Wkunl

Hoe maak je een USB flash drive te herstellen

Heeft u een USB flash drive die maar niet meer werkt? Ervan uitgaande dat de hardware is onbeschadigd, en je het niet erg verliezen van al je bestanden, je zou kunnen proberen het formatteren van de USB-drive.

Stappen

Hoe maak je een USB flash drive te herstellen. Bepaal of uw bestanden niet belangrijk genoeg om een DIY poging tot data recovery riskeren.
Hoe maak je een USB flash drive te herstellen. Bepaal of uw bestanden niet belangrijk genoeg om een DIY poging tot data recovery riskeren.

Repareren fysieke schade

 1. 1
  Bepaal of uw bestanden niet belangrijk genoeg om een DIY poging tot data recovery riskeren. Als je besluit je bestanden zijn te belangrijk om risico's, wil je een flash drive data recovery bedrijf te vinden.
  • Deze bedrijven hebben speciale hardware en gereedschappen ontworpen om printplaten te repareren. De meer geavanceerde bedrijven de tools om het NAND geheugen chip van de printplaat te verwijderen, om de ruwe gegevens in opgeslagen extraheren en te ontcijferen.
  • De prijzen voor data recovery kan variëren van 15€ - 635€ op basis van de ernst van de schade aan de drive, en de aard van de verlangde terugvordering.
  • Sommige data recovery bedrijven bieden oplossingen voor kleine tot matige fysieke / interne schade kost minder dan 150€.
 2. 2
  Ontvang de hulpmiddelen. Als u besluit dat u comfortabel gevaar voor uw bestanden, moet u:
  • Een soldeerbout met soldeer en flux
  • Een oude USB-kabel
  • Wire cutters / strippers
  • Een kleine platte schroevendraaier
  • Een vergrootglas of loop juwelier
  • Opmerking: Deze stappen zijn alleen van toepassing als uw flash drive heeft een gebroken connector.
 3. 3
  Met behulp van de schroevendraaier, verwijder voorzichtig de flash drive behuizing van.
 4. 4
  Gebruik het vergrootglas om te inspecteren de printplaat (PCB) en soldeer pads. Als de printplaat zelf beschadigd is of het soldeer pads worden opgeheven, zal u waarschijnlijk de hulp van een professional nodig. # * Opmerking: De lamel zijn de 4 bits van soldeer dat de tanden van de USB-connector aansluiten op de koperen leidingen in de printplaat. Als de connector weg heeft verbroken zonder schade aan de printplaat of soldeer pads, verder met de volgende stap.
 5. 5
  Stel de flash drive op een harde ondergrond met de connector uiteinde naar u toe gericht en de soldeer pads naar boven.
 6. 6
  Gebruik de kniptang op het ene uiteinde afgesneden van de USB-kabel. Snijd het vrouwelijke uiteinde als het niet man-naar-mannetje.
 7. 7
  Gebruik de draad strippers bloot ongeveer 0 0,25 inch (0,6 cm) van elk van de vier draden in de kabel. Of, als je niet op een lege USB-kabel te gebruiken, je kan solderen stukken van kleine gauge elektrische draad aan elk van de pinnen van de gebroken USB-connector, dit zal je eigen mini-USB-kabel te creëren.
 8. 8
  Soldeer elk van de vier draden aan de vier soldeer pads. De kleuren van links naar rechts zijn zwart, groen, wit, rood.
  • Hebben deze omhoog of uw flash drive (en bestanden) zijn toast niet door elkaar.
  • Als u gebruikt uw eigen individuele draden in plaats van een kabel, gewoon soldeer elke draad dwars op de overeenkomstige pad, ongeacht welke kleur de draad is.
 9. 9
  Steek het andere uiteinde van de USB-kabel aan op een computer en steek uw vingers.
  • Als het registreert, geweldig! Alleen sla je bestanden op uw computer.
  • Als het nog niet wordt herkend, is het waarschijnlijk dat er een ander onderliggend probleem dat niet kan worden gezien met het blote oog. Ofwel beschouwen het als een professionele recovery bedrijf sturen, of gebruik het als een kerstboom ornament dat adviseert u om altijd een back-up van uw belangrijke bestanden.

Scannen op problemen (windows)

 1. 1
  Steek de stick in de USB-poort op de computer.
 2. 2
  Open mijn computer en klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de verwisselbare schijf. Kies de optie Eigenschappen.
 3. 3
  Klik op het tabblad gereedschappen.
 4. 4
  Klik op de knop Nu controleren.
 5. 5
  Klik op beide "automatisch herstellen van fouten in het bestandssysteem" en "scannen en repareren van de slechte sectoren poging" selectievakjes. Klikt u op Start.
 6. 6
  Wacht tot de scan te voltooien. Klik op Sluiten als u klaar bent.

Formatteren van de schijf

 1. 1
  Formaat met NTFS in plaats van FAT32.
 2. 2
  Na deze, indeling opnieuw met FAT32.

Tips

 • Als u ervoor kiest om de diensten van een professioneel data recovery bedrijf te zoeken, moet u uw problemen te beschrijven om het beste van je vaardigheden om te zorgen dat ze over de ervaring en gereedschap voor de job.
 • Als uw USB flash drive DOET belangrijke gegevens bevatten die u wilt ophalen, NIET opnieuw formatteren van het apparaat. Hoewel er geen duidelijke tekenen van schade zijn, kunnen een of meer van de inwendige componenten zijn bedorven. Hoewel het vereist meestal geavanceerde en gespecialiseerde apparatuur om de exacte oorzaak van de storing te diagnosticeren, een ding om te proberen is om te controleren op verbrande zekeringen. Om dit te doen, verwijder de buitenste behuizing / omhulsel van het apparaat en met een vergrootglas, lokaliseren een van de kleine duidelijke kubusvormige componenten op de printplaat. Als een van deze zekeringen zijn zwart in plaats van helder / doorschijnend, heeft het uitgebrand en vereist professionele data recovery.
 • USB-drives zijn goedkoop en overal verkrijgbaar. Overweeg een over het installeren van besturingssystemen als het waarschijnlijk kost je veel minder in de tijd en hoofdpijn.
 • Zoek rond voor een opmaak tool om je schijf vooraf formatteren. Het opnieuw installeren van een besturingssysteem is geen taak te lichtvaardig worden genomen.
 • Als al het andere faalt en uw gegevens is NIET belangrijk aanspreekpunt van de flash drive vervaardigen via e-mail of forum. Ze hebben misschien een utility om de drives firmware opnieuw te laden en uitvoeren van een format van de beschadigde schijf low-level.

Waarschuwingen

 • Formatteren worden alle gegevens gewist op een station.
 • Als de bestanden op alle belangrijke, laat niet iemand die toevallig zelf een soldeerbout u ervan overtuigen dat ze het kunnen repareren. Meer wel dan niet, bij een gebroken USB connector hebben de soldeereilandjes opgetild van de printplaat. Dit betekent dat een beginnende soldeer werk is niet van plan om de truc te doen en zal waarschijnlijk alleen maar meer schade veroorzaken. "Lifted pads" betekent simpelweg dat wanneer de USB-connector brak af, het soldeer het aansluiten van de 4 griffen op de printplaat afbrak van de raad van bestuur en vast aan het einde van elke tand. Als u merkt dat het soldeer pads zijn opgeheven, is het sterk aanbevolen om professionele data recovery hulp te zoeken in plaats van verder te gaan met de onderstaande stappen.
 • Een back-up van gegevens en stuurprogramma's, formatteren van schijven en het opnieuw installeren van besturingssystemen is een langdurig en ingewikkeld proces en mag alleen gedaan worden door iemand die weet wat ze doen.
 • Vermijd de verwarring tussen een low-level format (LLF) en herinitialisatie (reset rijden naar fabrieksinstellingen). LFF was gebruikelijk in de jaren '80 als gevolg van MFM en andere aandrijving formaten die niet werden setup met zijn geometrische configuratie tijdens het productieproces. Het heeft geen plaats voor moderne opslag-apparaten, zoals ze zijn bijna onmogelijk te LFF door consumenten.

Dingen die je nodig hebt

 • Uw besturingssysteem (restore) schijf.
 • Uw besturingssysteem serial key.
 • Een USB flash drive die goed werkt voor het testen / vergelijken doeleinden.