Wkunl

Hoe om te luisteren naar muziek

Wanneer men luistert naar muziek, meestal de muziek wordt afgespeeld op de achtergrond terwijl we doen taken zoals werk of huishoudelijke taken. Het betekent dat we niet actief luisteren naar de muziek. Muziek kan een grote, helende relaxer zijn om ons te helpen ontsnappen uit de verschillende stress van het leven van deze dag. Om echt te genieten van goede muziek van elk genre en benutten deze ontspannende werking, moeten we echt naar luisteren. Als deze stappen correct worden opgevolgd, zal het resultaat een panoramisch uitbreiding van uw muzikale ervaring, die kan worden vergeleken met het luisteren in kleur zijn.

Stappen

Hoe om te luisteren naar muziek. Luister naar genres die nieuw voor u of die u wilt beter te begrijpen.
Hoe om te luisteren naar muziek. Luister naar genres die nieuw voor u of die u wilt beter te begrijpen.
 1. 1
  Luister naar genres die nieuw voor u of die u wilt beter te begrijpen. Probeer een lichte opera, of misschien een show melodie, gespeeld door een orkest of gewoon op piano. Denk niet aan iets anders. Dit is een tijd om te luisteren, te genieten en te ontspannen. Je gaat proberen om een ​​mentale kaart van de muziek te ontwikkelen.
 2. 2
  Herkennen en bewust luisteren voor herhaling en variatie. Er is vaak ook iets nieuws vlakbij het einde. Zoek passages die je vindt zeker de moeite waard. Zijn deze passages herhalingen, variaties, of nieuwe? Als ze zijn variaties, kan je je realiseert wat het was, dat was gevarieerd?
 3. 3
  Begrijpen dat in muzikale compositie, zijn er drie belangrijke technische ideeën:
  • Herhaling: Dit verwijst naar wanneer een passage van de muziek wordt herhaald; vrij eenvoudig.
  • Variatie: Wanneer een muziekpassage wordt herhaald, maar met wijzigingen ervan.
  • Nieuwe melodieën: Dit betekent dat wanneer een nieuwe passage van de muziek wordt geïntroduceerd. Ook voor zichzelf. Vergeet niet dat uiteraard de invoering, of het begin van een stuk, is altijd nieuw.
 4. 4
  Luister eens meer naar dezelfde passage. Deze keer aandacht besteden aan wat brengt de muziek op deze passages. Luister naar zo veel details als je kunt.
  • Kleuren
  • Saldi
  • Texturen van de verschillende geluiden van welke muziek wordt gecomponeerd.
 5. 5
  Proberen om specifieke details te isoleren:
  • Ritmes, of op de voorgrond of achtergrond, die lijken te interageren
  • Korte melodische figuren, hetzij in de belangrijkste melodie
  • Begeleiding.
 6. 6
  Luister nogmaals, het verkleinen van je focus: luister alleen naar de bas, als er een is. Let op dingen in de bas die leeft, zwanger lijken met betekenis. Let op alle details die u eerder opgemerkt door over te schakelen uw aandacht van de ene naar de andere. Let op de soort veranderingen die gebeuren op je favoriete moment. Heeft de melodie zweven in een onbekend accent? Heeft een nieuw ritme voegen scherpheid? Doet een buzz plotseling splinter in een gebroken botsing?
 7. 7
  Ontwikkel je mentale kaart van de personages, acteurs en energieën die samen muziek te maken.
 8. 8
  Zitten en een kopje koffie of een drankje naar keuze tijdens het luisteren naar je muziek.
 9. 9
  Heb wat variatie in je muziek. Zoals we allemaal weten, het luisteren naar hetzelfde stuk of lied over de tijd kan uiteindelijk vervelen. Breid uw muzikale smaak met niet alleen verschillende stukken, maar ook andere componisten en zelfs verschillende genres.

Tips

 • Luister emotioneel. Dat is, laat je gevoelens en stemming veranderen als de geluiden die je hoort verandering.
 • Luister naar Antonio Vivaldi's Vier Jaargetijden zonder te kijken naar de titels van de nummers en probeer gissen elk seizoen. U zult versteld staan ​​om uit te vinden hoe muziek alleen foto's in je hoofd kan vormen zonder het gebruik van een woord.
 • Voorkomen dat verwarring een videoclip met muziek. Sommigen zullen beweren dat de beste muziek heeft meestal geen verbale of visuele associaties nodig om het beter te maken. Probeer het sluiten van je ogen en stel je kleuren of probeer de muziek foto met je huidige leven kastje voor een passende situatie. Gebruik je emotionele interpretatie aan intuïtief wat de componist probeerde te drukken, probeert u met de componisten realiteit.
 • Alle muziek, op enkele uitzonderingen na, is gebaseerd op herhaling, variatie en nieuwe melodieën. Zelfs als je niet kunt genieten van de muziek, kan je altijd proberen om te zien hoe deze beginselen worden toegepast. Door dit te doen zou kunnen helpen de muziek "klik".
 • Probeer te luisteren naar microtonale muziek. Microtonaliteit is het gebruik van tonen afstand minder van elkaar dan hoe onze 12-tone tuning systeem ruimten hen. Met muziek anders afgesteld kunnen zeer unieke emotionele effecten kunnen worden overgebracht die anders zijn dan wat veel normaal gestemde muziek kunnen deze dagen uitdrukken zijn mogelijk. YouTube kan een goede bron van muziek gecomponeerd in andere stemmingen zijn.
 • Probeer te luisteren naar Robert Kapilow's "Wat maakt het Great?" CD's. Ze kunnen zeer nuttig zijn.

Waarschuwingen

 • Muziek kan mensen geobsedeerd door het leven en al zijn emoties te maken, en kan ook een meedogenloze passie soms. Wees voorzichtig om te balanceren en controleren deze obsessie met muziek.
 • Muziek, net als iedere andere vorm van kunst, wordt geleverd met kwaliteit, alle muziek is niet onderworpen aan dezelfde normen voldoen.
 • Je mag niet te kunnen luisteren op het eerste. Geef niet op! In de tijd, zul je beginnen met een puls (ritme), melodie en harmonie horen.
 • Luister niet naar muziek te luid. Het kan verleidelijk zijn om te doen, en inderdaad vaak soms uitdagend niet te doen, maar het kan en uiteindelijk zal uw gehoor beschadigen.
 • Probeer tot uitgebreide stress te vermijden in je leven. Te veel stress na verloop van tijd kan een tekort aan veroorzaken dopamine, het 'plezier chemische "in je hersenen, waardoor anhedonie als gevolg. Dopamine is een neurotransmitter die de ervaring van plezier om verschillende dingen omgaat, als gevolg van verliezen, zal je vermogen om emoties waar te nemen van de muziek ernstig worden belemmerd.