Wkunl

Hoe je een perfecte pitch te krijgen

Als je een muzikant, is de kans groot dat u iemand met een perfecte pitch ondervonden. Het is grotendeels gedacht dat perfecte pitch is iets wat je bent geboren, maar het is waarschijnlijker dat mensen leren op zeer jonge leeftijd.

Met de tijd, toewijding en veel oefenen, kunt ook u perfecte pitch te ontwikkelen.

Stappen

Hoe je een perfecte pitch te krijgen. Ontwikkelen relatief gehoor.
Hoe je een perfecte pitch te krijgen. Ontwikkelen relatief gehoor.
 1. 1
  Ontwikkelen relatief gehoor. Als u de intervallen tussen twee noten niet kan vertellen, is het onwaarschijnlijk dat je "oor" is goed genoeg om een ​​perfecte pitch te leren.
  • Kies een gemeenschappelijke nota, zoals C, Bb, F of G.
  • Speel de noot herhaaldelijk op een piano of een ander instrument en houd je ogen dicht.
  • Beschrijf de nota aan jezelf. Wat doet het je herinneren aan. Klinkt het bijzonder glad? Vol? Dun? Twangy? Probeer te kijken in de notitie. Welke kleur maakt het je denken? Welke stemming maakt het je denken? Misschien associëren een persoon, dier, of een ander abstract object. Krijg die opmerking echt vast te zitten in je hoofd. Ook proberen om de eerste noot van een nummer associëren met dezelfde noot die u probeert te leren, zoals C in Twinkle Twinkle Little Star.
  • Als de noot die je niet doet denken aan iets, hoeft niet te veel tijd te besteden proberen om het label. Perfecte pitch wordt meer van een "gevoel" in verband met een notitie meer nog dan een concrete beschrijving of vereniging. Ook niet te worden ongerust als je niet de "pitch kleur" duidelijk in het begin te horen. Gewoon blijven luisteren en na verloop van tijd dat de toonhoogte meer en meer tot leven in het bewustzijn van het oor zal worden.
 2. 2
  Nu ofwel willekeurig druk noten op de piano of een vriend het voor je doen. Wanneer de notitie die u hebben bestudeerd komt (op elk octaaf) controleren en zien of je gelijk had.
 3. 3
  Het beste is om dit te herhalen voor een paar dagen. Probeer vervolgens de notitie raden zonder het opleiden van jezelf om het eerste. Afhankelijk van je talent kan variëren van een week tot een maand tot een nota goed te leren.
 4. 4
  Herhaal stap 2 tot 6 met de andere elf noten van de chromatische toonladder.
  • Het is fijn om meerdere plaatsen tegelijk te bestuderen. Perfect Pitch is niet over het beheersen van een noot en vervolgens naar de volgende, en zo verder. Het gaat meer om het bereiken van een belangrijke drempel van het bewustzijn van het oor op dat moment al de toonhoogte kleuren worden helder vrijwel tegelijk (sommige klanken kan komen gemakkelijker dan anderen, maar in het algemeen, is de mogelijkheid om een ​​toon te identificeren vergezeld van het vermogen aan de andere 11 te identificeren)
 5. 5
  Nadat u bent goed thuis in enkele noten, probeer dan twee-en drie-noot akkoorden. Daarna is de wereld van de muziek is binnen handbereik.
 6. 6
  Proberen waard als je de noten die je geleerd tijdens het luisteren naar muziek in het algemeen kunnen herkennen. Beginnen om aandacht te besteden aan plaatsen zal je hersenen leren om alles wat je iets anders hoort waarnemen.

Tips

 • Probeer niet om C te leren en denk dat andere noten ten opzichte van C. Als u luistert naar een nummer in zeggen, B, zal het moeilijk zijn om de C drone in je hoofd te houden. Je moet in staat zijn om elke noot onafhankelijk van de anderen te herkennen.
 • Een andere methode voor het ontwikkelen van een perfecte pitch, is te luisteren naar opnames en erachter te komen wat de eerste noot is. Wanneer u het nodig te verwijzen naar de nota, replay het nummer opnemen in je hoofd. Dit is makkelijker met nummers die beginnen met geluiden en klikken, gevolgd door een echte noot, want het zal dwingen je hersenen om te verwijzen naar het geheugen van het lied, niet de relatieve afstanden van de noten.
 • Iedereen heeft de capaciteit om een ​​perfecte pitch te leren. Oefen wetende dat je het bereiken van een perfecte pitch is gewoon een kwestie van tijd en moeite. Natuurlijk, zoals met alles, sommige mensen zijn meer geneigd zijn en zal het ophalen sneller.
 • Negeer de traditioneel populaire cliche van een notie die perfecte pitch is niet voor iedereen. Hoeveelheid inspanning en tijd voor het verkrijgen van een perfecte pitch zal variëren van persoon tot persoon, maar op het einde, je bent net zo goed in staat van slagen als iemand anders.
 • Wanneer u voor het eerst beginnen, vinden de toonhoogte die comfortabel is voor u. Niet te hoog of te laag gaan. Dit zal u helpen uw assortiment met je stem.
 • Pas op voor iedereen die zegt dat er een moet worden 'geboren met een perfecte pitch'. De meeste gebruiken dat als excuus om nooit de tijd hebben genomen of zet in de nodige inspanning om hen te ontwikkelen.
 • Probeer uit te oefenen in de ochtend als de geest is leeg en klaar om te leren!
 • S nachts voor het slapen, de geest is moe en vol van de dag. Dit keer is niet optimaal, want het kan voelen overbelast.
 • Probeer het gebruik van een instrument (als je de middelen) die verschillende 'tonen' voor elke noot heeft. Een piano, gitaar, harp, etc die percussieve snaarinstrumenten zijn zijn moeilijker af te leren dan van een viool, altviool, cello, etc die een boog te gebruiken. Ook kies een instrument dat is meer in het midden bereik, dwz Alto of tenor instrument. Het menselijk oor is gevoeliger voor mid-range frequenties.
 • Mid dag is ook goed na ontspannen.
 • Er zijn ook programma's die u gratis kunt downloaden die helpen bij het ontwikkelen van uw standplaats.

Waarschuwingen

 • Zorg ervoor dat uw instrument 'pitching' (dat wil zeggen, piano) goed is afgesteld. Een slecht afgestelde instrument zou kunnen helpen je onderscheid tussen de noten, maar het zal niet helpen om die bepaalde noten die ze herkennen.

Dingen die je nodig hebt

 • Piano, gitaar of ander instrument