Wkunl

Hoe maak je een boek lezen

Een goed boek is een van de grote eenvoudige geneugten van het leven. Of u nu aan het lezen fictie, non-fictie, poëzie, of een grote, zware leerboek, zal deze gids u helpen te leren hoe u het meeste uit uw ervaring te krijgen.

Stappen

Hoe maak je een boek lezen. Verwerven van het boek dat u wilt lezen.
Hoe maak je een boek lezen. Verwerven van het boek dat u wilt lezen.

Basisstappen

 1. 1
  Kies een boek. Als je het lezen van een algemene fictie of non-fictie boek (de soorten die u ziet in de meeste boekwinkels), wordt u lezen voor uw eigen genoegen, dus begin door te denken over welke onderwerpen belang of u vermaken. Zodra je een idee hebt, zijn er veel hulpmiddelen om je iets wat je wilt plukken.
  • Ga naar de bibliotheek. Uw plaatselijke bibliotheek is een goede plek om te boeken bladeren, want als je er een ziet dat u interesseert, zult u niet eens iets te betalen om het te lezen. Vertel de bibliothecaris wat u geïnteresseerd bent in, en vraag hem of haar om u op een of twee gebieden van de bibliotheek waar u interessante boeken met betrekking tot uw interesses kunnen vinden wijzen.
  • Vraag mensen om je heen. Goede vrienden en verwanten in staat zijn om boeken te raden om u op basis van wat ze genoten en dacht dat je zou ook genieten.
  • Check online. Het internet staat vol met boekenliefhebbers, die zijn meer dan gelukkig om hun mening te delen over verschillende titels. Zoek een gemeenschap die boeken en zoeken naar de onderwerpen die u wilt, of gewoon bezoek online retail sites en blader gebruiker reviews van boeken die er goed uitzien bespreekt. Hoe dan ook is een geweldige methode om snel een idee van de meest populaire en best-gehouden van titels in elke categorie van de boeken.
  • Maak er een groep evenement. Boekenclubs en lezingen zijn zowel leuk manieren om jezelf bloot te stellen aan nieuwe boeken.
   • Veel clubs zijn geconcentreerd rond een bepaald genre van het boek, zoals science fiction en romantiek, maar sommige zijn meer algemeen.
   • Fictie metingen gebeuren regelmatig bij vele onafhankelijke boekhandels.
   • Non-fictie schrijvers kan soms gevonden worden geven lezingen of zelfs gratis gastcolleges in het nabijgelegen hogescholen. Gaan luisteren om te zien of hun boek klinkt als iets wat je zou willen lezen, en een beetje te leren over iets dat je interesseert tegelijk.
 2. 2
  Verwerven van het boek dat u wilt lezen. Er zijn een paar verschillende manieren om dit te bereiken:
  • Bekijk hier het boek uit de bibliotheek. De kop van deze aanpak is dat het is gratis en eenvoudig. Als u niet beschikt over een bibliotheek lidmaatschap hebt, loop gewoon naar de bibliotheek en vraag naar een.
   • Vele bibliotheeksystemen kunt u een kopie van een boek dat u wilt van tevoren elektronisch reserveren, en dan u op de hoogte wanneer het boek beschikbaar is, zodat u kunt komen kijken.
   • Wees ervan bewust dat als je probeert om een ​​zeer populair boek te lezen, kan je uiteindelijk weken of maanden op de wachtlijst voor een kopie.
  • Koop het boek. Ga naar een boekhandel of kiosk en de aankoop van uw eigen exemplaar te houden voor zo lang als je wilt. Het voordeel van deze methode is dat met een beetje werk, kunt u meestal vinden zelfs de heetste boeken en lees ze meteen, het nadeel is dat je moet betalen om het boek te kopen.
   • Omdat u betaalt, moet u op te halen van het boek en lees een paar pagina's van het in de winkel eerst, zodat je kunt zien of u zult genieten van de auteur schrijfstijl als je kraken te openen thuis.
  • Lenen van het boek. Vrienden en familieleden die een boek om u te adviseren hebben vaak hun eigen exemplaar en blij zijn om het leidde aan u voor zo lang als het duurt om te voltooien.
   • Zorg ervoor dat u goede zorg van boeken die u hebt uitgeleend, en lees ze in een tijdig, zodat u niet vergeet ze en laat ze te verstoffen op een plank voor het volgende jaar.
  • Elektronisch aankoop van het boek. Met de komst van draagbare e-readers en smartphones in de afgelopen jaren, worden elektronisch gepubliceerd edities van gedrukte boeken steeds meer en vaker.
   • De kosten van de aanschaf van een virtueel boek is vaak iets minder dan de kosten van de aankoop van een fysiek exemplaar, dus als je een lezer al, zou je een beetje geld te besparen.
   • Als een papieren-en-inkt boek, een elektronisch boek mag je houden als je eenmaal hebt betaald.
   • Vergeet niet dat de elektronische edities zijn moeilijker dan gewone boeken om mee te nemen op lange vakanties of kamperen.
 3. 3
  Lees je boek. Zoek een comfortabele plek om te zitten, zorg ervoor dat er veel licht, en open de voorklep. Begin bij het begin, die meestal is het eerste hoofdstuk, tenzij er wat voor materiaal, en lees elke pagina in volgorde totdat het boek klaar is. Als er een einde materiaal, wacht tot je de rest van het boek klaar bent voor het lezen van het.
  • Beslissen of aan de voorkant materiaal te lezen. Voor materiaal is het schrijven aan de voorzijde van het boek dat niet het eerste hoofdstuk van het boek. Het wordt geleverd in vier fundamentele smaken, en elk type heeft een ander doel. U kunt zelf bepalen of u wilt een bepaald gedeelte van de voorkant materiaal te lezen. De vier soorten voorkant materiaal:
   • Dankwoord: Een korte sectie die mensen die de auteur geholpen op een bepaalde manier tijdens het schrijfproces lijsten. U kunt dankbetuigingen lezen als je wilt, maar de meeste mensen niet de moeite. Dankwoord ook vaak verschijnen aan het einde van het boek.
   • Voorwoord: Het voorwoord is geschreven door een andere auteur dan de persoon die het boek schreef, dus het is meestal alleen te zien in latere edities van een boek dat een soort van gevolgen heeft gemaakt in het verleden, zoals een bekroonde roman of een belangrijke wetenschappelijke werk. Het voorwoord praat een beetje over wat te verwachten van het boek, en waarom is het lezen waard.
   • Voorwoord: Het voorwoord is geschreven door de auteur van het boek. Het is meestal (maar niet altijd) korter dan het voorwoord, en is in feite een essay waarin wordt uitgelegd hoe en waarom het boek werd geschreven. Als u geïnteresseerd bent in het persoonlijke leven van de auteur of creatieve proces, kan het voorwoord geven u enkele waardevolle inzichten.
   • Inleiding: De introductie is de plaats waar de auteur spreekt direct tot de lezer en introduceert het boek, de herziening van wat de bedoeling is en het opbouwen van opwinding in de lezer over het krijgen van om het te lezen. Introducties zijn vaker te vinden in non-fictie boeken dan fictie boeken.
  • Beslissen of u wilt het einde materiaal te lezen. End materiaal is andere het schrijven, meestal door verschillende auteurs, die verschijnen na de belangrijkste boek is afgelopen.
   • End materiaal wordt typisch uit essays of hoofdartikelen over het boek zelf, en wordt niet vaak gezien buiten de academische "studie edities" van bepaalde zeer bekende boeken, zoals John Steinbeck's The Grapes of Wrath.
   • Zoals met de meeste voor-materiaal, alle end materiaal is volledig optioneel.
   • Als je enorm genoten van een boek, kan eind materiaal u een kans om delen van het opnieuw geven, als je het belang van een boek niet begrepen, kan het belangrijke historische en culturele context bieden. Anders, de meeste mensen negeren het.
 4. 4
  Tempo jezelf. Het lezen van een echt goed boek is een boeiende ervaring die maakt de tijd voorbij vliegen. Heb een bookmark klaar, en zorg ervoor dat je niet te lang lezen doorbrengen in een vergadering. (Stel een timer op je telefoon of kijken als je moet.) Dit zal u toelaten om het boek langer genieten, en voorkomen dat u niet halen van deadlines of andere verantwoordelijkheden afschuiven omdat je verloren in uw boek.

Het lezen van een boek van essays of gedichten

 1. 1
  Romen de inhoudsopgave en index. De meeste boeken die bestaan ​​uit vele kleinere stukken hebben een duidelijke inhoudsopgave te vergemakkelijken snel springen naar een bepaald stuk. Sommige hebben ook een index op het einde, die zal een lijst van trefwoorden en andere belangrijke voorwaarden levert samen met de paginanummers waar een ieder verschijnt.
  • Een effectieve manier om te springen in een boek van gedichten of essays is een die interessant en flip om het, in plaats van te beginnen bij het begin klinkt halen. U kunt dit item eerst te lezen en te beslissen hoe je je voelt over, dan pas je browsen methode dus om meer van wat je wilt en sla het saai of minder indrukwekkend spullen voor het laatst vinden.
 2. 2
  Springen rond. Afgezien van boek-lengte gedichten (zoals William Carlos Williams 'Paterson, of de Ilias van Homerus), kunnen de meeste collecties van kortere schriftelijk te worden gelezen in de gewenste volgorde. Romen en bladeren door het boek, het stoppen wanneer er iets uw interesse vangt.
  • Maak uw eigen ervaring op. Benader het op basis van uw persoonlijke grillen in plaats van alleen maar proberen om rechtdoor te lezen doorheen. U zult verrast en blij bij elke beurt, in plaats van het gevoel alsof je moet ploeteren door dingen die je niet interesseren en wachten op het goede deel om later te komen.
  • Hou je ogen open. Naarmate je meer afgestemd op de toon van het boek, zullen de punten die saaie voordat leek beginnen te krijgen interessant, zodat u altijd iets te lezen hebben.
 3. 3
  Lees interactief. Bewonen het schrijven in het boek en maak het een deel van je eigen leven door het benadrukken van uw favoriete onderdelen. U zult genieten van het veel meer dan wanneer je probeert om droogjes deconstrueren het of duwen door het op een lineaire manier.
  • Houd bij wat je leest. Noteer paginanummers of auteur namen voor items die u vooral genieten, zodat u ze gemakkelijk kunt terugkomen in de toekomst.
  • Gebruik een potlood. Als u eigenaar bent van het boek, beschouwen lichtjes markeren met een potlood waar je een regel of een woord dat je aandacht grijpt.

Het lezen van een leerboek

 1. 1
  Maak notities. Het is mogelijk om een ​​leerboek voor plezier lezen, maar de praktijk niet vaak. De meeste mensen lezen een boek, omdat ze nodig hebben om informatie te krijgen, en handboeken zijn een uitstekende bron van geconcentreerde, duidelijk overzichtelijk informatie over vele onderwerpen. Om het meeste te krijgen van het lezen van uw boek, heb een kladblok openen naast je terwijl je leest.
  • Stel een patroon. Lees een paragraaf in een tijd, dan stoppen en een nota over wat die paragraaf gezegd. Proberen om het in een of twee korte zinnen of zinnen.
  • Bekijk uw resultaten. Aan het einde van de sessie, krijg je een persoonlijke kopie van alle informatie die u nodig hebt. Lees erover om ervoor te zorgen dat alles zinvol is om jou.
 2. 2
  Gelezen door hoofdstuk. In de meeste gevallen is het niet nodig een leerboek direct lezen van begin tot eind, maar het is niet erg nuttig om van sectie naar sectie niet. In plaats daarvan, elke keer moet je zelfs een deel van een hoofdstuk te lezen, als je dat nog niet hebt gedaan, zijn van plan om dat hele hoofdstuk te lezen.
  • Meer begrijpen van wat je leest. Het lezen van het hele hoofdstuk in orde zodra u alle informatie die u nodig hebt in een stevige context, waardoor het makkelijker te begrijpen en makkelijker te onthouden zetten.
  • Neem een ​​vitory schoot. Er is geen noodzaak om terug te lezen door het hele hoofdstuk door nadat u het de eerste keer hebt gedaan. U kunt cherry-pick uit het hoofdstuk als daarna nodig.
 3. 3
  Bijbenen. Als je het lezen van een boek, het is waarschijnlijk voor een klasse je probeert te passen. Leerboeken zijn dichte, langzaam leest, dus de beste manier om ze aan te pakken is om vroeg te beginnen en proberen om gestage vooruitgang elke keer dat je een open te maken.
  • Maak er een datum. Plan regelmatig ruimte minstens een paar dagen per week om uw handboek lezen, en het zal makkelijker zijn dan als je probeerde om het allemaal vol te proppen in recht vóór elke test gaat door veel.

Tips

 • Als je merkt dat je in het bezit van een boek je bent niet zeker dat je wilt, maar je wilt wel het een kans, geef het een hoofdstuk of 20 pagina's, wat het eerst komt geven. Als u nog niet verslaafd door dan, zal je waarschijnlijk niet ooit.
 • Hoewel het is meer een geval van voorlezen dan het lezen van een boek zelf, kan audioboeken een goede keuze voor bepaalde situaties. Audioboeken zijn professionele boeklezingen geregistreerd voor gebruik met muziekspelers. Ze kunnen een fatsoenlijk alternatief voor het lezen van een boek als je wilt om een ​​verhaal te genieten tijdens een lange dagelijkse woon-werkverkeer of tijdens een road trip te zijn.
 • Lees als je in de juiste stemming. Wanneer u wordt afgeleid, boos, of te bang om zich te concentreren, je zal niet veel uit wat je leest krijgt, en zal waarschijnlijk niet herinneren een van de volgende dag ook niet.
 • Vergeet niet om bij te houden van de bibliotheek vervaldata te houden. Return of verlengen van uw bibliotheekboeken op de vervaldag te late vergoeding te vermijden.

Bronnen