Wkunl

Hoe maak je muziek met behulp beatmatching mixen

Beatmatching is een essentieel DJ mixen techniek. Het wordt veel gebruikt in de house, techno en andere soortgelijke genres die verschillend ritme hebben. Met behulp beatmatching kunt u een naadloze overgang tussen twee nummers te creëren.

Stappen

Hoe maak je muziek met behulp beatmatching mixen. Als een beat klinkt uit je leven (het spelen aan het publiek) lied, til je je vinger van het vinyl, of druk op "play" op de CD-speler.
Hoe maak je muziek met behulp beatmatching mixen. Als een beat klinkt uit je leven (het spelen aan het publiek) lied, til je je vinger van het vinyl, of druk op "play" op de CD-speler.

Om beatmatching je moet gebruiken: Zoek een beat op je cued lied.

 1. 1
  • Op een draaitafel luisteren naar de beat, stop dan het record door uw vinger op het. Zet hem heen en weer door de beat positie om het precies te lokaliseren. De naald moet worden enigszins achter de beat positie.
  • Op een cd pers "Pauze" en dan terug te spoelen een beetje in met het streven knoppen of de scrollknop. Eventueel kan je een "cue point" voor toekomstig gebruik
 2. 2
  Als een beat klinkt uit je leven (het spelen aan het publiek) lied, til je je vinger van het vinyl, of druk op "play" op de CD-speler. Beide beats te beginnen op hetzelfde moment.
 3. 3
  Luisteren naar je cued lied met een oor en de live-nummer met de andere, erachter te komen of de gecuede nummer sneller of langzamer is dan de live-een.
 4. 4
  Pas de snelheid tot de twee nummers klinken als hetzelfde tempo met behulp van de "pitch control" slider.
 5. 5
  Als je in de buurt van het punt waarop de twee nummers zijn in hetzelfde tempo, maar niet zeker weet of de gecuede lied is achtergebleven of versnellen, gebruik de "pitch bend" knoppen op uw cd-speler of vertragen en versnellen van de opname door te drukken de draaitafel schijf met uw vinger of iets in te drukken om het te versnellen.
 6. 6
  Wanneer je voelt dat beide nummers zijn op hetzelfde tempo, herhaalt u stap 5 tot en met 9 totdat de beats in sync blijven gedurende ten minste 30 seconden.
 7. 7
  Wacht tot de mengpunt. Het moet een platte beat op het einde of voor de pauze van de live-nummer, bij voorkeur zonder zang.
 8. 8
  Herhaal stap 5 en 6.
 9. 9
  Meng de twee nummers met behulp van de crossfader. Zorg ervoor dat er een redelijke tijd waarin beide nummers spelen (minimaal 15 seconden).


Misschien wilt u klikken op de afbeelding om te vergroten. Elke spike vertegenwoordigt een beat.

 1. 1
  In de eerste fase een nummer is op 128 BPM en de andere op 132 BPM. Merk op dat zelfs met de eerste beats afgestemd, is er een aanzienlijke mismatch binnen slechts 5 bars. Toen speelde, zou dit verschrikkelijk klinken.
 2. 2
  In de tweede fase van de tempi van de twee nummers zijn op elkaar afgestemd, maar ze zijn niet uitgelijnd. Indien gespeeld, zou dit klinken als het tempo van de gecuede lied geleidelijk verhogen tot het dubbele van de oorspronkelijke, dan geleidelijk uitfaden naar normaal.
 3. 3
  In de derde fase van de twee nummers met matchende tempo's zijn afgestemd. Nu de beat van de gecuede lied zal klinken precies wanneer de beat van de levende men doet. Het publiek zal nauwelijks het gevoel dat ze twee verschillende nummers, vooral als ze in dezelfde toonsoort. Zoals u crossfade, zal niemand weet wanneer de song die wordt gemengd uit is afgewerkt, en ze zullen het gevoel dat alleen de vocalen zijn veranderd hebben.

Tips

 • Om de bovenstaande reden, bij het mengen houdt een hand op de "Pitch Control" of "Pitch Bend" en interfereren als er een hoorbare mismatch.
 • Veel DJ mixen programma's hebben automatische beatmatching en synchronisatie. Gebruik ze om te horen wat de twee nummers klinken als ze in perfect synchroon. Dan proberen om het zelf te doen, zonder te kijken naar de BPM-teller.
 • Wanneer u uw afspeellijst te maken, proberen om de nummers binnen + / houden - 5 BMP range.
 • Bij gebruik van een draaitafel moet je een slipmat. Het maakt het mogelijk de schijf te draaien onder het vinyl zonder te stoppen wanneer je het met je vinger. Normaal slipmats worden niet bij de draaitafel geleverd en moet worden gekocht als een extra. Er is een grote selectie van hen in professionele apparatuur winkels. Als je niet een slipmat bij de hand hebben, zet een oude record onder de gespeelde ene.
 • Luister naar professionele DJ sets om een ​​idee wat een perfecte Beatmatch klinkt als te krijgen. Probeer het moment dat de gecuede nummer begint te onderscheiden.
 • Sommige mixers kan zowel de live als de gecuede liedjes afspelen via de monitor. In dit geval kunt u zowel van uw koptelefoon op te zetten. Als je zo'n mixer bij de hand, zal beatmixing veel gemakkelijker voor u zijn.
 • Een eenvoudige DJ truc is om een ​​"escape track" bij de hand te hebben. Dat zijn nummers die beginnen met platte beat die zijn eenvoudig te synchroniseren. Als je voelt dat je kunt de gewenste song niet door elkaar in de tijd, op de ontsnapping spoor naar de muziek van het stoppen te houden.
 • Zorg ervoor dat uw monitor niveau geschikt is voor het volume van de levende lied. Je moet de koptelefoon en de live muziek op hetzelfde niveau hoort.
 • Indien tijdens de mix de gecuede nummer begint achterblijvende of versnellen, gebruik stap 9 om het te corrigeren. Als alternatief kan je de "Pitch Control 'zelf te gebruiken.
 • Terwijl je nieuw bent, probeer dan met behulp van extra paar luidsprekers van de monitor. Dit kan ook een versterker nodig.
 • Het selecteren van de juiste mengpunt is de helft van het DJ-en. Vinyls en club versie van nummers hebben tussen 30 seconden en 1 minuut van platte beat met geen vocaal aan het begin en einde voor het maken van het mengen makkelijker. Ook zijn alle nummers hebben een "break" het is een deel waar de beat is gestopt en alleen vocalen blijven. Terwijl je nieuw bent, moet je proberen en meng uit op het scorebord. Op deze manier als je een puinhoop van maakt, zal je een tweede gaan aan het einde van de song.
 • Bij het gebruik van draaitafels, de snelheid van de nummers, beginnend vanaf de eerste. Vermijd het gebruik van de draaitafel op 0% pitch, zoals de snelheid van de meeste draaitafels neigt te fluctueren bij 0% (dit staat bekend als 'flutter').
 • High-end cd-spelers hebben automatische beat-start. Dit betekent dat u niet hoeft te zoeken naar de beat, de speler begint automatisch bij de eerste hoorbare ritme wanneer u op PLAY.
 • Probeer uw mixen op te nemen. Veel MP3 mixing programma's hebben MP3-of WAV-opname mogelijkheden. Als u gebruik maakt andere afspeelapparatuur zoals CDJ's of draaitafels, kunt u een tape recorder te gebruiken, of sluit de uitgang van de mixer in de LINE IN van je geluidskaart. Luister naar de opgenomen mix en noteer je fouten.
 • Voel je vrij om te experimenteren met verschillende technieken. Beatmixing is een voorwaarde voor een succesvolle DJ, maar het alleen maakt je niet een geweldige DJ niet maken. Wees creatief met de equalizer, probeer dan het maken van korte insta-remixen door het mengen van de vocale uit de gecuede lied met de beat van de levende ene, etc.

Dingen die je nodig hebt

 • Twee muziekspelers (cd-spelers of draaitafels) van hetzelfde merk, met de mogelijkheid om de weergave tempo aan te passen.
 • Mixer met monitor-uitgang en een crossfader.
 • Versterker en luidsprekers.
 • Hi-Fi hoofdtelefoon. Het zal heel moeilijk zijn voor een beginner om te mengen met de Skype-gecertificeerde computer hoofdtelefoon.
 • Muziek in de desbetreffende medium.
 • Als je beter - een gewillig publiek