Wkunl

Hoe je buik dansen

Met artiesten als Shakira het verspreiden van het evangelie van buikdansen, is het uitgegroeid tot een internationale sensatie. En waarom niet? Buikdansen is een uitstekende oefening, en het is een kunst die iedereen kan beoefenen en, met tijd en geduld, perfect. Plus, het ziet er geweldig uit wanneer net gedaan. U kunt les krijgen, natuurlijk, of je kunt beginnen om jezelf te leren hoe je buikdans vandaag.

Stappen

Hoe je buik dansen. Beginnen met een aantal rek-en strekoefeningen om je spieren los te maken.
Hoe je buik dansen. Beginnen met een aantal rek-en strekoefeningen om je spieren los te maken.
 1. 1
  Beginnen met een aantal rek-en strekoefeningen om je spieren los te maken.
 2. 2
  Beginnen in een positie, zodat je bovenlichaam is recht. Buig je rug of voorgevoel. Tuck in je kont, zodat deze is uitgelijnd ook met je rug. Buig je knieën lichtjes en nooit, nooit, sluit ze.
 3. 3
  Gebruik je buikspieren om 'pull' of leid je heup beweging, de onderrug moet niet een grote boog. Sommige scholen aandringen op de maag te trekken vanaf het begin, om je buik te trainen. (Vandaar de naam, buikdansen) Als je liever op deze manier, de bewegingen tonen aanvankelijk minder, maar ontwikkelt zich sterker bewegingen. De heupbewegingen eerste, is iets oppervlakkig, en zal nooit dwaas een pro, totdat het wordt geperfectioneerd met de maag trekt. Ook kan onjuiste houding problemen in de onderrug veroorzaken.
 4. 4
  'Scheid' je bovenlichaam uit je onderlichaam. De bewegingen zijn zeer verschillend: De ribben omhoog (Vooral armen) richt zich op 'flowy', lome gracieuze bewegingen. (Vaak aangeduid als godin of hemelse bewegingen) De maag naar beneden, naar de voeten hebben meer sterke, gedurfde, snelle en nauwkeurige bewegingen. (Aardse bewegingen).
 5. 5
  Verplaatsen van links naar rechts (die goed werkt als je hippie en kleine bovenlijf bent) en heen en weer (die ziet er geweldig als je rondborstige met smalle heupen-sinds bent de zijgangen tonen minder beweging).
 6. 6
  Verdeel je romp (mentaal) verticaal naar beneden het midden. Probeer aan een kant van je heup op en neer bewegen, heen en weer, etc. De truc is om alles doodstil terwijl de ene kant van je heupen werk te houden.
 7. 7
  Probeer 'tekening' kleine cirkels in de lucht met uw ene zijde. Als je onder de knie hebt, probeer dan 8's, bogen, wervelingen enz. Vergeet niet uw andere zijde. De ene kant zal altijd makkelijker, of sterker zijn, afhankelijk van of u bent links-of rechtshandig.
 8. 8
  Alternate door te proberen verschillende combo's, zoals linkerheup cirkel, rechter heup cirkel, twee rechten, twee linksen etc, altijd met je maag om je heupen te trekken in verschillende richtingen.
 9. 9
  Oefen je maag rimpelingen (dat de vooruit / achteruit bewegingen veroorzaakt). Er zijn drie belangrijke spieren gebruikt: (1) een halvemaanvormige spier net boven de schaamstreek, (2) Het gebied tussen de 1 spier en onder de navel, (3) net boven de navel naar je ribben (degene die pijn doet als je aan het lachen te hard).
 10. 10
  Probeer het isoleren of klemmen ieder afzonderlijk. Eerst 1, dan 2, dan 3. Dit eenmaal onder de knie is de basis voor de maag rimpel. Zodra de individuele clench1, clench2, wordt clench3 beheerst, probeer release1, Release2, release3, net na de opeenvolgende balt.
 11. 11
  Voeg wat muziek, (goede, sterke, repetitieve bas) en probeer die overeenkomen met de aard van de bewegingen (aardse of hemelse) om het tempo. Proberen om wat muziek van het Midden-Oosten oorsprong te gebruiken en krijgen een goed begrip van de ritmes. Er zijn veel stukken van Arabische muziek die speciaal zijn samengesteld voor buikdans en bevatten musical 'wachtrijen' die u zal helpen om te begrijpen wanneer om scherpe, aardse bewegingen en wanneer naar vloeiende, sierlijke bewegingen doen. In staat zijn om te dansen op midden-oosters muziek zal u helpen om waardering voor buikdans krijgen.

Tips

 • Gebruik enkelbanden en armbanden om jingles die afbreuk doen aan beginner bewegingen toe te voegen.
 • Bloot uw midden, zodat je de bewegingen kunnen zien.
 • Je hoofd moet niveau blijven terwijl je beweegt.
 • Bewegen met platte voeten, en houd je voeten op heupbreedte voor het evenwicht.
 • Begin met blote voeten of sportschoenen. Geen hakken.
 • Probeer snelle hip 'flicks', alsof je swatting een vlieg weg met je heupen.
 • Wees niet zelf bewust. Heb een beetje vertrouwen en veel plezier. Sexy voelen!
 • Armbewegingen zien er beter uit wanneer uw vingers sierlijk worden verlengd. Swirly bewegingen kijken vooral goed.
 • Probeer het krijgen van een hippe sjaal met jingles of munten. De extra geluid helpt echt het algemene gevoel. Een aantal accessoires, zoals keten riemen, komen met belletjes. Deze zullen doen als munt hippe sjaals zijn niet beschikbaar.
 • Aanmelden voor een lokale klasse. Wees ervan bewust dat er verschillende stijlen van buikdans, van traditionele Egyptische naar moderne Tribal. Uw instructeur kan u vertellen wat hij / zij leert.
 • Als er geen beschikbaar, koop jezelf een full-length spiegel om te oefenen met, een omzoomde sjaal voor rond je heupen, en een paar buikdans video. Aanbevolen: serie "Veena en Neena's Sensual Art of Bellydance", "Dolphina's Goddess Workout Video", of Amira's "Bellydance 101" DVD.
 • Gebruik muziek die u bekend bent met, om te beginnen, vooral iets dat je al te dansen (zoals misschien Shakira). In feite, als je echt geïnteresseerd in het Shakira stijl, gewoon kijken naar een van Shakira's video's en proberen om mee te volgen. Hoewel ze danst snel, neem dan gewoon elke stap vertragen zodat u kunt leren. Probeer het gebruik van YouTube, zodat u kunt stoppen en starten van de video als nodig is.
 • Dit ziet er geweldig uit in hipsters!

Waarschuwingen

 • Ga niet op je hiel.
 • Altijd warm up voor buikdansen en daarna afkoelen.
 • Take it slow hoeft je heupen niet bewegen te snel.
 • Buig je knieën.
 • Dansdocenten variëren in hun onderwijs technieken en wat zij leren, indien mogelijk rond te kijken alvorens te beslissen wie te gaan voor lessen
 • Zij zullen ususally reclame voor hun lessen in dergelijke winkels als zij dit ondersteunen. Het kan lastig zijn als alles wat je wilt doen is leren van de dans, en verder te gaan als de leer niet fysiek verbeteren van de uitstraling van de dans of hulp bij technieken enz.
 • Wees altijd voorzichtig niet om jezelf stam