Wkunl

Hoe om te excelleren converteren naar PDF

Het omzetten van een Excel-spreadsheet of werkmap naar PDF is vaak nodig, omdat de Adobe PDF-formaat plaatst het spreadsheet in een netter format voor rapportages en maakt ook een bestand dat kan worden gelezen door gebruikers die geen Excel hebben of hebben niet-compatibele versies. Er zijn verschillende manieren om Excel-spreadsheets converteren naar PDF. Voor gebruikers die Office 2007 of hoger hebt, is het een gemakkelijk proces, omdat deze versies hebben een PDF converter die bij de software. Als u een oudere versie van Office, kunt u de volledige versie van Adobe Acrobat of een gratis of goedkope PDF converter gebruiken.

Stappen

Hoe om te excelleren converteren naar PDF. Open het Excel-spreadsheet.
Hoe om te excelleren converteren naar PDF. Open het Excel-spreadsheet.

Hoe om te excelleren converteren naar PDF met behulp van microsoft office 2007

 1. 1
  Open het Excel-spreadsheet. Heeft een definitieve revisies, klik dan op de knop Office in de linker bovenhoek.
 2. 2
  Selecteer 'opslaan als. " Kies "PDF of XPS" als het bestandstype.
 3. 3
  Kies "pdf" uit het drop down lijst als deze nog niet is geselecteerd.
 4. 4
  Geef het document een naam en klik op "publiceren."
 5. 5
  Open het document in Adobe Reader om het te bekijken.

Hoe om te excelleren converteren naar PDF met Adobe Acrobat

 1. 1
  Installeer Adobe Acrobat. Onder meer de mogelijkheid om de Adobe PDF-printer te installeren.
 2. 2
  Maak een kopie van het Excel-bestand eerst. Nadat de printer is gewijzigd om de Adobe PDF-printer, kan de opmaak van het document te wijzigen.
 3. 3
  Klik op de startknop. Ga naar Instellingen, Printers. Klik met de rechtermuisknop op de Adobe PDF-printer. Selecteer 'Als standaardprinter instellen' uit het menu.
 4. 4
  Klik met de rechtermuisknop op de tab "algemeen" onder de abobe PDF printerinstellingen. Expand PostScript-opties door te klikken op het plusteken. Kies de "TrueType Font downloaden." Selecteer "Inheemse TrueType" uit het keuzemenu.
 5. 5
  Open het Excel-bestand. Klik op "Extra" en "Opties." Op het tabblad afdrukken, schakelt u de instelling voor omgekeerde printopdracht. Pas eventuele andere afdrukopties als nodig.
 6. 6
  Selecteer "file" en "pagina-instellingen" en kies 1200 DPI op het tabblad met de vermelding "pagina." Sla de instelling op en afrit.
 7. 7
  Kies "file" en "druk." Selecteer "Preview" om te zien wat de geconverteerde spreadsheet eruit zal zien. Ga terug naar Excel om wijzigingen aan te brengen indien nodig. Als het document aanvaardbaar lijkt, klik op "Print". Selecteer de werkbladen om te zetten en de naam van het bestand. Het bestand wordt opgeslagen als een PDF-document in dezelfde map als de spreadsheet.

Hoe om te excelleren converteren naar PDF met Adobe Acrobat met software van derden

 1. 1
  Open uw internet browser. Type "Excel PDF converter" in de zoekmachine. Controleer de resultaten van een programma dat werkt met uw versie van Excel vinden. Indien mogelijk, vindt een versie met goede beoordelingen van gebruikers die eruit ziet als een betrouwbare bron voor het downloaden van malware of virussen te voorkomen.
 2. 2
  Volg de aanwijzingen voor het downloaden en installeren van de software. Sommige programma's kunt u een PDF-bestand uit een Excel-spreadsheet via het internet te maken, zonder software te installeren.
 3. 3
  Open het programma. Volg de instructies of aanwijzingen verstrekt om de Excel-spreadsheet te converteren naar een PDF-bestand.