Wkunl

Hoe je de fluit te spelen


De fluit is een geweldig instrument, en veel mensen genieten van het spelen het. Hoewel deze korte gids zal u helpen met de basics, eigenlijke instructie is de beste manier om te leren.

Stappen

Hoe je de fluit te spelen. Koop of huur een fluit van een muziekwinkel.
Hoe je de fluit te spelen. Koop of huur een fluit van een muziekwinkel.
 1. 1
  Koop of huur een fluit van een muziekwinkel. Bij de eerste start om een ​​instrument te bespelen, moet u overwegen het huren om er zeker van dat je geniet het genoeg om te kopen. Als je zeker weet dat je gaat om te genieten, huur-naar-eigen of kopen zijn goede opties. Als u het nemen van lessen, zou het een goede keuze om je leraar te raadplegen over het juiste type en de positionering van de fluit voor u zijn. Fluiten kunnen de kosten van 100 tot 1000 + dollar, maar goede kwaliteit student fluiten verkopen rond de 300 mark. Beginners moeten een gesloten-gat student fluit krijgen, van een goede, gerenommeerd merk, zoals veel goedkope fluiten slecht zijn gemaakt, en moeilijk om te spelen als gevolg. Dure, professionele fluiten, meestal open gaten, zijn voor meer ervaren fluitisten en zijn ook vaak moeilijk om te spelen, maar om verschillende redenen. Voordat je iets koopt, krijg wat advies van andere spelers en / of docenten te helpen kiezen het juiste instrument voor u.
 2. 2
  Overwegen te betalen voor lessen van een goede prive fluitleraar. Vraag uw band directeur of een muziekwinkel werknemer over het (naar het begin van het schooljaar, als je op school). Deze bron zal zeer nuttig zijn als je leert om te spelen en door te gaan naar hogere niveaus.
 3. 3
  Monteer de fluit. Plaats het open uiteinde van het kopstuk in het bredere uiteinde van het lichaam (meestal dichtst bij de gedrukte merknaam van het instrument). Lijn de embouchure gat met de eerste toets op het lichaam. Druk niet op de kop gewricht in de hele weg, houd het een beetje, het zal meer in harmonie zijn. Neem de voet gewricht uit de case en sluit deze aan op het andere uiteinde van het lichaam. Lijn de belangrijkste staf van de voet gewricht met de laatste sleutel van het lichaam. Stel de uitlijning indien nodig.
 4. 4
  Oefenen op een fles om te leren hoe te blazen in een fluit. Glas of plastic werkt even goed. Blaas over de opening om een ​​geluid te produceren. Zorg ervoor dat de opening niet te groot is. Een gemakkelijke manier om de fluit embouchure te leren is door het maken van een mm geluid, en vervolgens ap geluid, terwijl je lippen tuiten. Echter, bij het spelen van de fluit, je moet het maken van meer van een "te" geluid. Je moet ook enigszins naar beneden te blazen, om een ​​notitie te maken. Hoe minder vloeistof in de fles hoe lager de toonhoogte en de meer liquide hoe hoger de toon. Deze blazen techniek is de juiste manier om notities te verlichten van een fluit.
 5. 5
  Proberen om een geluid te produceren uit je fluit. Probeer alleen met het hoofd gewricht, op het eerste. Plaats de lip plaat net onder je onderlip, portemonnee uw lippen, neem een diep adem en blaas alsof je zegt "ook". Het zal niet gebeuren meteen dus wees geduldig. Probeer rond het verplaatsen van uw embouchure gat. Praktijk in de voorkant van een spiegel en kijk naar de vorm van je lippen. Je embouchure moet ongeveer de grootte van een rietje en de vorm van een cirkel of een traan.
  Hier is een nette manier om te werken aan het produceren van geluid:
  1. Rol de lippen naar binnen, zodat er geen roze tonen.
  2. Kus je fluit - plaats de embouchure gat helemaal tegen je lippen gedrukt, zodat u de volledige cirkel kunnen voelen rond je mond.
  3. Rol de fluit uit de buurt van je lippen ongeveer 90 graden, zodat de embouchure gat is nu vlak met het plafond.
  4. Doen alsof ze spugen een watermeloen zaad! (Probeer niet te spugen in de fles of fluit als je het gebruikt) Dit kan u helpen bij het vinden van een goede embouchure vorm. Als u een geluid met deze methode te bereiken, probeer dan het toevoegen van een luchtstroom na uw eerste "spit".
 6. 6
  Leer hoe je de fluit te houden. Houd de fluit met de mond op de lip plaat en de rest van het instrument wijst naar rechts. Uw linkerhand zij het dichtst bij het mondstuk en moeten worden naar u vanaf de andere kant van de fluit. Uw linkerduim moet rusten op een sleutel. Je rechterhand moet verder naar beneden op de fluit naar rechts en moet van u af. Er is geen sleutel voor uw rechterduim. Balans van uw fluit met uw rechterduim en linkerwijsvinger schenkel en niet met beide duimen.
 7. 7
  Over de juiste tijdens het spelen Zit of sta rechtop, hou je voeten plat op de grond, en houd de fluit een beetje onder parallel. Orgelpijpen en stemmen ook, al het geluid het beste wanneer de lucht komt door! Je armen moeten ontspannen voelen, maar ze kunnen pijn na langdurig spelen. Kruisen van je benen zal vaak van invloed op uw toon als u toelaten houding in te storten als goed. Dus houd je voeten geplant een beetje uit elkaar en plat op de grond. Zorg ervoor dat u uw borst en hoofd te houden in een rechtopstaande positie om uw longen open te houden. Ademhaling wordt bestuurd vanuit het middenrif, net als zingen, en het helpt om de borst uitgebreid voor tuning redenen houden.
 8. 8
  Raadpleeg een grepentabel. Veel instructie boeken zal er een hebt. De grepentabel leidt u door elke noot. Probeer elke alternatieve vingerzettingen. Bij het spelen van de fluit het moet niet klinken alsof je gewoon blazen of fluiten - het moet een volledige, constante toon zijn.
 9. 9
  Warmen alvorens te spelen. Octave slurs (slurring uit onderstaande octaaf naar het octaaf boven en vice-versa) zijn goed voor fluiten. Speel een chromatische toonladder te zorgen dat uw fluit naar behoren functioneert.
 10. 10
  Tunen voordat je speelt, maar nadat je op te warmen. Stem af op een concert A of concert F. Als de tuner zegt dat je bent scherp (naar rechts), trek de kop gewricht. Als je platte (tuner zal bewegen naar links) zijn, duw in het hoofd gewricht. Probeer afstemmen op de lage en hoge A. Houd er rekening mee dat koude temperaturen zal leiden tot een instrument te gaan plat, en de warme temperaturen zal veroorzaken te scherp zijn. Dit is vooral belangrijk als je speelt in een ensemble. Omdat tuning kan worden in de speler en de fluit, het verlaten van de tuner op tijdens het spelen door sommige schalen kunnen vaak van verder voordeel, als de tuning relatief zelfs zou moeten zijn in de hele range als de juiste noten worden gespeeld (tijd en oefening zal verbeteren van deze).
 11. 11
  Reinig uw fluit grondig na te spelen. Gebruik een wattenstaafje of een doek bespannen door je tuning hengel om condensatie te verwijderen en spuug uit de binnenkant van je fluit. Af en toe poetsen met een doek.
 12. 12
  Neem je dwarsfluit uit elkaar en zet het weg in de zaak. Draai het kopstuk, body en voet gezamenlijke voorzichtig en zet ze in de zaak. Vergrendel de zaak gesloten en zet het op een veilige plaats, bij voorkeur waar het zal blijven bij een constante kamertemperatuur

Grepentabel

Tips

 • Leer hoe je bladmuziek lezen. Boeken de meeste beginners 'zal beginnen met de opmerking namen op de noten in het personeel. Maar, zult u moeten leren hoe om muziek te lezen als je niet weet hoe al.
 • Leren om de fluit te spelen duurt een tijdje. Wees geduldig, blijven oefenen, en krijgt de hulp van een goede leraar. Binnenkort zult u het maken van muziek.
 • Het is nuttig om een te houden grepentabel in je muziekmap.
 • Probeer het rollen van de kop gezamenlijke beide manier om een ​​beter geluid te krijgen.
 • Vertrouwd te raken met het spelen van je grote, kleine, en chromatische toonladders. Deze moeten worden afgedrukt in uw fluit boek. Muziek is meestal opgebouwd uit patronen die bestaan ​​uit schubben, dus als u vertrouwd met uw schalen zijn zal je beter worden uitgerust om de muziek af te spelen. Ook de praktijk van de arpeggio, derde, vierde, enz. voor dit doel.
 • Hebben iemand controleren uw houding voor een tijdje, dan laat zal het makkelijker om je rechte rug te houden, voeten plat op de grond, en fluit oplopen.
 • Blaas in uw fluit tegen een iets hogere hoek met een kleinere mondgat en sneller lucht hogere noten produceren. Spelen met een iets lagere hoek en grotere embouchure gat.
 • Als uw fluit is consequent uit de toon er mogelijk iets mis met zijn tuning kurk zijn. Merk op dat er een lijn rond het ene uiteinde van uw tuning hengel. Draai het kopstuk en steken dat uiteinde in het. Wanneer daartoe rust tegen de bovenkant van de kopstuk, moet de lijn precies in het midden van het mondgat. Als het niet, vraag dan uw fluitleraar om uw tuning kurk passen voor u.
 • Koop een boek voor beginners. Als je een band bestuurder of een fluit leraar, zullen zij in staat zijn om een ​​aanraden. Gebruik uw boek en proberen wat eenvoudige muziek spelen.
 • Bij het leren van een stuk voor de eerste keer, gaan door het stuk zonder te spelen en vinger in plaats daarvan. Besteed aandacht aan STARS - stijl, tempo, articulatie, ritmes, en handtekeningen (key / tijd). Kijk ook uit voor voortekens (flats of kruizen niet in de toonsoort).

Waarschuwingen

 • Heb suikerhoudende dranken niet drinken of eten tijdens het spelen van de fluit. Uw mond met water na het eten of drinken voordat je de fluit spelen spoelen. Het is erg duur om kauwgom of snoep te verwijderen van een fluit.
 • Niet je fluit samen laten te lang, het zal het moeilijker maken om elkaar later te nemen. En in sommige gevallen kan vastlopen. Als uw fluit begint vast te lopen bij de verbindingsdelen gebruik een weinig kurkvet of neus vet gewoon op die delen. Vaseline zal ook werken.
 • Wanneer u voor het eerst rechtop zitten (als je niet al) uw rug zal pijn doen voor de eerste vaak je het doet.
 • Laat uw rechterarm hangen tijdens het spelen fluit. Dit zorgt ervoor dat uiteindelijk de rest van je lichaam op instorten en zal een negatieve invloed hebben op uw toon. Het zal ook rugpijn veroorzaken.
 • Zorg ervoor dat uw vingers niet erg ver gekomen uit de toetsen tijdens het spelen. Als u probeert om sneller muziek af te spelen zal dit een belemmering geworden.
 • Heb je fluit niet achter in extreem warme of koude temperaturen te lang. Dat kan vooral slecht zijn voor de pads onder de toetsen.
 • Heb je fluit niet grijpen door de toetsen. Til het altijd door vrij van enige gemechaniseerde onderdelen onderdelen. Dit bespaart u dure reparaties. Niet rollen een fluit in je schoot zittend ofwel.
 • Niet ooit uw fluit achterlaten op een lessenaar. Dit is slechts een accident waiting to happen.
 • Als de elektroden vallen uit, probeer niet om er weer in lijmen. Neem de fluit naar een winkel of reparatiecentrum.

Dingen die je nodig hebt

 • Fluit
 • Grepentabel / muziekboek
 • Tuning staaf
 • Wattenstaafje of een zachte doek
 • Zilver poetsdoek
 • Lessenaar (optioneel)
 • Priveles leerkracht (optioneel)
 • Tuner (optioneel)
 • Metronoom (optioneel)
 • Fluit stand (optioneel)