Wkunl

Hoe de accordeon te spelen

De accordeon is een van de meest interessante instrumenten, een riet instrument met tal van knoppen en toetsen, waardoor geluid met iedere push-en pull van de balg. Het vergt kracht en geduld om te spelen, maar als je eenmaal leert, kunt u brengen naar partijen en andere functies en maken een geweldige aanvulling voor meezingers.

Voor het gemak, dit artikel wordt ingegaan op de 120-toets, piano accordeon, maar de basis van het spelen van het werk voor de meeste accordeons.

Stappen

Hoe de accordeon te spelen. Schuif uw armen in de bandjes als een rugzak op je borst met de knoppen en toetsen naar buiten gericht, de piano toetsen rechts, en plaats uw linkerhand onder het basriem, de kleine band aan de linkerkant van de accordeon.
Hoe de accordeon te spelen. Schuif uw armen in de bandjes als een rugzak op je borst met de knoppen en toetsen naar buiten gericht, de piano toetsen rechts, en plaats uw linkerhand onder het basriem, de kleine band aan de linkerkant van de accordeon.
 1. 1
  Schuif uw armen in de bandjes als een rugzak op je borst met de knoppen en toetsen naar buiten gericht, de piano toetsen rechts, en plaats uw linkerhand onder het basriem, de kleine band aan de linkerkant van de accordeon. Er is meestal een duimwiel op de bovenkant van de linker kant, welke de band aanspant of losmaakt.
 2. 2
  Maak de veiligheid gespen aan de boven-en onderkant, maar wees niet te nog duwen of trekken de accordeon.
 3. 3
  Terwijl u een knop of toets laat de linker kant van het accordeon open vallen, ondersteunen met uw linkerhand. Merk op dat de rechterkant van de accordeon niet beweegt.
 4. 4
  Vertrouwd te raken met beide zijden van de accordeon. De rechterkant bootst een piano toetsenbord en speelt hetzelfde, terwijl de linkerzijde is aangebracht in verticale kolommen in de bas en akkoord knoppen.
 5. 5
  Oefen het bewegen van de balg heen en weer tijdens het spelen van een enkel leren om je bewegingen te controleren.
 6. 6
  Geworden comfortabel genoeg met de accordeon te spelen zonder te kijken naar je handen.
 7. 7
  Leert de theorie achter de noten die u speelt, vooral de noten en akkoorden structuur van de knoppen. De rijen knoppen omhoog te gaan in kwinten en neer in kwarten. Dit maakt het eenvoudig om een ​​nummer af te spelen met een 1-4-5 progressie: de knoppen die je nodig hebt zal dicht bij elkaar te zijn.
  • Bijvoorbeeld, F en G zijn de knoppen direct onder en boven (respectievelijk) de middelste C-toets. Er zijn zes knoppen in elke rij. Elke rij knoppen bevat, in volgorde: de derde, de wortel, een majeur akkoord, een mineur akkoord, een dominant septiemakkoord en een verminderd akkoord. Kleinere accordeons weglaten vaak het zevende en verminderde rijen. Een groot deel kan worden gedaan met alleen de bas rijen en majeur en mineur akkoorden.
  • De knop voor de C root-bas is te onderscheiden door aanraking, meestal met een inkeping, crosshatching of strass. Veel accordeons hebben ook de knoppen voor Ab en E bassen gemarkeerd.
  • Zie een diagram en meer informatie over de bas kant layout op Wikipedia.
 8. 8
  Oefen tot je je comfortabel bij elke toets, hun respectieve akkoorden en verplaatsen van rij tot rij te krijgen.
 9. 9
  Luister naar verschillende stijlen van accordeonmuziek te horen hoe de linkerhand wordt gespeeld. Bijvoorbeeld, in een wals is het gebruikelijk te wisselen (in de sleutel van C) tussen C en G op de beneden beats met twee upbeats wezen op de C akkoord (de knop onmiddellijk na midden C). Het patroon zou zijn C - CM - CM - G C> - CM - CM. (Capital "M" wordt vaak gebruikt voor grote akkoorden in accordeonmuziek; kleine letter "m" staat voor minderjarige.)
 10. 10
  Pick-up een boek over hoe de accordeon te spelen in aanvulling op het leren door trial and error en op het gehoor.
 11. 11
  Zodra u vertrouwd bent met het afspelen van uw accordeon bent, kan je jezelf verlangen om te spelen met andere mensen. Werken in een accordeon op een akoestische band type sfeer is moeilijker dan je denkt. Een eenvoudige techniek om te spelen met een akoestische gitaar zou zijn om de grondtoon van welke akkoorden de gitarist speelt (als het een mineur / majeur akkoord kon je houd de corresponderende noot: Cm op gitaar zou worden ingedrukt houden van de C en C minor knop) Als er een basgitarist spelen, zou je hen vraagt ​​wat hun baslijn is en je zou kunnen spelen dat op de linkerkant. Aan de rechterkant kun je harmoniseren met de hoofdmelodie. Of als u zich ongemakkelijk voelt met de melodie / harmonie zijn je kon gewoon spelen de akkoorden aan de rechterkant ook.

Tips

 • Omdat er veel verschillende soorten accordeons, leren wat voor soort je hebt en vind documenten over waarin de knoppen of erachter te komen wat ze zijn zelf.

Waarschuwingen

 • Duw nooit of te trekken op een accordeon, tenzij een toets of de balg-knop (een knop aan de bovenkant van de bas kant van het accordeon die u toelaat om de accordeon te verplaatsen zonder geluid) wordt gedrukt - dit zou het riet waardoor de schade accordeon klinken uit de toon.