Wkunl

Hoe je het zicht lezen pianomuziek oefenen

Wist je dat, je bent het zicht lezen juist dit moment? Je hebt geleerd, omdat een kind, om snel te herkennen patronen van brieven, en kan een boek lezen zonder na te denken te hard over. Het maakt het leven makkelijker, nietwaar? Leren uit het oog te lezen pianomuziek is een vergelijkbare discipline die sterk zal verbeteren uw vaardigheid als een piano of keyboard speler. Zoals het leren om woorden te lezen, zal het tijd en oefening, maar het is een vaardigheid die je je hele leven te waarderen. Wij geven je enkele tips over hoe te beginnen.

Stappen

Hoe je het zicht lezen pianomuziek oefenen. Zitten aan de piano of keyboard met je muziek voor je.
Hoe je het zicht lezen pianomuziek oefenen. Zitten aan de piano of keyboard met je muziek voor je.

Hoe om te oefenen

 1. 1
  Zitten aan de piano of keyboard met je muziek voor je. Zorg ervoor dat uw houding is goed, en de muziek is zo geplaatst dat het niet een stam om het te lezen. Neem een ​​kijkje op de noten en ritmes, en proberen om het stuk te begrijpen een beetje voordat daadwerkelijk een deel ervan spelen.
  • Helemaal aan het begin stadium, is het nuttig om het ritme te oefenen voordat u toevoegen in de melodie. Tik uw voet, of gebruik een metronoom, en klappen uit de ritmische waarden. Behoud van een goede sight-reading discipline, en niet stoppen als je een fout maakt.
  • Je moet in staat zijn om ritmisch lezen relatief snel internaliseren. Als je eenmaal voorbij de zeer fundamentele stadia, is het beter om zowel ritme en melodie tegelijkertijd integreren.
 2. 2
  Noteer de gegevens. Kijk naar de toonsoort, eventuele wijzigingen van de sleutels, en de dynamiek van het stuk. Als je kunt, kijk voor akkoorden, en bepalen wat ze zijn.
  • Kijk voor het lastigste deel van het stuk, bijvoorbeeld, kan zestiende noten (semi quavers), of een plaats met veel voortekens die moeilijk te verteren, en bepalen een snelheid waarbij je denkt dat je bent, zelfs de lastigste onderdelen spelen. Het is erg belangrijk om niet te stoppen en opnieuw te starten wanneer je een fout maakt: gewoon blijven spelen.
  • Zoeken naar patronen terwijl je speelt, en altijd proberen om minimaal een maat vooruit lezen.
 3. 3
  Spelen het stuk. Na het lezen van de oefening, is het tijd om wat lawaai te maken. Tellen het tempo hardop, en zorg ervoor dat u rekenen langzaam genoeg zodat je kunt realistisch alle noten te spelen.
  • Je kan een paar, merkt missen, maar het is nog belangrijker dat u uw tempo accuraat.
 4. 4
  Blijf oefenen op deze manier zo vaak als je kunt. Voel je vrij om terug te gaan en de stukken die je in meer diepte gespeeld. Hoe meer je oefent, hoe beter je zicht leesvaardigheid zal worden.

Muzikale bronnen

 1. 1
  Het vers te houden. De grootste sleutel tot succesvolle gezicht lezen is dat u alleen lezen en een keer spelen de muziek. U kunt een aantal muziek-boeken te kopen, ze lenen van de bibliotheek, of uitprinten pianomuziek van een website. Die zullen allemaal werken, maar kan leiden tot een lukrake leerproces.
  • Denk aan het als volgt: wanneer je leerde lezen, je begon met "See Spot run Run, Spot, run.!" Je hebt niet meteen naar de "O vreugde, o nieuwe vertigo van verschil, o mijn platonische reader-writer geteisterd door een zeer platonische slapeloosheid..." Voor de beste resultaten, focus op muziek binnen uw vaardigheid bereik.
 2. 2
  Koop een "methode" boek. Er zijn tal van boeken speciaal ontworpen om het zicht leren lezen, en nemen u mee door de praktijk oefeningen methodisch-elke oefening gebouw aan de vorige oefening, en het toevoegen van een beetje iets nieuws elke keer. Hier zijn een paar zeer aanbevolen titels:
  • Verbeter uw Sight-Reading! Piano, niveau 1 van Alfred Music Publishing. Er zijn in totaal acht volumes, die je van beginner tot gevorderde.
  • Primer Level Sightreading Boek van Hal Leonard Publishing. Voor gevorderde lezers zijn er twee extra hoeveelheden.
 3. 3
  Trein online. Als je bedraad en klaar is, kunnen online training de weg te gaan. In tegenstelling tot de boeken, kan het zicht lezen websites willekeurige oefeningen van een niet-bijzonder "musical" de natuur, die je dwingt om daadwerkelijk te lezen, niet alleen het gevoel de juiste richting van de muzikale zinnen te genereren.
 4. 4
  Kijk voor sites die vaak worden ververst. Je wil nieuw materiaal beschikbaar geregeld, zodat het lesmateriaal niet muf doen geworden. Ook op zoek naar een site die is afgestudeerd oefeningen, zodat je niet te vervelen eenmaal per niveau wordt te makkelijk voor je. Ja, zo moeilijk als het lijkt op het eerste, het is een vaardigheid die je kunt leren! Hier zijn een paar site suggesties, al zijn er veel meer gewoon een Google-zoekopdracht weg:
  • De aanblik leesproject biedt een breed scala van oefeningen, en een zoekfunctie zodat u de oefeningen die het beste past bij uw behoeften kan plukken. Daarnaast hebben ze een unieke beatteller dat door de uitoefening stappen, plus ze hebben downloadbare MIDI-bestanden! Het is gratis, maar donaties worden gevraagd.
  • Pianomuziek sight-reading praktijk is een andere gratis site die je begint te lezen een noot tegelijk, daarna geleidelijk ontwikkelt tot een steeds moeilijker oefeningen. U kunt ook vooruit te springen door het aanpassen van de instellingen. Een nadeel is dat het vereist dat u een MIDI-keyboard hebben, of om te communiceren met het toetsenbord op het scherm.

Tips

 • Gebruik de STARS methode om u te helpen herinneren wat te zoeken voordat je begint met spelen een nieuw stuk:
  • S = (key) Handtekening
  • T = Tempo
  • A = Accidentals (kruizen en mollen)
  • R = Rhythms
  • S = Stijl
 • Oordeel niet jezelf of je vermogen als je uit het oog te lezen. Vergeet niet, je bent gewoon proberen om je leesvaardigheid te verbeteren. Aangezien het zicht lezen gaat continu afspelen (niet stoppen alsof je oefenen om het stuk te perfectioneren), je focus is belangrijk. Boos op uzelf of om jezelf naar beneden om enige mate alleen maar leidt je af van het hoofddoel. en spelen met opzet.
 • Een van de moeilijkste delen van het zicht lezen muziek is het krijgen van de juiste ritme. Het helpt om te tellen hardop, "Een en twee en drie en vier en..." Natuurlijk de nummers die u rekenen is afhankelijk van het stuk.
 • Controleer voor voortekens, belangrijke veranderingen, of veranderingen in de maatsoort. Als u te maken met een grote sprongen (dwz, octaaf sprongen), ook oppassen van die. Dubbel en triple check elke noot die niet in het personeel.
 • Leer je intervallen. Een muzikaal interval is de afstand tussen twee noten. Bijvoorbeeld, het interval tussen C en D is een 2e. Het interval tussen C en E is een 3e, en de interval tussen C en G een 5e. Er is een gemakkelijke giveaway als we kijken naar de score:
  • Wanneer 2 noten zijn zowel op de lijnen, de intervallen zijn een 3e, 5e, 7e, enz. Tel het personeel lijnen en spaties als je niet zeker bent: 2 lijn aantekeningen gescheiden door een spatie = a 3; 2 lijn aantekeningen gescheiden door 2 ruimten en een lijn = een 5; enz.
  • Hetzelfde geldt wanneer 2 nota's zijn zowel op de velden. Ze zijn hetzelfde-oneven genummerde-intervallen. Het verschil is dat je rekenen 2 ruimte aantekeningen gescheiden door een lijn voor een 3, en 2 ruimte aantekeningen gescheiden door een spatie en 2 lijnen voor een 5e, enz.
  • Wanneer een noot is op een ruimte, en de andere op een lijn, de intervallen zijn evengenummerde. Een ruimte noot gevolgd door een lijn noot, zonder lijnen of spaties ertussen, is een 2e, een ruimte noot en een lijn notitie gescheiden door een lijn en een ruimte is een 4e, etc.
  • Intervallen zijn iets complexer dan dit, maar om vertrouwd te raken met zicht lezing geworden, zal deze basics mee te beginnen.
 • Een zeer goede vaardigheid om te leren wanneer het zicht lezen is herstellende van fouten. Je zult ze maken. Laat ze niet je fluster; gewoon blijven spelen. Het is bijna gegarandeerd dat als de luisteraar niet bekend is met de muziek, en je hoeft niet weg te geven, zullen ze nooit weten.
 • Een ander zeer goed (en veel leuker) weg uit het oog te lezen oefenen is om duetten te spelen met een vriend, aangezien beide pianisten zullen worden gedwongen in de tijd te houden, spelen voortdurend en met de juiste noten zoveel mogelijk.
 • U kunt, als u niet beschikt over een piano in de buurt hebben, lees de muzieknoten zonder zelfs te spelen. Kijk naar hun posities en onthoud hoe ze eruit zien. Committeren aan geheugen.