Wkunl

Hoe te stripboeken slaan

Ooit afgevraagd hoe u uw Superman collectie, Archie blijven boeken, en andere collectible comics in grote vorm voor toekomstige generaties? Of je nu houdt van sentimentele waarde of als een investering, wordt hun waarde in beide afdelingen beïnvloed door hoe goed je ze opslaan.

Stappen

Hoe te stripboeken slaan. Niet alleen spoelen, of je zult nog steeds vuile handen!
Hoe te stripboeken slaan. Niet alleen spoelen, of je zult nog steeds vuile handen!
 1. 1
  Behandel de strips goed je handen wassen met water en zeep voordat u comics. Niet alleen spoelen, of je zult nog steeds vuile handen! Dit zal alle olie uit je handen, die vlekken op de omslag of het interieur pagina's kunnen veroorzaken te verwijderen. Idealiter moet je handschoenen dragen bij het ​​hanteren van de strips. Handvat nooit strips door het geniete rand, in plaats van, pak ze op aan de open rand, boven-of onderkant. Hoe minder wervelkolom moeheid zijn, hoe beter.
 2. 2
  Plaats elke strip in een zak met een drager bord. Gebruik verbruiksartikelen die speciaal voor archiefopslag.
  • Mylar mouwen worden beschouwd als de première tas of hoes van keuze (zie Tips). Hoewel het superieur kan zijn, is het waarschijnlijk niet essentieel, als gewone zorg is genomen om de boeken periodiek te controleren en wijzigen van de zakken of en wanneer eventuele vergeling is opgevallen.
  • Terug boards zijn belangrijk om ondersteuning te bieden en zal voorkomen dat de wervelkolom stress en hoek / rand slijtage. Platen kunnen zuur op het moment van de fabricage zijn gratis, maar dat kan veranderen in de tijd creëren gele vlekken op het bord. 24 punt solide gebleekt sulfaat, aan een zijde bekleed platen zijn voor de korte termijn opslag (<5 jaar) en de komische moet rusten op de gecoate / glanzende zijde. De ruwe kant zal een tan beeldoverdracht vanaf de achterkant te maken. Voor de langere termijn opslag look voor boards die een buffer hebben overal.
  • Voor dagelijks gebruik, gewone tassen en borden zijn minder duur en werken prima. Tenzij u gebruik Mylar met maagdelijk, alkali-gebufferd backer boards, echter, moet u van plan over het wijzigen van de tassen en borden om de 7 jaar of zo.
 3. 3
  Krijg je stripboeken in orde. Organiseer je strip collectie en vind een zuurvrije doos om ze op te slaan binnen Een goede opbergbox is een gemaakt van zuurvrij karton. U kunt ook kleinere archief opbergdozen van archivering en conservering aanbod winkels online.
 4. 4
  Bewaar uw comic dozen in een koele (70 graden F of lager is ideaal), droog (50-60% relatieve vochtigheid) en donkere plaats, waar de luchtvochtigheid en temperatuur niet schommelen. Interieur zijn meestal de beste plaatsen om strips op te slaan in een typisch huis. Niet comics opslaan in een kelder als je het kan voorkomen, als een burst pipe kan leiden tot overstromingen, die uw strips zal ruïneren. Als je strips moet opslaan in een kelder, zorg ervoor dat de dozen zijn minstens een voet van de grond, zodat eventuele wateroverlast optreedt, kunt u de mogelijkheid dat water zal bereiken de strips te minimaliseren. Vocht is de tweede grootste vijand van een stripboek's, direct naast het vuur. Ook als u van plan bent over het opslaan van uw boeken in een kelder moet u overwegen ze op te slaan in een plastic container, alsof je wel een overstroming, het water zal niet lekken.. (En het zou zelfs drijven, maar hopelijk je gewoon dat er veel water hebben.)
 5. 5
  Check-up op hen regelmatig. Controleer voor bloeden van kleuren op de planken, vergeling, en schimmel. Als u ELKE geur van schimmel opmerken, verwijder de boeken uit de verontreinigde locatie, verdeel die dan aan de lucht drogen, en controleer opnieuw in drie dagen. Als je nog steeds de geur schimmel rond de boeken, re-tas en onmiddellijk boord hen. Ten slotte, als de schimmel geur blijft hangen, is het het beste om te amputeren - te vernietigen de geïnfecteerde boeken, of tenminste ze te verwijderen uit het contact met de rest van je schone collectie. Meeldauw is een levend wezen en zal direct migreren door zelfs Mylar om uw boeken te vernietigen (niet om hun waarde te noemen - het strikte geur van schimmel zal een potentiële koper loopt te sturen).
 6. 6
  Verzeker uw collectie. Strips worden NIET gedekt door uw huiseigenaren beleid, ook als onderdeel van een verzameling - ze vereisen een aparte verzekering ruiter. Als uw collectie is uitgebreid en waardevol, praat met uw verzekeringsagent om passende dekking te krijgen in geval van brand of diefstal.
 7. 7
  Overweeg het hebben van goede kwaliteit, oudere boeken professioneel beoordeeld door een bekende, gerespecteerde onderneming (zoals CGC). Dit is het ultieme bescherming voor deze boeken als ze worden verzegeld in een archief acryl "goed" met alkali buffers na wordt beoordeeld door een panel van deskundigen om hun conditie. Zij kunnen opnieuw worden verzegeld en gecertificeerd voor een kleine vergoeding als je nodig hebt om het boek te openen, om welke reden (bijvoorbeeld te laten zien aan een potentiële koper).

Tips

 • Vergeet niet, hoewel - Stripverhalen zijn niet alleen voor het verzamelen of investering. Groot vakmanschap zijn te vinden in zowel de verhaallijn en artistieke aspecten van het stripverhaal - Behandel ze goed, slaan ze verstandig, maar vergeet niet dat ze eerst en vooral zijn gemaakt om te worden gelezen en genoten!
 • Gouden en Zilveren Eeuw boeken zijn veel meer vatbaar voor vergeling en nadelige kwaliteiten in de opslag materialen, als gevolg van het type papier waarop ze zijn gedrukt op (mollig krantenpapier). Nieuwe boeken zijn gedrukt op zuurvrij papier, dus tenzij je ze bloot aan licht, water of vuur op regelmatige basis, een klein beetje van de zorg gaat een lange weg.
 • Zorg ervoor dat de doos die u koopt past de strips heb je (oudere variëren in grootte) en dat de doos die u koopt goed past in de doos ook. Gouden en Zilveren Eeuw boeken zijn breder dan de huidige of normaal formaat comics, en zal een speciale doos nodig hebben, zullen ze niet passen in een standaard.
 • Mylar krassen en slijtage gemakkelijk. Als u uw collectie te behandelen vaak, misschien vind je het Mylars kijken wazig. Dit zal geen invloed hebben op hun efficiëntie in het beschermen van uw boeken, maar als je moet beslissen om een ​​te verkopen, overwegen om het in een nieuwe hoes.
 • De beste kwaliteit tassen en borden zijn geen vervanging voor een correcte afhandeling.

Waarschuwingen

 • Niet strips bewaren in een kluis. Er is bewijs dat de brandwerende chemicaliën kunnen reizen door de Mylar en veroorzaken een snellere achteruitgang van stripboeken.

Dingen die je nodig hebt

 • Comics
 • Mylar mouwen of plastic zakken
 • Zuurvrij terug planken met een alkalische reserve.
 • Zuurvrije comic dozen
 • Excel, ComicBase, of een andere computer programma om je strip collectie organiseren.