Wkunl

Hoe om te scannen naar DTV-kanalen met behulp van een digitale tv converter box

Enige tijd op 12 juni 2009 de meeste Amerikaanse stations gestopt omroep analoge TV en veranderde ook hun DTV uitzending frequenties, waarbij alle converters en digitale televisies die een antenne gebruiken om opnieuw worden gescand. Digitale TV (DTV) transmissies dezelfde VHF-en UHF-frequentie kanalen analoge TV deed, maar een DTV-ontvanger geschikt is nodig om ze te ontvangen. Bestaande tv's, videorecorders, TiVo, DVR's die alleen traditionele analoge signalen kan ontvangen vereist een converter box om het nieuwe digitaal gemoduleerde signalen om te zetten in een vorm die traditionele analoge tuners kunnen begrijpen en te ontvangen.

Achtergrond

Voorafgaand aan 12 juni 2009 de meeste tv-stations uitgezonden in zowel analoge als digitale (DTV) formaten. Voor de DTV zendt de FCC toegewezen elk station een tijdelijke extra TV-kanaal frequentie waarop naar digitaal uitgezonden (meestal een ongebruikt UHF-kanaal in het gebied). De nieuwe DTV format zenders laat te legitimeren uitzenden van hun "virtuele" kanaalnummer, en andere programma informatie, samen met het beeld en geluid. Hierdoor kan een station naar het DTV uitzendingen als een "virtuele" kanaalnummer dat verschilt van het feitelijke RF (radiofrequentie) zender frequentie wordt gebruikt om de digitale uitzendingen identificeren.

Zo een station in een gebied kanaal 11. Voorafgaand aan 12 juni 2009 kanaal 11 uitgezonden zijn analoge tv-signaal op de aangewezen als "RF-kanaal 11", die is gecentreerd op 201 MHz (megahertz) frequentie. Voorafgaand aan 12 juni 2009 de FCC ook toegestaan ​​dit station om digitale tv uitgezonden op een tweede frequentie, die toevallig "RF-kanaal 19" gecentreerd op 503 MHz. Op deze frequentie de zender uitgezonden DTV programmering, alsmede gegevens ter identificatie van het door zijn oproep brieven en zich identificeert als "virtuele digitaal kanaal 11-1", ook al zijn de uitzending werd fysiek bezetten van de RF-kanaal 19 frequentie. Het lijkt verwarrend voor het station hebben zich identificeert als "kanaal 11" uitzending op hetzelfde tijdstip op 2 verschillende RF-zender-frequenties, RF-kanaal 11 en RF-kanaal 19, maar dit voorafgaand aan 12 juni 2009 was nodig omdat stations nodig een tweede frequentie om hen in staat stellen om uit te zenden met behulp van de nieuwe DTV-formaat terwijl het voortdurend om analoge TV uitgezonden op hun oorspronkelijke frequenties.

Waarom opnieuw scannen is nodig na 12 juni 2009

Op een gegeven moment op 12 juni 2009 deed de volgende de meeste Amerikaanse tv-stations:

1. Stations uitzendingen gestaakt traditionele analoge tv-signalen. Uit het bovenstaande voorbeeld, kanaal 11 uitgeschakeld hun analoge tv-zender op RF-kanaal 11. Er was geen signaal op die frequentie (tenminste voor een korte tijd).

2. Veel zenders opnieuw afgesteld hun DTV zenders uit het tijdelijke tweede kanaal van de FCC die hun voor de eerste broacasting van DTV om de zenderfrequentie die hun analoge uitzendingen hadden gebruikt. Het kanaal 11 bijvoorbeeld station uitgeschakeld zijn DTV uitzendingen op RF-kanaal 19, re-tuned haar DTV zender aan RF-kanaal 11, en toen begon omroep DTV op het kanaal 11 frequentie. Het gebruikt niet langer de tijdelijk toegewezen vóór de overgang kanaal 19 frequentie.

Wat betekent dit voor u? Het betekent dat je moet "re-scan 'van uw DTV converter box als je dat nog niet hebt gedaan sinds 12 juni 2009, omdat veel van het kanaal frequenties dat het oorspronkelijk opgeslagen wanneer u het op te zetten en voorafgaand gescand op 12 juni 2009 hebben gewijzigd.

Merk op dat niet alle DTV uitzendingen veranderd kanaalfrequenties voor hun DTV uitzendingen. Sommigen bleven hun DTV signalen op de alternatieve kanaal de FCC hun verlenen zenden. Anderen veranderde hun digitale uitzendingen naar hun oude analoge kanaal frequenties. Weer anderen veranderde hun DTV uitzendingen naar een nieuw kanaal frequentie die verschilt van zowel de analoge als tijdelijke pre-transitie digitaal kanaal frequenties. Nu de overgang naar digitale TV heeft plaatsgevonden, veel stations toch een DTV frequentie die verschilt van de "virtuele" kanaalnummer dat ze zichzelf identificeren als wanneer gescand. Bijvoorbeeld, kan een station zelf te identificeren als "DTV virtueel kanaal 68-1" nog daadwerkelijk uitzenden van hun DTV RF signaal op TV-kanaal 42, niet 68. In dit voorbeeld tabel zou tonen de "68-1" onder de kolom "Channel Numbers / Virtual" en zou "42" als de feitelijke draadloze TV-kanaal dat wordt gebruikt voor uitzending onder de kolom "Channel Numbers / Digital" te tonen. De oude analoge "Kanaal 68" blijft zichzelf adverteren als virtuele digitale "Channel 68-1", hoewel het eigenlijk zendt zijn DTV signaal op RF TV-kanaal 42.

U hoeft niet een andere antenne voor DTV nodig, omdat DTV uitzendingen dezelfde VHF-en UHF-frequenties zullen gebruiken als analoge tv deed.

Stappen

Hoe om te scannen naar DTV-kanalen met behulp van een digitale tv converter box. Sluit DTV converter uw vak om een goede antenne.
Hoe om te scannen naar DTV-kanalen met behulp van een digitale tv converter box. Sluit DTV converter uw vak om een goede antenne.
 1. 1
  Sluit DTV converter uw vak om een goede antenne. Als u werkt met konijnenoren die je anders moeten passen voor elk kanaal, zou u een buurman die heeft een goede TV-antenne op het dak als u DTV converter uw box tijdelijk kunt aansluiten op zijn antenne te doen van de scan (de meeste goede DTV vragen converters zal "onthouden" het kanaal scan gegevens, zelfs als je de macht om het terug te nemen naar je huis stekker).
 2. 2
  Gebruik de afstandsbediening voor DTV converter meegeleverd met de "channel scan" modus te gaan. Sommige afstandsbedieningen hebben een knop voor "CH SCAN", terwijl voor anderen moet u de "MENU"-modus en navigeer naar de "AUTO CHANNEL SCAN" of de functie "AUTO TUNING". De eerste scan na 12 juni 2009 zou een "full" auto scan, niet een "kanaal toevoegen" te scannen zijn. Een "volledige" scan volledig scant, verwijdert eerder opgeslagen kanaal frequenties (sinds vele kanalen gebruikt voor DTV uitgezonden veranderd op 12 juni 2009).
 3. 3
  Start de functie "scan". De DTV converter box zal alle tv-kanaal frequenties (2 tot 69) te onderzoeken en indien hij vaststelt een DTV-uitzending, zal het die frequentie en de roepletters en DTV virtueel kanaal nummer in verband met het te onthouden.
 4. 4
  Na de volledige autoscan heeft voltooid, gebruikt u de "channel up / down" knoppen op je DTV converter box afstandsbediening om te controleren of alle kanalen die u verwacht te zien zijn er. Het virtuele kanaal verschijnt eerst, dan een streepje (-), dan subkanaal nummers beginnend met 1. Als je verwacht om een ​​kanaal 11 te zien, bijvoorbeeld, er zeker van zijn dat "11-1" is een van de kanalen die verschijnt als u de kanalen doorkruisen.
 5. 5
  Indien niet alle zenders weergegeven, volgt u de "tip" hieronder betreffende het toevoegen van kanalen met behulp van een "channel add scan" of de functie "handmatig afstemmen" om kanalen om de lijst met opgeslagen DTV-kanalen toe te voegen of uw converter doos winkels.

Tips

 • Sommige DTV converters hebben een "signaalsterkte" bar die u helpt uw ​​konijn oren (of andere antenne) aan te passen voor de sterkste DTV signaal op de zender die u bekijkt. Deze functie werkt langzaam, dus een paar seconden pauzeert na elke aanpassing, zodat de indicator bij te werken.
 • Als de antenne is niet erg goed, misschien DTV converter uw box missen sommige kanalen die er echt zijn, maar gewoon niet ontvangen, omdat de antenne is niet goed genoeg gecorrigeerd voor die zender tijdens de scan. In dat geval proberen om tijdelijk aansluiten op een betere antenne tijdens de scan, of als uw converter box toelaat, dwingen de converter om handmatig af te stemmen op de RF-kanaal frequentie van de zender die u probeert toe te voegen tijdens het aanpassen van de antenne. Zie tabel om de werkelijke post-transitie RF TV kanaalnummer dat het station zal gebruiken voor zijn digitale uitzendingen vinden.
 • Als u nog vragen of suggesties aarzel dan niet om ze te posten op het "Overleg" pagina voor dit artikel (tabblad druk "Bespreek" in de buurt van de top).
 • Zodra je een goede scan van alle DTV zenders na 12 juni 2009 als uw antenne is niet erg goed (zoals konijnenoren) en moet u kanalen in de toekomst toe te voegen, kan het beter zijn om te proberen om extra kanalen toe te voegen (met behulp van een "kanaal toevoegen" scan of handmatig invoeren van RF TV-kanaal nummer als uw converter box heeft een van deze mogelijkheden) in plaats van het doen van een volledige automatische scan (die wist vorige scanresultaten) om het risico van het missen van een aantal kanalen te vermijden dat u gescand laatste keer (als gevolg van uw antenne die in een andere positie).
 • Sommige DTV converter dozen toelaten om kanalen toe te voegen zonder het doen van een complete re-scan, door het forceren van het zoeken naar een DTV-signaal op een bepaalde frequentie RF-kanaal, of het doen van een "kanaal toe te voegen" scan (zonder te verwijderen vorige scanresultaten). Dit is handig als je antenne moet worden aangepast aan verschillende posities aan verschillende kanalen (u kunt meerdere scans maken met de antenne in verschillende standen om kanalen aan de opgeslagen lijst toe te voegen, zonder weglating van alle vorige scan resultaten) te ontvangen. document staan ​​diverse converter box modellen hun kenmerken. Scroll naar beneden naar "EXTRA / BIJZONDERE FUNCTIES" op kanaal scannen / toevoegen van mogelijkheden te bepalen. Onder "Het toevoegen van kanalen" het woord "Geen" geeft aan het vak kan alleen een volledige scan, ter vervanging van eerdere scanresultaten, niet toe te voegen aan de lijst met kanalen eerder opgeslagen. Het "kanaal toe te voegen"-functie (de zogenaamde "EZ toevoegen" op Zenith-modellen), aangeduid met het woord "Scannen" onder het "Kanalen toevoegen" kolom, geeft de mogelijkheid om een scan waarvan DTV kanalen gevonden om de bestaande zenderlijst zonder voegt doen wissen van de resultaten van eerdere scans. Het woord "Direct" onder de "Channels toevoegen" kolom geeft de mogelijkheid om handmatig een kanaal toe te voegen aan de lijst met beschikbare kanalen door het invoeren van een bekende RF-zender-frequentie (die kan worden gevonden voor een zender in uw gebied onder de kolom "Channel nummers / Digital ").

Nadere informatie over DTV kanaal nummering

In de traditionele analoge televisie was er een 1-op-1 correspondentie tussen het kanaalnummer waarop het station geadverteerd en het RF-kanaal frequentie het bezet. Bijvoorbeeld, een analoog station reclame zichzelf als "Channel 11" bezet de frequentie toegewezen aan kanaal 11 van de FCC. Zoals weergegeven in deze tabel, de frequentie bezet door kanaal 11 omvat 198-204 MHz en is gecentreerd op het middelpunt tussen die frequenties (op 201 MHz). Dit betekende dat als u het kanaalnummer van een TV-zender wist dat je zou kunnen uw analoge tv te dwingen om dat zenderfrequentie door het invoeren van het kanaalnummer, geen scanning nodig, en de tv zou gaan naar de juiste frequentie.

In DTV echter zenders zenden informatie, zoals hun oproep brieven en hun 'virtuele' kanaalnummer continu als achtergrond gegevens, en het RF-kanaal ze gebruik kunnen afwijken van het virtuele kanaal nummer. Een kanaal kan zichzelf adverteren als "DTV 68" of "68-1", maar eigenlijk gebruiken RF-kanaal 42. Uw DTV converter (of digitale TV) kan dit niet weten zonder het scannen van alle van het kanaal frequenties om het te vinden. Bij het doen van een scan, wordt uw DTV-tuner controleren van elk van de mogelijke RF-kanaal frequenties voor een signaal, en als er een wordt gevonden, het onthouden van de geadverteerde kanaalnummer.

Het voordeel hiervan is dat stations kan blijven adverteren zichzelf als hetzelfde "virtuele" kanaalnummer hun vroegere analoge kanaalnummer, maar in werkelijkheid zenden hun RF signaal op een TV-kanaal dat verschilt van de "virtuele" nummer.

Na de overgang een aantal DTV zenders begonnen hun digitale signalen op dezelfde RF TV-kanaal als hun geadverteerde virtuele kanaalnummer (DTV virtueel kanaal 11-1, in het bovenstaande voorbeeld, verplaatst naar de RF-tv-kanaal 11 op 12 juni 2009 vervangen van de oorspronkelijke analoge transmissie op kanaal 11 met een digitale transmissie op kanaal 11). Anderen niet (DTV virtueel kanaal 68-1 zendt uit op RF TV-kanaal 42).

Een nadeel van virtuele kanalen is dat je moet in staat zijn om alle kanalen in uw omgeving in een scan te ontvangen. Als uw antenne heeft gericht om in een positie of richting aan sommige kanalen te ontvangen en in een andere richting om anderen te ontvangen, kan het bijna onmogelijk zijn te pikken en onthouden van alle kanalen in een enkele scan. In dat geval moet u vertrouwen op het vermogen van uw converter box of DTV ingesteld op het uitvoeren van een "kanaal toe te voegen" scan of handmatig afstemmen op de RF-kanaal van een zender (niet allemaal hebben deze mogelijkheid). Voor dit laatste, het RF-kanaal nummer van het station te vinden vanaf deze tabel onder de kolom "Channel Numbers / Digital"-functie voert dit nummer in het kanaal box RF in het "handboek kanaal toe te voegen" of "handmatig afstemmen" van uw converter box, dan pas je antenne totdat het signaal kan worden ontvangen en toegevoegd aan de lijst opgeslagen kanalen.

Door een hogere bandbreedte-efficiency, kan DTV-uitzendingen meer dan een kanaal van de video / audio-informatie in dezelfde 6 MHz breed RF-kanaal te passen, maar de extra kanalen zijn meestal tegen een lagere videoresolutie dan de primaire of afbeeldingen die niet snel doen veranderen bevatten ( zoals weerkaarten). Bijvoorbeeld, als het primaire kanaal virtuele "5-1", kan er een virtuele "5-2" en "5-3" of, al bezetten dezelfde RF-kanaal (die geen RF-kanaal zou zijn en niet noodzakelijkerwijs RF-kanaal 5). Meestal het achtervoegsel "-1" (zoals "5-1") geeft het eerste kanaal en heeft de hoogste resolutie. De hogere genummerde virtuele kanalen ("5-2", "5-3" in dit voorbeeld) moet meestal lagere resolutie hebben of worden langzaam veranderende beelden om te passen binnen de grenzen van een RF-kanaal.