Wkunl

Hoe het auteursrecht een lied

Volgens het internationaal recht (de Berner Conventie), het auteursrecht is het automatische recht van de maker van het werk. Dit betekent dat het auteursrecht bestaat, zodra u een tastbare versie van de muziek, zoals bladmuziek en / of CD's.

Hoewel Auteursrecht wordt zodra het werk is gecreëerd verleend, zal je nog steeds eigendom van het auteursrecht te bewijzen op schadevergoeding / bevel tegen eventuele overtreders te zoeken.

Hiertoe is het in de VS een werk registreren bij het US Copyright Office. Daarbij maakt het makkelijker om uw rechten te bewijzen in het lied en daarom bevelen te verkrijgen tegen de inbreukmaker en worden vergoed als uw auteursrecht is geschonden. Als je in de Europa, of als uw muziek zal worden uitgezonden of gebruikt in de Europa, gebruik zelf van het registratieproces is een goed idee.

In landen waar dergelijke registratieprocedure niet beschikbaar is (Australië, Nieuw-Zeeland), zijn er nog manieren om het bewijs van auteursrechten te creëren.

Stappen

Hoe het auteursrecht een lied. Maak een kopie van je muziek.
Hoe het auteursrecht een lied. Maak een kopie van je muziek.

US registratieproces

 1. 1
  Maak een kopie van je muziek. Je kon een compact disc te maken, USB-stick, mini-disc, cassette,, LP, opnemen op video, of schrijf de bladmuziek.
 2. 2
  Online registreren. Dit proces is veel sneller en zal ongeveer 4,5 maanden, vergeleken met tot 15 maanden voor de postverwerking.
  • Ga naar auteursrechten website van de Amerikaanse overheid. Klik op de Electronic Copyright Office, waar u een online auteursrechten indiening kan maken.
  • Registreer een gratis account. Klik op "nieuwe gebruiker" om uw account te openen. U moet uw naam, adres, land (indien niet uit de Europa), telefoon gegevens, en de voorkeur contact methode geven.
  • Zodra je een account hebt geopend, kunt u deze elke keer dat u wilt een aanvraag in te gebruiken. De rekening kunt u uw applicaties te controleren en om verschillende soorten informatie betreffende het auteursrecht vinden. Er is ook een tutorial over het maken van een claim verstrekt.
  • Maak uw online auteursrecht applicatie. Klik op 'Registreer een nieuw Claim "onder" Copyright Services, "gelegen in de linkerkolom van uw account. Wees bereid om vragen over jezelf te beantwoorden, het werk dat u op zoek bent naar het auteursrecht en waar u wilt dat de certificering auteursrecht te worden gestuurd.
  • Betaal de 30€ kosten via ofwel credit-of debetkaart, elektronische controle, of een auteursrecht kantoor depositorekening.
  • Upload een kopie van je werk. Veel soorten bestanden worden geaccepteerd, maar controleer complete lijst van de Copyright Office om ervoor te zorgen dat je niet sturen in een incompatibele bestand. Als je niet wilt doen, kunt u een hard copy (geruild) verzenden en het moet worden verzonden in een doos, niet een envelop (en cd's moeten in doosjes). U kunt een afleveradres slip van de site te maken.
 3. 3
  Registreren via mail. Zorg ervoor dat u de juiste vorm, die kan worden gedownload van de website of per post bezorgd door contact op de Copyright Office en het aanvragen van de formulieren te worden verzonden naar u te verkrijgen. Het formulier voor een geluidsopname van het auteursrecht is de Form SR. Het formulier voor de Podiumkunsten, zoals die waarin mensen te luisteren op de radio, van cd naar live muziek, is de vorm PA of Short Form PA. Echter, CO-formulier vervangt deze vormen, samen met andere vormen, zodat u kunt kiezen om gewoon gebruik maken van formulier CO Sinds de vergoedingen voor formulieren PA en SR is momenteel 50€ en de vergoeding voor het formulier CO is 35€ die u zou willen zorgvuldig te overwegen die voldoet aan uw behoeften het meest. Bezoek voor meer informatie.
  • Als u wilt dat de formulieren voor u, kunt het auteursrecht formulieren worden aangevraagd bij (202) 707-3000 of aangevraagd via mail op Amerikaanse Library of Congress, Copyright Office, Independence Avenue, SE, Washington, DC 20559.
  • Vul het formulier in. Lees de instructies aandachtig door en vul het in precies hoe het wordt uitgelegd. Als u vragen heeft, contact opnemen met het Copyright Office. Plaats de vormen in een envelop en nemen een 40€ betalen, evenals een niet-herbruikbare kopie van de muziek. Stuur uw ingevulde formulier naar:
   • Library of Congress
   • Copyright Office
   • Independence Avenue, SE
   • Washington, DC 20559-6000
 4. 4
  Wacht tot het bewijs van inschrijving. Heb geduld, want dit deel van het registratieproces kan een tijdje duren. Het kan tot 15 maanden als je per mail hebt ingediend, volgens de Copyright Office FAQ, en gemiddeld ongeveer 8 maanden nu. Het goede nieuws is dat uw auteursrecht is van kracht vanaf de dag dat uw materialen door de Copyright Office worden ontvangen. Je zult een bewijs van inschrijving ontvangen wanneer het niet aankomen.

Australië en Nieuw Zeeland auteursrechten voor muziek

 1. 1
  Schrijven en / of neem uw ​​nummer. Auteursrecht is onmiddellijk op het creëren van het lied. Er is geen registratie-autoriteit in Australië. Je zou wenst te maken van het Amerikaanse proces, vooral als uw muziek zal worden gespeeld in de Amerikaanse markt (zeer waarschijnlijk gezien het bestaan ​​van de).
  • Laat de arme man auteursrecht proces niet gebruiken zoals hieronder beschreven. Het stelt slechts een mogelijke datum, geen auteursrecht werkelijkheid.
  • U kunt gebruik maken van de © symbool, maar je hoeft niet naar omdat het auteursrecht bestaat, zelfs zonder. Het is nog steeds een goed idee om het symbool te gebruiken en / of om een ​​copyright toevoegen aan materiaal om op te treden als een waarschuwing dat u van mening dat het auteursrecht.
  • In Australië, APRA is niet de organisatie die u voorziet van auteursrechtelijke bescherming, het is het de organisatie die zich bezighoudt met de commerciële royalties voor je liedjes, niet de bron van het auteursrecht.
  • In Nieuw-Zeeland, de NZ Intellectuele Eigendom behandelt zaken met betrekking tot het auteursrecht
  • Auteursrecht beschermt uw nummer al dan niet is gepubliceerd.
  • Meestal uw eigen verklaring van het auteursrecht in het lied is voldoende, maar als er een geschil, dan zal de rechter waarschijnlijk nodig om mee te doen.

Algemene regels

 1. 1
  Vermijd copyright arme man. Er is een al lang bestaande mythe in de muziekindustrie dat de ouderwetse fix van het opnemen van een nummer, waardoor het in een envelop en mailen het naar zichzelf gegarandeerd auteursrecht. De datum post op de postzegel werd verondersteld om te dienen als bewijs van de datum van de oorsprong van het lied, mits de enveloppe bleef verzegeld. Echter, deze methode niet opstaan ​​in diverse rechtszaken en is sindsdien gewantrouwd. Bovendien, gezien het feit dat uw auteursrecht bestaat op creatie, en dat zegel een envelop zorgvuldig kan worden ontsloten en opnieuw gesloten, gaat deze methode lijken nogal feilbaar.
 2. 2
  Wees je bewust van de Berner Conventie. Als uw land is lid van de Berner Conventie, het auteursrecht in een lied komt tot stand wanneer u deze maakt. Het maakt wordt ingewikkelder als er meerdere makers die hebben bijgedragen aan het lied, maar er zijn regels voor deze "lagen." Het beste is om juridisch advies te vragen in die situatie.

Tips

 • Vergeet niet, is auteursrechtelijk gemaakt en behoort tot de maker van een origineel stuk zodra deze is vastgesteld in een tastbare vorm.
 • Wees ervan bewust dat uw aanvraag voor anderen beschikbaar zullen zijn, met veel van het online toegankelijk.
 • Stuur uw werk naar de Copyright Office per aangetekende post en vraag een ontvangstbevestiging. Dit kost ongeveer 5€ 0,00. Wanneer u de ontvangstbevestiging ontvangt, dan weet je dat ze het hebben en het proces is begonnen.
 • Een eerste stap om de veiligheid bewijs van eigendom te creëren (of het nu in de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en de landen van de Europese Unie) is een kopie van uw muziek te sturen naar jezelf in een aangetekende brief. Dit zal helpen laten zien dat je het eerst gemaakt.
 • Ben je benieuwd of je rechten zijn alleen beschikbaar in uw eigen land of in het land waar u het werk gemaakt? Het goede nieuws is dat de Berner Conventie bevat een wederkerigheidsclausule. Dat betekent dat u recht hebben op een auteursrecht op uw werk onder de wetten van het land waar u uw werk gemaakt (mits het land heeft de Berner Conventie geratificeerd), maar als kopieën van uw muziek gebeuren om te eindigen in een ander land een deel van het verdrag, zal u uw rechten in je muziek. Uw rechten wordt echter beheerst door de wetten van het land waar de inbreuk is opgetreden.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat uw muziek is totaal origineel. De rap hit 'Ice Ice Baby "van Vanilla Ice gekopieerd de baslijn van Queen en David Bowie's song" Under Pressure "en Vanilla Ice werd aangeklaagd.
 • De Amerikaanse raad gaat ervan uit dat je een Amerikaans staatsburger. In 1989, de Verenigde Staten werd een partij bij de Berner Conventie, wat betekent dat als je van buiten de VS, je bent niet verplicht te registreren bij de US Copyright Office voordat u een claim in een Amerikaanse rechtbank kan maken. Echter, kunt u wensen om juridisch advies in te winnen over het gebruik zelf van het Amerikaanse registratieproces indien u wenst om uw muziek uitgezonden, gehoord, uitgevoerd of anderszins gebruikt op de Amerikaanse markt.

Dingen die je nodig hebt

 • Elke tastbare versie van de muziek (dwz opnames, bladmuziek, enz.)
 • 40€ paper; 30€ online
 • Internettoegang (gemakkelijkste, snelste methode)
 • PA, SR, of CO Formulieren