Wkunl

Hoe je facebook te leren senioren

Sinds de lancering in 2004, is Facebook uitgegroeid tot een van de meest populaire social networking sites op het internet. Hoewel veel van zijn gebruikers zijn tieners en jonge volwassenen, het is ook een uitstekende manier voor alle gezinsleden in contact te blijven in onze drukke en vaak geografisch verspreid leven. Met 36,5 miljoen senioren in de Europa alleen, en 351.000 mensen om een ​​"senior" elk jaar, senioren leeftijd van 65-74 maken 5,4 procent van de internetgebruikers. En 35,9 procent van de senioren zijn reguliere internet accessors, waardoor gemotiveerde senioren een rijke bron van potentiële gebruikers van Facebook. Als je graag helpen je je grootouders in contact blijven met de rest van de familie, om hen te helpen te krijgen op Facebook misschien wel een van de beste dingen die je kunt doen om ze te houden! Hier zijn enkele suggesties over hoe u kunt helpen krijgen een bejaarde of twee aangesloten op Facebook.

Stappen

Hoe je facebook te leren senioren. Leg het doel van facebook om uw bejaarde potentiële bekeerling.
Hoe je facebook te leren senioren. Leg het doel van facebook om uw bejaarde potentiële bekeerling.
 1. 1
  Wees open-minded. Het maakt niet uit hoe oud je bent - je kunt leren technologie. De echte barrière is waarschijnlijk houding - de jongere generaties te geloven dat er geen punt onderwijzen oudere generaties Facebook, en op zijn beurt, de ouderen te geloven is er geen punt is een deel van deze online sociale netwerken.
  • Focus op de realiteit dat veel hooggeplaatste mensen zijn zeer begaan met elke communicatiemethode waarmee ze verbonden met hun familie, vrienden en andere mensen die ze zorg over te blijven. Het gemak, toegankelijkheid en lage kosten van online interactie biedt voldoende motivatie om iets nieuws, zoals Facebook mits u een adequate verklaring van het doel en de voordelen te proberen.
  • Focus op duidelijk te maken dat er niets magisch of een vreemde over Facebook. Hebben duidelijke uitleg klaar.
  • Houd in gedachten dat oudere volwassenen de neiging om, geduldig, en geniet van het zoeken naar intellectuele stimulatie. Bovendien hebben oudere mensen hebben de neiging om net zo nieuwsgierig als kinderen. Neem deze positieve eigenschappen en toepassen op je Facebook-training.
 2. 2
  Leg het doel van facebook om uw bejaarde potentiële bekeerling. Tenzij u geweest specifiek gevraagd door uw bejaarde vriend hoe Facebook te gebruiken, kan dit uw grootste hindernis te zijn. Als je probeert om opa te overtuigen om een ​​Facebook-account hebt, ben je waarschijnlijk te vroeg: "?? Maar wat wil ik dat doen voor Wat is het dan niet voor mij dat ik niet al een hebt" En omdat alle volwassenen moeten weten waarom ze iets moeten leren en zijn het meest attent toen het leren is van directe waarde en relevantie, dan moet je een diep adem te halen en komen met een aantal overtuigende redenen, zoals:
  • "Het is een geweldige manier om oude vrienden te vinden!" - Leg uw senior vriend hoe gemakkelijk het is om bij te praten met lang verloren vrienden. Veel ouderen zijn opnieuw verbinden met lang verloren vrienden via Facebook. Heeft u voorbeelden, bieden hen, vooral als ze ouderen te betrekken.
  • "Het is een manier die je in contact kunt blijven met mij en de rest van de familie!" - Laat uw senior vriend foto's, status updates, en andere familie-informatie die ze kunnen aanboren en blijf op de hoogte van als familie groeit, reizen, behaalt successen, enz.
  • "X celebrity gebruikt het!" - Noem hun favoriete beroemdheid, politicus, dichter, schrijver, sporter, enz., en laat ze zien zijn of haar account. Uitleggen hoe ze een fan van deze persoon op Facebook, zoals Susan Boyle kan zijn.
  • "Je hoeft geen e-mail van iemand herinneren, laat staan ​​ze e-mailen!" - Laat zien hoe ze bij kan houden met vrienden gewoon door met Facebook.
  • "U kunt gratis deals, specials, enz., van uw favoriete winkels en bedrijven!" - Laat ze zien hoe ze vouchers, coupons, speciale aanbiedingen etc., kunt vinden door steeds fans van bepaalde sites van bedrijven.
  • "Je kunt spelen op Facebook!" - Neem de tijd ze games en apps te laten zien zoals Farmville op Facebook dat misschien hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Een groeiend aantal senioren genieten van Facebook games, die het extra voordeel van heeft de uitoefening van de hersenen en handspieren.
  • "Facebook kan de generatiekloof te verkleinen." - Gooi deze in te laten zien dat opa is net zo hip als je!
 3. 3
  Leggen de basis om uw senior vriend voor het openen van een rekening. Facebook kan behoorlijk verwarrend zijn om te beheersen voor mensen die nieuw zijn op sociale netwerken, ongeacht hun leeftijd. Als u een account op de site, log in en geef uw senior vriend een visueel overzicht van hoe aan de slag, met behulp van uw rekening als een voorbeeld. Werken door middel van het langzaam en methodisch en wees geduldig. Als u nodig hebt om opnieuw te gaan over dingen, doe dat dan.
  • Herhalen wat je ze laten zien, doe het rustig aan, en stop na elke paar verklaringen hen hands-on praktijk te geven.
  • Als je gefrustreerd, ofwel een pauze nemen, of suggereren dat ze kunnen contact met u opnemen wanneer ze een probleem staking of een vraag in plaats van te herhalen wat al te vaak. Oudere volwassenen het beste leren door "doen" en is het misschien een goed idee om gewoon te gaan en krijgen een kopje koffie en een tijdschrift lezen in de achtergrond terwijl ze spelen rond met het voor een beetje te zijn.
  • Weet Facebook of online jargon niet gebruiken zonder het uit te leggen. Bijvoorbeeld, in plaats van te gaan door over het hebben van een goede avatar, moet u iets zeggen als: "Het is echt belangrijk om ervoor te zorgen dat u een duidelijke foto op je profiel pagina Een foto is meestal bekend als een avatar Mensen kijken om te zien.. uw foto of avatar uit te werken of ze weet je. " Houd in gedachten dat alle online verwante woorden die je gebruikt moet worden vertaald naar meer algemeen bekend woorden tot uw senior vriend wordt gebruikt om de nieuwe voorwaarden.
 4. 4
  Leg de privacybeleid. Veel senioren zijn niet comfortabel met zo veel informatie over zichzelf te delen. Facebook is misschien niet voor hen, maar misschien diaspora is.
 5. 5
  Zorg ervoor dat uw senior vriend kan verplichten tot het lidmaatschap van facebook. Als je opa is dit alleen om je humor, het is waarschijnlijk een verspilling van tijd. Vraag of de persoon die u wilt helpen is in staat om een ​​beetje tijd nu en dan berichten en vriend verzoeken van oude maatjes beantwoorden door te brengen. De reacties die u ontvangt op uw overtuigende redenering hierboven geschetste Moet u helpen bij het werk van hun niveau van waarschijnlijke voortdurende actieve belangstelling.
 6. 6
  Creëren hun rekening met hen. Pas het volume en de lettergrootte indien nodig, voordat u begint. Zorg ervoor dat uw senior vriend heeft een geldig e-mailadres voordat u zich aanmeldt, het is vereist en het is handig voor het ontvangen van meldingen van berichten, vriend verzoeken, evenementen, enzovoort, buiten Facebook. Als ze niet over een e-mailadres, gratis aanmaken met behulp van providers zoals Gmail, Yahoo, Hotmail, enz. Laat ze alle verplichte velden in te vullen bij het ​​maken van de Facebook-account, en als ze ongemakkelijk verstrekken van persoonlijke informatie, tonen hen hoe ze hun privacy-instellingen aan te passen als je gaat.
  • Hen gerust te stellen over hun privacy-instellingen. Leg de instellingen grondig om ervoor te zorgen dat ze weten wat wel en niet doorzoekbaar op andere mensen online. Respecteer de mate van privacy die zij wensen te handhaven.
  • Wees niet bang om uit te printen de rekening stappen in grote letters. Het toestaan ​​van oudere volwassenen aan de instructies en uitleg op papier lezen kan geruststellend zijn en kan het leren en erkenning proces helpen om sneller te activeren.
 7. 7
  Toon uw bejaarde vriend hoe u informatie toevoegen aan hun profiel. Een e-mailadres en verjaardag is vrij kaal voor een Facebook-profiel - hen te helpen informatie, zoals hun huidige of voormalige plaats van tewerkstelling, oude middelbare scholen of universiteiten, voorkeuren en interesses, contactgegevens, en meer toe te voegen. Vergeet niet, alleen de informatie die ze zijn comfortabel uitdelen en dat de toegankelijkheid van de gegevens kan worden aangepast met "Privacy Settings".
 8. 8
  Help je senior vriend aansluiten bij een school of werkplek netwerk, evenals groepen en pagina's met betrekking tot oude clubs of belangen. Dit is een geweldige manier voor hen om weer met oude vrienden, familieleden, collega's, medewerkers, klasgenoten, etc.
 9. 9
  Moedig uw pas bekeerde bejaarde facebook lid om hun wijsheid toe te voegen aan facebook. Iedereen kan leren van wat senioren moeten delen. Moedig uw senior vriend te openen en delen verhalen, gedachten, ideeën, en met anderen op Facebook.
  • Als uw senior vriend neemt echt naar Facebook, helpen hem of haar een bredere aanhang van vrienden door het vertellen van uw vrienden en wens en het delen van hun updates te krijgen.
 10. 10
  Leer van hen. De wijsheid van mensen die vele tientallen jaren hebben gewoond is onvervangbaar en intens waardevol. Wanneer uw nieuwe Facebook-geconverteerde senior vriend maakt relevante opmerkingen over het gebruik van de site, wordt de manier waarop mensen gebruik van de site, of zelfs uw schijnbare verslaving aan, dan misschien zijn ze iets op het spoor. Hou je oren open van hun wijze perspectief te leren over een moderne manier om iets mensen altijd hebben gedaan doen - het in contact blijven.
  • Heb een kopje iets samen en vraag uw senior vriend wat zijn of haar gedachten over Facebook zijn. Stel vragen en uit te vinden of er manieren waarop u kunt helpen om hun ervaring van het zijn op Facebook te verbeteren. En vergeet niet om een ​​goede lach om de spanning opgebouwd uit het leren van een nieuwe vaardigheid te verlichten hebben.
 11. 11
  Laat het zijn. Als u hebt geprobeerd en uw senior vriend heeft beleefd geweest, maar toont een totaal gebrek aan belangstelling voor het moment dat je je rug toe te keren, te begrijpen. Het is niet per se omdat ze ouder zijn - het is waarschijnlijk omdat ze een stuk wijzer over hoe ze willen hun tijd te gebruiken, en het is gewoon niet voor hen. Stok met de beproefde methoden van het houden van contact door middel van telefoontjes en draaien nu en dan.

Tips

 • Zorg ervoor dat ze duidelijk en geruststellend vertellen wat ze aanmelden voor.
 • Houd de leer kort. Als het niet zo goed gaat in eerste instantie, zijn bereid te breken van de leer in kortere blokken over een korte tijd. Bovendien, niet overdrijven de leer van de afzonderlijke onderdelen van Facebook op een bepaald moment. Doe een ding tegelijk en neem pauzes, of terugkomen naar andere elementen van Facebook op een andere dag.
 • Het kan helpen als u een beetje tijd besteden aan het doen wat onderzoek vooraf naar Facebook pagina's die voor hen van belang kunnen zijn in plaats van te verwachten dat uw senior vriend te "krijgen" vinden. Als je de basis leggen, dit maakt uw senior vriend om precies goed springen in en start met het gebruik van de site en pagina's al leuk vond, waardoor ze de kans om hun vleugels uit te slaan door te doen.
 • Gebieden die van bijzonder belang zijn voor senioren zijn gezondheid, vrije tijd en financiën. Houd dit in gedachten bij het zoeken naar Facebook-pagina's voor hen van belang.
 • De voordelen van een deel van Facebook als een bejaarde kan helpen om gevoelens van eenzaamheid of zelfs depressie te verminderen, en kan hun vermogen om te socialiseren met anderen online te verbeteren.

Waarschuwingen

 • Houd uw ongeduld onder controle. Het is heel goed mogelijk dat ze net zo ongeduldig met je enthousiasme om Facebook te behandelen als de volgende beste ding, maar ze zijn te beleefd, ervaren en verstandig om het te vermelden.
 • Zorg ervoor dat Facebook's controversiële privacybeleid uit te leggen en activeer alle privacy-eisen. Oudere mensen hebben meer ervaring van privacy indringers en zijn waarschijnlijk meer op hun hoede (terecht) van inbreuken op de privacy. In het proces van het helpen van hen, goed luisteren naar hun zorgen over privacy, je kan een ding of twee leren over de waarde van wordt meer ook bewaakt! Overweeg andere sociale netwerken die meer privacy georiënteerde zoals diaspora zijn.
 • Herinner hen, hoewel, dat dit niet de plek om de 'jongere generatie' politie. Tieners vooral zal snel un-vriend grootouders die te veroordelend.
 • Zorg ervoor dat u hen te informeren over mogelijke phishing-aanvallen en hoe ze te herkennen. Ook kan het de moeite waard te gaan over de algemene veiligheid van het internet regels (bijvoorbeeld niet uw e-mailadres te geven aan iedereen, nooit credit card informatie geven).

Dingen die je nodig hebt

 • Internettoegang
 • Facebook-account
 • Informatie over Facebook lasproces en privacy issues
 • Printer (optioneel) - Als u afdrukt uit instructies, etc.