Wkunl

Hoe kunt u uw gegevens veranderen in cds


Wie houdt niet van vinyl platen? Het lijkt erop dat iedereen boven een bepaalde leeftijd heeft een stash van hen weg ergens verstopt, en iedereen onder die bepaalde leeftijd is proberen om hun handen te krijgen op die stash. Grammofoonplaten hebben een uitstekende geluidskwaliteit, en ze zijn ongelooflijk duurzaam en gewoon cool. Nog, ze hebben hun nadelen: ze zijn niet erg draagbaar - je waarschijnlijk niet wilt £ 100 records sjouwen aan een partij, bijvoorbeeld, en je kunt ze niet afspelen in de auto - en velen zijn niet eenvoudig te vervangen. Gelukkig kunt u deze problemen op te lossen door het opnemen van uw vinyl op CD's. Het kan een ingewikkeld proces zijn, maar zodra je het doet krijg je een hoge kwaliteit back-up van uw onvervangbare rariteiten hebben. Wat meer is, zult u in staat om uw Cat Stevens collectie te genieten op weg naar het werk.

Stappen

Hoe kunt u uw gegevens veranderen in cds. Installeer het opnemen en bewerken van software op uw computer.
Hoe kunt u uw gegevens veranderen in cds. Installeer het opnemen en bewerken van software op uw computer.
 1. 1
  Installeer het opnemen en bewerken van software op uw computer. De standaard geluidsrecorder toepassing die wordt geleverd met de meeste pc's zullen niet toelaten om een ​​LP op te nemen op uw harde schijf. Er zijn echter een verscheidenheid aan programma's die audio opnemen, variërend van freeware tot zeer dure professionele bewerkingssoftware. Sommige van deze duidelijk beter werken dan anderen, en sommige hebben meer mogelijkheden, maar in het algemeen je een programma dat bestanden rechtstreeks schrijft naar de harde schijf en dat stelt u in staat om enkele kleine bewerking van de opgenomen bestanden wel willen. Voor een nadere toelichting op de opname en editing software, zoals recensies, bezoek de externe koppelingen - page Clive Backham's in het bijzonder - die aan het eind van dit artikel.
 2. 2
  Bepaal of u een voorversterker nodig. U moet versterken en gelijk het geluid van uw draaitafel om het op te nemen op uw computer. Als uw draaitafel een ingebouwde voorversterker, moet u in staat om het rechtstreeks op de geluidskaart van de computer. Als u niet beschikt over een ingebouwde voorversterker, kunt u ofwel de stekker van de draaitafel in een stereo-ontvanger en sluit de ontvanger aan op uw computer geluidskaart, of u kunt kopen een voorversterker - u kunt deze bij de meeste computer-, audio-of elektronica winkels - en sluit uw platenspeler op in. Zorg ervoor dat je een voorversterker kopen met "RIAA" - goedkopere mag dit niet hebben, en het is noodzakelijk voor LP's gemaakt na ongeveer 1950.
 3. 3
  Zorg ervoor dat u de benodigde kabels en converters aan de draaitafel, stereo-installatie, of voorversterker aan op de geluidskaart aansluiten. U kan nodig zijn om kabels te kopen - standaard RCA-kabels, het meest waarschijnlijk - om alle componenten aansluiten. Afhankelijk van het type van input en output jacks die u op uw geluidskaart, draaitafel, voorversterker en ontvanger, kunt u ook converters moet toelaten om elke component aansluit op de volgende. Kabels en converters kunnen worden gekocht bij de meeste elektronica of audio-winkels, en als je niet weet wat je moet gewoon mee in de apparatuur die u hebt. In het meest voorkomende geval is, wordt u al een draaitafel aangesloten op een stereo-installatie, de enige extra kabel moet je nodig hebt is een goedkope 3.5mm stereo naar RCA-kabel om de ontvanger aan te sluiten op de computer, die afwisselend gebruikt kunnen worden om geluid af te spelen vanaf uw computer via uw stereo-installatie.
 4. 4
  Sluit alle componenten. Als u geen gebruik van een voorversterker die je nodig hebt om een ​​kabel van de hoofdtelefoon of "audio out"-aansluiting op de draaitafel of stereo rennen naar de ingang of de "lijn in" aansluiting op de geluidskaart van de computer. Als je een voorversterker, sluit u de kabel van de platenspeler aan de "lijn in" aansluiting op de voorversterker en sluit een andere kabel van de "audio out"-aansluiting op de voorversterker op de "lijn in" aansluiting op de geluidskaart van de computer.
 5. 5
  Reinig de LP. Uiteraard een schoon verleden speelt een stuk beter dan een vuile een, en als je het maken van een opname die u wilt de vinyl om zijn best laten klinken. Uw beste inzet is om een ​​professionele LP-reiniging machine te gebruiken, maar deze kan duur en moeilijk te vinden (u kunt vergelijkbare resultaten te krijgen, echter, als je een nat-droog stofzuiger en wat reiniging oplossing). U kunt records ook wassen in de gootsteen of gebruik speciaal ontworpen borstels aan de oppervlakte stof te wissen. U wilt heel voorzichtig reinigen van uw administratie, en er zijn meer tips en waarschuwingen dan kan hier worden vermeld, dus check de externe links voor meer informatie.
 6. 6
  Stel uw opname ingangsniveau. U kunt het ingangsniveau aan te passen, hetzij op de stereo-receiver of in de opname-software, maar "lijn" uitgangen van stereo-installaties zijn over het algemeen vast volume, dus het is meestal het beste om het opnamevolume aanpassen op uw computer. U wilt ervoor zorgen dat de input is luid genoeg, zodat de resulterende cd is niet beduidend stiller dan uw andere cd's. Wat nog belangrijker is, moet u ervoor zorgen dat de input volume niet te luid. Als uw opnameniveau gaat boven 0 dB op elk punt, zal de geluidskwaliteit worden vervormd, dus het is belangrijk om te blijven onder deze drempel. Proberen om de piek volume (de luidste deel) op de LP die u wilt opnemen te identificeren. In sommige programma's zal de piek vindt voor u wanneer u de opname af te spelen door middel van, anders moet je een beetje giswerk doen. Gewoon om veilig te zijn, stellen de input-niveau, zodat de LP's piekvolume verslagen op ongeveer -3 dB.
 7. 7
  Doe een test run. Zorg ervoor dat uw programma wordt uitgevoerd, en uw platenspeler en receiver of voorversterker, zijn op. Start het afspelen van de plaat en druk op de "record" knop in uw audio-software. Nemen slechts een klein beetje van de audio om te zien of alles werkt, vervolgens de instellingen in het programma en op de speler aan te passen. U kunt ook de hele LP om ervoor te zorgen dat er geen overgeslagen spelen.
 8. 8
  Noteer de LP. Druk op de "record" knop in uw software voordat u de LP. Speel het album de hele weg door als je de muziek over te zetten in een elektronisch formaat, en stoppen met opnemen nadat de LP klaar is met afspelen (u kunt later knip de stilte aan het begin en einde van de opname). Uw software programma kan tracks automatisch voor u splitsen, maar als dat niet gebeurt, nu niet zorgen te maken over ze te splitsen.
 9. 9
  Bewerk uw opname. Als de LP u opgenomen is in goede conditie en als uw opname-apparatuur is van hoge kwaliteit en correct is geconfigureerd, kunt u niet hoeft te veel uitgeven te doen op alle. Waarschijnlijk, echter, zal je op zijn minst willen geen lange stiltes aan het begin en einde van de opname te wissen, en je moet ook splitsen de tracks zodat u kunt overslaan van nummer tot nummer op de cd. Afhankelijk van uw software voor het bewerken, moet u ook in staat zijn tot het afsluiten of minimaliseren meeste achtergrondgeluid en onvolkomenheden, en normaliseren van het volume. De procedures voor dergelijke bewerking variëren van programma tot programma, dus het is best om uw software handleiding of helpbestanden te raadplegen.
 10. 10
  Organiseren en branden van de tracks op een cd-r. Zoals het geval is voor het bewerken, de procedures voor het branden van een cd variëren, afhankelijk van uw software. Raadpleeg uw handleiding of Help-bestanden.
 11. 11
  Pop de cd in de stereo en geniet van de muziek!

Tips

 • Het is waarschijnlijk het gemakkelijkst om een ​​software-applicatie gebruiken om zowel opnemen en bewerken, maar u kunt ook gebruik maken van twee programma's of zelfs drie: een opname applicatie, een WAV-editor en een brandprogramma zoals Nero. Sommige sterk aanbevolen programma's omvatten GoldWave, Golf Repair, PolderbitS, Audacity (gratis en open source met een heleboel handige functies) en VinylStudio. U kunt ook zoeken naar "audio-recorder" in een zoekmachine en zet een aantal producten, een aantal gratis.
 • Als je een laptop hebt, kan het niet haalbaar is om een ​​geluidskaart te gebruiken. In dat geval kunt u een USB-audio-interface toestel te gebruiken. Zoals alle apparatuur, deze variëren in kwaliteit, dus winkel rond en lees de reviews alvorens te kopen.
 • Er zijn CD-R's die de look en feel van vinyl, die relatief goedkoop zijn.
 • Als je niet cd's nodig hebben en willen alleen uw administratie te converteren naar mp3's, kunt u uw voltooide opnames direct opslaan als mp3's (afhankelijk van uw software) en sla de branden / rippen. Hetzelfde geldt met een andere indeling, zoals ogg vorbis.
 • Als u nog niet hebt goede opname-apparatuur en software, en je wil gewoon een paar LP's opnemen, echt je misschien beter af alleen het kopen van de cd. U kunt worden verrast hoeveel oude LP's zijn nu beschikbaar op CD. Tenzij je een grote platencollectie of LP's die niet kan worden gevonden op de CD, is het misschien niet de moeite waard de tijd en de kosten van uw lp's zelf op te nemen.
 • U mag in staat zijn om de computer en geluidskaart helemaal overslaan als je een goede CD-brander. Deze kan direct worden aangesloten op uw stereo-ontvanger, zodat u kunt LPs zo gemakkelijk opnemen op cd's als je gebruikt om op te nemen op cassettebandjes. Als u de opname wilt bewerken, kunt u gewoon gebruik maken van uw cd om de bestanden naar uw computer en extra kopieën te branden met CD-brander van uw computer.
 • Verkrijg de juiste draaitafel. Als je een platencollectie, heb je waarschijnlijk een draaitafel. Terwijl je in staat om uw opname met vrijwel elke draaitafel, de kwaliteit van uw afgewerkte cd is sterk afhankelijk van de kwaliteit van uw apparatuur. De lommerd-speciale platenspeler in uw kelder is mogelijk niet geschikt voor opname doeleinden.
 • Verkrijg de juiste geluidskaart. U hoeft niet een professionele kwaliteit geluidskaart een goede opname te maken nodig, maar de standaard-issue kaarten die komen met veel computers gewoon niet doen, vooral als ze niet over een "lijn in" aansluiting. (Jacks label "mic in" zijn meestal mono en zal niet zorgen voor een goede kwaliteit voor dit doel.) Als u al een geluidskaart hebt, probeer dan de opname met het. Het zou fijn zijn, of je zou willen upgraden.
 • Als je een freeware programma dat wordt gebruikt, zal het waarschijnlijk te slaan in mp3-of WAV vorm, maar als u Microsoft Plus gebruiken, zal het opslaan als een Windows Media-bestand, die u kunt omzetten naar mp4 met iTunes of branden direct naar een CD met Windows Media speler. Omdat mp3 en Windows Media zijn lossy formats waar sommige data wordt gegooid, op te slaan in AIFF-of WAV zonder compressie, AIFF is de standaard in MacOS, en WAV in Windows, maar ze zijn beide cross-compatibel en zorgen voor een goede kwaliteit als opgenomen in een hoge sample rate en bit diepte, zoals bij 44.1k samples per seconde, en 16 bits per sample. Deze ongecomprimeerde formaten leveren grote bestanden, maar u kunt ze verwijderen als je eenmaal hebt bewerkt en verbrandden ze op een cd.
 • Bij het bewerken, voel je vrij om rond te spelen met ruisonderdrukking van uw software en equalizer gereedschappen tot je een goed geluid. Dit zal meestal om een ​​beetje trial and error, dus je moet altijd zorgen dat aan de originele opname ongewijzigde slaan en vervolgens de naam van bewerkte bestanden. Op die manier, als je editing daadwerkelijk verslechtert de geluidskwaliteit die u kunt altijd terug naar het origineel en opnieuw beginnen, zonder opnieuw te hoeven nemen van de LP.
 • Enkele opname / editing software zal u toelaten om de snelheid van de opgenomen audio (de "Change Speed"-effect in Audacity) veranderen, zodat je kunt zeggen, neem een ​​33-toeren plaat op 45 of zelfs 78 toeren en vervolgens converteren naar de juiste snelheid, waardoor de opnametijd besparen. Afhankelijk van uw apparatuur en instellingen, kan dit resulteren in een verminderde kwaliteit, dus over het algemeen deze methode moet worden opgeslagen voor bijzondere omstandigheden, zoals wanneer uw draaitafel niet kan spelen op de juiste snelheid voor een bepaalde record.

Waarschuwingen

 • Draaitafels zijn zeer gevoelig voor trillingen. Natuurlijk kunt u verwachten dat de LP overslaan indien u een botsing de tabel is het op, maar andere, minder zware trillingen kunnen ook invloed hebben op uw geluidskwaliteit. Tijdens het opnemen, proberen om achtergrondgeluiden te minimaliseren - maak de kamer zo geluidsdicht mogelijk en stap zachtjes.
 • Wees uitermate voorzichtig bij het schoonmaken van een LP. LP's zijn eigenlijk heel veerkrachtig, maar zelfs de kleinste kras kan popping of sissende geluiden produceren, en als je eenmaal de vinyl kan het moeilijk of onmogelijk om te repareren heb beschadigd. Als u niet zeker weet wat je doet, vraag het personeel van uw plaatselijke platenzaak of doe wat onderzoek online.
 • Niet sluiten op uw computer geluidskaart met een luidspreker uitgang van uw stereo-ontvanger. Het signaal van een luidspreker uitgang is waarschijnlijk te machtig, en het kan ernstige schade aan de geluidskaart veroorzaken.
 • Schakel zowel de computer en / of de audiobron voor de laatste verbinding. De aanvankelijke stijging kan circuits beschadigen met een aantal combinaties van geluidskaart en audiobron. Geluidskaarten zijn bijzonder gevoelig voor deze schade.
 • Als hardware-installatie nodig is, moet u de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen: schakel de stroom naar de computer, "ground" uzelf door iets anders metal voordat u de binnenkant van de behuizing van de computer en maak back-ups van alle belangrijke gegevens die zijn opgeslagen op uw computer (dat wil zeggen "de volgende grote roman" die je hebt geschreven) door ofwel kopiëren naar een 3,5 "diskette of e-mail het bestand naar een vriend of familielid, of gewoon het bestand in je sparen 'Opslaan als concept optie" voor jezelf. Dit kan worden opgehaald wanneer u maar wilt zonder dat iemand het krijgen van toegang tot het.

Dingen die je nodig hebt

 • Gekoesterde vinylplaten
 • Elektrische draaischijf (platenspeler)
 • PC met geluidskaart of USB-audio-interface-apparaat met "lijn in"
 • Kabels en / of converters om PC te verbinden met platenspeler of voorversterker
 • Voorversterker of stereo-ontvanger
 • Audio-opname en editing software
 • Minimaal 700 MB vrije ruimte op harde schijf
 • CD-brander
 • Lege cd-r-media