Wkunl

Hoe maak je een video game te maken in een uur met de werkelijkheid fabriek

Deze tutorial zal u stap voor stap bij het maken van een kale 3D video game met Reality Factory in hopelijk minder dan een uur.

Stappen

Hoe maak je een video game te maken in een uur met de werkelijkheid fabriek. Installeer RF in de standaardlocatie op een schijf wortel.
Hoe maak je een video game te maken in een uur met de werkelijkheid fabriek. Installeer RF in de standaardlocatie op een schijf wortel.
 1. 1
  Download werkelijkheid fabriek.
 2. 2
  Installeer RF in de standaardlocatie op een schijf wortel.
 3. 3
  Blader naar de map C: \ RealityFactory \ tools en klik op RFEditPro.exe dat is het blauwe icoon hoofd in versie.75.
 4. 4
  Klik op het tabblad 'textuur' onder de nieuwe, open, sparen pictogrammen. Kies een textuur die je leuk vindt.
 5. 5
  Klik op het tabblad templates. In de werkbalk zullen er 2 iconen elk met een pijl in een doos. Selecteer het donkerblauwe vakje in als dit nog niet is geselecteerd. In de sectie sjablonen, klikt u op het pictogram cilinder.
 6. 6
  Aan de rechterkant van het scherm zal er parameters zijn voor de cilinders die worden grijs weergegeven. Klik op 'Customize Template' om ze bewerkbaar te maken. Wijzig de 'top van de cilinder x omvang tot 1024 en de z grootte tot 1024 ook. Verander de onderste x en z grootte tot 1024 ook. De Y-grootte kan op 512 worden gelaten.
 7. 7
  Klik op 'add huidige item te wereld' of druk op enter. In het perspectief zul je je nieuwe kamer zien
 8. 8
  Om te bewegen het perspectief, klik en vooruit en achteruit Houd de linkermuisknop ingedrukt om dolly. De RMB zal u doen draaien op een vast punt en de MMB zal u toelaten om loodrecht pannen aan het bekijken vliegtuig. Als je een wiel je kunt het ook gebruiken om dolly, hoewel de LMB heeft meer precisie.
 9. 9
  Zorg ervoor dat het pictogram met de donker blauwe vierkant is geselecteerd en klik op de pijl naast de woorden actmaterial. Scroll naar beneden en selecteer PlayerSetup
 10. 10
  In de werkbalk, klikt u op het pictogram met de loodrechte pijlen. Dit is de knop Verplaatsen. In de Orthografisch (2D) bovenaanzicht bewegen de blauwe stip zodat het ergens in de kamer als deze nog niet is. Druk op Enter.
 11. 11
  Ga terug naar de entiteit lijst en selecteer playerstart. Met behulp van dezelfde methode om te bewegen als voorheen, verplaats de blauwe stip tot net boven de grond in het zijaanzicht en in de buurt van het centrum in het bovenaanzicht. Dit vertegenwoordigt de onderkant van je spelers voeten.
 12. 12
  Op het bovenste menu klikt bouwen / compileren. Check 'Voorbeeld in Reality Factory' en klik op OK. Klik nogmaals op OK voor een preview.
 13. 13
  Klik twee keer gedaan en geniet van je creatie.

Tips

 • Werkelijkheid Factory is open source en gratis. Het is de reden waarom ik heb het gebruikt voor deze les. Veel nieuwere motoren bestaan ​​en sommige kunnen worden gekocht erg goedkoop door studenten. Wist je dat als je zelf de games Unreal Tournament, Far Cry, Quake, of een veelheid van andere spellen, de fabrikant bevat de motoren / redacteuren? Dit is de gehele basis van de Mod verschijnselen
 • Krijgen om alles in de map RF kennen. Het heeft vele onderdelen en een aantal zijn erg belangrijk in het maken van visueel leuke spelletjes. Het heeft ook sub-mappen voor het organiseren van media-elementen en scripts. Lees de INI-bestanden in de map Install, ze zijn prachtig voor iemand die nieuw te programmeren om een ​​beetje logica te ontdekken. Ze zijn ook waar je veel attributen zoals gezondheid zal vinden. Ook wennen aan de scripts, ze zijn net als C + + alleen leuk om te lezen.
 • Lees de docs. Er is een heleboel informatie over RF en een grote gemeenschap. vragen stellen in de forums, zullen de mensen je helpen. Kijk ook voor een boek in de tutorials sectie genaamd 'maken van spellen met Reality Factory' van Dan Valeo
 • Niet uw niveaus groter dan 4000 textels, 2000 in de positieve richting en 2k in de negatieve x & y maken. Als u denkt dat dit nog te klein is, kunt u de schaal van de weegschaal speler in het vak entiteit eigenschappen.
 • Deze vorm van map heet BSP. Het staat voor binaire ruimte partitie. Het is aan het verouderen. Al snel na je je comfortabel met deze software te voelen, ga dan naar Mayaple en download Maya PLE. Maya wordt steeds de industriestandaard voor het modelleren van polygonen. Met een exporteur verkrijgbaar bij de RF-site kunt u uw creaties Maya importeren in RF behulp van statische mesh entiteiten.

Waarschuwingen

 • RF houdt niet van elke ruimte in een van de bestandsnamen. Dit betekent niet zet het in 'Program Files'.
 • Alle textures die u maakt voor RF moet worden gedimensioneerd in machten van 2, dus 256x256 of 512x512, kunnen 512x256 worden gebruikt, maar kan vreemd resultaten geven. Vergeet niet, geen spaties in de oorspronkelijke bitmap namen, zoals ze worden overgebracht naar het. Txl bestand. Dit zal vrijwel altijd leiden tot vreemde resultaten.