Wkunl

Hoe te boeken organiseren

Het is moeilijk om iets gedaan te krijgen als je je spullen en in tegenstelling tot wat veel mensen denken niet kunt vinden, hoef je niet te zijn een bibliothecaris uw boeken georganiseerd te houden. Hier is een manier om uw boeken gemakkelijker te vinden en te voorkomen dat ze vallen uit de kast te maken.

Stappen

Hoe te boeken organiseren. Trek de boeken, papieren, enz.
Hoe te boeken organiseren. Trek de boeken, papieren, enz.
 1. 1
  Trek de boeken, papieren, enz., Van de plank. Verdeel de items in twee stapels: degenen die u wilt bewaren en die u wilt om weg te geven.
 2. 2
  Verwijder al het extra papier, zoals bladwijzers die kunnen worden in het boek. de onnodige papieren.
 3. 3
  Maak een stapel boeken die moeten worden opgelost. Later kunt u beslissen of het de moeite om het boek of als u liever gewoon te vervangen door een beter exemplaar vast waard.
 4. 4
  Als u nog boeken die u denkt dat het van waarde zijn, probeer ze op te zoeken op bookscouter of om te zien of er iemand bereid is om ze te kopen.
 5. 5
  Box-up van uw ongewenste boeken. Bel uw lokale gebruikte boekhandel en zoek uit of ze boeken kopen. De meesten zullen ook accepteren boek donaties, en je kunt een ontvangstbewijs voor een fiscale aftrek te krijgen, maar niet doneren vernield of stinkende boeken, waarvan de kringloopwinkel dan zal moeten weggooien! U kunt ook weggeven uw boeken anoniem op je werk of school. Book crossing is een gemeenschap van mensen die genieten van het weggeven van hun boeken. Paperbacks kunnen vaak worden gerecycled (vraag uw plaatselijke vuilnis bedrijf), maar de lijm in hardcovers maakt ze niet-recycleerbare, zodat het juiste te doen en gooi vernield boeken weg zelf.
 6. 6
  Veeg de schappen grondig met een all-purpose reinigingsspray of meubelwas. Je zou niet nog een kans om dit te doen voor een lange tijd te krijgen.
 7. 7
  Bepaal hoe je gaat om uw collectie te ordenen. Er zijn veel manieren waarop u kunt kiezen om uw boeken te regelen: op grootte, op kleur, door het aantal pagina's, per onderwerp, door uw favoriete titels, door de uitgever, op publicatiedatum, datum u het boek ontvangen, door uw favoriete genre en vervolgens op auteur, door de auteur (fictie) of Dewey Decimaal systeem / Library of Congress Classification systeem (non-fictie) of door het lezen van niveau of Lexile.
 8. 8
  Maak labels voor uw boek met behulp van een hand-held labelmaker om letters of Dewey decimale getallen toe te voegen aan de stekels van boeken.
 9. 9
  Zet de boeken terug in de boekenkast in welke volgorde u eerder hebt gekozen, en geniet van je schoon, georganiseerd boekenplank!

Tips

 • Pas deze richtlijnen om uw eigen persoonlijkheid en de eigenaardigheden van je collectie weer te geven. Het is jouw, dus organiseren op een manier die u genieten en comfortabel kunt gebruiken. Je bent niet zitten met het in elk geval, en u kunt uw collectie herschikken zo vaak als u wilt.
 • Zet grotere boeken, zoals schoolboeken, kookboeken en prentenboeken op een lagere plat om te voorkomen dat ze omvallen op iemands hoofd.
 • Als u een huidige student, kan het organiseren van uw collectie te lopen in het organiseren van je schoolboeken, dus misschien wil je ervoor zorgen dat uw woordenboek, thesaurus en andere naslagwerken zijn direct door de computer voor als je bezig bent verslagen.
 • Als u wilt dat een meer formele catalogus systeem, LibraryThing kan worden gebruikt om uw boeken te organiseren online, terwijl het bijhouden van mensen die dezelfde dingen die je leest. Sommige gebruikers willen organiseren door trefwoorden; LibraryThing biedt ook Dewey Decimale getallen, Library of Congress Subject Headings enzovoort.
 • Als u uw boeken ordenen op type, beginnen met het algemene type boek en vervolgens splitsen in subgroepen. Bijvoorbeeld, kunnen kookboeken worden georganiseerd per type keuken: Italiaans, Frans, Thais, Mexicaans, kan etc. Fiction strikt worden georganiseerd door de auteur, of u kunt sorteren op genre, zoals de sci-fi, romantiek, mysteries, of historische fictie. Subonderwerpen kan zo specifiek vegetarische Mexicaanse koken of Britse romans. Kinderboeken kunnen worden georganiseerd door leeftijd niveau.
 • Dewey en de Library of Congress nummers zijn meestal te vinden in de voorkant van de boeken met de publicatie informatie. Als een boek niet noemt het Dewey Decimal nummer, gaat u naar de website voor een grote openbare bibliotheek die gebruik maakt van het Dewey Decimal System (zoals de New York Public Library) en zoek naar het boek van auteur of titel. Als dat niet lukt, gebruik dan een onderwerp zoeken naar soortgelijke boeken vinden en gebruik maken van hun nummer.
 • Voor thuis bibliotheken, alphabetizing is waarschijnlijk de beste optie.
 • Overweeg het gebruik van computer software om uw boekencollectie organiseren en bijhouden. Voor Macs, kijk op Delicious Library op. Met Windows, eens een kijkje op MediaMan http://www.imediaman.com. Er is ook freeware boek management software zoals http://www.spacejock.com/BookDB_Version.html, en zelfs volledige Library Automation pakketten. Zoeken op Google met de zoekterm "Free Library Automation Software."
 • Een handig hulpmiddel kon het freeware programma AZZ Cardfile zijn. Een van de gratis downloads voor dit programma is het Dewey Decimal System. Neem een kijkje op het programma en de downloads: http://www.azzcardfile.com.
 • U hebt toegang tot veel informatie over boeken, waaronder bibliotheken houden ze van Worldcat. http://www.worldcat.org
 • Als u denkt dat u niet gaat om een ​​aantal boeken te lezen, en je wilt niet dat ze om weg te geven kun je gewoon ze gewoon in een doos op een veilige plaats.

Waarschuwingen

 • Dit zal snel een eenvoudig project niet. U moet ten minste geef me 3 uur-2 dagen, afhankelijk van hoeveel boeken je hebt.
 • Plaats geen stickers of etiketten niet op collectible boeken, zoals het boek kan worden beschadigd wanneer de volgende eigenaar probeert om het opstijgen.

Dingen die je nodig hebt

 • Boeken
 • Boekenkasten
 • Boxes (vraag bij de plaatselijke boekhandel)
 • Een label-maker, of blanco etiketten en een fine-tip permanent marker
 • Meubelen spuiten (zoals Pledge)
 • Papieren handdoeken
 • Library-software (optioneel)