Wkunl

Hoe maak je een video game programmeren

Als u ooit hebt willen leren hoe games zijn gemaakt of hoe je zelf een maken dan is dit artikel is voor jou.

Stappen

Hoe maak je een video game programmeren. Leer een programmeertaal.
Hoe maak je een video game programmeren. Leer een programmeertaal.
 1. 1
  Leer een programmeertaal. C / C + + is het meest populair als de industrie standaard, maar als je nieuw bent in het programmeren bent, kunt u om te beginnen met Python. is een vrij nuttig Python tutorial voor beginners. Afwisselend, vind een gebruikersvriendelijke spel-engine maken zoals RPG Maker of Torque. Dit kan tijd besparen voor degenen die zijn op een verlies bij de programmering. Echter, kon de programmering van de betere optie op de lange termijn zijn.
 2. 2
  Denk aan een idee voor een spel. Zodra u de algemene verhaallijn voor je spel, ingaan op de details van hoe het precies zal spelen uit. Hoe meer details je hebt, hoe makkelijker het zal zijn om te creëren. * Schrijf een perceel voor het verhaal. EX: Heeft Sally vind de sleutel tot de tweede deur willekeurig, of moet ze een zoektocht naar Dr Millers doen naar de ladder die haar in staat stellen om de boom te klimmen en vind de sleutel?
  • Zal Personages bewegen door toetsenbord of muis? Zijn er cheats?
 3. 3
  Verzamel uw middelen. Verzamel of maak alle texturen, sprites, geluiden, en modellen die je nodig hebt voor je spel. Er zijn een heleboel goede vrije degenen die er dus zorg ervoor om rond te kijken. is een zeer nuttige sprite tutorial.
  • Om sprites te maken, moet je eerst leren pixel art. Er zijn veel zelfstudie rond het internet.
 4. 4
  Maak een motor. Het schrijven van een game-engine kan een moeilijke taak zijn, vooral als je nieuw bent bij het programmeren bent. Probeer het gebruik van een die is open source voor je eerste spel. Niet alleen zijn ze gratis, maar ze geven je een heel goed idee van hoe men zou moeten werken.
 5. 5
  Script je spel. Scripting is een van de laatste stappen in het creëren van een spel. Het script vertelt de motor wat te doen en wanneer het te doen. Als je je eigen motor te bouwen dan moet u uw eigen scripttaal die het zal begrijpen maken. Als u een open source engine gebruikt, is de kans groot dat het al een scripttaal dus check de documentatie.
 6. 6
  Test uw spel. Nu krijg je te zien wat al je harde werk is veranderd in om. Speel je spel, doet alle mogelijke dingen, totdat u en uw computer blauw in het gezicht zijn. Vinden elke mogelijke "bug" (probleem) en zet deze vast voordat u loslaat.
 7. 7
  Laat je spel. Dit deel is aan u. Als u van plan op het verkopen van uw spel (en je niet een van de open source game-engines) je zal te maken hebben met het krijgen van de juiste auteursrechten, handelsmerken, enz. Of u kunt altijd het vrijgeven als open source voor anderen om te leren off van.

Tips

 • Schrijf altijd de dingen die je nodig hebt ** nu ** in plaats van dingen die je "nodig" of "nodig heeft".
 • Beginnen klein, dan bouwen vanaf daar. Geen dingen toevoegen zoals speciale effecten voordat u de basisstructuur van het spel up and running.
 • Als het spel is online, zorg ervoor om te coderen! Hackers kunnen eenvoudig nemen als je dat niet doet.
 • Niet het wiel opnieuw uitvinden. Als er een bibliotheek om iets wat je wilt doen, gebruik het in plaats van het schrijven van uw eigen, tenzij je een goede reden om niet te.
 • Onthoud altijd dat je spelletjes motoren moet maken, niet. Focus je inspanningen op het spel meer dan de motor, en geen overbodige functies niet toe, alleen maar omdat je 'denkt dat je later nodig "of het" zou cool om dit te hebben ".
 • Game creatie / ontwikkeling kan een zeer moeilijke zaak. Als je merkt dat je gestrest over iets dat niet goed werkt dan zeker om een ​​adempauze te nemen. Heeft iets wat je liefde niet om te zetten in je ergste vijand omdat je probeert te haasten.

Waarschuwingen

 • Als u van plan op het verkopen van uw spel en geen gebruik maakt van uw eigen motor of werk zeker om toestemming te krijgen van de makers, zodat u het kunt gebruiken om problemen te vermijden.