Wkunl

Hoe te reinigen en te onderhouden een klarinet


Wanneer u klaar bent met het afspelen van uw klarinet, en je bent klaar om het op te slaan in het geval zijn, moet de klarinet goed worden schoongemaakt. Dit verwijdert speeksel dat in het inwendige van het instrument uit toen het werd gebruikt. Het houdt ook het glanzend en schoon. Dit is een delicaat instrument, en als je wilt dat het goed klinkt, heeft het in goede staat worden gehouden. Wees voorzichtig wanneer u het weer in de zaak.

Stappen

Hoe te reinigen en te onderhouden een klarinet. Verwijder het riet na het spelen en op te slaan in een rieten houder om te drogen.
Hoe te reinigen en te onderhouden een klarinet. Verwijder het riet na het spelen en op te slaan in een rieten houder om te drogen.
 1. 1
  Verwijder het riet na het spelen en op te slaan in een rieten houder om te drogen. Doe de rest van de klarinet op een veilige plaats, dat is niet te warm of te koud. Heb staan ​​niet op een zijkant, tenzij je een klarinet stand (het houdt je klarinet rechtop, en kan meestal worden gevouwen en opgeslagen in de bel), omdat het kan omvallen.
 2. 2
  Gebruik uw poetsdoek om vingerafdrukken veeg uit de ligatuur en keywork. Dan, voorzichtig plaats de doek terug in uw geval. Geen enkele vorm van metal polish niet gebruiken (tenzij de klarinet is alle metalen, namelijk: zilver) of andere stof op je instrument, met uitzondering van de belangrijkste olie-en kurk vet. Belangrijke olie maakt de toetsen gemakkelijker verplaatsen en kurkvet maakt de montage makkelijker maken en houdt de kurken uitdrogen.
 3. 3
  Gebruik je wattenstaafje (gemaakt van zijde, niets anders, kunnen andere materialen de binnenkant beschadigen) en drop gewicht en string de doek door middel van de klarinet van de bel aan het mondstuk en haal deze door. Mogelijk moet u dit meerdere keren doen. Neem de stukken uit elkaar en droog de pennen (dit zijn de plaatsen waar de gewrichten van de hoorn in elkaar passen.) Dan, laten we het wattenstaafje drogen voordat je het in de zaak, anders wordt uw sleutels worden verkleurd.
 4. 4
  Krijg een aantal kurkvet. Vet de kurken door wrijven kurkvet op ze met je vingers. Kurkvet komt in veel verschillende vormen, maar de meest voorkomende ziet eruit als lippenbalsem. Echter, lippenbalsem is niet een geschikte vervanging voor kurk vet, en kurkvet kan giftig zijn als ze worden ingeslikt, dus niet verwarren de twee. U hoeft niet om dit te doen elke keer dat u uw klarinet uit elkaar te halen, of zelfs heel vaak, als te veel kurkvet zullen de kurken verzwakken en maken ze vatbaar voor elkaar breken. Gewoon onderzoeken uw kurken regelmatig en passen kurkvet als nodig, afhankelijk van de droge of slijtage in de kurk. U kan nodig zijn om vet ze vaker in de droge wintermaanden. Als het instrument moeilijk in elkaar te zetten of uit elkaar te halen zet kurk vet op de kurken.
 5. 5
  Haal uw schoonmaak doek en poets de toetsen om vingerafdrukken en vuil te verwijderen. Dan kunt u, indien nodig, neem je afstoffen stok. Afstoffen sticks zijn lange, gedraaide, dunne, draad, met een kleine, brem-achtige ding aan de ene kant, en een klein ding dat eruit ziet als een tand schoner aan de andere kant. Zacht te reinigen tussen en onder de toetsen met het mondstuk-brush end, en borstel het stof weg met de bezem einde. Besteden veel aandacht aan de toongaten die uw vingers bedekken omdat ze vaak verzamelen smurrie en vuil van je vingers. Misschien wilt u het instrument na dit te doen opnieuw polijsten. Dit zou ook een goed moment om olie van de sleutels te zijn, indien nodig.
 6. 6
  U moet ook ervoor zorgen dat aan de binnenkant van de klarinetten gewrichten zwabberen, met of zonder kurk, om er zich te ontdoen van de overtollige speeksel.
 7. 7
  Regelmatig een q-tip en wrijf het rond de binnen-en buitenkant van het mondstuk om de smurrie die zal verzamelen verwijderen.
 8. 8
  Plaats het mondstuk kapje over het mondstuk, dan slaan de klarinet in zijn geval. Zet de zaak op een veilige plaats. Ook, indien nodig, neem gewoon de mond stuk zelf, en voer het onder warm kraanwater daarna goed drogen.

Tips

 • Koop een klarinet stand. Ze zijn echt geweldig als je je klarinet met rust te laten, omdat je enige angst voor het omvallen en breken niet zal hebben. Je hoeft niet vast te houden als je wilt om het te polijsten, sta het gewoon op en aan de slag! Sommige klarinet staat opvouwen en kunnen worden opgeslagen in de bel, die nog beter.
 • Gebruik de punt van een tissue om vocht te absorberen in het mondstuk, maar niet vanuit het venster onder het riet. U kunt dit ook doen met een mondstuk borstel, die eruit ziet als een reusachtige tand schoner (Als je ooit beugel gehad, weet je wat dat is). Mondstuk borstels zijn ook niet zeer aan te bevelen als ze langzaam veranderen de innerlijke dimensies van het mondstuk.
 • Je hoeft niet altijd te vet de kurken. Als je dat doet, zullen ze rotten en je hebt om ze te vervangen.
 • Regelmatig polijsten, zwabberen, afstoffen, en oliën zal uw instrument langer meegaan, maar obsessieve polijsten en afstoffen zal slijten de afwerking op uw keywork.
 • Een alternatieve methode om zwabberen zou zijn om pad spaarders, die er uitzien als reusachtige pijpenragers kopen. Je plaatst ze gewoon en zet het instrument in de zaak. Ze genieten van het vocht van binnenuit, zodat u geen tijd zwabberen doorbrengen. Pad spaarders ook laatste voor een lange tijd, indien zorgvuldig behandeld. Je kunt ze krijgen voor de bovenste en onderste secties, en sommige winkels bieden ook kleintjes voor het mondstuk. Als de klarinet is echt nat is, kunt u wattenstaafje, dan plaatst u het pad spaarders. Echter, zijn pad spaarders swabs niet sterk aanbevolen voor houten klarinetten want hoewel ze schijnbaar trekt vocht weg van de inwendige boring van het instrument, ze vangen ook dat vocht in het wattenstaafje die blijft in het instrument, zodat het vocht niet kan verdampen. Die opgesloten vocht kan meer schade in de uitzetting en krimp van het hout veroorzaken dan het instrument niet zwabberen helemaal!
 • Als uw klarinet is een houten, boring olie uw klarinet om de paar weken - Plaats een paar druppels olie op een speciaal doekje voor het oliën. Trek dan aan het staafje door van het vat naar de bel (wilt u wellicht te verdraaien terwijl je dit doet om zelfs dekking te verzekeren). Om olie in de gewrichten, krijgt een wattenstaafje, een druppel olie op en veeg het in de gewrichten. Veeg van overtollige met een ander wattenstaafje. Laat het uit te drogen 's nachts (bij voorkeur gedemonteerd uit de koffer). Wees voorzichtig niet te gebruiken te veel olie, want dit kan de klarinet wrak. NIET gezet boring olie op kunststof of metalen klarinetten want dit kan zeer schadelijk zijn voor uw instrument!
 • Voor mondstuk schoonmaken, is het een goed idee om het mondstuk weken in een reinigingsoplossing elke keer in een tijdje om kalkaanslag te ontbinden. De eenvoudigste manier om dit te doen in huis is op drie delen lauw water en een deel azijn in een beker mengen, en verticaal plaats het mondstuk inch Zorg ervoor dat het niet te diep, of anders de kurk deel van het mondstuk wordt nat, dat is niet goed.
 • Voordat je speelt elk instrument zorg ervoor dat je geen eten in je mond, kan dit uw instrument werk niet goed te maken en krijgen allerlei walgelijke diertjes (dwz maden <Je Niet doen wanna know>) te gaan wonen in uw hoorn.
 • Als uw zaak is niet groot genoeg om al uw schoonmaakproducten te houden, kon je een potlood doos kopen om extra riet, wattenstaafjes, en andere benodigdheden te houden.
 • Elke zo vaak, moet u uw klarinet naar de muziekwinkel voor een COA (C leunen, O Reiniging,> iling, A djusting). Sommige winkels kunnen u een herinnering sturen als het tijd is voor een, maar voor de rest, een op de zes maanden tot een jaar, misschien 2 jaar goed is, of eerder als je iets mis met je klarinet merken.
 • Sommige mensen adviseren zwabberen elk stuk afzonderlijk in plaats van het instrument als geheel.
 • Klarinet gevallen met schouderbandjes zijn de beste. Ze zijn veel gemakkelijker te dragen, en het is moeilijker om iets dat opknoping van je schouder laten vallen.

Waarschuwingen

 • Wees zeer voorzichtig bij het hanteren van het riet. Riet zijn flinterdun en gemakkelijk te barsten of chip. Maar als ze eenmaal beginnen te grijs draaien, is het tijd om nieuwe te krijgen.
 • Laat het riet op het mondstuk. Het verwijderen van het riet lijkt misschien een verspilling van tijd, maar als je het niet te laten drogen na elk gebruik, zal het echt grove krijgen en mogelijk vasthouden aan het mondstuk. Het kan ook leiden tot de tip van het riet te vervormen of bocht, waardoor het misalign met het mondstuk tip die zal leiden tot uw toon kwaliteit te lijden.
 • Draai je riet! Dit zal veel langer ze het laatst te maken en hen helpen beter te spelen door hen een kans om uit te drogen. Krijg een zaak riet om ze in-ze riet veel beter dan de slips ze binnenkomen Ik adviseer de Lavoz-de Vandoren neigt bevorderlijk zijn voor het vormen van uw rieten als je ze niet goed uitwringen alvorens ze erin te beschermen. (Uitwringen riet = veegde de platte kant hard op je broek te dwingen uit te spuwen dat er in het riet en krijg spuug op het oppervlak van het riet af. Het kan ook worden gedaan op het vlakke deel van de zaak riet als je afvegen voordat je het riet inch)
 • Ontvouwen altijd uw reinigingsspatel volledig, of het zal komen te zitten in de klarinet.
 • Probeer niet te kloppen over of drop uw zaak. De klarinet zal vrijwel zeker breken of beschadigd raken.
 • Zorg ervoor dat je schraap de icky spul uit het einde van mondstuk vaak. Zie "Mondstuk Cleaning" hierboven voor instructies.
 • Druk niet te hard bij het schoonmaken van de toetsen, kan je ze buigen.
 • Zet geen enkel onderdeel van het instrument met uitzondering van het mondstuk in je mond. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar veel mensen willen blazen in de gaten, die een groenachtige, knapperig stof op de toetsen verlaat. Als u nodig hebt om droog uw toongaten, gebruik dan een zachte doek (brillen doek werkt goed) of de bezem einde van het afstoffen stok.
 • Verander je riet!
 • Als uw afstoffen stok past niet in een ruimte, forceer het niet. U kan uw toestel beschadigen.
 • Geen enkele vorm van metal polish niet te gebruiken op uw klarinet, het is slecht voor de toetsen.
 • Houtblazers kan niet nat worden. Als ze nog een beetje vochtig, zal de pads die de gaten te dekken het water absorberen en krijgen grote en gezwollen. Dan zullen ze niet op correcte wijze gaten.
 • Gebruik niet te veel belangrijke olie-slechts een kleine daling van de benodigde plaats is genoeg.
 • Als je serieus en start een verdubbeling op saxofoon en spelen beide op dezelfde jol, investeren in synthetische riet. Ze verzetten zich tegen kromtrekken en zijn meestal goed om meteen te gaan.
 • Draai nooit een uitstrijkje van welke aard dan door je mondstuk.
 • Bewaar uw riet in een vocht-proof geval om hen verder te beschermen.
 • Als uw staafje vast komt te zitten, probeer niet om het eruit te trekken. Neem de klarinet naar de dichtstbijzijnde muziekwinkel en krijgen professionele hulp.
 • Heeft uw zaak niet openen in een bewegend voertuig, want als het voertuig komt tot een plotselinge stop, zal uw klarinet gaan vliegen door de voorruit.

Dingen die je nodig hebt

 • Klarinet
 • Reed (s)
 • Riethouder / guard
 • Kurkvet
 • Wattenstaafje
 • Reinigingsdoekje
 • Afstoffen stok
 • Mondstuk borstel
 • Klarinet geval
 • Mondstukkap (het komt altijd met de klarinet)
 • Schouderriem (optioneel)
 • Clarinet Stand (optioneel)
 • Belangrijke olie (optioneel)
 • Boring olie