Wkunl

Hoe je plankenkoorts te overwinnen

Zelfs de meest zelfverzekerde performers kunnen last hebben van plankenkoorts. Plankenkoorts is gemeenschappelijk voor iedereen, van Broadway actoren om professionele presentatoren. Als je plankenkoorts, dan kun je starten om nerveus, trillerig, of zelfs volledig verzwakte voelen bij de gedachte van optreden voor een publiek. Maar maak je geen zorgen - u kunt uw plankenkoorts te overwinnen door het trainen van je lichaam en geest te ontspannen en proberen een paar trucjes. Als je wilt weten hoe je plankenkoorts te overwinnen, als volgt te werk.

Stappen

Hoe je plankenkoorts te overwinnen. Stel een "stop de tijd" voor uw bezorgdheid.
Hoe je plankenkoorts te overwinnen. Stel een "stop de tijd" voor uw bezorgdheid.

Het overwinnen van plankenkoorts op de dag van de voorstelling

 1. 1
  Ontspan je lichaam. Om plankenkoorts te overwinnen, zijn er een paar dingen die je kunt doen om je lichaam te ontspannen voordat je op het podium. Het verlichten van de spanning uit je lichaam kan gestage uw stem te helpen en je geest te ontspannen. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om je lichaam te ontspannen voordat je prestaties.
  • Zachtjes neuriën tot steady uw stem.
  • Eet een banaan voordat u uitvoert. Het zal die leeg of misselijk gevoel in uw maag te verlagen, maar zal je niet het gevoel te vol ofwel.
  • Kauwgom kauwen. Kauwgom kauwen een beetje om de spanning in je kaak te verlichten. Gewoon niet kauwgom te lang of op een lege maag te kauwen of u kunt uw spijsvertering verstoren een beetje.
  • Strekken. Strekken van armen, benen, rug en schouders is een geweldige manier om de spanning in je lichaam te verminderen.
 2. 2
  Mediteren. Op de ochtend voordat uw prestaties, of zelfs een uur eerder, neem 15-20 minuten uit je dag te mediteren. Vind een relatief rustige plek waar u van een comfortabele stoel op de grond kan nemen. Sluit je ogen en focus op je ademhaling als je ontspannen elk deel van je lichaam.
  • Leg je handen op je schoot en vouw je benen.
  • Probeer naar een punt waar je niet meer na te denken over iets anders dan het ontspannen van je lichaam een ​​deel per keer te bereiken - vooral niet uw prestaties.
 3. 3
  Vermijd cafeïne. Tenzij je normaal gesproken een cafeïne verslaafde, geen extra cafeïne niet op de dag van de voorstelling. Je denkt misschien dat het zal je uitvoeren met meer energie, maar het zal echt voelt u zich meer nerveus en zenuwachtig.
 4. 4
  Stel een "stop de tijd" voor uw bezorgdheid. Op de dag van uw prestaties, zeg je tegen jezelf dat je kunt jezelf toestaat om zenuwachtig te zijn voor een bepaalde tijd, maar dat na een bepaald uur - zeg, 03:00 - alle angst zal gaan de deur uit. Gewoon instellen van deze doelstelling en het maken van deze belofte aan jezelf zal het veel meer waarschijnlijk gebeuren te maken.
 5. 5
  Nog wat oefenen. Oefening releases spanning en krijgt uw endorfines gaan. Maak tijd voor ten minste dertig minuten van de oefening op de dag van uw prestaties, of op zijn minst een dertig minuten lopen. Dit zal uw lichaam afgestemd voor een geweldige prestatie.
 6. 6
  Lach zo veel als je kunt. Bekijk een komedie in de ochtend, op uw favoriete YouTube-video, of alleen de middag opknoping rond de grappigste persoon in uw bedrijf door te brengen. Lachen zal u ontspannen en neem je gedachten van je nervositeit.
 7. 7
  We waren er vroeg. Opdagen om uw presentatie eerder dan iemand in het publiek. Je zult veel meer in controle voelen als de kamer wordt opvullen na aankomst in plaats van het tonen tot een full house. Resultaat vroeg zal ook gemak uw zenuwen en voelt u zich minder gehaast en meer in vrede.
 8. 8
  Praat met de leden in het publiek. Sommige mensen willen zitten in het publiek en beginnen chatten met mensen om comfortabeler te krijgen. Dit zal je zien dat de leden van het publiek zijn net gewone mensen zoals u en zal u helpen uw verwachtingen te managen. U kunt ook gewoon gaan zitten in het publiek en het vult voor een beetje zonder iemand te vertellen wie u bent - dit werkt alleen als je niet in kostuum, natuurlijk.
 9. 9
  Stelt u zich uw favoriete persoon in het publiek. In plaats van het verbeelden elke persoon in het publiek in hun ondergoed - dat kan een beetje raar - voorstellen dat elke stoel in het publiek wordt gevuld met een kloon van uw favoriete persoon. Die persoon houdt van je en zal luisteren naar en goedkeuren van alles wat je zegt of doet. Die persoon zal lachen op de juiste momenten, je aan te moedigen, en klappen wild aan het eind van de voorstelling.
 10. 10
  Drink sap van citrusvruchten. Het drinken van sap van citrusvruchten een half uur voor uw prestaties kan uw bloeddruk verlagen en het gemak van uw angst.
 11. 11
  Reciteren van de woorden om je favoriete liedje of gedicht. Vallen in een comfortabel ritme zal je meer voelen in vrede en in controle. Als je comfortabel het reciteren van de woorden om je favoriete liedje of gedicht te voelen, zul je je beter voelt over het leveren van uw lijnen met gemak en gratie.

Het overwinnen van plankenkoorts voor een acteerprestatie

 1. 1
  Visualiseren succes. Voordat je op het podium, net foto zelf kloppen het uit van het park. Stel je een staande ovatie, foto de glimlach op de gezichten van de leden van het publiek ', en hoor het geluid van uw castmates of regisseur je te vertellen wat een geweldig werk u deed. Hoe meer je je richt op het visualiseren van het best mogelijke resultaat in plaats van piekeren over het worst case scenario, hoe groter de kans is om te gebeuren. Beeld jezelf het zijn verbazingwekkende op het podium van het standpunt van het publiek.
  • Vroeg beginnen. Start visualiseren succes van de tweede u gegoten in de rol. Maak er een gewoonte van te stellen wat een geweldige job je doet.
  • Als je dichter bij de startdatum, kunt u harder werken aan het visualiseren van succes door het afbeelden van wat een geweldige job je elke avond doen voordat je naar bed gaat en elke ochtend als je wakker wordt.
 2. 2
  Praktijk zo veel mogelijk. Doe dit totdat je weet dat het uit het hoofd. Denk aan de woorden van de persoon die spreekt voor u, zodat u de cue herkennen voor u te spreken. Praktijk voor familie, vrienden, en opgezette dieren en zelfs voor lege stoelen, zodat je gewend bent aan het uitvoeren in de voorkant van mensen.
  • Een deel van de angst voor het uitvoeren komt van het denken dat je vergeet uw lijnen en zal niet weten wat te doen. De beste manier voor te bereiden tegen het vergeten je lijnen is om zo vertrouwd met hen mogelijk.
  • Oefenen in het bijzijn van anderen helpt je wennen aan het feit dat u niet zal worden reciteren je lijnen alleen. Tuurlijk, je kunt ze weet perfect wanneer je alleen bent in uw kamer, maar het zal een heel nieuw spel, wanneer je te maken met een publiek.
 3. 3
  Krijgen in het karakter. Als je echt wilt om plankenkoorts te overwinnen, werken aan echt bewonen de acties, gedachten en zorgen van je karakter. Het meer in harmonie bent met het personage dat je uitbeelden, hoe meer kans je zult zijn om je eigen zorgen te vergeten. Stel je voor dat je echt bent die persoon in plaats van een nerveuze acteur probeert die persoon te portretteren.
 4. 4
  Let op je eigen prestaties. Te krijgen in jezelf door het reciteren van je lijnen in de voorkant van een spiegel. U kunt zelfs tape je eigen prestaties om te zien hoe geweldig je bent, en uit te kijken naar verbeterpunten. Als je blijft tapen of het kijken naar jezelf totdat je weet dat je echt te doden, dan zul je veel meer kans om te slagen op het podium.
  • In staat zijn om te zien zelf uitvoeren zal ook helpen uw angst voor het onbekende overwinnen. Als je precies weet hoe je eruit ziet, zul je je beter voelt op het podium.
  • Let op je maniertjes, en kijken hoe je je handen bewegen zoals je spreekt.
   • Opmerking: Dit kan niet werken voor iedereen. Deze truc kan bij sommige mensen voelen zich meer zelfbewust en bewust van elke beweging van hun lichaam. Als het kijken naar jezelf begint waardoor je meer nerveus, dan vermijd deze tactiek.
 5. 5
  Leren improviseren. Improvisatie is een vaardigheid die alle goede acteurs moeten beheersen. Improviseren zal je helpen voor te bereiden op een minder-dan-perfecte situatie op het podium. Veel acteurs en performers zijn zo bezorgd over het vergeten of verprutsen hun lijnen dat ze vaak niet van mening dat andere leden van de cast zijn net zoveel kans om een ​​fout te maken, weten hoe om te improviseren helpt u vertrouwd bent met het uitvoeren van on the fly te voelen en het zijn voorbereid op alles dat je weg komt.
  • Improviseren zal ook helpen zien dat je elk aspect van de voorstelling niet kan beheersen. Het gaat niet om het perfect - het is over de mogelijkheid om te reageren op elke situatie.
  • Handelen niet geschrokken of verloren als er iets onverwachts gebeurt. Vergeet niet dat het publiek niet een kopie van het script te hebben en dat ze alleen in staat zijn om te vertellen als er iets mis ging als je het voor de hand liggend.
 6. 6
  Beweeg je lichaam. Logeren fysiek actief voor en tijdens de voorstelling zal helpen verlichten van uw spanning en houdt belangstelling van het publiek. Natuurlijk moet u alleen bewegen als het personage wordt verondersteld om te bewegen, maar het meeste van je bewegingen en gebaren, zodat je lichaam meer ontspannen door actief te zijn.
 7. 7
  Schakel je geest. Zodra je op het podium, alleen focussen op je woorden, je lichaam en je gezichtsuitdrukkingen. Geen tijd het overdenken en jezelf af te vragen vervelende vragen te verspillen. Gewoon beginnen met genieten van uw prestaties en bewonen het moment, of u nu zingen, dansen, of reciteren lijnen. Als je geleerd hebt je gedachten uit te schakelen en volledig bewonen van uw prestaties, zal het publiek weten.

Het overwinnen van plankenkoorts voor een toespraak of een presentatie

 1. 1
  Maken het interessant. Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is waarschijnlijk dat een deel van de reden dat je hebt met plankenkoorts is omdat je bang bent dat iedereen zal denken dat je saai bent. Nou, kan je zorgen te maken over saai omdat uw materiaal is saai. Zelfs als je spreekt of presenteren zeer droog materiaal, denk aan manieren om het toegankelijker en aantrekkelijker te maken. Je zult minder zorgen over het presenteren als u weet dat uw inhoud zal worden betrokken.
  • Als het geval, maak wat ruimte om te lachen. Gooien in een paar grappen die je spanning zal verlichten en te ontspannen het publiek.
 2. 2
  Denk aan je publiek. Als u uw presentatie te maken en te oefenen, rekening houden met de behoeften, kennis en verwachtingen van het publiek. Als je spreekt een jonger publiek, passen uw inhoud, stem en spraak als dat nodig is. Als het een ouder en meer achtersteven publiek, zijn meer praktisch en logisch. Je zult minder nerveus zijn als je weet dat je daadwerkelijk in staat zijn om de mensen die luisteren om u te bereiken.
 3. 3
  Geen mensen je nerveus bent vertellen. Zijn niet te zien op het podium en maakt een grapje over het feit nerveus. Iedereen zal ervan uit dat u het volste vertrouwen alleen maar omdat je al daar bent. Aankondigen dat je nerveus bent kan u zich beter voelt, maar het publiek zal het geloof in je verliest in plaats van op te letten.
 4. 4
  Neem jezelf. Videoband jezelf als je je presentatie geven. Houd presenteren en taping tot je kunt kijken naar de opname en denken, "Wow, dat is een geweldige presentatie!" Als u niet tevreden bent met hoe je eruit ziet op de band, dan zul je niet blij zijn met hoe je persoonlijk verschijnen. Blijf dit doen tot je het goed. Wanneer je van plan bent op het podium, alleen niet vergeten hoe groot je keek in de video, en zeg tegen jezelf dat je nog beter kunt doen.
 5. 5
  Bewegen, maar niet zenuwachtig. U kunt afblazen wat nerveuze energie en bereik uw publiek door het heen en weer over het podium. Als je verplaatsen met energie en gebaar voor nadruk, zult u overwinnen van je plankenkoorts gewoon door het bewegen. Maar niet zenuwachtig door het bewegen van je handen tegen elkaar, spelen met je haar, of gehannes met uw microfoon of speech of presentatie aantekeningen.
  • Friemelen zal alleen bouwen spanning en zal uw publiek zien dat je je ongemakkelijk voelt.
 6. 6
  Langzaam aan. De meeste openbare sprekers manifesteren hun plankenkoorts door te praten veel te snel. Je kan snel worden gesproken omdat je nerveus bent en je wilt naar de toespraak of presentatie over met te krijgen, maar dit ook daadwerkelijk het moeilijker voor u om uw ideeën te verwoorden of om uw doelgroep te bereiken. De meeste mensen die te snel praat niet eens beseffen dat ze het doen, dus vergeet niet om te pauzeren voor een tweede na elke nieuwe gedachte, en om ruimte te laten voor je publiek om te reageren op belangrijke verklaringen.
  • Vertragen zal ook zorgen dat u minder kans te struikelen over je woorden of misspeak.
  • Time je presentatie op voorhand. Wennen aan het tempo dat u nodig hebt om uw presentatie af op het juiste moment. Houd een horloge handig en een blik werpen op het van tijd tot tijd om ervoor te zorgen dat je op het goede spoor.
 7. 7
  Vraag hoe je deed. Als je echt wilt uw plankenkoorts te verbeteren, moet je je publiek vragen hoe je dat deed door naderhand om feedback te vragen, het uitdelen van enquêtes, of vragen collega's in het publiek om hun eerlijke mening te geven. Weten wat je deed het goed zal uw vertrouwen op te bouwen, en te weten hoe je kunt verbeteren zal u helpen zich zekerder voelen de volgende keer dat je op het podium.

Algemene strategieën voor het overwinnen van plankenkoorts

 1. 1
  Fake vertrouwen. Zelfs als je handen voelen als Silly Putty en je hart is racen, net doen alsof de coolste persoon in de wereld. Loop met je hoofd hoog en een grote glimlach op je gezicht, en niet verder vertellen hoe zenuwachtig je bent. Handhaaf deze houding als je op het podium en je zult daadwerkelijk beginnen te vertrouwen.
  • Kijk recht vooruit in plaats van naar de vloer.
  • Niet slouch.
 2. 2
  Maak een ritueel. Kom met een fail-proof ritueel voor de dag van uw prestaties. Dit kan een drie-mijl jog op de ochtend van uw prestaties, dezelfde "laatste maaltijd" voor uw prestaties, of zelfs het zingen van een bepaald lied in de douche of het aantrekken van je geluk sokken zijn. Doen wat het is dat je hebt om jezelf te doen om versnelling in de richting van succes.
  • Een geluksbrenger is een groot deel van een ritueel. Het zou een sieraad dat is belangrijk voor je is, of een domme knuffeldier dat cheers u op van uw kleedkamer.
 3. 3
  Denk positief. Focus op alle van de verbazingwekkende resultaten van uw presentatie of prestatie in plaats van alles wat er mis kan gaan. Bestrijding van elke negatieve gedachte met vijf positieve. Houd een index-kaart met motiverende zinnen in uw zak, of doen wat je moet doen om te focussen op alle van de voordelen die de prestaties die u zal geven in plaats van het focussen op alle van de angst en de angst die je kan voelen.
 4. 4
  Win advies in van een professionele performer. Als je een vriend die is een knock-out performer, of dit nu van het podium acteren of het geven van presentaties, vraag om haar advies. U kunt een aantal nieuwe trucs te leren en zullen worden getroost door het feit dat bijna iedereen krijgt plankenkoorts, ongeacht hoe zeker hij of zij op het podium verschijnen.

Tips

 • Soms is het goed om een ​​beetje nerveus. Als je zo paranoïde je gaat om een ​​fout te maken, dan zul je voorzichtiger zijn. Het is het overdreven vertrouwen in mensen die het meeste fouten maken.
 • Als je rotzooi op een stap bij het dansen, zal niemand ooit weten, tenzij je stopt. Voort te zetten en ze zullen denken dat het een deel van de dans. Hetzelfde met het script, het publiek weet het niet, dus maak je geen zorgen als je een regel missen, en moeten improviseren, gewoon doorgaan.
 • Onthoud: IEDEREEN maakt fouten. Iedereen die zullen lachen voor een fout die je gemaakt is gewoon zelfbewust. Als je een fout maken uit nervositeit, who cares? Vergeet het maar. Deze geacht te zijn plezier onthouden? Je moet niet zenuwachtig worden vanaf dan, hoe dan ook, want het kan niet te veel erger! Bijna als omgekeerde psychologie.
 • Als je nerveus bent over eye-contact met het publiek te voelen, staren naar een muur of een licht tijdens het uitvoeren.
 • Als je verknald je lijn, laat het publiek weten! Ook, laat niet de mensen om je heen je vertellen dat je messed up! U vindt grote doen als je gewoon gaan met de stroom!
 • Handelen alsof je een andere persoon op het podium. Meer vertrouwen.
 • Doen alsof je de een om te praten en dat je er een voorstelling ze nooit zullen vergeten en doen alsof ze er niet toe doen voor een tweede en die geven terwijl je op het podium, ze zorgen te maken over jou. Een acteur geeft niet om wat het publiek denkt, als je denkt dat je goed deed, dan is dat is dat. Niet hen. Het helpt ook om te denken "Ik ben degene die verantwoordelijk is voor de prestaties in deze show hier. Niet het publiek, die is alleen maar kijken." Doorgaan op met uw lijnen, het spel, of de show zonder het gevoel zo zenuwachtig! Het werkt ook!
 • Als je een woord vergeten, niet alleen stoppen, doorgaan. Proberen om andere woorden die niet in het script werden gebruikt. Als je scène partner een fout maakt, niet reageren. Gewoon negeren de fout, of, als het te groot was om te laten passeren, improviseren rond het fout. Improvisatievermogen is het kenmerk van een echte acteur.
 • Als je in karakter, bedenk dan dat het publiek gaat om je personage te zien op het podium, niet jij!
 • Vergeet niet, angst en opwinding zijn hetzelfde. Het is gewoon uw houding te zorgen dat beslist of je angst het of zijn enthousiast over it.It is uw tijd om te schitteren! Vergeet dat niet.
 • Zeg tegen jezelf: "Als ik ben bang van het kijken dom, ik zal nooit meer plezier hebben." Je maakt jezelf zenuwachtig, en zelfbewust, maar als je zegt "Ik kan het doen!" dan kunt u het doen.
 • Ontspan je schouders en staan ​​met een goede houding. Vertrouwen is de sleutel!
 • Denk niet over verprutsen, maar vertel jezelf dat je de beste bent, dan zul je beter worden.
 • Vergeet niet, zal het publiek niet te eten jou! Zo ontspannen en plezier hebben. Acteren is ernstig, kunt u nog steeds plezier hebben.
 • Als uw eerste optreden goed te laten verlopen, zal je waarschijnlijk veel minder (of geen) plankenkoorts voor volgende optredens.
 • Als je echt bang een fout te maken vertel jezelf dat je alleen ziet het publiek een keer. Het is niet alsof ze daagt je je hele leven, omdat ze niets van je weten!
 • Denk niet over verprutsen, na te denken over goede dingen, of gewoon niet nadenken over het helemaal.
 • Denk dat het publiek wil dat je goed doen. Zij zijn als je vrienden om u te ondersteunen.
 • Niet in paniek raken en verliest het. Als u verknoeien of een fout-we zijn allemaal mensen! Niemand is perfect, en soms zijn leuk om gewoon vleugel het, of je nu off-toets op een lied, of je je lijnen te vergeten, gewoon ontspannen!
 • Stel je voor dat iedereen in hun ondergoed.
 • Als u vergeet uw lijnen, doen verbeteren of u kunt een script backstage te brengen om naar te kijken voordat je het podium gaan.
 • Probeer verbeelden het publiek op zoek dommer dan je (als je kan) Ik vind dat nuttig. Afbeelden van het publiek in een rare outfit kan u helpen zich goed te voelen en als je ooit hoeft verknoeien alleen niet vergeten dat niemand in het publiek zal weten en ziet er dommer dan jij.
 • Een aantal van onze grootste artiesten krijgen plankenkoorts. Denk niet dat je alleen bent. Gewoon op met het, en al snel zul je zo verdiept dat je zult vergeten dat u zich op het podium.
 • Oefen met kleine groepen en verhuizen naar grotere groepen.
 • Als je familieleden komen, vergeet niet dat je kunt kijken naar hen en doen alsof je bent nog steeds in de woonkamer.
 • Meestal, wanneer u het uitvoeren, zijn er grote schijnwerpers, zodat het licht blinds u en u kunt niet merken het publiek veel. Probeer de nadruk op de verlichting (zonder verblinding jezelf) als je te bang. Maar niet staren in de ruimte en staren de hele tijd. Plus, als het op een locatie, zullen ze meestal dim de menigte lichten zodat er een enorme lege plek waar het publiek is.
 • Je voelt je nerveus als je net begint, maar het zal makkelijker als je wennen aan het presteren voor menigten te krijgen. En je zult waarschijnlijk wel goed want je vrienden zijn er. Een bijkomend pluspunt is dat je je beter voelt nadat je je prestaties hebt gedaan. Al uw werk en zenuwen zullen afwerpen.
 • Als je bent gewoon nerveus over het uitvoeren van in het algemeen helpt het om een ​​vriend die er zullen vertellen hoe je je voelt omdat minstens dan zal er iemand die aan jouw kant zijn, maar zelfs als je verknoeien net doen alsof het niet gebeurd is en doorgaan.
 • Denk aan de reden waarom je auditie in de eerste plaats.
 • Denken dat je een beroemde zanger en je hebt om te zingen / spreken voor iedereen de hele tijd, en denk aan wat de zanger zou doen, net verzieken het af.

Waarschuwingen

 • Niet te veel eten voordat je op het podium of je misschien het gevoel echt misselijk. Het zal ook zap je energie. Sla de maaltijd voor na de voorstelling.
 • Worden zo voorbereid als je kan. Praktijk is de sleutel, en hoe meer je oefent hoe meer vertrouwen je zal voelen. Niet om de kwaliteit van uw routine, spraak, of de prestaties vermelden zal ook verbeteren.
 • Vergeet niet uw signalen! Een van de meest voorkomende fouten van onervaren acteurs is weten hun lijnen, maar niet wanneer ze komen inch Je zou kunnen worden gelaten met een zeer ongemakkelijke stilte, als je signalen niet worden onthouden.
 • Tenzij je gekostumeerd als een personage, zorg ervoor om een ​​outfit die u zich comfortabel en ontspannen inch Je wilt niet te zelfbewust van je uiterlijk als je op het podium te dragen. Zorg er ook voor iets dat niet te onthullend, en is geschikt voor uw prestaties te dragen. Je wilt niet worden gevangen in een garderobedefect tijdens het uitvoeren! Draag iets dat je voelt je goed in kijkt en dat je trots te dragen bent. Het zal u meer vertrouwen over je uiterlijk te maken.
 • Zorg ervoor dat je naar het toilet voor het opstaan ​​op het podium!