Wkunl

Hoe te ballroom dans

Dus je wilt ballroom dansen? Je staat op het punt een wereld van klasse, traditie, en veel plezier in te voeren. Het goede nieuws is het is makkelijker dan je je kunt voorstellen. Het slechte nieuws is dat je nog moet werken. Ballroom dans is een enigszins kunstmatig categorie waaronder veel stijlen van traditionele partner dansen uit verschillende delen van de wereld en de verschillende tijdperken. Het ding gemeen hebben is de verwachting dat de dans is beleefd en dans-vloer relatie van de danser ietwat formele (Stijldansen is nooit "Dirty Dancing" -. Zelfs de meer sensuele stijlen, zoals de Tango zijn gestileerde De seksualiteit van de dans bestaat in insinuaties, niet in warm en zweterig contact tussen de dansers).

Stappen

Hoe te ballroom dans. Bepaal wat je wilt dansen.
Hoe te ballroom dans. Bepaal wat je wilt dansen.
 1. 1
  Leert dat in tegenstelling tot de meeste vormen van partner dansen, ballroom bestaat uit meerdere stijlen. Terwijl je niet nodig om ze allemaal te leren moet je een paar kern stijlen te leren op het eerste. Ingewikkelde dansen zoals de Bolero en de paso doble kan later worden opgehaald, maar als je wilt om uit te gaan dansen en niet vast te zitten in een stoel de hele nacht je moet weten van de rumba, cha-cha, tango, wals, en vos draf.
 2. 2
  Bepaal wat je wilt dansen. Wil je sociale dansen doen of wil je concurreren? Wil je gaan elk weekend of heb je gewoon nodig hebt om goed te kijken naar een bruiloft? Een specifiek type gebeurtenis zou kunnen vereisen dat je leert maar een paar stijlen, maar je wilt ze leren in de diepte. Je zult beter voorbereid te zijn op een nacht van informele sociale dansen als je leert basisstappen voor een aantal dansstijlen (u komt ophalen meer beweegt als je naar buiten gaat dansen, de praktijk en de basisprincipes vertrouwd te raken).
 3. 3
  Zoek een leraar en een school je zou het telefoonboek of een snelle google zoeken naar "ballroom dance [naam van uw stad]" proberen. Contact opnemen met een of meer van de scholen en vertellen wat uw doelen voor stijldansen. U wilt een goede pasvorm te vinden: sommige scholen, bijvoorbeeld, gespecialiseerd in concurrerende dansen, terwijl anderen zich richten op het helpen van first-time dansers krijgen de ervaring (en moed!) Naar de balzaal dansvloer trotseren tijdens hun volgende huwelijksuitnodiging. Als je in de buurt van een college campus wonen, neem een ​​kijkje op hun studenten clubs en activiteiten. Velen hebben ballroom dans teams die concurreren op een collegiale (in plaats van pro / am of professioneel) niveau, en velen staan ​​open voor leden van niet-student.
 4. 4
  Let op de prijzen zoals ze zullen variëren. U wilt er zeker van de school en de leraar zijn de moeite waard wat je betaalt. Groepslessen zal in het algemeen goedkoper dan prive-lessen, terwijl de beste gespecialiseerde en gepersonaliseerde coaching voor concurrerende ballroom dans honderd keer duurder kan zijn. De beste manieren om te zien of uw danslessen zijn het waard.
  • Zorg ervoor dat je weet wat je wilt, en dat uw behoeften expertise en methoden uw instructeurs ',
  • Praat met de andere studenten en zie hoe lang ze in de studio geweest (in de regel, zal ervaren dansers niet lang verblijf in dure danslessen) en
  • Bezoek een of meer danslessen. Veel dansstudio's bieden potentiële studenten een gratis of goedkope initiële les die u zal toestaan ​​om meer gemakkelijk vinden van een goede match tussen de studio en je doelen.
 5. 5
  Ga naar de klas. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar ik ben steeds verbaasd over hoe vaak mensen overslaan klasse. Het maakt niet uit hoe goed een leraar of dansstudio, elke keer als je een klasse mist, zal je niet ten goede. Als u vindt dat een bepaalde klasse tijd de neiging te lopen in plannen van conflicten, zoek een andere tijd waarin je in staat om consequent aanwezig zal zijn.
 6. 6
  Luister naar ballroom muziek. Vraag je leraar om een ​​lijst met songs in het ritme dat u bezig bent. Koop ze en naar hen luisteren op de achtergrond. Je zou er ook een aantal muzikale collecties speciaal geselecteerd voor een bepaalde dans.
 7. 7
  Halen uit de dance ritme en tel het hardop als de muziek speelt. Veel beginnende dansers profiteren van eerste klappen de beat van de muziek. Maar ook als je luistert, visualiseer de dansers bewegen op de muziek. Voel de stijl van de dans, naast zijn ritme.
 8. 8
  Praktijk. De meeste studio's hebben oefensessies buiten lessen. Gaan. Wees niet bang om meer ervaren dansers om hulp te vragen.
 9. 9
  Dansen! Je bent in dit te leren dansen dus ga dansen. Zelfs na je eerste les kun je "dansen" in je geest als je luistert naar de muziek of zelfs een aantal stappen in een veilige hoek proberen. Als je leert twee zetten een les dan met je derde les die je kent zes zetten. Dat is genoeg om te gaan dansen en ziet eruit alsof je echt horen thuis op de dansvloer.

Tips

 • Muziek en dans gaan hand in hand. Houd in gedachten dat het niet alleen de maatsoort van de muziek (3/4, 4/4, enz.), maar ook het tempo en de stijl van de muziek die een grote dance nummer maakt. Een geweldige tango muzikale prestaties is net zo pittig en scherp als zijn een geweldige tango danspaar.
 • In stijldansen, is van cruciaal belang. Terwijl de stijl wordt uitdrukkelijk beoordeeld in competitie dansen, het is niet minder belangrijk in het sociale stijldansen. Goede dance houding is niet alleen om uiterlijk, het beïnvloedt hoe goed een paar bij elkaar zal bewegen.
 • Wanneer geconfronteerd met een nieuwe partner in een van de fundamentele standpunten, moet elke danser iets weg te kijken van de andere het gezicht, meestal over hun schouder. Anders is de intensiteit van staren in de ogen van iemand die zo fysiek dicht kan worden ongemakkelijk, zelfs een beetje beangstigend.
 • Zeg ja! Als iemand je vraagt ​​om te dansen ja zeggen! Het is een goede etiquette om ja onbeleefd om nee te zeggen te zeggen, en. Stijldansen is niet op zichzelf "dating" en geen van de partners moet proberen om de fysieke nabijheid van stijldansen gebruiken om iets anders te impliceren.
 • Als u het leren van een nieuwe dans stap, vergeet niet dat grote riffs en opvallende solo's zijn niet zo belangrijk in het dansen als een gestage en duidelijke verslaan. Er zal genoeg tijd om te experimenteren met het alternatief klinkt als je eenmaal vertrouwd bent met de dans stap zijn.
 • Deze mededeling is niet verbaal, behalve wanneer eerst leren een dans stap. In plaats daarvan is het fysieke. In de meeste ballroom dansen coördinatie boodschappen worden gecommuniceerd via het delen van de dansers 'lichamen die in contact komen: Vaak links de leiding en de partner juiste handen, de leiding van de rechterhand op ongeveer halverwege punt van de rug van de partner, de linkerhand van de partner op de leiding van de rechter schouder, zodat de voorsprong van rechter elleboog en partner linker elleboog tintje.
 • Vraag iedereen om te dansen! Beginners en ervaren dansers zullen beide helpen om uw dansen te verbeteren. Beginners maken u controleren wat je weet. Ervaren dansers zullen u corrigeren. In de regel stijldansers geen nee zeggen als je ze vraagt ​​om te dansen. En vergeet niet: ballroom etiquette uitsluit dancing meer dan twee dansen in een rij met dezelfde persoon. Als u alleen wilt dansen met je vriendje / vriendin je kunt thuis blijven.
 • Ginger Rogers, de glamoureuze frequente partner van Fred Astaire is vaak beschouwd elk beetje het gelijk in het dansen vaardigheid. "Omdat" de vergelijking gaat, "ze deed iedere stap die Fred Astaire deed - achteruit en op hoge hakken!"
 • Let op de Vampire Diaries voor sommige scènes van Ballroom Dancing! Een goed voorbeeld is de episode met de Mikaelson partij en Miss Mystic Falls!
 • Een veel voorkomende fout, in het bijzonder van de langbenige mannen dansen met veel kortere partners, is een stap die is gewoon te groot.
 • en de romp (als de leiding van de rechterhand weg beweegt) allemaal naar achteren bewegen. In dat moeten beide lichamen naar elkaar bewegen, moeten deze signalen wijzen op een stap achteruit. Maar als het lood is gewoon naar voren leunt, in plaats van daadwerkelijk naar voren stappen, dit zal eindigen met de dansers het breken van hun positie, als de partner beweegt een stap achteruit, terwijl de leiding niet. De communicatie mislukt.
 • Een groot deel van de magie van stijldansen is het wonder van hoe twee mensen zo moeiteloos kan bewegen over de vloer, als waren zij een. Dit is niet een optische illusie, maar het gebeurt niet automatisch, hetzij. Het geheim om samen te dansen, in tegenstelling tot dansen in de buurt van elkaar, is communicatie.
 • Het is vooral ruwe en unchivalrous aan de fysieke nabijheid van stijldansen op een manier die je partner ongemak zou veroorzaken exploiteren. Zelfs wanneer de danspartners zijn een langdurige liefdevolle koppel, ballroom dans vereist een zekere savoir faire, een stijl die is gebaseerd op de dansers zowel gebruik te maken, het handhaven van een zorgvuldige balans, en het bijwonen van de muziek en de andere dansers op de vloer.
 • In de meeste ballroom dansen, de eerste stap is linkervoet de voorsprong van vooruit en de partner rechtervoet stap achteruit. In dat het een gebruikelijk ding om te kunnen stap verder vooruit dan achteruit, moet de leiding voorzichtig zijn om de stappen te klein te houden. Trouwens, is de illusie van zweven over de dansvloer niet gecreëerd door een paar grote swooping stappen, maar door een snelle opeenvolging van kleine, incrementele stappen. Houd de stappen klein en je zal zien er allebei beter en zal beter evenwicht in de koop te handhaven.
 • Deze mededeling wordt niet overgebracht door een speciale code, maar eerder bereikt door het subtiele lichaamsbewegingen die gemakkelijk kan worden gedetecteerd wanneer beide dansers rechtop staan, met een goede houding. Toen de leiding naar voren beweegt, bijvoorbeeld, de rechterschouder, linkerhand, rechterhand en voet zullen allemaal tegelijk bewegen. Dus de partner voelt de beweging in de linkerhand (op de leiding van de rechter schouder), de rechterhand (rusten in de linkerhand van de leads) en aan de achterkant (de leiding van de rechterhand bewegen "achteruit", zoals de stap begint). Evenzo, zolang beide dansers behoud van een goede houding, en de leiding resoluut en consequent beweegt (het houden van het lichaam evenwijdig aan de partner, het verplaatsen van het hele lichaam rechtop (in plaats van een van beide leunend in of afstand) de partner kan gemakkelijk detecteren beweging naar rechts, links of naar voren.
 • Het is een feit van het leven dat de mensen zijn er in alle soorten en maten. Pas uw positie en uw dansstijl om je partner tegemoet te komen, vooral als hoogteverschillen of lichaamsgrootte anders zou leiden tot ongemakkelijke lichaamscontact. Vergeet niet dat stijldansen is over genade, polish en hoffelijkheid.
 • de linkerhand (op de leiding van de rechter schouder)
 • de partner zal de rechterhand (in de linkerhand van de leads) te voelen,
 • Om deze communicatie te laten werken, moet de houdingen van beide dansers worden gehandhaafd, en de eventuele verplaatsing van de leiding moet worden "gesignaleerd" door de gecoördineerde beweging van het hele lichaam. Evenzo de raakpunten - waar de boodschappen worden gecommuniceerd van elke danser aan de andere - moet worden gehandhaafd, zodat elke boodschap ontvangen eenduidig ​​zal zijn.
 • Als een lead is slordig, en leunt naar voren uit de taille wanneer niet het hele lichaam vooruit:
 • Zo ook de partner, als het onderhouden van een goede houding en constante communicatie punten, zal bijna onbewust voelen de beweging aangegeven. Elke stap geleerd van die positie zal zijn leiding met een combinatie van die communicatie punten, binnen een specifieke context. Ervaren partners kunnen snel en met grote precisie te verplaatsen door middel van een verscheidenheid van ingewikkelde stappen, zonder dat een van beide danser zelfs bewust na te denken over wat daarna zal komen.
 • Als de lead onderhoudt een rechtopstaande houding, beide handen, de rechterschouder en de punt van contact tussen de rechter en linker bochten beweegt alleen als een stap wordt aangegeven. Dus zonder een woord te zeggen, kan de leiding communiceren "vooruit (of links, rechts, of naar achteren) en de precieze afstand van de beweging, zonder een woord te zeggen.

Waarschuwingen

 • Dames, doe een "natte noodle" niet! Geef je partner iemand om te leiden. Dit betekent niet dat duw hem rond de dansvloer!
 • Ja antennes (jumps en balanceren bewegingen) zijn cool. Als beginner ben je niet klaar. Laat ze proberen niet. Niet eens vragen over hen totdat je al dansen voor minstens een jaar. Dansen is fysiek en zoals met elke fysieke activiteit als je het verkeerd doet kun je gewond raken. Elke dans stap is dat de ene partner te vertrouwen op de andere voor het evenwicht moet worden benaderd uitsluitend onder toezicht van een dans-instructeur, en probeerde alleen als beide partners bekend zijn met hun rollen.
 • Stijldansen is in zijn hart, elegant. Denken "elegant" als je de praktijk. Dans is geen eenvoudige kwestie van leren waar je je voeten te bewegen, het is een nieuwe manier van bewegen van je hele lichaam, in nauwe samenwerking met iemand anders hun hele lichaam in beweging. Je bent veel beter af te leren de basisstappen zo goed je kunt bijna zweven over de vloer dan door haasten in de complexe stappen en op zoek als een eland kalf net leren lopen. Als je alleen weet waar je voeten, je weet niet de dans.
 • Dansen op het niveau van je partner. Probeer niet om al uw geavanceerde nieuwe moves te doen met iemand die net begint. Sociale stijldansen moet plezierig zijn voor iedereen: zowel dansers als iedereen kijken. Er is geen zin om te proberen om jezelf te kijken goed door het maken van je partner er slecht uitzien. Wanneer een paar werkt samen, dans is een ding van schoonheid.
 • Heren, leid je dame, maar haar niet duwen rond de dansvloer! Aan de andere kant, haar niet gooi het lood, tenzij ze leert je een stap.