Wkunl

Hoe te XML-bestanden te bekijken

Of u Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera of Safari gebruikt, kan gebruik XML-bestanden weergeven in uw Internet-browser met behulp van de onderstaande instructies. Dit artikel zal zich richten op de stappen voor hoe u XML-bestanden te bekijken in de 3 grote browsers, Firefox, Internet Explorer en Chrome.

Stappen

Hoe te XML-bestanden te bekijken. Open mozilla firefox.
Hoe te XML-bestanden te bekijken. Open mozilla firefox.

Voor mozilla firefox

 1. 1
  Open mozilla firefox.
 2. 2
  Verplaatsen naar het bestand drop down menu met uw muis, klik erop, en scroll naar beneden om open te bestand te selecteren en klik erop. Als alternatief, raakte de Ctrl-en O-toetsen op je toetsenbord tegelijkertijd.
 3. 3
  Navigeer naar de locatie waar het XML-bestand is.
 4. 4
  Selecteer het en klik op openen, of druk op de enter-toets.
 5. 5
  Bekijk de ruwe XML-bron door met de rechtermuisknop te klikken op de pagina van de browser en het selecteren view page source of door het openen van het uitzicht vervolgkeuzelijst en klikken op pagina bron.

Voor internet explorer

 1. 1
  Open internet explorer.
 2. 2
  Verplaatsen naar het bestand drop down menu met uw muis, klik erop, en scroll naar beneden om open te selecteren en klik erop. Raakte vervolgens de Ctrl-en O-toetsen op je toetsenbord tegelijkertijd.
 3. 3
  Zoek het XML-bestand dat u wilt openen.
 4. 4
  Kies het bestand en klikt open of gewoon druk op de Enter-toets.
 5. 5
  Let op de ruwe XML-broncode door rechts te klikken op de browser pagina en kies view source of door te navigeren naar de mening drop-down menu, het uitbreiden van het, dan is het kiezen van de bron.

Voor google chrome

 1. 1
  Open Google Chrome.
 2. 2
  Raakte de ctrl en O toetsen tegelijkertijd.
 3. 3
  Navigeer naar het gewenste XML-bestand op uw computer.
 4. 4
  Selecteer het bestand en klikt open of druk op de Enter-toets.
 5. 5
  Zie de ruwe XML-bron door met de rechtermuisknop te klikken op de browser pagina en selecteer view page source of door te klikken op het pictogram met de moersleutel, naar beneden scrollen om gereedschappen, en vervolgens bron weergeven.

Tips

 • U kunt tegenkomen XML links op het internet. Je hoeft alleen maar te klikken op hen om de XML-gegevens te bekijken.
 • Opera, Safari, en diverse andere browsers zijn ook geschikt voor het bekijken van XML-bestanden. De stappen moeten vergelijkbaar zijn met die van de grote browsers zijn en intuïtief zou zijn als je de bovenstaande instructies hebt gelezen. Zorg ervoor dat u met de rechtermuisknop op de browser pagina nadat u het XML-bestand hebt geladen, en selecteer vervolgens View Source, als je wilt om de ruwe XML-gegevens te zien.
 • Ook van bewust dat als je toevallig het exacte adres van het XML-bestand op uw computer weet, kunt u eenvoudig de juiste informatie in het adresveld van uw browser in te voeren. Het zal er ongeveer zo uitzien: file:/ / / C:/ Documents% 20en% 20Settings/User_Name/My% 20Documents/ProgramX/ProgramX_File / XML_File_Name.xml
 • Soms XML-bestanden mogelijk ongeldig. Als dit gebeurt, krijgt u een foutmelding in uw browser.
 • Vóór het bekijken van de ruwe XML-gegevens, kunt u + en borden binnen de XML-gegevens te merken. U kunt klikken op hen te contracteren of uitbreiden data, respectievelijk.