Wkunl

Hoe maak je trance muziek maken

Trance is misschien wel de meest emotionele genre in de elektronische muziek. Het kan je wilt uitbarsten juichen of huilen zonder reden. Het heeft de kracht om pure gelukzaligheid te druppelen in de luisteraar. Er zijn zo veel verschillende subgenres van trance die blijven het uniek om deze dag te maken. Als u geïnteresseerd bent in het maken van uw eigen trance muziek, of het nu voor de lol of om je naam er even uit, hier zijn enkele stappen om u te helpen de slag te gaan.

Stappen

Hoe maak je trance muziek maken. Begrijpen wat maakt trance uniek.
Hoe maak je trance muziek maken. Begrijpen wat maakt trance uniek.
 1. 1
  Begrijpen wat maakt trance uniek. Trance heeft bijzonder unieke eigenschappen die maken het verschilt van andere elektronische muziek. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot de onderstaande factoren:
  • Emotie. Een van de belangrijkste kenmerken trance ligt in de emotionele factor die het plaatst in de luisteraar. Veel van de moderne trance muziek legt de nadruk op een "opbouw en afbraak" maatregel in verband met progressive trance, die is goed met mate. Wees ervan bewust dat trance muziek is niet begonnen met progressive build-ups en breakdowns tot ongeveer de late jaren '90. Voorafgaand trance zouden in het algemeen te houden hetzelfde ritme voor de lengte van de hele song.
  • Herhaling. Trance is meestal zeer repetitief. Dit is niet geassocieerd met een negatieve connotatie, als herhaling is een van de factoren die helpt om de emotionele aspecten van het genre druppelen. U dient rekening te houden met het maken van een eventuele herhaling stroom natuurlijk. Herhaling die niet goed stroomt zal de neiging om "na te bootsen een gebroken record", per se, waardoor het moeilijk is voor de luisteraars aan te passen aan en te verbinden met het geluid.
  • De kwart-noot bass kick. De kwart-noot kick helpt om de emotionele factor die wordt gecreëerd door herhaling behouden. Bijna alle trance muziek heeft een beslissend kwartnoot bass kick die meestal blijft voor het merendeel van de song. Houd in gedachten dat de kwartnoot trap hoeft niet een overweldigend basnoot zijn, je zou een ingetogen geluid te kiezen. Evenzo zullen veel artiesten beginnen met een reeks van omgevingsgeluiden en verminder langzaam de luisteraar in de belangrijkste melodie.
  • Slagen per minuut. De meeste trance ligt binnen het bereik van 130-150 BPM. Soms kan dalen tot onder 120 BPM-vooral in ambient trance-maar het betekent over het algemeen niet meer dan 150 BPM, want dit begint te hardcore elektronische muziek, dat is een ander genre op zichzelf grenzen.
 2. 2
  Krijgen wat inspiratie. Terwijl het kopiëren van muziek een andere kunstenaar is niet het beste idee, er is niets mis met het luisteren naar andere kunstenaars voor inspiratie en ideeën. Luister naar veel trance muziek om te bepalen wat je wilt, wat je inspireert, en welke soorten muziek die u zou willen maken.
  • Vergeet niet dat er verschillende subgenres van trance. De sound van trance is aanzienlijk van wat het klonk als een decennium geleden veranderd. Zorg ervoor dat u een gevoel voor trance te krijgen van de vroege jaren '90, samen met trance, dat vandaag is vrijgegeven.
  • Vele grote artiesten houden van muziek van hun eigen genre bij de hand. Deze "naslagwerk" zal ervoor zorgen dat u de fundamenten van het genre dat u wenst om een ​​lied te schrijven voor behouden. Net als alle grote schilders te bestuderen hun collega's voor inspiratie, dus moet je.
 3. 3
  Luister naar verschillende subgenres van trance. Trance mogelijk een aantal universele kenmerken, maar de melodie kan enorm variëren tussen subgenres. Herken de kenmerken van een aantal van deze subgenres:
  • "Classic" trance. Hoewel dit niet specifiek omschreven subgenre, dit verwijst naar vroeg trance die in de late jaren 80 begon. Dit subgenre heeft een enorme focus op herhaling, verandert langzaam in de loop van de song. Klassieke trance kan worden gezegd te worden overgezet uit de hedendaagse klassieke muziek van "minimalisme" ontwikkeld door hedendaagse componisten als Steve Reich, Terry Riley, La Monte Young, en Philip Glass.
  • Acid trance. Acid trance is grotendeels vergelijkbaar met klassieke trance, behalve dat het een veel meer hypnotische en "trippy" gevoel. Het heeft een unieke sound die vaak wordt bereikt door het spelen met filters, pannen, en oscillatoren om een ​​"science fiction"-achtig geluid te creëren. Zie Roland TB-303.
  • Progressive trance. Dit subgenre gedefinieerd de populaire "opbouw en afbraak" thema's die vaak worden geassocieerd met trance. Door het langzaam opbouwen van een progressie van de melodieën en het creëren van een pseudo "spanning", een uitbarsting van emotionele gelukzaligheid resultaten op het hoogtepunt van de melodie als het "releases". Deze releases worden vaak gedaan door het creëren van een korte pauze in de melodie weer snel terug te keren naar het hoofdthema. Andere veel voorkomende technieken omvatten pauzeren, met rust, snel versnellen van de BPM, en het gebruik vordert kicks van kwartaal-tot achtste tot en met zestiende-, noot kicks, en ga zo maar door.
  • Goa trance. Dit subgenre deelt veel van de kenmerken van zure trance, maar heeft een unieke "biologisch" geluid aan. Goa trance is zo'n complexe en gestructureerde subgenre van trance die vele andere "sub"-subgenres ontstaan ​​uit goa trance, zelf.
  • Psychedelic trance. Ook bekend als psytrance, dit subgenre is zeer vergelijkbaar met goa. In welke goa trance creëert voor een organisch gevoel, psytrance creëert een elektronische, futuristische uitstraling. Psytrance heeft de neiging om meer samen te gebruiken sci-fi ambient geluiden met de technieken die worden gebruikt in zure trance.
  • Ambient trance. Dit subgenre heeft de neiging om een ​​veel trager BPM gebruiken en legt minder nadruk op de kwart-noot kick. Veel ambient kunstenaars doen weg met de kwart-noot maatregel helemaal en dalen tot halve noot of andere maatregelen. Ambient trance gebruikt over het algemeen zachtere geluiden en onderhoudt een "easy listening" feel, met behoud van de repetitieve en emotionele kenmerken die geassocieerd worden met trance.
  • Tech-trance. Tech-trance is een fusie tussen techno en trance. Het is erg moeilijk. Het richt zich niet op een melodie, soms een melodie zal worden gebruikt in de afbraak. Richt zich meestal rond het talent om een ​​noot te manipuleren en te bewerken dat het een heel industrieel klinkende synth maken. Sommige namen te controleren die gespecialiseerd zijn in de tech-trance zijn Sander van Doorn, Abel Ramos, Bryan Kearney, Randy Katana, en Marcel Woods.
 4. 4
  Analyseer de muziek. Hoe het is gesegmenteerd en verdeeld? Wat percussie was gewoon toegevoegd of verwijderd? Hoe heeft de melodie veranderen? Wat er allemaal aan de hand is? Wat voor soort ambient geluiden hoor je op de achtergrond?
 5. 5
  Koop een computer met de juiste specs. Je zult een high-end machine die het maken en bewerken van geluiden aankan nodig hebt als je op zoek bent naar kwaliteit muziek te produceren. Hier zijn een aantal belangrijke specificaties te overwegen.
  • Processor. Dual-core processoren zijn bijzonder effectief in het stroomlijnen van de functionaliteit en het verbeteren van de prestaties tijdens het schrijven van trance muziek. Quad cores zijn ook brutaal effectief, maar zijn duur. Bovendien, sommige machines nog steeds niet beschikken over de mogelijkheden om de kracht van een quad-core processor te behandelen.
  • Harde schijf ruimte. Geluiden hogere kwaliteit betekenen grotere geluidsbestanden. Houd in gedachten dat je niet het schrijven van muziek met behulp van MP3-kwaliteit, die gemiddeld een bitsnelheid van 128-320. U wilt de hoogste kwaliteit bitrates voor geluiden bij het werken aan uw muziek te ontwikkelen. De grootte van uw harde schijf kan sterk variëren, afhankelijk van de geluiden die u wilt gebruiken. 250GB harde schijf ruimte is een zeer ruime hoeveelheid.
  • RAM. Twee gigabyte aan RAM (2 GB) is een eerlijke start maatregel. 1GB RAM-geheugen heeft de neiging om de limiet te duwen, en alles wat onder 1GB wordt bijzonder moeilijk om te werken met effectief.
  • Geluidskaart. Je hebt een hoge kwaliteit geluidskaart nodig. Een interne M audio "Audiophile" geluidskaart met RCA zal doen prima, evenals een externe "fast track" USB geluidskaart met microfoon ingang / RCA. Dit is ook goed voor het opnemen mixen.
  • Muziek produceren / editing software. Dit zal hieronder nader worden.
 6. 6
  Kopen of downloaden muziek maken software. Ableton Live, Reason, en / of FL Studio zijn goede programma's die u kunt gebruiken om u te helpen om beats, breaks, en een baslijn te maken. (Of, als u eigenaar bent van een Mac, probeer GarageBand of EasyBeat, of Logic Pro voor meer gevorderde componeren. Op Linux LMMS zou prima zijn en ook draait op Windows) tijd en toewijding zullen de beste resultaten laten zien.
 7. 7
  Oefenen in het gebruik van de software. Krijg een indruk van de geluiden die je kunt maken en voor uw stijl. Probeer modding de voorgeprogrammeerde geluiden die je leuk vindt.
 8. 8
  Leer hoe een synthesizer werkt. Oscillatoren, golfvormen, filters, LFO's. Synths presets zijn een goede manier aan de slag, maar het programmeren van de geluiden zelf zal veel voordeliger op de lange termijn.
 9. 9
  Krijg je een aantal tools en instrumenten om muziek te maken. Tijdens het gebruik van vooraf gedefinieerde melodieën en geluiden is handig voor beginners maken van trance, bent u beter af het ontwikkelen van uw eigen unieke sound. Er zijn tal van gratis VSTs (virtuele instrumenten) uit, die allemaal zullen de standaard van uw muziek te verbeteren.
  • KVR Audio is een geweldige site voor het downloaden van VSTS en Synth1 of SuperwaveP8 zijn goed en makkelijk te programmeren synths.
  • Als u bereid bent om een ​​beetje geld (~ 70€) te besteden zijn, Nexus is DE VST je wilt voor de beste trance lead klanken. Een andere noemenswaardige VST is V-Station, wat geweldig is voor trance-specifieke productie is. Vanguard is een andere grote VSTi die kunnen worden gekocht. Ook Sylenth en Spectrasonics omnisphere voor profs. Gladiator 2 en zebra synths zijn ook erg goed.
  • Psytrance en Goa trance basgeluid kunnen moeilijk te programmeren zijn vanuit het niets op een algemeen doel synth als je een beginner bent, Alien303 is zeer een goede start voor dit totdat je de greep op hoe je de geluiden zelf te doen.
 10. 10
  Koop een MIDI-board. De M Audio MIDI boord, Zuurstof O2, Keystudio, of M-audio Axiom of Novation zijn goed voor beginners. U kunt drivers voor de gewenste MIDI bestuur van uw keuze nodig. U kunt noodzakelijke drivers voor M Audio downloaden rechtstreeks van hun website.
 11. 11
  Krijg je een studio monitor. KRK, Mackie, Behringer, of Fostex zal je goed doen. Zorg ervoor dat ze komen met minstens een 3 "subwoofer-je zult het nodig hebben voor de kicks en bassen in trance. Ook, uw luidsprekers moet ten minste een 1" tweeter. Geef uw geld niet verspillen aan goedkope spullen! Merknamen hoeft af te betalen.
 12. 12
  Maak een mixtape presentatie van uw talenten. Maak je geen zorgen als het niet goed op het eerste geluid, je zal beter worden met de praktijk. Probeer kritisch te zijn op jezelf, maar ook spotten manieren waarop u kunt verbeteren. Vergeet niet dat je niet op hun niveau tot je er werk je weg omhoog. Het vergt oefening.
 13. 13
  Publiceer je muziek. U hoeft niet naar rechts gaan naar een producer en laat je werk, maar je zou een MySpace of Last.fm muziek maken pagina om je naam er even uit. Vind een manier om jezelf te promoten. Onthoud: Als een persoon houdt niet van je, dat is gewoon mening van een persoon.
 14. 14
  Bevorderen van jezelf en een verbinding maken. Zodra je voelt dat je producties zijn keerpunt positief, proberen om een ​​ondertekend. Het zal heel moeilijk zijn, maar het eindresultaat zal u werkelijk volbracht. Het kan nodig zijn voor het verzenden van ten minste 100 demo inzendingen voor labels over de hele wereld voordat je een opmerkelijke erkenning.
 15. 15
  Export, renderen, en upload uw tracks. Er zijn verschillende aspecten te overwegen terwijl je dit doet.
  1. Je track exporteren van uw software. Gebruik het formaat van uw keuze (meestal in lossless. FLAC). Veel programma's kunt u exporteren naar. MP3 als goed, maar er zeker van zijn dat u de V0 variabele bitrate-instelling wilt gebruiken).
   • Merk op dat de meeste mediaspelers alleen 16-bit FLAC-bestanden af ​​te spelen, hoewel je codecs kunnen downloaden naar 24-bit. FLAC spelen als je aandringen op het gebruik ervan.
  2. Upload uw bestand, met behulp van een file sharing site van uw keuze. Er zijn talloze sites, maar YouSendIt is bijzonder opmerkelijk. Het is niet gratis, maar het laat je liedjes rechtstreeks naar e-mailadres van iemand. Genereer een directe. MP3 Link om uw dossier en kopieer en plak het aan al uw demo inzendingen. Voeg alle extra achtergrondinformatie die u wenst, zoals uw e-mail, uw MySpace, enzovoort.
  3. Maak een MySpace-pagina muziek. Je moet alleen samples uploaden naar uw pagina, omdat er een limiet van ongeveer 6MB. Vergeet niet om uw geluidskwaliteit boven 296kbps houden. Op deze manier zult u een goede voorbeeld van goede kwaliteit, die meer bezoekers zal aantrekken. Uploaden van een fractie van uw lied is ook een veiligheidsmaatregel om gebruikers rippen uw volledige lengte muziek voorkomen.

  Tips

  • Wees geduldig met jezelf, en geef niet op. U zult tijd nodig, en veel ervan. Uw eerste track zal waarschijnlijk niet je beste. Alle van de genoemde software zal duur en ingewikkeld om te gebruiken, maar het zal betalen.
  • Probeer origineel te zijn en ontwikkelen van je eigen geluid. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar als u op zoek bent naar roem, uniciteit is wat definieert elke muzikant vandaag-hetzij door middel van geluid, inspiratie, of karakter.
  • Probeer jezelf te scheiden van de muziek. Doen alsof je iemand bent in een dans te luisteren naar je song. Dit is vooral belangrijk, omdat het zal helpen verbeteren op terreinen als dat nodig is.
  • is een uitstekende website die brengt de vooruitgang en splitsingen van alle elektronische muziek, met inbegrip van zijn eigen afdeling op trance. Het geeft voorbeelden met geluidsfragmenten, evenals bevat korte beschrijvingen over elk respectievelijke genre.

  Voorzichtigheid

  • Alle vormen van muziek zijn weinig meer dan variaties op wat er eerder gekomen. Er is geen excuus, echter, voor het plegen van een daad van plagiaat. Bij het maken van muziek, bedenk dan dat u bouwt niet alleen op het werk van anderen, maar op je eigen set van artistieke vaardigheden en muzikale ideeën.
  • Herhaling is de sleutel, maar wees voorzichtig om ervoor te zorgen patronen vloeien goed in elkaar over en loop naadloos. Als je kunt gemakkelijk "tag", waar een looping melodie of geluid begint of eindigt, dan kunt u een probleem hebt. Probeer de loop van de overgang te verbeteren, vertragen het effect, of gewoon iets anders te gebruiken.
  • Hoewel soms geschikt zijn voor bepaalde genres van elektronische muziek, zoals Hard Trance, probeer niet te banaal en overdreven emotionele bezettingen en melodieën boven gebruiken. Gesynthetiseerd strings zijn meestal de grootste boosdoener in gevallen als deze. Trance moeten zijn meeslepend en emotioneel, maar niet komisch.
  • Denk aan trance als een puzzel, als je het ingewikkeld te maken, duurt het meer en meer van begrip van de luisteraar te krijgen, als je het simpel, vice versa. Over het algemeen maken trance als het je past. Want wat er ook gebeurt, u altijd klaar bent met een puzzel begin je, ongeacht hoe ingewikkeld het is.