Wkunl

Hoe het toetsenbord te spelen

Het is altijd zo indrukwekkend om een ​​piano meester aan het werk zien, met hun vingers vliegen over het toetsenbord en hun gezicht dragen van een blik van totale concentratie. Dit artikel kan je niet leren acrobatiek op de ivoren, maar het zal zeker geven u een paar ideeën om je slag onderaan die weg.

Stappen

Hoe het toetsenbord te spelen. Maak kennis met je instrument.
Hoe het toetsenbord te spelen. Maak kennis met je instrument.

De geschiedenis

 1. 1
  Maak kennis met je instrument. Of u wilt een concertpianist of het toetsenbord suizen in een rockband te zijn, de basics zijn hetzelfde.
 2. 2
  Leer de terminologie. Het instrument heeft vele namen en variaties die allemaal gebruik van dezelfde interface. Laten we eens een niet-uitgebreide blik op de geschiedenis van het toetsenbord.
  • Klavecimbel. Dit waren enkele van de vroegste keyboards, en maakten hun klanken door het plukken van de string als een gitarist zou doen, werd alleen de pick bevestigd aan een sleutel. Het maakte niet uit of je hard of zacht gespeeld. Het resulterende geluid had geen dynamisch bereik-het was altijd dezelfde geluidssterkte.
  • Piano. Dit verfijnde het proces van het maken van geluiden, met behulp van een hard-vilt hamer in plaats van een pick. De hamer werd geactiveerd door het toetsenbord, en de pianist was de controle over de volledige waaier van dynamiek, van zeer zacht tot zeer luid.
  • Electric Piano. Terwijl een piano klinkt ongelooflijk rijk en mooi, het is echt moeilijk om mee te nemen naar een gig. Toen musici begon het inpluggen van terug in de jaren '50, ze wilden iets minstens zo draagbaar als een drumstel. De elektrische piano (en orgel) werden geboren.
  • Synthesizer. Na 300 jaar van klavecimbels en piano's, muzikanten waren zeer vertrouwd en comfortabel met de lay-out van het toetsenbord. Bij elektronisch geluid synthesizers langs kwam, was het logisch om dezelfde lay-out te gebruiken, maar er was een subtiele verschuiving in terminologie. Tot dan toe werden mensen die op het toetsenbord gespeeld algemeen genoemd "pianisten" of "organisten." Echter, voor een instrument dat een toetsenbord als een piano heeft, maar kan klinken als iets uit een symfonieorkest te zingen kittens, het woord "pianist" gewoon niet meer passen, en de toetsenist werd geboren.
 3. 3
  Nu weet je. Het is tijd om te oefenen.

Inzicht in het toetsenbord.

 1. 1
  Kijk naar het toetsenbord. Of je speelt een iPad recreatie van een vintage synth, een monster digitale keyboard werkstation, of een volwaardige concertvleugel, ze hebben allemaal precies dezelfde lay-out, en mogen alleen verschillen in het aantal sleutels.
  [[Im
 2. 2
  Let op er zijn 2 verschillende soorten toetsen: Zwarte toetsen en witte toetsen. Het kan in het begin verwarrend lijken, maar hier zijn een paar dingen die het gemakkelijker zal maken.
  • Er zijn slechts 12 elementaire notities. Elke set van 12 noten is hetzelfde als elke andere set van 12 noten, alleen hoger in toonhoogte, of lager in toonhoogte.
  • Ieder witte toets is onderdeel van de C majeur toonladder.
  • Elke zwarte toets is ofwel een "scherpe" (#) of een "platte" (b).
 3. 3
  Kijken naar het toetsenbord opnieuw. Let op het patroon, te beginnen vanaf de C aan de linkerkant van de foto. Het heeft een tabblad naar rechts wijzen. De volgende noot, D, heeft weinig lipjes aan elke kant, en de volgende noot, E, een tabblad naar links.
  • Let op het patroon van 2 witte toetsen bracketing 2 zwarte toetsen en een witte toets in het midden.
  • Merk de volgende groep van dezelfde soort groepering, slechts met 3 zwarte toetsen en 2 witte toetsen in het midden, tussen de noten F en B.
 4. 4
  Zoek de volgende C op het toetsenbord. Merk op dat hetzelfde patroon is er. Dit is hetzelfde voor iedere octaaf op het toetsenbord.
 5. 5
  Zoek de C kast naar het midden van het toetsenbord. Dit is Midden-C, of ​​C3. De C notes erboven zijn C4, C5, C6, enz. De C notes eronder bekend als C2, C1, C0.
 6. 6
  Speel een nummer. Ja, dat klopt. Zo eenvoudig is dat! Start op C3, stel je normaal lopen, en voor elke stap die je je voorstellen, spelen de volgende witte toets omhoog, totdat u bij C4-dan stoppen. Oke, het is niet veel van een lied, maar alle basics waren er-playing specifieke noten in een bepaalde volgorde voor een bepaalde hoeveelheid tijd. Dit is wat je gespeeld lijkt op bladmuziek:
  • Play it again. Net als vroeger, stel je voor het lopen, en voor elke stap, spelen de volgende noot op het toetsenbord. Deze keer, kijk naar elke noot, het lezen van links naar rechts, voordat je het op het toetsenbord speelt. Nu ben je niet alleen het spelen van een liedje, je leest muziek!

Hoe om te leren

 1. 1
  Leer keyboard weg. Er zijn een paar eenvoudige manieren om te leren hoe u het keyboard of piano te spelen.
  • Muziek leren lezen. U kunt leren zelf deze waardevolle vaardigheid, kunt u les nemen, of u kunt beide doen. Het is een grote vaardigheid om te leren, en het is een vaardigheid die je mee kunt nemen indien u wenst om te leren zingen, spelen de fagot, de gitaar, of de saxofoon.
  • Leren op het gehoor. In sommige opzichten is dit makkelijker. Je moet gewoon luisteren naar een lied, en dan uitzoeken welke toetsen op het toetsenbord te maken dezelfde noten. Het is moeilijk op het eerste, maar met een beetje solfège het wordt makkelijker. Plus, je hoeft niet te worden lastig gevallen met het leren van wat al die kleine zwarte puntjes betekenen.

Leren lezen muziek

 1. 1
  Krijg wat bladmuziek. Ga naar uw plaatselijke muziekwinkel, en uitleggen dat je gewoon leren om het toetsenbord te spelen, welke stijl van muziek die je wilt spelen, en als ze een goed boek kan aanbevelen voor beginners. Zij kunnen de juiste methode aanbevolen voor de stijl van leren.
  • Ze kunnen ook aan een pianoleraar. Als u wilt een ervaren speler te worden, nemen hun adviezen.
  • Bij de eerste plaatsing van uw vingers, zich ervan bewust dat sommige bladmuziek heeft weinig nummers om u te helpen. Deze getallen geven uw vinger plaatsing voor de toelichting op de score. Deze komen overeen met: 1 = duim, 2 = wijsvinger, 3 = middelvinger, 4 = ringvinger, en 5 = pink.

Leren om te spelen op het gehoor

 1. 1
  Train je oren. Geen methode van leren is onmiddellijk, en leren op het gehoor is niet anders. Het onthouden van de klank van een nummer en bevinding die wijst op het toetsenbord te drukken is een vaardigheid die wat oefening kost om te ontwikkelen. Het goede nieuws is dat elk groot improvisator in de wereld weet hoe het te doen, dus het is een vaardigheid die nooit zal worden verspild. Hier is hoe je kunt beginnen.
 2. 2
  Leer de kunst van notenleer. Het wordt uitgesproken als "soul-fezh," en het betekent zicht zingen. Je weet al de basis, als je weet hoe te zingen "Do Re Mi." De noten van de basis notenleer schaal zijn als volgt: do, re, mi, fa, sol, la, ti, do. In de sleutel van C (de witte toetsen), komt dit overeen met C, D, E, F, G, A, B, C
 3. 3
  Probeer het eens. Op uw toetsenbord, spelen de C toonladder we hierboven beschreven. Voor elke noot die u speelt, zingt de volgende noot in de notenleer schaal. Maak je geen zorgen als je zang je niet krijgen op de Europese Idol. Het idee is om de geluiden te verbinden met de noten. Maar hoe zit het met de zwarte noten?
  • Hier is de schaal, met inbegrip van de zwarte noten in cursief: do-di-re-ri-mi-fa-fi-sol-si-la-li-ti-do. Probeer dat maar eens op je toetsenbord nu, en zie hoe het klinkt. U zult merken dat de do-re-mi-onderdelen beginnen te bekend in de oren.
 4. 4
  Praktijk intervallen. In plaats van alleen zingen "Do Re Mi," proberen ze te zingen in kleine sprongen: "do-mi-re-fa-mi-sol-do." Maak je eigen combinaties, schrijf ze op en zingen ze. Overeenkomen dan ze aan het toetsenbord, en kijk of je waren dicht.
 5. 5
  Wanneer dit begint te comfortabel voelen, probeer het met een eenvoudig lied. Het kan een nummer dat je al goed kent, of een kinderliedje dat is zeer vertrouwd zijn. Alleen deze keer, in plaats van zingen, bijvoorbeeld, "Mary had een lammetje," zingen "mi-re-do-re-mi-mi-miiiiiiiii."
  • Wanneer u de mogelijkheid om dit te doen ontwikkelen, kunt u de notenleer woorden leren om elk liedje, waar je misschien wel, en dan als je terug naar je toetsenbord, speel ze af.
  • Hoe meer je dit doet, hoe beter je zult krijgen.

Het toetsenbord werkstation

 1. 1
  Denk aan het toetsenbord als het hebben 3 soorten "hersenen." Elk van deze hersenen een type geheugen.
 2. 2
  Het eerste type van de hersenen wordt een geluid hersenen, of meer algemeen bekend als een toon. Dit zijn geluiden zoals piano's, strijkers, fluit, of nieuwe en ongewone geluiden die u zelf kunt maken.
 3. 3
  De 2de type is bekend als de "rhythm brain." Dit gedeelte zou kunnen worden genoemd "ritmes" op sommige toetsenborden, of "stijlen" op anderen. Het toetsenbord kan omvatten drumstellen, basgitaren, piano's en andere combinaties met behulp van voorgeprogrammeerde patronen. Het is als een backing band u kunt bedienen met uw linkerhand en met je rechterhand, speel je de melodie.
 4. 4
  De 3e soort brein is waar al je muzikale creaties kunnen worden opgenomen. Bijvoorbeeld, als je een linkerhand basgitaar rol gespeeld, bijvoorbeeld vastleggen dat, opslaan, en later begeleiding spelen met dat. Je zou dan spelen iets geheel nieuws, zoals een piano of synthesizer melodie, om samen te passen met wat je oorspronkelijk hebt opgenomen.

Keuzes maken

 1. 1
  Beslis tussen keyboards versus een reguliere piano. Overweeg de volgende factoren.
 2. 2
  Een piano heeft 88 toetsen. Het is groot, het is zwaar, en het is luid. En je kunt niet een hoofdtelefoon aansluit op uw piano te oefenen op 2 in de ochtend!
 3. 3
  Klassieke muziek klinkt veel beter gespeeld op een piano dan een toetsenbord. Een digitale piano is vergelijkbaar met een piano, maar vergeet niet, het proces waarbij een digitale piano wordt bemonsterd uit een echte piano veroorzaakt een klein verlies in geluidskwaliteit.
 4. 4
  De digitale toetsenbord is makkelijker om te spelen. Volgende keer dat je in de buurt van een piano, drukt u op de laagste noot. Druk vervolgens op de hoogste noot. Voel je het verschil? Het is zwaar en stevig aan de onderkant, en licht en gemakkelijk in de hogere kant.
  • Probeer nu hetzelfde op de meeste toetsenborden. Tenzij ze zijn gemaakt van een piano toetsenbord emuleren, de toetsen op een synthesizer of werkstation voelen allemaal hetzelfde. De 'actie', zoals het heet, is erg licht en snel, en veel gemakkelijker op de handen om te spelen voor lange uren.
  • Veel toetsenisten hoeft niet het volledige bereik van de piano. De noten die je speelt kan naar beneden worden bewogen en het toetsenbord elektronisch. Bijvoorbeeld, kan de noot die op dit moment in het midden C-C3, C4, of C1, of elk ander octaaf de aanraking van een knop geworden.
 5. 5
  Het digitale keyboard is een zeer veelzijdig instrument. Het is ook praktischer als je speelt in een band. Rhythm gitarist laat voor band praktijk? De toetsenist kan oproepen een gitaargeluid patch of neem de rol van de rhythm gitarist in de band door akkoorden te spelen op de achtergrond met een piano patch.
 6. 6
  Uiteindelijk kan ook al keyboards nooit de wereld van de klassieke muziek te maken, in de wereld van de populaire muziek (jazz, rock, reggae, pop, punk, enz.) Zij komen in breed gebruik.

Klaar voor meer?

 1. 1
  Als je eenmaal hebt geleerd de basis, probeer het nemen van het op een inkeping. Spelen in een band!
 2. 2
  Hier krijg je een paar vrienden die drums, gitaar en bas kunt spelen. Leer om een ​​song die u allemaal graag spelen.
 3. 3
  Werken door middel van het liedje totdat het klinkt zoals u het wilt.
  • Als je klaar bent, leer een ander nummer. Niet stoppen totdat Kanye is uw openingsact!.

Tips

 • Raak niet gefrustreerd. Blijven proberen en je zult slagen.
 • Wees niet bang voor fouten. Zelfs de beste flub nu en dan. Onthoud deze regel: Als je geen fouten maken, je bent niet zijn best doet.
 • Oefenen, oefenen, oefenen.
 • Geloof in jezelf.
 • Accepteer opbouwende kritiek zo gracieus als je lof accepteren.
 • Het spelen van de piano is het hetzelfde principe als het toetsenbord bespelen.
 • als je een fout maakt gewoon blijven proberen
 • Luisteren en te leren van mensen die weten.
 • U kunt leren om het toetsenbord te spelen op je eigen manier met boeken, maar het nemen van lessen is vaak van meer gebruik-je krijgt het voordeel van iemand die kan je laten weten wanneer je het goed doet, en je helpen wanneer je niet kunt voorbij een struikelblok.

Waarschuwingen

 • Verwacht niet om 's nachts te leren. Zelfs Mozart en Beethoven niet snel te leren dingen, dus de praktijk.

Dingen die je nodig hebt

 • Toetsenbord
 • Bladmuziek (Niet nodig om te leren om te spelen.)
 • Een goede leraar
 • Enthousiasme
 • Geduld en veel oefening