vegen gaat van links naar rechts niet van boven naar beneden en te zacht. Heeft een grote druk niet toe te passen.
 • Sommige reinigingsmiddelen speciaal gemaakt voor plasma schermen zijn anti-statisch, zodat ze voorkomen dat stof zich hecht aan het oppervlak na de reiniging. Zie de natte / droge reiniging product link in bronnen en citaten.
 • Het andere punt voor het gebruik van een product voor eenmalig gebruik is dat een herbruikbare kon worden verontreinigd tijdens de opslag tussen het reinigen en u zich niet bewust van de vervuiling. Nogmaals, is het risico op waardoor permanente schade aan uw - zeer duur - Plasma scherm redden waard 20€ -45€ per jaar op schoonmaakproducten voor een enkel scherm?
 • De reden voor het uitschakelen van het plasmascherm is de warmte ze meestal genereren. Je moet ook rekening met ruim de tijd voor het toestel afkoelen voordat u het scherm reinigt meeste schoonmaakmiddelen worden verdampt op een hete scherm voordat u terug kunt gaan over het scherm met een droge vegen en pick-up de opgeloste verontreinigingen en zwevende stof.