Wkunl

Hoe verder te gaan dan facebook afgunst

Bent u in door andermans status updates op Facebook dat ze vertrekken je minder dan voldoende of dat je leidt een ietwat saai leven in vergelijking voelen genomen? Worden updates van andere mensen te vertellen dat sommige van uw Facebook-vrienden leiden vibrantly bruisende leven, besteden enorme hoeveelheden contant geld en eigen alles wat je altijd hebt gedroomd?

Hoewel sommige van de trots zou een sfeer van waarheid om het te hebben, het is meer waarschijnlijk dat je wordt blootgesteld aan ernstige overdrijving en het is verfraaiing eerder dan de werkelijkheid die wordt waardoor u onvoldoende en ongelukkig voelen. Maar toch, het gevoel van een verliezer in de race van het leven aan de top kan voelen ongemakkelijk echt. De oplossing? Get real!

Stappen

Hoe verder te gaan dan facebook afgunst. Begrijp de psychologie achter het zien van andermans leven door roze bril.
Hoe verder te gaan dan facebook afgunst. Begrijp de psychologie achter het zien van andermans leven door roze bril.
 1. 1
  Begrijp de psychologie achter het zien van andermans leven door roze bril. We hebben de neiging om positieve ervaringen toe te schrijven aan anderen, terwijl op hetzelfde moment het versterken van negatieve indrukken van ons eigen leven. In een studie uitgevoerd aan de Stanford University, getiteld "Misery heeft meer Bedrijf dan mensen denken", vonden de onderzoekers dat velen van ons hebben de neiging om over-opblazen ons zonder compensatie voor hoeveel anderen om ons heen zijn waarschijnlijk hetzelfde doen. Met andere woorden, hebben we de neiging om te onderschatten hoe veel andere mensen ervaren negatieve emoties en overschatten onze overtuiging dat ze moeten worden ervaren veel meer positieve dan onszelf. Onze valse perceptie van anderen steeds positief leven wordt versterkt door de realiteit dat in een sociale context, de meeste mensen de neiging om hun negatieve emoties om verschillende redenen (een van de belangrijkste reden is om sociale interacties glad) verhullen en onthullen een meer positieve kant aan buitenstaanders dan kan het geval zijn. Deze "glanzen" kan maken lijkt het alsof andere mensen zijn echt gelukkiger dan ons eigen zelf.
  In het kader van Facebook, een andere sociale milieu waarin we elkaar "bekeken" door vele anderen, dezelfde drang naar voren gebracht het goed, gelukkig en leuk nieuws en het delen van iets negatiefs of deprimerende bestaat ook beperken. Inderdaad, er zijn honderden blog en boek adviezen vertellen sociale media deelnemers om ooit te voorkomen dat een Debbie Downer in de social media context uit angst voor het verliezen van volgelingen of uitschakelen van vrienden of fans, dus het is niet verwonderlijk dat status updates gaat voortdurend reflecteren een chipper houding over het leven in plaats van het openbaren van al de donkerste binnen. Terwijl er een verstandige kant te beknotten publieke omroep van een eindeloze monoloog van, kan de eenzijdige persoonlijkheid van voortdurend plezier-zoekende, fun-hebben, volkomen vervuld vrienden verlaten van hun ooit-zo-heldere updates op uw muur, je al snel te overtuigen dat ze allemaal leiden geweldig leven. Dit alles geluk mist de uitglijders, de momenten van "oeps" en "oh lieverds" die echt tonen ons om mens te zijn. En omdat je weet jezelf en besteden meer tijd herkauwen over hobbels leven als ze betrekking hebben op u persoonlijk, is het niet verwonderlijk dat we waarschijnlijk meer veroordelend over ons eigen leven. In dat geval, hebben we de neiging om te concluderen dat ons individuele zelf lijdt, terwijl iedereen is het hebben van een feestje.
  • De ene groep meer bereid om de rotsachtige zijkant van hun leven te onthullen is tieners. Ze hebben de neiging om openlijk falen en gevoelens van geweest beneden meer dan andere leeftijdsgroepen melden.
 2. 2
  Erken dat veel van de updates zijn te mooi om waar te zijn. Het kan moeilijk zijn om te begrijpen dat mensen vergoelijken alles en presenteren van een positieve voorste ondanks het lijden hetzelfde, verdriet en blues die je ook zou kunnen worden ervaren. Toch is dit inzicht is essentieel voor het ongedaan maken van je eigen waarneming dat Facebook updates van je Facebook-vrienden te onthullen meer glamoureus en spannend leven dan je eigen. Begrijp dat net zoals je geneigd te verdoezelen negatieve gevoelens bij het verlaten van Facebook-berichten zijn, zo ook zijn je Facebook-vrienden en het is waarschijnlijk dat ze het veel vaker dan het lijkt te doen. Enkele van de mogelijkheden om alert te zijn bij het lezen van uw updates bevatten:
  • Fantaseren: Sommige mensen zien Facebook als de eenvoudigste manier om een leven dat ze niet daadwerkelijk leiden of om sappige tot degene die ze ondervindt creëren. Om zulke mensen, plotseling al hun "vrienden" zijn een vast publiek en ze rationaliseren dat niemand daadwerkelijk gaat te nauw controleren op wat ze zeggen te doen / kopen / dragen etc. (Hoewel, zie de volgende stap voor als het wordt allemaal een beetje te voor de hand dat ze verfraaien.)
  • Opscheppen (de "Exaggerators"): De noodzaak om op te scheppen kan wat Facebook updaters overweldigen en in het toegeven aan dit verlangen, aan de verleiding toe te verfraaien. Vandaar dat een vicieuze cirkel van andermans opscheppen bravoure of avonturisme belandt waardoor je aan de ontvangende kant te voelen als Assepoester die belast is met de bezemsteel minus eventuele pompoenbus en dreigende bal.
  • Narcisme: Erken dat een aantal van je vrienden zijn misschien narcisten en grote verhalenvertellers op te starten. Ze zijn goed in het plotseling reframing saaie momenten van het leven in "Let op mij! Er is iets met me weer in het laatste uur!" Het betekent niet dat ze je bewust bent misleid, maar het betekent wel dat ze een drang om te delen, delen, delen, ongeacht hoe gewone hun aanpassing zou zijn als u of iemand anders minder narcistische het schreef! (En dit soort Facebook gebruiker begint tot leven te zien door Facebook-update taal, zodat ze zichzelf ervan te overtuigen dat elk moment waardig van een Facebook-update wordt!)
  • De bons wreker: Een andere mogelijkheid is de bons ex, die heeft gemerkt zijn nog steeds heeft hem niet verwijderd van haar Facebook-vrienden lijst, die vervolgens overgaat tot de vlek met het grote leven hij is nu toonaangevend, allemaal in de hoop op het krijgen van haar. Helaas, in dit geval alle andere vrienden zijn "collateral damage" door te worden onderworpen aan een persoonlijke kruistocht van een persoon om een ​​punt te bewijzen alsof zijn leven is veel spannender dan het is. Hopelijk zult u in staat zijn om dit te zien voor wat het is en dit niet laten vertrekken voel je je minder belangrijk! (Ook stuurt de bons ex een briefje hem eraan te herinneren dat de rest van de wereld niet wenst te worden ingewijd in zijn wrekende strategie.)
 3. 3
  Wees een beetje cynisch. Tik me op de rug voor merken als een ultra-happy updater lijkt te rekken tijd. In sommige gevallen zou een kloon nodig om de updates op hetzelfde moment beheren als leidende hun buitengewoon bewogen leven, dat of ze updaten als ze duiken uit het vliegtuig of een ritje met de wildwater stroomversnellingen... Als je ziet veel te veel goede leven update van iemand die impliceren deze persoon leeft meer uren dan de dag is, is het waarschijnlijk dat ze het uitvinden van een beetje meer van het goede leven dan ze ervaren. Het is alleen Facebook, en je moet iemand die gedwongen voelt om geluk te vervalsen door middel van online updates medelijden.
 4. 4
  Neem pauzes van Facebook. Verbonden voortdurend betekent dat je een geboeid publiek. En het zien van eindeloze verbazingwekkende updates over de dagelijkse avonturen van andere mensen en hun enthousiaste energie voor de afronding iedereen op Facebook om hun nieuwste zaak, hun nieuwe bedrijf, of hun nieuwe batch van foto's van die to-die-voor vakantie naar de onderwereld regio's te bezoeken van Borneo kunt u met een bittere smaak in je mond en een geloof dat je leven is door het afvoerputje gaat sneller dan je kunt knipperen. Maar doen knipperen. Blink lang en niet die ogen weer open totdat je zelf hebt verschoven recht uit dat Facebook-pagina. Gaan en iets helemaal niets met Facebook te doen, of het nu online of offline. Trakteer uzelf op het goede leven dat je denkt dat andere mensen hebben. Je verdient het.
  • Lees enkele comedy sites of een grappige boek, of kijken comedy shows. Heb een goede lach om u te helpen stoppen met medelijden voor uw lot in het leven.
  • Doneer geld aan mensen in nood door middel van een online goede doelen. Terwijl je daar bent, heb een goed boek van de behoeften van deze mensen en hoe uw geld zal een enorm en goed verschil in hun leven te maken.
  • Vraag vrienden in contact te blijven via e-mail, de telefoon of face-to-face als je niet op Facebook als ze zien dat je niet over. Als ze niet de moeite, kies dan niet worden gehinderd; fairweather Facebook vriendschappen zijn niet van plan om je leven te verbeteren.
 5. 5
  Gemotiveerd worden door de status updates die prikkelen zoveel van je. Af en toe is het waarschijnlijk dat u een update die eigenlijk inspireert je zult zien. Laat het meer dan dat te doen - laat u inspireren om uit je achterkant, weg van Facebook en uit te doen wat het ook is dat je zo veel inspiratie. Een echt goede manier van reageren te benijden is te erkennen dat je jaloers bent omdat je wilt zijn of doen wat heeft geleid tot de afgunst van u en dan om jezelf te worden gemotiveerd door die afgunst te plannen in de plaats te zetten voor het bereiken van de zelfde voor jezelf.
 6. 6
  Erg kieskeurig en erg kieskeurig. Ziften door de updates en de enige aan boord te nemen dat die echt indruk maakt, verheft en boeien je. Het leven is kort en je hebt geen tijd om te wentelen in de modder hebben. Actief zoeken naar het goede te vinden in wat er op je muur en ontslaan iets dat ervoor zorgt dat je een "minder-dan" type persoon te voelen. Als je merkt dat je het draaien met afgunst groen of blauw met verdriet en het overtuigen van jezelf dat je leven gewoon niet overeenkomen met die updates, knijp jezelf en herinner jezelf van de volgende:
  • "Ik heb een goed leven. Als het moet meer geïnjecteerd in het, ik ben degene die verantwoordelijk is voor dat, niet iemand anders."
  • "Ik hoef niet te lezen of te geloven wat ik zie op Facebook."
  • "Ik weet dat mensen versieren hun updates. Weet ik welke van mijn vrienden is erg goed in het maken van haar gewone dagelijkse activiteiten klinken alsof ze buitengewoon spannend en terwijl ik waardeer haar talent voor slimme schrijven, ik weet dat ze het maken van het grootste deel van het geluid een hoop beter dan het is voor echt. "
  • "Ik bewonder mensen die altijd zien het glas half vol. Maar ik erken ook dat ze vaak het maken van de beste van de slechte situaties. Kan ik kracht te krijgen van hun vermogen positief te blijven door middel van tegenspoed, maar ik heb niet naar beneden te brengen mijn eigen leven als gevolg van het. "
 7. 7
  Slaan terug. Start een veel meer en dankbaar voor de goede dingen in je leven. Krijg je gefotografeerd glimlachen, waar u ook gaat. Zorg ervoor dat deze glimlachen en lachen plaatjes plaatsen op Facebook. Voeg upbeat quotes en verspreiding lof voor mensen die je echt zorgen over. Wees een bron van echte geluk op Facebook.
  • Zoek jezelf een aantal foto's van kinderen en kittens, ze verhogen de schattige factor en het lijkt alsof je leven is slechts een bos van pluisjes en glimlacht.

Tips

 • Het controleren van hoeveel vrienden iemand heeft wanneer je getroffen door Facebook-status afgunst kan helpen uitzoeken hun echte motivatie en de mogelijkheden voor overdrijving. Een optimaal aantal Facebook-vrienden is ongeveer 150 tot 200. Als ze hebben duizenden vrienden, niet alleen is het onmogelijk om verbonden te blijven met hen allen, maar het is mogelijk dat Facebook is als een podium voor een dergelijk persoon en ze zijn op zoek om in de schijnwerpers.
 • Overweeg een schudden van je Facebook-vrienden. Zijn degenen die echt geven je Facebook afgunst goede vrienden die u wilt bewaren?
 • Definieer uw idee van succes, niet toestaan ​​dat anderen te definiëren voor u, ongeacht hoe vasthoudend en hardnekkig hun updates kunnen zijn.
 • Als u wilt de indruk dat je leidt een soort van bedwelmende, consumentistische en rijk leven te geven, probeer dan een paar foto trucjes. Hoofd af naar een champagne en truffels proeven en word gefotografeerd met een truffel als je bewonderen (je kan photoshop uit naam van de winkel). Terloops laat een designer label met daarop in een of meer foto's (die ooit zal weten dat het de enige die je ooit hebt bezeten en dat je het op de verkoop van de plaatselijke kringloopwinkel gekocht). Staan door de Ferrari en krijg een foto van u op zoek alsof je op het punt om hop in het, wat maakt het uit dat iemand anders over te nemen voor een spin en je bent gewoon langs? Natuurlijk, dit alles riekt van toe te geven aan de mythe dat dure producten een gelukkig mens te maken, maar als je dit in de geest van plezier en uiteindelijk zelf tot wat je doet, kan het eigenlijk dienen als een belangrijke les te die Facebook-vrienden van jou die traktatie eigendom van dure goodies als symbool van eigenwaarde doen.
 • Controleer de groepen van personen die Facebook-status afgunst in je wekt. Niet alleen kan dit geeft je een reality check als je je realiseert dat ze een lid van "Ik flip over mijn kussen te krijgen aan de koude kant", maar het kan ook blijken dat deze persoon alles en nog wat gaan is toegetreden, zowel een teken van aandacht-zoekende en tijd-zuigen toewijding aan "The Facebook" als een dominante bron van zelfbevestiging. Benijd hen niet, maar eerder, kan je zelfs een dosis van compassie voor zo'n persoon nodig.
 • Rente lijsten op iemands Facebook-pagina kan je helpen om meer inzicht te krijgen in een vrienden 'zelfperceptie en of ze zijn het schilderen van een beeld dat verder reikt dan de werkelijkheid.

Dingen die je nodig hebt

 • Grappig literatuur en shows
 • Dankbaarheid dagboek
 • Reality checks
 • Foto's van je eigen glimlach