Wkunl

Hoe de overdracht van gegevens tussen twee harde schijven

Of is het gewoon op te ruimen onze harde schijven, of omdat we hebben niet veel ruimte als bestandsgrootte deining, maar van tijd tot tijd kunnen we nodig hebben om een ​​back-up een goede hoeveelheid data. Een gemakkelijke manier om dit te doen is om alle gegevens van uw primaire schijf een back-up harde schijf kopiëren. Wij tonen u een paar manieren om dit te doen, en krijg je digitale huis op orde!

Stappen

Hoe de overdracht van gegevens tussen twee harde schijven. Stekker in het stopcontact.
Hoe de overdracht van gegevens tussen twee harde schijven. Stekker in het stopcontact.

Externe harde schijven

 1. 1
  Houd het simpel! Het aansluiten van een externe schijf is nooit gemakkelijker of rendabeler geweest. In 1980, een 1 gigabyte harde schijf-een onvoorstelbare hoeveelheid opslagruimte gewicht £ 500 kosten 29.860€. Vandaag de dag, kunt u gemakkelijk vinden van een 2 terabyte schijf (2.048 gigabyte), dat zit op je bureaublad voor ongeveer 100€ USD. In 1980 zou het kosten 60€ miljoen dollar hebben!
 2. 2
  Lees de handleiding. Normaal gesproken moet alles zo eenvoudig als plug zijn en gaan. Om veilig te zijn, raadpleeg de handleiding van uw externe harde schijf om te controleren of de eigenaar er niets uniek over dat vereist dat u extra stappen te nemen om het te sluiten inch
  • In sommige gevallen moet u mogelijk stuurprogramma's te installeren. Als dit het geval is, zal er een bijgeleverde CD-of DVD-of u kunt meestal downloaden van de nieuwste versies van de website van de fabrikant.
 3. 3
  Stekker in het stopcontact. Uw externe harde schijf kan een stopcontact nodig hebt, of het kan prima draaien met USB-voeding. Als het AC nodig, nu is het tijd om het te sluiten inch
 4. 4
  Sluit de USB-kabel. Met uw externe toestel uitgeschakeld, sluit het ene uiteinde van de USB-kabel in de drive, en het andere uiteinde in de USB-ingang op de computer.
 5. 5
  Schakel de aandrijving. Of u nu met OS X van Apple of Microsoft Windows, moet uw drive worden herkend. Laat het gaan door middel van een power-up sequenties of initialisaties vereist, en volg de aanwijzingen op het scherm.
 6. 6
  Kopieer uw bestanden. Dit kan zo simpel zijn als drag-and-drop. Klik op een map of directory die u wilt verplaatsen, sleept u het naar de externe schijf, en laat de muisknop los.
  • Op dit punt, heb je de keuze: als u een back-up van bestanden naar een tweede schijf (altijd een goed idee), dan verder naar de volgende map en verder kopiëren van bestanden over totdat u alles wat u van plan bent om een ​​back-up hebben verplaatst. Als u het verplaatsen van bestanden naar een tweede drive om ruimte vrij te maken, dan zodra je klaar bent met het kopiëren, controleren de kopieën goed zijn, dan verwijdert u de originelen.
  • Veel stations zijn een vorm van backup-software waarmee je bestanden automatisch verplaatst. Wees ervan bewust dat het meer bestanden die u verplaatst-of back up-hoe langer het duurt. Doet dit proces nachts is geen slecht idee.

Cloud storage

 1. 1
  Gaan virtueel. Vanwege de dramatische daling van de prijs van opslag, in combinatie met de dramatische toename van bandbreedte, het maken van uw tweede harde schijf virtuele is een idee om te overwegen. Het is veilig, veilig, en misschien wel het beste van alles-het is een back-up constant, off site, in veilige locaties.
  • Cloud storage geeft je ook toegang tot al uw gegevens, ongeacht waar je bent, of wat voor machine je stapt.
 2. 2
  Aanmelden voor een dienst als Evernote en Dropbox (of beide). Het zijn oplossingen die zorgen, gratis, van 2 GB aan opslagruimte voor onbeperkte opslagruimte. Niet alleen bieden ze opslaan en ophalen vanaf elke locatie, ze beiden laat je bestanden te delen met andere mensen en groepen, notities toevoegen aan bestanden, en nog veel meer.
  • geeft u onbeperkte opslagruimte, maar u kunt slechts 50MB per maand gratis uploaden.
  • Dropbox geeft u 2 GB gratis, maar heeft geen maximale upload limiet.
  • Eenmaal aangemeld, sleept u de bestanden naar een map die u hebt gemaakt op de service.
 3. 3
  Gebruik een back-up service. Als uw behoeften zijn gewoon om ervoor te zorgen dat al uw bestanden worden regelmatig een back-up en veilig, overweeg dan het gebruik van een cloud-gebaseerde back-up dienst. Je plannen wanneer de back-ups gebeuren, en je kunt erop vertrouwen dat uw bestanden zijn klaar voor je, ongeacht wat, wanneer of waar.
  • Carbonite, die is ontworpen om een back-up van uw computer alleen-geen externe harde schijven-krijgt u toegang tot deze bestanden overal, en lees ze op elk apparaat, of dat een andere computer, een iPad of een Android te zijn. Carbonite biedt onbeperkte opslag voor een paar dollar per maand.
  • heeft prijsstelling plannen die variëren en laat u tot 125GB aan gegevens op maximaal 3 computers. Voor ondernemers en mensen met kritieke bestanden, zal Mozy je een restore disk te sturen in de mail (voor een bescheiden vergoeding) mocht dat nodig zijn.

Het is een hardware-ding

 1. 1
  Power down. Schakel eerst de stroom naar de computer, en open het geval.
  • Ontkoppel alle snoeren-netsnoer, toetsenbord, muis, enz.-van uw computer.
 2. 2
  Sluit uw secundaire schijf.
  • Zoek de buitenkant van de aandrijving voor een afbeelding van de jumpers voor de modi. Kijk voor de "Cable Select" of de instellingen "Slave".
  • Aan de achterkant van de vaste schijf, verwijder de jumper en plaats hem over de twee pinnen die overeenkomen met het schema voor de "Cable Select" of instelling "Slave".
 3. 3
  Sluit de datakabel. Zoek de brede kabel die de harde schijf in de computer zaak is aangesloten. Er moet een lange plastic stekker ergens in het midden deze kabel zijn.
  • Bevestig deze connector aan de lange stekker aan de achterkant van de externe harde schijf. Sluit deze kabel aan op de harde schijf die je in je hand. De gekleurde strook (meestal rood) moet zich aan de kant die het dichtst de voedingsconnector.
 4. 4
  Voeg de macht. Zoek een power connector die niet is aangesloten in iets. Het zal meestal zwart of wit, met 4 vrouwelijk '.
  • Steek de stekker in het stopcontact sleuf in de achterkant van de harde schijf.
 5. 5
  Zet het weer in elkaar. Steek de stekker, monitor, toetsenbord, muis, en alles wat u terug in uw computer losgekoppeld.
 6. 6
  Zet de computer aan. Alles moet normaal op te starten op dit punt. Zo niet, de macht naar beneden en controleer alle aansluitingen.
  • De harde schijf moet worden weergegeven in Deze computer als een ander station.
 7. 7
  Sleep de bestanden van uw belangrijkste vaste schijf naar de nieuwe harde schijf.

Als je bouwen

 1. 1
  Bepaal welk type harde schijf je hebt. Er zijn vele variaties-interface, IDE, SATA, PATA, en meer.
 2. 2
  Koop een externe USB behuizing. Zorg ervoor dat het geschikt is voor uw harde schijf. Dit voorbeeld is voorzien van een IDE drive.
  • Stel de jumpers. Raadpleeg uw harde schijf handleiding en zorgen ervoor dat uw schijf is ingesteld op master-of een enkele schijf. Op IDE-interfaces is er meestal een kleine jumper die je plaatst meer dan 2 aangrenzende pinnen.
 3. 3
  Open de externe schijf behuizing. Sluit de schijf stroom en data kabels. Opmerking: deze zijn gecodeerd, zodat u kunt alleen ze in een weg-op de juiste manier! Als u nodig hebt om het te dwingen, je bent waarschijnlijk verkeerd.
  • Controleer uw aansluitingen opnieuw vóór het sluiten van de behuizing.
 4. 4
  Power up! Maak al uw verbindingen veilig en dan de macht van uw systeem back-up.
  • Steek de externe machtsblok in de achterkant van de externe schijf. Opmerking: voor kleine notebook drijft de behuizing krijgt meestal zijn stroom uit de USB-kabel.
  • Steek de USB-kabel in de externe schijf.
  • Steek het andere uiteinde van de USB-kabel in je pc.
  • Power-up van uw externe schijf, en vervolgens uw pc, en login.
 5. 5
  Wachten voor uw systeem om het USB-apparaat vinden. Bij gebruik van Microsoft Windows, kunnen inchecken Mijn Computer.
  • Je moet het vermeld als een verwisselbare schijf apparaat vinden.
  • Het zal een stationsletter hebben. Harde schijf van uw pc is meestal C: en de cd / dvd-station D:, zodat het als E kunnen worden weergegeven:
  • Onthoud wanneer u klaar bent en voordat u de schijf, klikt u op de Safe te rijden pictogram te verwijderen op de taakbalk naast de klok.
 6. 6
  Bij gebruik van suse linux: Check My computer als je niet een screen pop opstaan ​​met het genoemde apparaat.
  • In Deze computer, opent u de drive naar de inhoud ervan.
  • Open een tweede venster van Windows Verkenner om de gegevens die u wilt kopiëren uit te vinden.
  • In SuSE Linux klikt u op het blauwe pictogram van het huis of open een Konqueror-venster en blader door de mappen om de gegevens te kopiëren.
 7. 7
  De gegevens te kopiëren naar de externe tweede schijf

Tips

 • U kunt het opzetten van een FTP-server om bestanden via een netwerk of het internet over te dragen
 • Comprimeren van uw bestanden (WinZip, WinRAR, of gecomprimeerde map op Windows XP) bezuinigingen op transfertijd (maar verhoogt prep tijd).
 • Bij het kopiëren van gegevens proberen doen het in kleine stukjes, soms nemen van grote blokken data kunnen systemen leiden tot stilstand. Probeer een map of directory op een moment.
 • Als uw doel is om een ​​volledige kopie van de schijf in uw pc te maken, dan zijn er software tools zoals Norton Ghost. Voor deze activiteiten kunt u overwegen een verwisselbare schijf caddy, die draait op de interne databus.
 • Bestanden kunnen ook via het netwerk worden overgedragen met gedeelde mappen
 • Zorg ervoor dat de schijf die u wilt kopiëren om voldoende capaciteit heeft. Bij het maken van kopieën van een schijf is het beste om een ​​rit van dezelfde grootte of groter te kiezen.

Waarschuwingen

 • Waarom gebruik maken van een externe behuizing? Als je open te stellen uw machine kunt u uw garantie, kunt u ook per ongeluk loskoppelen van een lead of ervoor zorgen dat een ander probleem. Je zou niet willen openen van een notebook (meestal het zou slechts een station neem toch)!
 • Statische schok kan bakken een computer! Wees voorzichtig. Gebruik een statisch bandje indien mogelijk. Zo niet, net tegen de metalen deel van een computer voordat u begint te werken op het met de stekker in het voor de aarding.
 • Pas op voor scherpe randen binnen de computerbehuizing.

Dingen die je nodig hebt

 • Een computer
 • Twee harde schijven (een te kopiëren naar, een om te kopiëren van)
 • Een internetverbinding voor cloud storage