Wkunl

Hoe maak je een projector lamp te vervangen

Het is gewoon een andere dag van genieten van uw projector of Rear Projection TV toen ineens zie je de gevreesde lamp waarschuwingslampje vertellen het tijd zal binnenkort aan de projector lamp te vervangen. Met deze eenvoudige stappen, zult u leren hoe u een projector lamp te vervangen en terug te genieten van uw projector of televisie in een mum van tijd.

Stappen

Hoe maak je een projector lamp te vervangen. Verzamel de nodige instrumenten.
Hoe maak je een projector lamp te vervangen. Verzamel de nodige instrumenten.
 1. 1
  Verzamel de nodige instrumenten. Gelukkig hoeft u alleen maar een handleiding schroevendraaier om het paneel te verwijderen. U zult ook willen een zachte, niet-schurende doek handig om te helpen voorkomen dat elk contact met uw vingers en de lamp te hebben. Een microvezel reinigingsdoekje wordt aanbevolen.
 2. 2
  Schakel TV of projector. Nadat het apparaat goed is afgekoeld, verwijder de stekker uit het stopcontact en het apparaat geheel.
 3. 3
  Verwijder de lamp klepje. De lamp compartiment op projectoren bevindt zich meestal onderaan de projector unit. Voor Rear Projection tv's, moet de lamp compartiment zich in de achterzijde naar de linker-of rechterkant van de tv. 2-4 schroeven zal worden met het compartiment op zijn plaats. Verwijderde de schroeven en de lamp klepje.
 4. 4
  Verwijder de lamp montage. Trek voorzichtig de lamp en ontkoppel alle netsnoeren die nog kan worden aangesloten op de lamp. Zet het opzij en snap het niet verwarren met uw nieuwe lamp!
 5. 5
  Schoon lamp compartiment. Stof krijgt overal en terwijl u de projector geopend, gebruik dan een zachte doek of microvezel doek om losse stofdeeltjes van de optische ruimte te verwijderen.
 6. 6
  Plaats een nieuwe lamp montage. Geen stroom kabels weer zorgvuldig aan de nieuwe lamp indien aanwezig en schuif de nieuwe lamp in het compartiment in dezelfde richting dat de originele lamp kwam.
 7. 7
  Vervang de lamp klepje. Stel de lamp klepje terug op zijn plaats en veilig schroef in de deur zonder vast te draaien te strak.
 8. 8
  Reset de lamp timer. Instructies over hoe dit te doen moeten worden gedekt door de handleiding.
 9. 9
  Je bent klaar! Geniet van uw projector of televisie opnieuw en zorg ervoor dat u een back-up lamp handig in het geval de lichten uitgaan onverwacht.

Tips

 • Bespaar geld door het verzorgen van uw projector lamp voor en nadat deze is geïnstalleerd.
 • Micro-Fiber doekjes zijn ideaal voor de behandeling van Projector Lamp Assemblies.
 • De meeste fabrikanten hebben hun product handleidingen online beschikbaar voor het bekijken en / of downloaden. Zorg ervoor om te controleren of de handleiding voor eventuele instructies die specifiek voor uw model kunnen zijn.
 • Hebben een ton van de kabels aangesloten op uw projector of tv? Markeer elke kabel met tape en label elke kabel met wat het zou moeten worden aangesloten voordat u de lamp vervangt. U zult verrast zijn hoe makkelijk het is om te vergeten waar de dingen gaan.

Waarschuwingen

 • Weet u de lamp NIET aan direct met je handen. Huidvetten zijn bekend om de levensduur van uw projector lamp waardoor de lamp oververhit raken en voortijdig falen beïnvloeden.
 • Be Green. Voor informatie over hoe u goed te ontdoen van je lamp, bezoek Lamprecycle.org

Dingen die je nodig hebt

 • Manuele schroevendraaier. Gebruik geen elektrische schroevendraaier.
 • Reinig zachte doek of microvezel reinigingsdoekje. Het doek moet droog zijn - een natte doek kan de lamp beschadigd raken wanneer je hem aanzet.