Wkunl

Hoe maak je een flipbook maken

Flipbooks zijn zo cool! Ze zijn als uw eigen persoonlijke film of diavoorstelling. Ze zijn ook een een geweldige manier om plezier te hebben en te leren hoe animatie werkt, ook! Ze kunnen dom zijn, kunnen ze worden attent, en ze geweldig kunnen zijn. Wij tonen u een paar manieren om je eigen flipbook, en een aantal ideeën te maken voor wat te doen met hen. Je moet uren van vermaak en veel gelachen waardoor ze. Hier is hoe het te doen:

Stappen

Hoe maak je een flipbook maken. Hier krijg je een stapel papier.
Hoe maak je een flipbook maken. Hier krijg je een stapel papier.
 1. 1
  Hier krijg je een stapel papier. U kunt gebruik maken van blocnotes, post-it notes, notebook papier, printer papier, of zelfs de hoeken van een boek (zorg ervoor dat het van jou)! Dun papier is over het algemeen beter, want het is veel makkelijker om 'flip. " Dikker papier zal doen in een snuifje, maar je flip zal waarschijnlijk schokkerig of langzaam.
  • Hoeveel papier heb je nodig? Hoe meer frames (pagina's) per seconde uw flipbook is, hoe realistischer de beweging van personages of voorwerpen zal zijn.
  • Bewegende beelden hebben over het algemeen tussen de 24 en 30 frames elke seconde-die veel tekening zou zijn, zelfs voor een 3-tweede flip! Voor een flipbook, zal ergens tussen de 5 en 15 frames per seconde werken prima.
 2. 2
  Kies uw onderwerp. Beginnen met een ontwerp of teken dat u wilt animeren. Je hoeft niet naar een groot kunstenaar te zijn, en uw flipbook kunnen worden over alles wat je wilt. Uw hoofdpersonen kunnen zijn stok cijfers, mensen, dieren, of wat je wilt zien bewegen zoals een auto, een vliegtuig, een boot, etc.
  • Levenloze voorwerpen kan ook goed werken als flipbook, iets eenvoudigs als een stuiterende bal kan een meesterwerk zijn.
  • Flipbooks hoeven niet te worden geanimeerd, je kunt gebruik maken van foto's ook. Gebruik je fantasie!
 3. 3
  Bij elkaar te houden de sticky notes of notepad. Als je ze te scheiden, zou de flipbook niet werkt of misschien zelfs uit elkaar vallen.
 4. 4
  Zoek de zeer onderste blad van de pad. Teken de figuur of object eerst hier. Gebruik potlood zodat je fouten kunt wissen. U kunt uw potloodstrepen schetsen in pen als u later meer zichtbaar te maken.
  • U kunt ook beginnen bij het bovenste vel, maar het maakt het moeilijker om vloeiende animatie te bereiken omdat je niet in staat zijn om te verwijzen of traceren van de voorgaande afbeelding.
  • U kunt een achtergrondkleur ook toevoegen, als u dat wenst. Het zou een statische scène, zoals een huis of iets dat niet beweegt van frame tot frame, of het kan iets dat beweegt ook-als wolken, of een vliegtuig te zijn.
 5. 5
  Draai naar de volgende "frame" (het volgende vel van de bodem). Je moet in staat zijn om uw originele tekening zien door het blad. Zo niet, dan kan het papier te dik of je lijnen te licht, dus opnieuw beginnen, want het is belangrijk dat je kunt zien door net genoeg om een ​​relatieve idee van waar het object te tekenen krijgen.
  • Als je onderwerp gaat verhuizen, trek het in een iets andere locatie deze keer.
  • Zo niet, trek hem in exact dezelfde plaats.
  • Grotere veranderingen in het onderwerp zal verschijnen als een snellere beweging wanneer je klep. Kleinere veranderingen zullen langzamer lijken.
 6. 6
  Herhaal dit proces. Houd het tekenen het karakter of object over en over totdat je opraken van de dia's. Elke keer maken kleine aanpassingen zodat het karakter of object begint positie of beweging te veranderen. Hoeveel u wilt de beweging is aan jou, maar je moet elke beweging plannen op basis van de hoeveelheid pagina's je hebt, zodat u onderweg kunt passen inch
 7. 7
  Probeer het uit! Test het eindresultaat te zien of u een geanimeerd karakter of object dat u wilt. Als het lijkt niet te veel veranderen, ga dan terug en maak een paar wijzigingen te helpen verhogen het gevoel van animatie.
  • Zodra je tevreden bent met het, kunt u de pagina's in marker schetsen om het gemakkelijker te zien maken.
 8. 8
  Wees creatief. Er zijn veel dingen die je kunt doen met een flipbook. Beginnen klein, misschien met een stuiterende bal, of een frowny gezicht dat verandert in een smiley. Je kunt zelfs uit te breiden op iets wat je begonnen bent, en maak het iets anders.
  • Bijvoorbeeld, als je begon met een stuiterende bal, kon je dan weer gaan, en voeg armen en benen en een gezicht dat "eruit springt" elke keer dat de bal stuitert.

Methode 2: Gebruik de computer

 1. 1
  Open een grafisch programma. Zoiets als Photoshop, Elements, GIMP, of andere grafische toepassing die lagen heeft.
 2. 2
  Maak een nieuw document. om het "sticky note" formaat te maken, maakt het document 800 pixels vierkant, en 300 dpi, dus het zal er goed uitzien.
 3. 3
  Stel de achtergrond laag op wit. Als u wilt, kunt u ook tekenen in een statische achtergrond op deze laag, dat zal verschijnen in elk frame.
 4. 4
  Maak een nieuwe laag. Dit zal de eerste "pagina" van de flipbook zijn. We gaan een eenvoudige gezicht tekening gebruiken voor dit voorbeeld, en verplaats het van een ernstig gezicht aan een blij gezicht.
 5. 5
  Dupliceer de eerste laag. Als je klaar bent op basis van Layer 1, dupliceren, en vervolgens stelt u de dekking van Layer 1 tot 20%. Het zal leek grijs, waardoor het gemakkelijk is om je tekening te zien op de volgende laag.
 6. 6
  Klik op de nieuwe laag. Wissen uit het delen van de eerste laag u niet wilt bewaren, en trekken in de nieuwe posities voor die elementen. In dit voorbeeld, gewist we de wenkbrauwen, leerlingen, en mond, en maakte kleine veranderingen in elk.
 7. 7
  Dupliceer de nieuwe laag. Herhaal dit proces van het wissen van de bewegende elementen, en tekenen in de volgende stap in de beweging tot u uw laatste frame te komen.
  • Als je klaar bent met uw tracing, zorg ervoor dat u de dekking van elke laag is ingesteld op 100%
 8. 8
  Maak een flipbook! Er zijn een paar manieren waarop u uw tekening om te zetten in een flipbook. De eerste is om slechts een laag te maken in een tijd (plus de achtergrond) zichtbaar, print het uit, en dan overschakelen naar de volgende laag. Als u alle beelden afgedrukt, knipt u het overtollige papier, nieten de pagina's aan elkaar, en flip.
  • Trimmen het papier is een belangrijke stap, het beste bereikt met een papiersnijder, geen schaar. U wilt elke pagina aan line-up precies op het "flippen" randen, zodat je flips werk.
 9. 9
  Maak een film! In plaats van het gebruik van papier om een ​​flipbook maken, kunt u mogelijk om een ​​kleine mini-film te maken. Als uw tekenprogramma heeft de optie om animatie te maken, kijk op de gebruiksaanwijzing van de beste manier om dat te bereiken, maar het basisproces is dit: maak een frame voor elke stap van de animatie, en zet alleen de lagen die u zichtbaar wilt voor dat frame.
  • In dit voorbeeld, we konden de achtergrond laag voor elk frame, en stel elk frame een enkele andere laag: Laag 1, Laag 1 kopie, Laag 1 kopie 2, etc.
  • Stel je lustelling zoals gewenst-een keer, 10 keer, eindeloos-hoe lang u wilt uw animatie te genieten.
 10. 10
  Exporteer uw flipbook. Als je klaar bent, gebruikt u de exportfunctie en sla uw flipbook als een videobestand die je kunt zetten op YouTube voor de wereld te zien!

Tips

 • Eerst trek je flipbook in potlood. U kunt altijd schetsen in pen later. Bedenk dat je geen pen kunt wissen.
 • De meer dia's per seconde je hebt, zal de meer realistische uw film.
 • Vergeet niet dat door te beginnen bij de bodem, krijg je een beter idee van waar uw foto's te tekenen.
 • U kunt een telefoonboek gebruiken om langer flipbooks creëren. Zorg er wel voor om ofwel schrijven op de grens van de pagina's, of gebruik een zwarte marker op de top van de pagina's.
 • Een manier om uw flipbook te behouden (en zelf rijden absoluut krankzinnig) is om elke pagina te fotograferen op een zodanige wijze die het mogelijk maakt om ze min of meer gezet, vergelijkbaar met een stop motion.
 • U kunt beginnen aan de top als je wilt, maar zal misschien moeilijker worden.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat u papier gebruikt dat niet naar beneden zal dragen in een haast te gebruiken.
 • Uw flipbook kan slijten met het gebruik en beginnen te "slaan".
 • Trek je film nooit met notities die worden gescheiden.
 • Trek nooit in pen eerste.