Wkunl

Hoe te beginnen spelen hard rock en metal gitaar

Dit artikel is bedoeld om de beginner hoe om te gaan van het hebben van geen idee wat te doen met de elektrische gitaar, op de mogelijkheid om een ​​aantal van de meest voorkomende en de fundamentele elementen van hardrock en heavy metal te spelen tonen. Het wordt gepresenteerd in een luchtige toon, met meer nadruk op het leren om plezier geluiden dan strikte theorie, die moet komen in nadat de student raakt verslaafd aan het spelen van de gitaar te maken.

Dit is een stoomcursus in hard rock gitaar. Het is niet bedoeld om u een goed afgeronde muzikant te maken, en het zal waarschijnlijk je een muzikant helemaal niet maken. Wat het zal doen, als je eraan werken, wordt je leren om een ​​aantal van de geluiden die zware gitaar definiëren maken. Of, als alternatief, het kan alleen maar zorgen dat u besluit dat gitaar is niet voor jou - want als je niet kunt beheersen dit spul, zou u niet wilt storen.

Stappen

Hoe te beginnen spelen hard rock en metal gitaar. Leer om tabulatuur, vaak afgekort tot "tab" of "tabs" begrijpen.
Hoe te beginnen spelen hard rock en metal gitaar. Leer om tabulatuur, vaak afgekort tot "tab" of "tabs" begrijpen.
 1. 1
  Kies een gitaar. Hoe beter de gitaar, hoe beter de geluidskwaliteit. En dat betekent dat het makkelijker en leuker om te leren op te zijn. Dat gezegd hebbende, het is helemaal niet nodig om uit te gaan en besteden tonnen geld op een mooie bijl. Besteed niet minder dan 150€. Er zijn een heleboel slecht gemaakte beginner modellen die er zijn die gewoon zou kunnen komen, waardoor je gefrustreerd.
  • Voor Rock, een instapmodel Epiphone (by Gibson) of Squier (van Fender) model gitaar is een goed idee om te beginnen met. Als uw budget het aankan, Fender en Gibson hebben bekende namen op de kop. Ze maken instrumenten van de manier waarop zij hen in de jaren '50, '60 en '70.
  • Voor metaal, een aantal goede merken zijn BC Rich, DBZ, Dean, ESP, Jackson, en Ibanez. Als je oude school, kan Gibson en Fender klonen ook gebruikt worden voor metalen.
  • Nu, kan je vragen: wat is het verschil tussen een rock gitaar en een metal gitaar? Het belangrijkste verschil zit in de pickups. Heavy metal gitaren hebben de neiging om "actieve pickups" hebben, terwijl de rots gitaren hebben meestal "passieve pickups". Ga je gang en zoek de verschillen.
  • Vergeet niet, alleen maar omdat een gitaar heeft passieve pickups betekent niet dat je niet kunt metal spelen. Vice-versa, alleen maar omdat een gitaar heeft actieve pickups betekent niet dat je niet kunt rots spelen.
 2. 2
  Koop een versterker. Krijg iets klein (niet meer dan ongeveer 30 watt, niet minder dan 10) om te oefenen met, en besteden niet meer dan 100 dollar op. Het moet een 'combo' te zijn. Je hoeft niet te veel aandacht te schenken aan deze term, maar als je nieuwsgierig bent, zoek het op elders. Hoe dan ook, kunt u later verplaatsen naar hoger-end modellen zodra je meer ervaring. Line 6, Krat, Epiphone, Fender, maken allemaal fatsoenlijke instap versterkers. Fender, Vox, Marshall en stellen hogere-end buizenversterkers, onder andere bedrijven ook. Lees verder om erachter te komen wat het verschil tussen de buizen-en solid-state versterkers is.
  • Er zijn twee typen versterkers: Solid-state en buis. Solid-state versterkers zijn veel, veel goedkoper, en worden aanbevolen voor een beginner. Echter, sommige metalcore en metalcore gitaristen liever solid-state versterkers, omdat ze kunnen klinken erg hard (niet altijd van toepassing op goedkope entry-level ampère).
  • Buizenversterkers (ook wel bekend als 'ventiel' versterkers, vooral in het Verenigd Koninkrijk) worden ALTIJD gebruikt door professionele rockmuzikanten, en een groot percentage van de heavy metal spelers gebruiken buis ook. Helaas voor de beginner, hoeveel ze duurder dan solid-state versterkers. Tube-driven versterkers worden wereldwijd beschouwd als zeer superieur aan solid-state versterkers klinken. Ze zijn zeker niet aan te raden voor een beginner, als ze onderhoud nodig en zorg moet worden genomen bij het gebruik ervan, ze zijn erg kwetsbaar en kan kostbaar om te repareren zijn.
   • Speciale opmerking: Sommige versterkers gebruiken een combinatie van buis-en Solid-State-technologie. Ze zijn vaak een goede keuze voor de amateur gitarist die voorbij het beginnersniveau is verhuisd. Ze klinken veel beter dan de entry-level Solid-State versterkers en zijn een stuk goedkoper dan volledig Tube versterkers.
   • Nog een speciale opmerking: "tube" verwijst niet naar de vorm van de versterker.
 3. 3
  Koop wat picks. Krijg veel en veel van deze. Je gaat ze te verliezen, dat beloof ik. Geen gitarist kan voorkomen dat, zo hebben backups. Krijg sommige met een dunne tot medium dikte en sommige die zijn zwaarder. Je zult je waarschijnlijk vinden net als een meer dan de ander. Zodra je een voorkeur hebt gevonden, koop vooral dat soort picks. Jim Dunlop maakt grote picks van alle dikte.
 4. 4
  Kopen strings. Gitaren zijn niets zonder goede snaren. Investeren in deze zal produceren ontzagwekkende geluid.
  • D'Addario en Ernie Ball snaren zijn de meest gebruikte snaren voor zowel rock en heavy metal. Het is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.
  • Houd in gedachten de string gauge bij het kopen van snaren. String gauge verwijst naar hoe dik de snaren. Wanneer mensen verwijzen naar een string meters, zijn ze meestal gebruik maken van de spoorbreedte van de hoge E-snaar (de 1ste snaar). Bijvoorbeeld, als je strings die 0,009 meter, dat betekent dat de 1ste snaar meter is 0,009 centimeter dik te kopen. Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Guitar_Strings # ELECTRIC_GUITAR voor een nauwkeurige lijst van de string meters.
  • Hoe dikker de tekenreeks profiel, de meer bassy en krachtige klinkende de snaren, maar het zal moeilijker snaarbends doen. Een tekenreeks bocht is wanneer je de snaar buigen, zodat u de toonhoogte van de noot kan veranderen. Hoe dunner de string gauge, hoe makkelijker het zal zijn om snaarbends doen, maar de snaren zullen meer trebly klinken. Zorg ervoor dat u proberen veel verschillende soorten, zodat je kunt achterhalen wat het beste bij u past.
 5. 5
  Leer om tabulatuur, vaak afgekort tot "tab" of "tabs" begrijpen. Tabulatuur is een systeem dat de nummers gebruikt om posities op de gitaarhals vertegenwoordigen. Vergeet niet, de 1ste snaar is degene die het dichtst bij je voeten als je speelt, en de 6de snaar het dichtst bij je hoofd.
  • De lange lijnen stellen de snaren:
   • E (1) ---------------------------------------------
   • B (2) ---------------------------------------------
   • G (3) ---------------------------------------------
   • D (4) ---------------------------------------------
   • A (5) ---------------------------------------------
   • E (6) ---------------------------------------------
 6. 6
  Leren van voorbeelden. Hier is een tabulatuur personeel vertellen dat u een noot te spelen op de 3e fret op de 6de snaar, dan is een notitie op de 6e fret op dezelfde snaar, dan is een briefje op de 3e fret van de 5de snaar, en tenslotte twee noten samen - 2e fret 4e snaar en de vijfde snaar open is (elke noot niet vreten). Wanneer notities direct boven of onder andere noten worden weergegeven, allemaal worden ze samen gespeeld als een akkoord.
  • E (1) ---------------------------------------------
  • B (2) ---------------------------------------------
  • G (3) ---------------------------------------------
  • D (4) ------- 2 -------------------------------------
  • A (5) ----- 3-0 -------------------------------------
  • E (6) -3-6 -----------------------------------------
 7. 7
  Tunen van je bijl. Als je niet weet hoe je de gitaar te stemmen, koop een tuner. Iedereen gebruikt ze toch, omdat de afstemming op het gehoor is onmogelijk voor een beginner. Als je een tuner niet kunt krijgen, gebruik dan een stemfluit of een referentiepunt om: # # Stem de vijfde snaar naar A.
  1. Overeenkomen dan is het geluid van de 5e fret op de 6de snaar naar de open A.
  2. Overeenkomen met de D-snaar op de 5e fret van de 5de snaar.
  3. Overeenkomen met de G-snaar op de 5e fret van de 4de snaar.
  4. Overeenkomen met de B snaar op de 4e fret van de 3e snaar.
  5. Passen bij de hoge E-snaar op de 5e fret van de 2e snaar.
 8. 8
  Meer informatie over de belangrijkste. Sleutel, is een groot mysterie voor veel beginners. Het gaat om een ​​te blijven - want we zijn niet van plan in het moeras van de muziektheorie hier. Vervolgens is deze handige grafiek die u zal vertellen wat fret (positie) kunt u uw pentatonische toonladder spelen op meer dan elke snaar en verblijf in de belangrijkste. Als dit verwart je, bedenk dan dat de schaal begint op de 6de snaar, en de eerste noot in het patroon is de wortel. Zelfs als je de 6de snaar overslaan en beginnen te spelen op de 4e, welke fret je begon op is uw positie. Als je bent begonnen overal op de 5e fret, je speelt in de toonsoort A, enz. Nog steeds verward? Neem een ​​kijkje op deze:

Ritme akkoord of toets met "veilige frets" (standen) om solo op

 • A - openen, 5, 12
 • B flat - 1, 6, 13
 • B - 2, 7, 14
 • C - 3, 8, 15
 • C scherp - 4, 9, 16
 • D - 5, 10
 • E flat - 6, 11
 • E - geopend, 7, 12
 • F - 1, 8, 13
 • F scherp - 2, 9, 14
 • G - 3, 10, 15
 • G scherp - 4, 11, 16

Deze grafiek is gebaseerd op iets monsterlijke en Vrije trap voor de "kwintencirkel ', die je vrij om te negeren kunt voelen totdat je meer geavanceerde. Leren over het nu zal alleen leiden tot hoofdpijn en (in de staat Californië) tandbederf. Er zijn ook tal van andere toonladders je kunt spelen en andere posities die u kunt gebruiken in elke toets, maar dit is een basic spoedcursus en er is geen gebruik in het maken van u wilt de gitaar uit het raam gooien voordat je leert om het te spelen. Dat soort informatie is elders beschikbaar is. Met deze ene schaal (de pentatonische), speelde in de door de bovenstaande grafiek over de ritme akkoorden posities, kunt u er scheuren in niet zo veel tijd. Ten minste 75% van de hard rock solo's zijn gebaseerd op dit concept toch, waaronder een groot deel van de mega-klassiekers.

Tips

 • Als je een redelijk ervaren gitarist, maar moeite hebben met zware metalen, maak je geen zorgen. Houd het op, en je zult het krijgen. Hoewel het mogelijk niet het, metal gitaar is een van de moeilijkste soorten om goed in te krijgen. Overweeg ook leren hoe je klassieke gitaar te spelen. Hoewel het klinkt heel anders dan heavy metal, kan veel van de gebruikte techniek voor klassieke gitaar helpen een betere metal-speler zijn.
 • Zorg ervoor dat je goede techniek te houden. Je wilt niet slechte gewoonten, zeker als beginner te ontwikkelen. Gewoonten ontwikkeld nu zal heel moeilijk zijn om later op te breken.
 • Soms probeer op te warmen op een basgitaar, het versterkt je vingers en maakt het spelen op de gitaar gemakkelijker. Dit is evenwel niet nodig, en de meeste gitaristen doe geen moeite met dit.
 • Voor het begrijpen van muziek theorie, het leren piano helpt.