Wkunl

Hoe je het IMEI-nummer vinden op een mobiele telefoon

Het hebben van uw mobiele telefoon of tablet gestolen is niet alleen een slechte dag in de dierentuin, het potentieel compromissen uw veiligheid en beveiliging. Dankzij de FCC (terug in de tijd van de dinosauriërs, de vroege jaren '80), Electronic serienummers werden gecreëerd om een ​​unieke id te geven aan mobiele apparaten. Sindsdien is het gebruik van mobiele apparaten explodeerde, en de elektronisch serienummer van weleer werd de IMEI (International Mobile Equipment Identity) en de MEID (Mobile Equipment ID-een super set van IMEI) van vandaag.

Als een telefoon, iPad of ander mobiel apparaat wordt gestolen, kunnen vervoerders in sommige landen het IMEI blacklist of MEID, zodat de dief de telefoon niet kunt gebruiken in welke hoedanigheid (ongeacht of de SIM-kaart is vervangen). Dit is een nummer dat u moet houden in het dossier, op een veilige plaats, moet ooit dat nodig zijn. Wij tonen u een paar tips over hoe dit te doen.

Stappen

Hoe je het IMEI-nummer vinden op een mobiele telefoon. Ga naar het scherm wijzerplaat op uw telefoon.
Hoe je het IMEI-nummer vinden op een mobiele telefoon. Ga naar het scherm wijzerplaat op uw telefoon.

Keypad methode

 1. 1
  Vorm dat in de meeste telefoons hebben een heel eenvoudige sleutel-in methode om IMEI / MEID-nummers halen:. Voer een 5-cijferige strijkinstumenten * # 06 #-en het nummer worden weergegeven op uw telefoon.
  • Dit is niet waar voor alle dragers of telefoons. Bijvoorbeeld, terwijl een iPhone op het AT & T-netwerk zal het MEID-nummer, een iPhone op het Verizon-netwerk belt het nummer terug en bereikt een opname die zegt, "Uw oproep kan niet worden voltooid als gekozen." Maar goed dat er andere methodes!
 2. 2
  Ga naar het scherm wijzerplaat op uw telefoon. Op het toetsenbord, voert u * # 06 #, zonder spaties, zoals weergegeven:
 3. 3
  Kopieer uw IMEI. De IMEI zal verschijnen als u het laatste teken te kiezen, en moet de gegevens automatisch te bellen zonder dat u belt slaan of te verzenden.
  • Overweeg het toevoegen * # 06 # als een telefooncontact. Op die manier je hoeft niet om het opnieuw opzoeken!

De batterij methode

 1. 1
  Schakel de telefoon helemaal uit. Zoals bij elk elektronisch apparaat, het is altijd het beste om de macht af voordat u begint rondneuzen de ingewanden. Het is twijfelachtig de telefoon zal u een schok geven, maar je kon fritz out telefoon eenvoudig, en dan wat zou er zijn in het hebben van uw IMEI?
 2. 2
  Verwijder de achterklep. Schuif de achterkant geopend zorgvuldig, en de batterij te verwijderen.
 3. 3
  Zoek de IMEI. Kijk in de lege batterij slot voor een white label wijzend op de IMEI (gemarkeerd hier geel). Het moet 15 of 17 cijfers, geen enkele slashes, en mag geen letters bevatten. Alleen de eerste 15 cijfers nodig.

iPhone en iPad

 1. 1
  Tik op Instellingen. Dit opent het venster Instellingen waarin u al uw voorkeuren kunt instellen en zien.
 2. 2
  Gene ral Gene>. U krijgt een lijst met alle basisinformatie over uw pad of tablet. Tik op het Over veld, gemarkeerd op de onderstaande iPhone:
 3. 3
  Zoek uw MEID. Scroll naar beneden de informatie geeft die u vertelt over uw muziek, video's, foto's, enz. Op weg naar de bodem, zie je MEID en rechts van dat, een 14-cijferig nummer. Dit is uw MEID. Hieronder weergegeven op een iPad:
 4. 4
  Kijk op itunes. Sluit je iPhone aan op uw computer en start iTunes.
 5. 5
  Locatie van uw telefoon. Het zal worden genoteerd op de linkerkolom, onder het kopje Apparaten. Op de top vindt u een foto van uw telefoon te zien, samen met uw naam, functie, software versie, serienummer, en telefoonnummer.
 6. 6
  Klik op uw telefoonnummer. Wanneer u klikt op uw telefoon nummer in iTunes, wordt er geschakeld tussen uw nummer en uw MEID.

Android

 1. 1
  Gebruik de draaischijf methode. Uit de telefoon toetsenbord, voert u * # 06 #, en uw IMEI wordt weergegeven.
 2. 2
  Kijk onder de batterij. Net als alle telefoons met een toegankelijke batterij, is het IMEI zich op een etiket eronder.
 3. 3
  Kijk in de instellingen. Vanuit het startscherm, drukt u op Menu, vervolgens Instellingen Menu,>, daarna Over de telefoon, en vervolgens Status. Uw IMEI-nummer (of IMSI) zal worden gevestigd op het volgende scherm.

Motorola iden-eenheden

 1. 1
  Zet de telefoon aan. Power-up van uw telefoon en ga naar het belscherm. Druk op de volgende toetsencombinatie in snelle opeenvolging: # * [menu] [pijl naar rechts]. Probeer niet te pauzeren of blijven hangen.
 2. 2
  Zoek uw IMEI. Op units met SIM-kaarten, scroll naar beneden tot je IMEI / sim ID en kies Enter. Vanaf hier kunt u uw IMEI, SIM bekijken, en op sommige eenheden, uw MSN. De eerste veertien cijfers worden weergegeven, de vijftiende is altijd een 0.
  • Op oudere apparaten zonder SIM-kaarten:
  • Doorgaan met de toets [pijl naar rechts] geraakt totdat je IMEI [0] op het display. De eerste zeven cijfers worden weergegeven.
  • Raakte de menu-toets en vervolgens de "soft key" onder "next" om de volgende zeven cijfers weer te geven. De vijftiende en laatste cijfer is meestal een 0.

Verloren of gestolen telefoon

 1. 1
  Zoek de originele verpakking voor uw mobiele apparaat. Maak je geen zorgen over het boekje, op zoek naar de doos.
 2. 2
  Zoek het barcode label vast aan de doos. Het kan zijn geplaatst over de opening als een afdichting.
 3. 3
  Kijk voor de IMEI. Het moet duidelijk worden gelabeld en wordt meestal vermeld samen met de barcode en serienummer.

Tips

 • Schrijf je IMEI beneden voordat uw telefoon wordt gestolen of verloren.
 • Als uw mobiele telefoon wordt gestolen, kunt u bellen of ga naar het dichtstbijzijnde servicecentrum van uw mobiele netwerk en geef dat IMEI-nummer aan het personeel om uw telefoon te blokkeren.
 • Niet alle telefoons hebben een IMEI-nummer. Momenteel, is het op alle GSM-en UMTS-telefoons vaak gevonden in Europa, Azië, Afrika, Australië, en in toenemende mate in Europa. AT & T en T-Mobile zijn de grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen met behulp van GSM met IMEI-nummers, maar er zijn steeds meer regionale vervoerders die overschakelen naar GSM als Centennial Wireless, Highland Cellular, Dobson Cellular een paar te noemen. Verizon en Sprint-telefoons zullen over het algemeen geen IMEI-nummers, maar eerder MEID-nummers-tenzij ze een dual mode module voor gebruik in het buitenland. De meeste pre-paid en non-contract telefoons in Europa niet IMEIs hebben, hetzelfde geldt voor wegwerp telefoons in heel Europa, Azië en Afrika.
 • Als je Zuid-Afrikaanse, bent u wettelijk verplicht om de diefstal te melden bij uw serviceprovider en aan de politie (ofwel SAPS of uw lokale Metro Police). Zal de zwarte lijst in alle netwerken zodat deze niet kan worden gebruikt voor criminele activiteiten. Als het wordt hersteld, is het mogelijk uit de zwarte lijst op voorwaarde dat je een bewijs van eigendom te verwijderen.

Waarschuwingen

 • Het blokkeren van een gestolen of verloren telefoon via het IMEI zal afgesneden alle communicatie tussen uw telefoon en uw provider, waardoor het onmogelijk is om de telefoon terug te vorderen via het volgen. Doe dit alleen als laatste redmiddel als uw telefoon bevat gevoelige informatie.
 • Sommige dieven vervang het IMEI-nummers van de telefoons die ze stelen met de IMEIs van andere apparaten. Als u een telefoonnummer van iemand gekocht of ergens je niet helemaal vertrouwt, probeer dan om te onderzoeken of uw veronderstelde IMEI gaat eigenlijk met dat model van de telefoon.